Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai

QUOTE(staselė @ 2007 08 28, 18:47)
man įdomu ar jūs kardelius skynimui nusipjaunate peiliu , ar skinate  ir tiek . aš tai visada nusiskinu

Nu žinok,pvz aš beveik visada tik pjaunu,kažkaip nenoriu pajudint šaknyno ir gražiau atrodo nupjauti ax.gif
Atsakyti
Birželio antrą savaitę pasodinau kardelius. Balti tik dabar išleido žiedynus-įdomu kada teiksis pražydėti tongue.gif
Veltui gauti maži bordo kardeliai išdygo silpnučiai,menkučiai,o lietūs visai juos pribaigė-svogūnėlių dar nekasiau,bet nelabai tikiuosi ką ir berasti unsure.gif O pernykščiai jau kaip ir baigia žydėti ax.gif Tokios naujienos iš mano kuklaus kardelių darželio blush2.gif
Atsakyti
Pries sodinant labai gerai palaikyti kardelius tokiame truputi rausvame kalio permanganato tirpale tuomet buna daug stipresnes ir sveikesnes. Labai grazu kai zydi, bent jau vaiku kiek priaaugina paskui net nezinia kur ir sodinti doh.gif smile.gif
Atsakyti
Pradėjau galvoti, gal jau laikas kardelius kasti g.gif . Tiek lyja, nelabai jau gerai jiems ta drėgmė. Seniai yra nužydėje, nebent žiedkotį, koks mažiukas iš vaikų leidžia, o ir lapai pradėjo jų apgelsti. Ar jūs dar nekasate? Kitais metais tik spalio pradžioje iškasdavau, bet , kai šiemet tiek lyja...
Atsakyti
Mačiau,kad jau kasa vienas kardelių augintojas,bet pas mane dar tebežydi nemažai ir dar neišsiskleidusių yra,tad teks palaukti.
Atsakyti
pas mane dar irgi padoriai atrodo ir nesiruošiu artimiausiomis dienos kasti. Nors esantis draugas-kurmis sklype įvairių minčių sukelia hihihi.gif
Atsakyti
ką tik vienam žurnalėly paskaičiau, kad kardelių nebūtina kasrudenį iškast, jei gerai apdengti žemę eglišakėmės ir durpėmis, tai turėtų išgyventi. Keista tokia info pasirodė.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 09 16, 20:18)
ką tik vienam žurnalėly paskaičiau, kad kardelių nebūtina kasrudenį iškast, jei gerai apdengti žemę eglišakėmės ir durpėmis, tai turėtų išgyventi. Keista tokia info pasirodė.

čia tai tikrai keista g.gif visur rašo, kad į tą pačią vietą sodinti tik po 5 metų, o čia palikti žiemai... bet jei žiema be sniego, tai jie, kad ir apdengti, tai vargiai jie sulauks pavasario... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 09 16, 19:57)
čia tai tikrai keista g.gif  visur rašo, kad į tą pačią vietą sodinti tik po 5 metų, o čia palikti žiemai... bet jei žiema be sniego, tai jie, kad ir apdengti, tai vargiai jie sulauks pavasario... schmoll.gif

Juk praeitą rudenį ne visus iškasiau,nes jų net nebesimatė,tad pavasarį gražiausiai pridygo tų kardelių,ir dabar greit visi ne vietoj augantys žydės,taip pat neperšalo ir šalia didžiojo svogūno buvę "vaikučiai".Nieks ten nieko šakom nedengė ir gumbai buvo visai paviršiuje,bet neperšalo.Tad viskas įmanoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2007 09 16, 21:13)
Juk praeitą rudenį ne visus iškasiau,nes jų net nebesimatė,tad pavasarį gražiausiai pridygo tų kardelių,ir dabar greit visi ne vietoj augantys žydės,taip pat neperšalo ir šalia didžiojo svogūno buvę "vaikučiai".Nieks ten nieko šakom nedengė ir gumbai buvo visai paviršiuje,bet neperšalo.Tad viskas įmanoma g.gif

Hmmm, visai įdomu. Aišku, kartais tas eksperimentas visai netyčia išeina. Aš dar nesu šitaip eksperimentavus. O gal kai tokios žiemos ir pabandyt verta g.gif aišku, rizika, išbus ar ne?...
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2007 09 16, 21:13)

būna žiemų kad ir žieminės gėlės iššala, manau visa tai priklauso nuo žiemos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(virugie @ 2007 09 17, 19:09)
būna žiemų kad ir žieminės gėlės iššala, manau visa tai priklauso nuo žiemos unsure.gif

taip būna, kad ir žieminės gėlės iššąla, bet man nėra pasitaikję, kad kur augo kardeliai iš po žiemos būtų tų vaikučių išdygę toj vietoj, nors juk kiek jų prikrenta ir žemėj lieka, bet nesu mačiusi, kad būtų pridygę, čia kaip kam pasitaiko
Atsakyti