Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Pas tas mano senesnes taip pat vazoneliuose yra skylutes....Del zemiu tai cia pirktos spec. orchidejom zemes (man ir paciai jos keistos) bet cia pas mus man aiskino, kad normalios tos zemes orchidejom o tas kur turejau is lietuvos buvau senei jau atidavus nes maniau kad kolkas nereikes, o kai prireike teko pirkt cia Svedijoj. Na nezinau ta su vienu stiebuku kur tai daug nauju saknu leidzia ir seip saknys tiek pas viena tiek pas kita grazios ir dabar leidzia nauju saknu, net matosi per vazoneli.

O del kotu nukarpymo sulaukiau daug komentaru kad viena sako kol jie nedziusta nereikia karpyt ir palikt juos kitos taip pat sake, kad nustekens pacia gele tie stiebai tai taip va dar kolkas ir like tie stiebai nenukarpyti......Bet jei is ju naudos jokios, tai reikes nukarpyt.....
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 03 06, 19:35)
Gėlių parduotuvėj Panoramoj

kadangi kartu buvom,tai papildau-yra daug katlėjų tokių raudonų kur kelios nusipirkusios paskutiniu metu,viena oranžinė yra vos didesniais nei raudonos žiedukais... ir liežuvių pora gražesnių wub.gif (po 45lt.)

QUOTE(FėJa. @ 2012 03 06, 20:48)
Bet jei is ju naudos jokios, tai reikes nukarpyt.....

tokius kur daug nužydėjusių galų,tai tikrai karpyti galima,nes neatrodo išvaizdžiai,o ir žiedų vienas kitas ant galiukų būna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(FėJa. @ 2012 03 06, 19:48)
O del kotu nukarpymo sulaukiau daug komentaru kad viena sako kol jie nedziusta nereikia karpyt ir palikt juos kitos taip pat sake, kad nustekens pacia gele tie stiebai tai taip va dar kolkas ir like tie stiebai nenukarpyti......Bet jei is ju naudos jokios, tai reikes nukarpyt.....

O as niekada nekerpu, laukiu kol gele pati nudziovins. Kaip pvz.ikeliu foto nuzydejusios gelytes, ji toliau sukrove pumpurus ir vel zydejo smile.gif antra foto daryta lygiai po menesio smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gabriell'e @ 2012 03 06, 20:05)
O as niekada nekerpu, laukiu kol gele pati nudziovins.  Kaip pvz.ikeliu foto nuzydejusios gelytes, ji toliau sukrove pumpurus ir vel zydejo smile.gif antra foto daryta lygiai po menesio  smile.gif
[

Nu vat ir as nezinau ka daryt ir kaip geriau, nes viena drauge visada pas savo orchidejas palieka stiebus kol pacios geles nudziovina ir jai viena jos gelyte sukrove ziema ant galo ir salia ant to stiebo isdygo atzala....Pbandysiu gal veliau is telefono ikelt nuotraukas parodyt, nes tik telefone turiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FėJa.: 06 kovo 2012 - 20:23
QUOTE(Gabriell'e @ 2012 03 06, 22:05)
O as niekada nekerpu, laukiu kol gele pati nudziovins. 

pas jus žiedstiebių daug buvo,tai ir atrodo gerai,aš turėjau galvoje kur jis vienas būna ar du ir ant ilgiausiai nutysusių žiedstiebių po vieną žieduką būna mirksiukas.gif
Atsakyti
mergnos,gal kuri turite vanda orchideja?reikia informacijos
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2012 03 06, 18:47)
wau...trūksta žodžių... thumbup.gif  bigsmile.gif

Dėkui wub.gif

QUOTE(*woman* @ 2012 03 06, 21:46)
pas jus žiedstiebių daug buvo,tai ir atrodo gerai,aš turėjau galvoje kur jis vienas būna ar du ir ant  ilgiausiai nutysusių žiedstiebių po vieną žieduką būna  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif man asmeniškai negražu kai ilgi pliki kotai stirkso ir tada ant galų žiedai, bet čia aišku kiekvienam žmogui vis kitaip. Aš visad kerpu iš kart nužydėjusius žiedstiebius - taip orchidėja, jei yra pasiruošusi žydėti, be problemų išleidžia ir naujus gražius žiedstiebius, ir ant jų sukrauna žiedus thumbup.gif
Atsakyti
Galima kirpti, galima nekirpti. Kiek esu girdejus, tai visi profesionalus augintojai liepia kirpt, nes nauji stiebai buna grazesni ir parodiniai, o va isauge is seno, tai jau buna prarade prekine isvaizda smile.gif Bet mes ne profesionalai, kaip kas nori, taip augina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2012 03 06, 22:45)
Galima kirpti, galima nekirpti. Kiek esu girdejus, tai visi profesionalus augintojai liepia kirpt, nes nauji stiebai buna grazesni ir parodiniai, o va isauge is seno, tai jau buna prarade prekine isvaizda smile.gif Bet mes ne profesionalai, kaip kas nori, taip augina  mirksiukas.gif

aisku nauji stiebai graziau atrodo smile.gif , bet kaip as nesu profe, auginu ne parodai, o del saves, tai man gaila nukirpti kai matau, kad ant galo susiformave pumpuriukai. Mano viena orhideja taip zydi jau antri metai be perstojo, vieni ziedai dar nenukrenta,o jau kiti skeleidzias, ir taip tesias nuo pat pirkimo smile.gif kazkokia stebuklinga, dar nesu turejus tokios gelytes kad istisai zydetu 2 metus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MeLady @ 2012 03 06, 20:49)
mergnos,gal kuri turite vanda orchideja?reikia informacijos

klauskite priežiūros temoje.
Atsakyti
pas mane panasiai buvo su violetine irchideja, kuri turejo du stiebus kai ja gavau ir abu zydejo, kai nuzydejo (visu kitu kur turiu as iskart stiebuka nukerpu), o sitos kazkaip vis neprisiruosiau ir... ziuriu vel pumpurus krauna blink.gif ir dabar vel ant tu paciu dvieju stiebu zydi kaip ir pirma karta bigsmile.gif
Atsakyti
Pas mane viena senutė turi gal 8 storus stiebus, o ant jų dar šakeles, tai toks kelmelis gaunasi, kai žydi super, būtent tuo man ji ir labiausiai patinka bigsmile.gif ir kasmet išleidžia dar vieną ar dvi šakas - storas biggrin.gif
Atsakyti