QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 28, 16:26)
o kodel miltai yra slamstas?
Todėl,kad baltuose pikliavotuose kvietiniuose miltuose visiškai nėra nieko naudingo,nes sumalti grūdai persijoti "n" kartų ir viskas,kas naudinga yra pašalinta,plius jūs iš jų dar kažką kepate,tai kaip ten gali likti kažkas gero.Čia citata iš knygos:
"
Nesijotuose,pilno grūdo miltuose,yra vitaminų,mineralinių medžiagų,fermentų.Į grūdų sudėtį įeina krakmolas-85proc. ir biologinis apvalkalėlis-15proc.Tame apvalkalėlyje esančios medžiagos padeda mūsų organizmui skaidyti ir pasisavinti krakmolą.Rafinuoti,sijoti miltai apvalkalėlio neturi,taigi neturi to,kas geriausia ir žmogui reikalingiausia.Lieka tik krakmolas,kuris neturi biologinės informacijos,todėl virškinamas labai sunkiai,o dėl nesuvirškinto krakmolo "teršiasi" kraujagyslės bei šlapimo takuose formuojasi akmenys.Tokių miltų galutiniai irimo produktai organizme yra actas ir alkoholis,kurie ardo nervines ir smegenų ląsteles,griauna imuninę sistemą,sukelia žarnyno disbakteriozę ir kraujo acodozę."
Šiaip siūlyčiau paskaityti knygą "Kaip ilgai ir sveikai gyventi",tai daug ko sužinosit