Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Lusasita @ 2012 02 15, 14:10)
ne nu bet pagal menulio kalendoriu per delcia seja kas i saknis eina, tai pomidorams gal labai derlingu saknu nereik... reik laukt jaunaties o tas ir bus kovo men  tongue.gif

biggrin.gif priešpilnis turi būti , didėjantis ...tada gerai auga kas virš žemės... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 15, 10:35)
Aš auginau De Barao Black. Nedideli slyvinio tipo pomidoriukai kekėse. Skanūs kaip ir dauguma juodų, bet man labiau patiko juodas mauras, tad šiemet rinksiuos šiuos. Slyviniai pomidorai labai gražiai žiūrisi stiklainiuose, ypač įvairių spalvų. Būtinai pabandykite De Barao black turėtų patikti.

Aš auginau juodą maurą, tai dabar noriu šiuos pamėginti. O kuo labiau mauras patiko? Derlingumu, skoniu?

QUOTE(Lusasita @ 2012 02 15, 11:00)
juodieji man neina burnon vien del savo spalvos  blush2.gif  gal ir skanus , bet kaip perlipti per save jei jis negrazus  blush2.gif  gal uzteks geltonu -raudonu, oranziniu .. laikas parodys GAL KADA NORS "uzaugsime" ir juodiems  lotuliukas.gif

kada dabar galima seti ankstyvuka koki?

Tai kad nėra jie juodi 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 02 15, 12:47)
psio, liksit be pomidorų šiais metais. Jei kalendorius neleidžia, belieka nesodint.

Mergai, baikit durniuot su tais kalendoriais. Gyvenime nežiūrėjau, viskas kuo puikiausiai ir sugygsta, ir auga, ir dera. Ateis kovas, tinkamas laikas sėti dėl to, jog užteks šviesos ir šilumos, ir sėkit. Na kodėl viskam turi kažkoks popierius vadovaut  doh.gif  Ar persodinat, skabot, ravit, derlių renkat irgi tik kalendoriaus rekomenduojamom dienom?

Aš irgi nežiūriu kalendorių, labiau sėju pagal nuotaiką. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 02 15, 11:41)
vakar reikejo... dabar negalima...
mano kalendoriuje pomidoru daugiau visai nera blink.gif tai jau reikia mergynu pagalbos... Kada ateis vel palankus metas? Man asmeniskai dabar tik kovas rupi

o taip, sudejus i kruva visu kalendorius, butu galima seti kasdien ir viska lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o jei rimtai, sekit damos su meile, ir viskas bujos prie kiekvieno menuliuko 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Aš niekada nežiūriu į mėnulį. Sėju vasario pabaigoj arba pačiomis pirmomis kovo dienomis. Ir auga, ir gerai dera. Auginu tokius: http://www.pomidoras...eklos-2012.html
Gal kurie nors sudomins, jei dar ne viską pasisėjote smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 02 15, 13:26)
o taip, sudejus i kruva visu kalendorius, butu galima seti kasdien ir viska  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

ir kas gi čia juokingo? g.gif Net ir nesudėjus jokių kalendorių galima sėt. Juokinga tai, kad vienaip ar kitaip sudygs, tik klausimas kada: po 7 dienų ar po 14-21-30. Renkasi kaip kuriai patogiau.
Papildyta:
QUOTE(Aiko_R @ 2012 02 15, 13:30)
Sveikos. Aš niekada nežiūriu į mėnulį. Sėju vasario pabaigoj arba pačiomis pirmomis kovo dienomis. Ir auga, ir gerai dera.

jei pasižiūrėtum, koks mėnulis tomis dienomis išeina, gal ir gautum atsakymą. Taigi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 15 vasario 2012 - 13:33
QUOTE(Avijacija @ 2012 02 15, 14:09)
lygtais sakė kad kovo 8 iseali diena tam reikalui būtų. Tai aš tikrai anskčiau ir nesėsiu. Kam ten juos kankint - ištys. mažai dar šviesos ir šilumos. O kada dar vėlesnė data tinkama gal kas žinot? nes dar ir vėliau kokia porą savaičių norėčiau pasėt. Praeitais metais tas pavasaris toks vėlyvas buvo...... ištisai šalnos gązdino.

Kovo 8 diena, ketvirtadienis. Tęsiasi 16 Mėnulio para, priešpilnis, Mėnulis Mergelės ženkle g.gif Aukščiau buvo rašyta, kad geriausia vaisines daržoves tinka sėt, kai mėnulis yra Skorpione, Vėžyje, Žuvyse g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 02 15, 11:44)
vakar negalioja, klausiu kada dabar bus galima  lotuliukas.gif

Galima kovo 2, 3, jei nebijote jog augaliukai bus trapūs, nes tada priešpilnis ir mėnulis vėžio ženkle, daug dera, bet augalų stiebai lūžta greitai, aš pernai per vėžį paprikas susėjau, tai labai gerai dėrėjo, bet šakutės buvo plonos ir lūžinėjo nuo derliaus gausos biggrin.gif mano žiniomis tai kovo 9-10 diena labai gera, svarstyklėse mėnulis, turėtų būti atsparūs ligoms augaliukai ir derlius ilgai laikytis ax.gif Dar geros dienos ir kovo 11-10 - skorpione mėnulis, irgi produktyvus ženklas 4u.gif Anksčiau nežiūrėdavau tų mėnulių, bet jei botanikos soduose žiūri į mėnulį tai manau pasiteisina ir dar pačiai teko tuo pernai įsitikinti rolleyes.gif
Atsakyti
O kuo labiau mauras patiko? Derlingumu, skoniu?
Skonis jų labai panašus, nežinodamas neatskirsi, mauras turi kažkokį ypatingą skonio aspektą, kurį labai sunku išskirti. Derlingumas gal kiek geresnis mauro, bet barao atsparenis ligoms. Auginkit abudu jei norite palyginti, tada ir išsirinksite. Man labiau patiko mauras, o kodėl tiksliai nepasakysiu, čia iš tos serijos, kur myliu, bet nežinau kodėl būtent šitą, nes ir kitas neblogas. Mauras patiko nuo pat pirmo užauginto pomidoriuko (kokie 6 metai), o Barao neužkabino.
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 02 15, 13:34)
Kovo 8 diena, ketvirtadienis. Tęsiasi 16 Mėnulio para, priešpilnis, Mėnulis Mergelės ženkle g.gif Aukščiau buvo rašyta, kad geriausia vaisines daržoves tinka sėt, kai mėnulis yra Skorpione, Vėžyje, Žuvyse g.gif

Sudejus visus pliusus ir minusus,ir parenka tą diena...O ka daryt,jei priešpilnis tinkamas,o tas skorpijonas ar vežys kažkur toli rolleyes.gif Per giliai kapstot smile.gif Kad širdele butu ramesne,atsiminkit,kad reikes ir persodineti ne kartą,tai pasitaikys ir idealiu dienų,ramiai sekit,ir per pilnejantį persodinsit 4u.gif
Atsakyti
Gal žinote iš kur gauti HEINZ pomidorų sėklų? Jie turėtų padažų gamybai labai tikti g.gif
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 02 15, 13:51)
ramiai sekit,ir per pilnejantį persodinsit 4u.gif

Tai taip jei kitaip nesigauna aš žiūriu jog jog būtų priešpilnis ar pilnatis, o zodiaką tenka ignoruoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 15, 13:43)
daug dera, bet augalų stiebai lūžta greitai, aš pernai per vėžį paprikas susėjau, tai labai gerai dėrėjo, bet šakutės buvo plonos ir lūžinėjo nuo derliaus gausos biggrin.gif

dėl tokio teiginio drįsčiau suabejot, mėnulis greičiau kaip starteris vykti 'kažkam', bet jis tikrai neduoda informacijos lūžinėti ir būti plonoms šakutėms lotuliukas.gif
Pasisėkit į akmens vatą paprikas ir daugiau niekuo nemaitinkit, tačiau per idealų mėnulį. Spėju, kad labai greit kris į komą tokie augalai smile.gif
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 15, 14:07)
Gal žinote iš kur gauti HEINZ pomidorų sėklų? Jie turėtų padažų gamybai labai tikti  g.gif

Seniuose, Dalemos f mačiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 15, 14:13)

Tai tada kodėl botanikos sode žiūri į mėnulį jei jis vos ne š vertas? lotuliukas.gif Iš neturėjimo ką veikt? ar ten dirba neišmanėliai? blush2.gif Kodėl per pilnatį psichiatrinėje padaugėja pririštų?(nu gal čia netikęs pvz) blush2.gif mano nuomone tai mėnulis gali kažkiek įtakos daryti rolleyes.gif Čia juk kiekvieno reikalas žiūrėti į mėnulį ar nežiūreti smile.gif

Ačiū 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 15, 14:13)
Pasisėkit į akmens vatą paprikas ir daugiau niekuo nemaitinkit, tačiau per idealų mėnulį. Spėju, kad labai greit kris į komą tokie augalai smile.gif

O kai būna priežiūra normali, žemė gera o vistiek augalams kažkas darosi tai reikia juk kažką apkaltinti nejau save kaltint biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 15 vasario 2012 - 14:25