Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(M.A.M.A @ 2012 02 29, 01:16)
Man pirmą kartą susidurti su iš nuostabos sukvadratėjusiom akim ir apšalus išlementu "taip ilgai maitini???" teko kai vyresniajam buvo vos 5 mėn...

tai cia normalu as sakyciau. kaip man mama sake, kai mus augino duok dieve iseidavo iki 2 - 3 menesiu zindyt (sistema savo padarydavo). as neisivzaiduoju kokiu budu, bet nuo 2-3 men buvo normalu vaika primaitinti. tai manau, kad musu mamu kartos zmonems yra nesuvokiama, kaip galima vaika zindyt iki 2 metu. ta prasme, yra neisivaizduojama, kad galima taip ilgai tureti pieno, kad nereik kudikiams arbatos su begale cukraus ir t.t. mane anyta oi kaip ilgai bare, kad neduodu vaikui arbatos su cukrum, juk gi vaikas mirs nuo troskulio, jau ir zadejo kreiptis, kad atimtu vaika, nes nemoku rupintis. ir nors uzmusk, knygas rodziau, straipsnius rodziau, sako, nesamone cia - va mano laikais buvo teisingai, tu vaiku nemoki rupintis ir t.t. tarybine medicinine sistema buvo labai stipri, juk jie, skirtingai nei dabartine, uzsiime profilaktika, svietimu. o ir turiu laboratorijoj bendradarbe, kuri dirbo pogimdyviniam skyriui - sake, pabandyk neduot vaikui Ringerio tirpalo su gliukoze, tai taip nuo pediatru velniu gaudavai. as tai jau nebesistebiu irgi, kad kreivai ziuri, kad mano 9 men zose kosiu nevalgo ir vis dar MP gauna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2012 02 28, 21:28)
Kadangi visi vaikai turetu buti zindomi bent dvejus metus, tai mano galva mastant...iki dveju dar visai 'papinukai', o nuo dveju m. jau galima vadinti 'vyresniais zindukliais'  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
mes didžiules akis pamatėm 1m.ir 8mėn,ligoninėj,aišku pediatrijos skyriuj,kai sesutei užėjus į palatą žindžiau.geras vaizdelis buvo,dar dabar juokinga biggrin.gif

Atsakyti
Mano atveju tada nustebo ne vyresniosios kartos atstovė, o jauna moteris, draugė, dar neturinti vaikų. Aišku, negali tikėtis iš vaikų neturinčio žmogaus labai išsamių žinių apie kūdikio priežiūrą, tačiau tai, man atrodo, labai graudžiai iliustruoja visuomenėje paplitusias nuostatas ir stereotipus.
Atsakyti
Sveikos, mamytes! Jau greit bus 2 metai kaip dukryte zindau ir stai ramybes neduoda toks klausimas. Ar jus leidziate sau kartais isgerti taure vyno? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 02 27, 15:38)
na tas tai labai gerai,dar saldumynų ir miltinių patiekalų atsisakykit ir neges daugiau smile.gif

man irgi dabar labai daug problemų su dantimis. neseniai "daėjo", kad čia gali būti ir vandens filtrų dovana - vanduo ale išvalytas, bet kažin, ar nedistiliuotas doh.gif biggrin.gif

o ką valgyt?
alkoholio jokio, kava retai, saldumynų negalima, miltų irgi, citrusams vaiks alergiškas ir pati, vaisių l. mažai, džiovinti apdirbti chemikalais, saulės džiovinti l. brangūs, naminiai kompotai su cukrum... belieka šaldytos uogos. dar morką graužt ir užsikąst kopūstu doh.gif
Atsakyti
Vistik mum pienlige. Gydomes.
Atsakyti
QUOTE(emely @ 2012 02 29, 22:25)
Sveikos, mamytes! Jau greit bus 2 metai kaip dukryte zindau ir stai ramybes neduoda toks klausimas. Ar jus leidziate sau kartais isgerti taure vyno?  blush2.gif

retai kelis gurkšnius. taurės sau neleidžiu
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 29, 21:16)
Vistik mum pienlige. Gydomes.

Gal dantukus daiginat? Mano mazajai keleta kart pienlige kaip tik tuo metu 'prikibo' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emely @ 2012 02 29, 22:25)
Sveikos, mamytes! Jau greit bus 2 metai kaip dukryte zindau ir stai ramybes neduoda toks klausimas. Ar jus leidziate sau kartais isgerti taure vyno?  blush2.gif

Ne, bet ir neturiu jokio potraukio taurei vyno ar dar kokiam alkoholiniam gerimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minėja: 01 kovo 2012 - 17:19
QUOTE(Minėja @ 2012 03 01, 17:17)
Ne, bet ir neturiu jokio potraukio taurei vyno ar dar kokiam alkoholiniam gerimui  smile.gif

manau,kad kokia taure vyno tikrai nebus kazkas baisaus,manau, zuymiai blogiau,jei mama buna susinervinus, pikta, pervargus...o taure vyno su gera nuotaika nemanau, kad kazkokia nuodeme1pati maitinau mergyte iki pusantru,mazaji iki 2m,ir per svente leisdavau sau taure vuno!
Papildyta:
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 02 29, 08:58)
tai cia normalu as sakyciau. kaip man mama sake, kai mus augino duok dieve iseidavo iki 2 - 3 menesiu zindyt (sistema savo padarydavo). as neisivzaiduoju kokiu budu, bet nuo 2-3 men buvo normalu vaika primaitinti. tai manau, kad musu mamu kartos zmonems yra nesuvokiama, kaip galima vaika zindyt iki 2 metu.  ta prasme, yra neisivaizduojama, kad galima taip ilgai tureti pieno, kad nereik kudikiams arbatos su begale cukraus ir t.t. mane anyta oi kaip ilgai bare, kad neduodu vaikui arbatos su cukrum, juk gi vaikas mirs nuo troskulio, jau ir zadejo kreiptis, kad atimtu vaika, nes nemoku rupintis. ir nors uzmusk, knygas rodziau, straipsnius rodziau, sako, nesamone cia - va mano laikais buvo teisingai, tu vaiku nemoki rupintis ir t.t. tarybine medicinine sistema buvo labai stipri, juk jie, skirtingai nei dabartine, uzsiime profilaktika, svietimu. o ir turiu laboratorijoj bendradarbe, kuri dirbo pogimdyviniam skyriui - sake, pabandyk neduot vaikui Ringerio tirpalo su gliukoze, tai taip nuo pediatru velniu gaudavai. as tai jau nebesistebiu irgi, kad kreivai ziuri, kad mano 9 men zose kosiu nevalgo ir vis dar MP gauna  smile.gif

Papildyta:
QUOTE(teplė @ 2012 02 26, 21:16)
kokios foto thumbup.gif  graži tema

o aš sugrįžau. taip neseniai žindžiau 1,5 metukų pirmagimę, o jau antrai virš metų bigsmile.gif  ir vėl visi susirūpinę "gal jau ant pavasario nebemaitinsi", "dar gal kokį mėnesį ir gana" doh.gif

žindydama vyresnį nei kokių 9mėn kūdikį tampu savotiška visuomenės prieše. norint išvengti komentarų, tenka lyst į pogrindį lotuliukas.gif  juokauju, žinoma, neslepiu nuo artimųjų, bet svetimiems, kiek įmanoma, nesiskelbiu

pazistamas jausmas, nusispjaukit, as irgi maitinau pirma iki pusantru, antra iki 2m, ir patikekit, tokiu nustebusiu ir nepritarianciu sutikau daug, ir moteru daugiausia!nei sveiketa nepablogejo,nei soskiuko, nei misineliu,nei buteliuku nereikejo!
Atsakyti
QUOTE(riesuteliai123 @ 2012 03 01, 18:50)
manau,kad kokia taure vyno tikrai nebus kazkas baisaus,manau, zuymiai blogiau,jei mama buna susinervinus, pikta, pervargus...o taure vyno su gera nuotaika nemanau, kad kazkokia nuodeme1pati maitinau mergyte iki pusantru,mazaji iki 2m,ir per svente leisdavau sau taure vuno!

as ir nesakau, kad tai kazkas baisaus. Jei kam reikia, tas ir isgeria smile.gif Taciau, man visiskai nesinori. smile.gif As ir be vyno taures moku atsipalaiduoti. smile.gif
Atsakyti