Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 4

QUOTE(egida76 @ 2006 06 06, 13:32)
šiandien  padėtis šiek tiek paaiškėjo: skyrė chemoterapija, todėl mane dabar domina viskas apie ją, kas padeda po jos atgauti jėgas ir pan.
Prisiskaičiau žinučių, kad daktarai pasako kiek gyventi liko mums niekas nieko nesako....


O kokius vaistus (chemija) paskyre? Tai svarbu pasirenkant papildus, kai kurie papildai sumazina vaistu efektinguma. As siunciu teciui kruvas papildu; galvoju ju deka jis isgyveno chemija be dideliu pasaliniu poveikiu; nenuslinko plaukai, nesumazejo apetitas/svoris, aisku tai dar prilkauso nuo vaistu (chemijos). Pries chemija ir chemijos metu mano tetis vartojo: vit E (svarbu, kad butu naturalus ir maisyti Tocopherols), vit C, selena, CoQ10,ryklio kepenu taukus, zuvies taukus, probiotics (probiotikai?), Milk thistle (zole valanti kepenis), Immpower (AHCC-Active Hexose Correlated Compound t.y. japonisku grybu misinys). Dabar jisai dar naudoja Cat's claw (kitaip dar vadinama "Una de Gato" arba Uncaria tomentosa), taip pat Noni sultis, IP-6(inositol hexaphosphate), dar kalcis ir magnis svarbu. Atrodo gasdinanciai. Mano tetis juokauja: pilna sauja papidu nei maisto nebereikia, bet ka daryti?, bandom viska. Yra siek tiek rizikos, kad nesumazintu chemijos efektyvumo, bet chemijos nualintas organizmas irgi negerai, gali kibti infekcijos, atsirasti komplikaciju. Kaip ir dauguma mergaiciu sioje "Kertelej" sako, svarbiausia tiketi tuo ka darai. Mano tetis tiki manim ir "atlaiko" mano asiustu papildu gausybe, kitas gal but pasiustu....jeigu netiki tuo, tai gal ir nereiktu prievartauti. Ah..dar, kaip kazkuri minejo, reikia gerti daug vandens, nereikia "nusiskandinti" , bet kokius 3 Lt butina. Ir dar zalia arbata gerai , na ir zinoma svarbiausia dieta, daug darzoviu (ipatingai kopusto gimines), vaisiu; NE rafinuotui cukrui, baltiems miltams, apskritai visu saldumynu reiktu atsisakyti.
O kokia stadija? Ar galima operacija? Ar yra metastazes? Kokios vezio lastele?
Atsakyti
Adis, dekui uz issamu paaiskinima ir patarimus. Kas liecia tyrimus: kai gydytojas pasake, kad po 2-3 men darys kontrolinius tyrimus t.y. MRI, kaulu skanavima metastazem stebeti, prejus tam laikotarpiui as jau ir skambinu priminti, bet atsakyma gaunu: dar nelaikas, va pabaigs sita terapija ir jau tada tikrinsim, taip ir vilkinasi. As pasiuliau sumoketi uz tuos testus, buvo pasakyta, kad nera reikalo siuo metu daryti MRI ir Kaulu scan, kad padaryta echoskopas ir bronchoskopija ir viskas aisku. Vienas gydytojas sako, kad metastaziu nera, kitas kad yra ir suprask zmogau.... Tetis gali nueiti i Grybo gatve ir pasidaryti visus tyrimus, bet kas is to, jeigu gydytojai nieko nedarys (nekeis gydymo plano), tai gal geriau ir nezinoti? + baisu kad neisizeistu, dabar "puse lupu" kalba, tai paskui zodzio neistrauksi. Na, gana cia man tuos gydytojus su purvu maisyti.... tiesa sakai, nieko as cia nepakeisiu, greiciau plaukus savuosius "nusiravesiu". Teisybe, yra ir geru-zmonisku daktaru, bet beda, kad jie keiciasi kas 3 men.
As kalbinu savo teti atvaziuoti i JAV ( jam cia ir aptiko, kad liga atsinaujino) , bet jis "spardosi" , tai as jo ir "negrauziu". NORS LABAI NORETUSI BUTI KARTU !!!!!
Cia daktarai irgi ne Dievai, bet bent jau issaiskina viska iki smulkmenu ir testu negaili, tikrina viska is eiles, bet zinoma jie "reketuoja" draudima ir jeigu jo neturi, tenka su "popieriukais" padirbeti.
Gal as cia per smulkiai "beriu", bet man jau taip iseina, arba nieko arba per daug.
Atsakyti
Labas,
Nežinau, ar čia kreipiuosi.Šįvakar sužinojau,kad mano draugei auglys. Esu tiesiog pasimetusi, nerandu žodžiu ką pasakyti. Gal galit patart,ka tokiu metu aš dėl jos galėčiau padaryti.Busiu labai dėkinga už kiekvieną mintį.
Sveikatos ir vilties jums.
Atsakyti
QUOTE(zaizdre @ 2006 06 06, 23:13)
Adis, dekui uz issamu paaiskinima ir patarimus. Kas liecia  tyrimus: kai gydytojas pasake, kad po 2-3 men darys kontrolinius tyrimus t.y. MRI, kaulu skanavima metastazem stebeti, prejus tam laikotarpiui as jau ir skambinu priminti, bet atsakyma gaunu: dar nelaikas, va pabaigs sita terapija ir jau tada tikrinsim, taip ir vilkinasi. As pasiuliau sumoketi uz tuos testus, buvo pasakyta, kad nera reikalo siuo metu daryti MRI ir Kaulu scan, kad padaryta echoskopas ir bronchoskopija ir viskas aisku. Vienas gydytojas sako, kad metastaziu nera, kitas kad yra ir suprask zmogau.... Tetis gali nueiti i Grybo gatve ir pasidaryti visus tyrimus, bet kas is to, jeigu gydytojai nieko nedarys (nekeis gydymo plano), tai gal geriau ir nezinoti? + baisu kad neisizeistu, dabar "puse lupu" kalba, tai paskui zodzio neistrauksi..

Manau, kad bijoti, jog pasidarius tyrimus į juos nebus sureaguota nereikėtų, tik greičiausiai žinosite, kad viską padarėte jūs iš savo pusės. Gal ištikrųjų tų metastazių ir nėra, arba kaip man aiškino, jos gali būti tokios, kad neužfiksuos ir MRT ((jie pas mus nelabai galingi), nors „grybinis“ pats moderniausiais turi 1,5 tesos galingumą). Kodėl jums neskiria, matyt, mano, kad nebus naudos. Gal nematys ir MRT. Tada sekanti medikų frazė: ką darysim, jei reikės to paties tyrimo už kelių mėnesių, negalėsim jo skirti. Viskas pas mus su biudžetu susiję, jei kalbatės metų gale, tai išvis būna bloga padėtis su tyrimų limitais. Metų pradžioje viskas geriau. Echoskopiniai tyrimai labai subjektyvūs, daug priklauso nuo gydytojo patirties, tą pripažįsta ir patys medikai. Kiti tyrimai taip pat. Net labai patyręs gydytojas gali suklysti aprašinėdamas tyrimų rezultatus, todėl užsienio int. puslapiuose esu radusi tokių patarimų, jei yra galimybė tą patį tyrimą turi aprašyti du nepriklausomi medikai. Tai tik patarimas, nežinau, kiek jo ten laikomasi. Esu dariusi echoskop. tyrimą dvejose vietose, klinikose ir privačiai. Kėlė abejonių rezultatai, kai buvo du vienodi atsakymai, pačiai pasidarė ramiau. Apie kontrolinę echoskopiją nieko niekam ir nesakiau. Tiesiog ramiau pati jaučiausi. Kodėl dariau? Mano atveju, per daug geri rezultatai buvo, pagalvojau, gal kažko nemato.
Jei yra galimybė konsultuokitės su privačiai dirbančiais onkologais, jų tame pačiame diagnostikos centre yra nevienas, parodykite tyrimų rezultatus, jeigu turite. Dvi nuomonės tuo pačiu klausimu gerai, bet vėl lazda su dviem galais: kartais gali dar didesnės sumaišties įnešti. Jei nepasitikite Jus prižiūrinčiu gydytoju, paieškokite informacijos internete, gal parašęs daug mokslinių straipsnių, turi mokslinį laipsnį, važinėja stažuotis ar mokosi doktorantūroje, tada žinosite, kad tėvelį prižiūri visai neblogas medikas. Pagaliau, kaip apie jį (juos)atsiliepia kiti ligoniai. Tėvelis vis tiek su jais kažkiek bendrauja: ligoninėje, chem. terapijos metu. Turi pats apie gydančius medikus nuomonę. Ir dar Jūs pati žinote, kad kartais geras medikas būna nelabai iškalbus ir priešingai. Svarbiausia yra pasitikėti savimi, tuo kas gydo ir tikėti tuo, ką darai. Man labai patinka mano gydytojos požiūris į ligonius, traukia kiek tik gali į gyvenimą, tačiau, kai liga ima viršų pasako, padarėme viską ką galėjome, pagaliau žmogui reikia duoti ramybę ir galimybę numirti. Juo labiau, gal būsiu ir aš ciniška, lauksim ar ne ateis ta valanda po metų ar penkių, dešimties, gal dar daugiau, bet reikės išsiskirti. Bus skaudu, kada tai neįvyktų ir vis atrodys dar galėjo gyventi, nes truks, truks to žmogaus, kaip kitaip gali būti? Toks gyvenimas.
O dabar lai svieksta ir kabinasi į gyvenimą, kiek tik gali Jūsų tėvelis, su Jūsų , savo ir dievo pagalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 07 birželio 2006 - 10:59
QUOTE(Aii @ 2006 06 06, 23:40)
Labas,
Nežinau, ar čia kreipiuosi.Šįvakar sužinojau,kad mano draugei auglys. Esu tiesiog pasimetusi, nerandu žodžiu ką pasakyti. Gal galit patart,ka tokiu metu aš dėl jos galėčiau padaryti.Busiu labai dėkinga už kiekvieną mintį.
Sveikatos ir vilties jums.


Tiesiog būk šalia. Kaip bendravote, kol nežinojote šios informacijos, taip ir bendraukite toliau. Tikėk pati, kad viskas bus gerai ir palaikyk savo tikėjimu draugę nevilties minutėmis. Gal jų ir nebus? Užuojautos, bent man, mažiausiai reikia.
Atsakyti
[quote=burbuliukasbum,2006 05 17, 16:23]
1. apie tą žolę ir aš girdėjau, kad ji nuodinga ir gali gydyti ir vėžį. žinau Jurbarke yra žolininkas, kuris gali paruošti tą žolę. kažkur turiu jo kontaktus, jei domina galėsiu paieškoti. iš istorijos žinau, kad dar Romos imperijos laikais su šia žole nuodydavo žmones.
2. o dar patarti galiu, kad kelti leukocitus. dabar kai pavasarį viskas tik pradeda žaliuoti, reikia priskinti jaunų juodojo serbento lapų ir gerti arbatas. mano mamai per savaitę atstatėm leukocitus, kai reikėjo chemiją leisti.
ir dar nuo plaučių padeda meškos taukai. mano mama gėrė tai metastazai plaučiuose daugiau neplito, stabilizavosi.

Mano tetis turi plauciu vezi; jis gavo Platinum +Gemzar, navikas regresavo, bet baigus- pradejo progresuoti, nors daktarai galvoja , kad pradejo progresuoti nuo spindulines terapijos. Kaip Jusu mamai ar padeda? Tecio auglys "isitaise" labai bjaurioje vietoje-karinoje ir yra labai didele rizika nukraujuoti i plaucius. Daktarams kyla abejoniu del gydymo. Bet gi negali zmogus sedeti ir laukti kol uzdusi ar nukraujuosi, taigi bandom viska. As norejau paklausti to zolininko, kuris tuos nuodus "gamina" kordinaciu ir is kur Jus gavot meskos tauku?
STIPRYBES!!!!!
Atsakyti
[quote=jadzka,2006 06 06, 01:23]

O močiutė apvertė savo gyvenima 180 laipsnių kampu: visiškai kitaip pradėjo maitintis nei seniau, geria 3 litrus skysčių kasdien, geria papildus ir t.t. Medikai sako, kad liga nepagydoma, tačiau viltis durnių motina, ir miršta paskutinė. Aš širdimi tikiu, kad galima pasveikti jei jau labai nori (na, tas pasveikti.... bent jau 5 ar daugiau metų normaliai pagyventi).

Saunuole mociute! Mano tetis irgi karys, siame musyje, bet kartais suklumpa...Mano tetis geria papidus taip pat, bet idomu ka mociute geria? Mano tetis dar geria rupuze ir berzo gryba, nors girdejau ivairiu nuomoniu. Nezinau, kartais galva "apsisukasi", ka gert, ko negert?
Atsakyti
Jurijus Merzelikinas, Jurbarkas, Kauno g. 59. Man jį davė viena pas jį besigydanti moteris, ar toks adresas, burbuliukasbum? Telefono neturiu.
Kam įdomu: žolininkas

Maudos, rupūžės ir musmirės taip pat Befungino (juodojo beržo grybo) užpiltinių galite įsigyti Kauno homeopatinėje vaistinėje, esančioje Rotušės aikštėje, aišku, koncentracijos žymiai mažesnės nei ruošiamuose žolininkų preparatuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 07 birželio 2006 - 19:46
as rupuze geriau nestumo pradzioj g.gif vietines gamybos lyg g.gif mama atnese, padave, pavartojau, bet neilgai tongue.gif ant duodos kazkaip ten uzlasint reikedavo g.gif

Rasyte, matau esi, kaip sekasi? mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
Adis ir kitos mergaites, esu suzaveta jusu ziniomis!!! galvojau, kad as daug zinau, bet man prie Jusu nesilyginti. Uzsirasineju visus Jusu paminetus adresus ir telefonus kaip poterius. Noriu visu Jusu paklausti, kur galima butu nusipirkti ekologiskai svariu darzoviu, vaisiu ir apskritai ek. svar.(organinio) maisto produktu? Ar kokia ekologiskai "nusiteikusi" UAB auginanti ekologiskas gerybes? Tevai gyvena Alytuje, gydosi Vilniuje, bet gali buti ir Kaunas.
Ir dar, gal yra kokia prijaucianciu (panasaus likimo) organizacija susikurusi? Ar koki psichologa(e) parekomenduotumet? As, per atstuma, "plaunu" teciui smegenis, bet matau, kaip jam sunku "susidraugauti" su ta liga.
Sirdingas Aciu.

Stiprybes Jums visoms!!!!

Atsakyti
QUOTE(zaizdre @ 2006 06 06, 23:11)
O kokius vaistus (chemija) paskyre? Tai svarbu pasirenkant papildus, kai kurie papildai sumazina vaistu efektinguma. As siunciu teciui kruvas papildu; galvoju ju deka jis isgyveno chemija be dideliu pasaliniu poveikiu; nenuslinko plaukai, nesumazejo apetitas/svoris, aisku tai dar prilkauso nuo vaistu (chemijos). Pries chemija ir chemijos metu mano tetis vartojo: vit E (svarbu, kad butu naturalus ir maisyti Tocopherols), vit C, selena, CoQ10,ryklio kepenu taukus, zuvies taukus, probiotics (probiotikai?), Milk thistle (zole valanti kepenis), Immpower (AHCC-Active Hexose Correlated Compound t.y. japonisku grybu misinys). Dabar jisai dar naudoja Cat's claw (kitaip dar vadinama "Una de Gato" arba Uncaria tomentosa), taip pat Noni sultis, IP-6(inositol hexaphosphate), dar kalcis ir magnis svarbu. Atrodo gasdinanciai. Mano tetis juokauja: pilna sauja papidu nei maisto nebereikia, bet ka daryti?,  bandom viska. Yra siek tiek rizikos, kad nesumazintu chemijos efektyvumo, bet chemijos nualintas organizmas irgi negerai, gali kibti infekcijos, atsirasti komplikaciju. Kaip ir dauguma mergaiciu sioje "Kertelej" sako, svarbiausia tiketi tuo ka darai. Mano tetis tiki manim ir "atlaiko" mano asiustu papildu gausybe, kitas gal but pasiustu....jeigu netiki tuo, tai gal ir nereiktu prievartauti. Ah..dar, kaip kazkuri minejo, reikia gerti daug vandens, nereikia "nusiskandinti" , bet kokius 3 Lt butina. Ir dar zalia arbata gerai , na ir zinoma svarbiausia dieta, daug darzoviu (ipatingai kopusto gimines), vaisiu; NE rafinuotui cukrui, baltiems miltams, apskritai visu saldumynu reiktu atsisakyti.
O kokia stadija? Ar galima operacija? Ar yra metastazes? Kokios vezio lastele?
sveikos ,
konkrečiai apie stadiją niekas musm nieko nesakė, bet kiek aš nutuokiu tikriausiai ketvirta, nes operacijos nedarė, metastezės yra antinksčiuose ir limfoje, jam labai skauda koja.
kokie vaistai paskirti chemoterapijai dar nežinau, jis Vilniuje ligoninėjė, o aš Visagine, pats jis neatsimena pavadinimo, ryotj važiuosiu pasiaiškinti. labai ačiū už patarimus.
nežinau kaip seks mums tėtis atrono nusimynęs ir piktas, labai tikiuosi kad jo nuotaikos pagerės.
Atsakyti
Siracusa, aciu laikausi gerai, labai dziugina tavo pasiekimai, tikrai nuosirdziai dziaugiuosi, paskaitau, taciau ne visad rasau, nes cia ekspertu ir taip turim.

Del zoliu zoleliu, antpilu ir visokiu panasiu monu - jei yra paskirtas grieztas gydymas, kuris gali duoti rezultata - nevertetu ju vartoti, jei gydymas palaikomasis, o man is cia aprasytu situaciju taip ir atrodo - tada prasom i sveikata.

Plauciu veziui gydyti naudojamas toks receptukas:
barsuko taukai
medus
brendis
alijosiaus sultys
Viska maisome lygiomis dalimis ir geriame pries valgi po sauksta.

Si gerimuka naudoju karts nuo karto pati - mikstura nuo kosulio naturali man, tik nenaudoju alijosiaus, nes prie kraujo ligu nepatartina, o kadangi mano tumoras tarpuplauty buvo ir tie limfmazgiai vis kutena, man viena moteris patare pagert, sis receptas yra ir knygeleje "Vezys isgydomas".

Del psichologines busenos - bukim biedni, bet teisingi - artimui skaudu, labai ir tai suprantama, bet juk serga ne jis, serga sergantysis, jo mintys po diagnozes - tai sprogimas, kuri vieniems pavyksta suvaldyti patiems, kitiems prireikia pagalbos, o kiti nelinke valdytis. Tai labai priklauso nuo budo, vieni linke issipasakoti - taip palengveja, kitiems yra geriau kai jie laiko savyje. Kiekvienas is musu yra unikalus ir nera standartiniu situaciju, kiekviena ju kitokia. Taip visi pataria su liga "susidraugauti" draugauju ir as, taciau gal tai kitam visai nepriimtina, gal jis atrastu dvasios ramybe ne draugaudamas, o priesindamasisi arba ignoruodamas.
Mergaites kiekvienam savas kelias reikalingas, tai baisi liga, o ne matematikos uzdavinys, kur atsakymas 2X2 visad 4, taciau ir cia galimos isimtys smile.gif

Stiprybes visoms ir visiems.
Atsakyti