Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

Pakonsultuokite.Darbas prasidejo 08-01 ligos lapas pradetas 08-05 pratestas iki 09-23 kokio didzio algos tiketis ? is mininalios algos biggrin.gif ,kaip bent paskaiciuoti.
Atsakyti
QUOTE(kasas2013 @ 2013 09 14, 20:25)
kokio didzio algos tiketis ?

Apie 90Lt į rankas.
Atsakyti
Labas vakaras.penktadieni baigesi biuletenis,tai man penktadieni i sodra eiti?papasokokit,kaip ten dabar viskas viksta naujai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2013 09 18, 20:59)
Labas vakaras.penktadieni baigesi biuletenis,tai man penktadieni i sodra eiti?papasokokit,kaip ten dabar viskas viksta naujai? smile.gif

Galit internetu uzpildyti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 09 18, 21:29)
Galit internetu uzpildyti.

o kur internete? o man reiketu pildit pirmadieni ar penktadieni?ir po kurio laiko sumoka biuleteni?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2013 09 19, 12:55)
o kur internete? o man reiketu pildit pirmadieni ar penktadieni?ir po kurio laiko sumoka biuleteni?

https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
prasyma pildot,manau galit ir dabar,o ismoka per 15 d.d
Atsakyti
Sveiki,

ar gali imti vyras biuleteni, jei zmona nedirba ir nestovi DB? Taip pat ar galima biuleteni imti ne nuo pirmos vaiko susirgimo dienos, o praejus keletai dienu?
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2013 09 23, 09:13)
Sveiki,

ar gali imti vyras biuleteni, jei zmona nedirba ir nestovi DB? Taip pat ar galima biuleteni imti ne nuo pirmos vaiko susirgimo dienos, o praejus keletai dienu?

Gali vyras imti biuleteni vaiko slaugai, nesvarbu, ar zmona dirba, ar nedirba.
Gali imti nuo bet kurios vaiko susirgimo dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2013 07 08, 13:10)
Iškylo toks klausimas: jei kasmetinių atostogų metu suserga vaikas ir paimamas nedarbingumo pažymėjimas jo slaugai tai  ar sodra apmoka ar ne? Ačiū

taip, apmoka.

"Vadovaujantis aukščiau pateiktu LAT išaiškinimu, darbuotojui, pateikus nedarbingumo pažymėjimą, nepaisant nedarbingumo priežasties, DK 174 str. 1 d. l p. ir DK 174 str. 2 d. turėtų būti taikomi. Darbuotojui kasmetinių atostogų metu tapus laikinai nedarbingu dėl vaiko slaugos, jo atostogos pratęsiamos atitinkamą dienų skaičių arba šalims susitarus, nepanaudotų kasmetinių atostogų dalis perkeliama į kitą laiką (DK 173-174 str.)"

http://webcache.goog...lient=firefox-a
Atsakyti
Gal kas galėsit padėti, nes nei poliklinikoje kas normaliai paaiškina, nei darbovietėje doh.gif

Turėjau 2 savaites nedarbingumą vaiko slaugai, šiandien jis baigėsi. Deja, dukrytė vis dar serga ir gydytojai skyrė minimum 1 mėn. namų režimą. Nedarbingumo pratęsti negali (nes vaiko slaugai tik 2 sav,), sakė "išrašysim pažymą" g.gif

Kas per pažyma? Kaip man pasiteisinti darbdaviui, kad neisiu į darbą (kažką minėjo, kad nemokės nei Sodra, nei darbdavys tuo periodu)? Reikia kažką kažkur pranešti (Sodrai), ar tiesiog susitarti su darbdaviu?

Būsiu dėkinga už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 27 rugsėjo 2013 - 15:08
QUOTE(~Beauty~ @ 2013 09 27, 15:44)
Gal kas galėsit padėti, nes nei poliklinikoje kas normaliai paaiškina, nei darbovietėje  doh.gif

Turėjau 2 savaites nedarbingumą vaiko slaugai, šiandien jis baigėsi. Deja, dukrytė vis dar serga ir gydytojai skyrė minimum 1 mėn. namų režimą. Nedarbingumo pratęsti negali (nes vaiko slaugai tik 2 sav,), sakė "išrašysim pažymą" g.gif

Kas per pažyma? Kaip man pasiteisinti darbdaviui, kad neisiu į darbą (kažką minėjo, kad nemokės nei Sodra, nei darbdavys tuo periodu)? Reikia kažką kažkur pranešti (Sodrai), ar tiesiog susitarti su darbdaviu?

Būsiu dėkinga už patarimus 4u.gif

Kol vaikas serga galima isduoti N/P vaiko slaugai tik 14 dienu,veliau g.b.isduodama tik F094/a,kuri pateisina neatvykima i darba(visai tokia pat,kuria Jusu seimos gydytoja israso dukrytei i darzeli,pateisinancia jos nebuvima darzely).Uz sias dienas niekas neapmoka,bet slaugyti vaika galesite tol,kol pasveiks,arba kol surasyte kas slaugo dukryte.Niekur pranesti nereiki,tik informuoti darbdavi,kad turite tokios formos pazyma ir iki kada ji galioja...Sveikite kuo greiciau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 27 rugsėjo 2013 - 19:22
QUOTE(Varinija @ 2013 09 27, 20:21)
Kol vaikas serga galima  isduoti N/P vaiko slaugai tik 14 dienu,veliau g.b.isduodama tik F094/a,kuri pateisina neatvykima i darba(visai tokia pat,kuria Jusu seimos gydytoja israso dukrytei i darzeli,pateisinancia jos nebuvima darzely).Uz sias dienas niekas neapmoka,bet slaugyti vaika galesite tol,kol pasveiks,arba kol surasyte kas slaugo dukryte.Niekur pranesti nereiki,tik  informuoti darbdavi,kad turite tokios formos pazyma ir iki kada ji galioja...Sveikite kuo greiciau 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tai gal gali tada vyras paimti sekancias 2 svaites N/P, po to griztu i darba, o mama padirbetu ir likusias 2 savaites vel gautu N/P g.gif

Taip supratau, kad tiesiog vienu kartu negali buti N/P vaiko slaugymui ilgiau nei 2 sav.?
Tai galima 1d padirbeti ir vel 2 sav slaugytei vaika, tik jau moketu?

Man irgi buvo, kad negalejau vyresneles 1,5 men vesti i darziuka del virusinio akiu uzdegimo (aisku nemiau jokio N/P, nes dar ir maze iki 3 m auginu)... Bet idomu kaip bus ateity?
Jei visgi isidarbinsiu. Nes maniskes, kad abi butu sveikos saltuoju metu metu, tai max 1 savaite per menesi gaunasi. blush2.gif
Atsakyti