Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*70

Sveikos 4u.gif

Pagaliau "Metodika" isleis dar viena Fossum knyga thumbup.gif Bijantis vilko : [detektyvinis romanas] / Karin Fossum ; [iš anglų kalbos vertė Ignė Norvaišaitė-Aleliūnienė]. – Vilnius : Metodika, 2012. – 256 p. – ISBN 978-609-444-072-4

Dar ir si knyga domina Aklumas : romanas / Karin Slaughter ; iš anglų kalbos vertė Gabrielė Gailiūtė. – Vilnius : Alma littera, 2012. – 376 p. – ISBN 978-609-01-0386-9 Vokietijoje vis pavartydavau biggrin.gif

O cia ar tik nebus dar viena "Picoult" g.gif Žudiko dukterys : romanas / Randy Susan Meyers ; iš anglų kalbos vertė Lina Būgienė. – Vilnius : Alma littera, 2012. – 384 p. – ISBN 978-609-01-0387-6
Atsakyti

Sveikos mirksiukas.gif

Neprisėdu niekaip atsiliepimo parašyt apie knygą "Susitarimas" ax.gif Vietoj to nusičiupau antrą iš eilės Picoult knygą "Paprasta tiesa" rolleyes.gif

QUOTE(Masako @ 2012 04 09, 15:08)
Viens prie vieno. Smagu rasti bendraminte smile.gif
Aš ir tu vieno kraujo biggrin.gif skandinaviško biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2012 04 10, 09:16)
Sveikos 4u.gif

Pagaliau "Metodika" isleis dar viena Fossum knyga thumbup.gif Bijantis vilko : [detektyvinis romanas] / Karin Fossum ; [iš anglų kalbos vertė Ignė Norvaišaitė-Aleliūnienė]. – Vilnius : Metodika, 2012. – 256 p. – ISBN 978-609-444-072-4

Va ta pati lindau tau pranesti biggrin.gif bet plona kokia,tik 256psl.. verysad.gif

As vis dar niekaip nepabaigiu S.Bekett knygos Irasyta kauluose blush2.gif ,jauciu tu greiciau sulauksi kol isleis ir spesi perskaityt biggrin.gif neturejau laiko jau gal dvi savaites jos atsiverst,bandysiu siandien paskaityt,jei nieks nesutrukdys,nes namie darbai kaip ir apdirbti,tai galiu sau leist pailset su knyga smile.gif
Atsakyti
Gal atsiras norinciu ivertinti mazaji dailininka? tereikia paspausti patinka...

http://www.facebook....3...e=3
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2012 04 10, 13:07)
Va ta pati lindau tau pranesti biggrin.gif bet plona kokia,tik 256psl.. verysad.gif

As vis dar niekaip nepabaigiu S.Bekett knygos Irasyta kauluose  blush2.gif ,jauciu tu greiciau sulauksi kol isleis ir spesi perskaityt biggrin.gif neturejau laiko jau gal dvi savaites jos atsiverst,bandysiu siandien paskaityt,jei nieks nesutrukdys,nes namie darbai kaip ir apdirbti,tai galiu sau leist pailset su knyga smile.gif

Na taip...labai plona unsure.gif o kainuos tai kaip pati storiausia,speju knygyne bus apie 50 lt,nes "Metodikos" knygu kainos tai oho kokios doh.gif

As jau sia savaite vaziuosiu i leidykla pirkti Beketto knygos thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Trumpai apie:
Sebastian Fitzek "Terapija"-knyga 2006 m. Vokietijoje is pirmos vietos išstūmė "Da Vinčio kodą" biggrin.gif Dvylikametė Josi serga mįslinga liga. Mergaitės tėvas, garsus psichiatras Viktoras Larencas, ieško gydytojo, kuris galėtų padėti mylimai dukrelei. Vieną dieną Josi dingsta daktaro Grolkės klinikoje, kol tėtis laukia vestibiulyje. Tačiau ir registratorė, ir pats daktaras teigia mergaitės nematę...Po ketverių metų palūžęs tėvas apsigyvena atokiame vasarnamyje. Čia jį aplanko žavi nepažįstama moteris, kurią kankina haliucinacijos – ji be perstojo regi mažą mergaitę Šarlotę. O šios gyvenimas taip primena Josi... Viktoras su nepažįstamąja pradeda psichoterapijos seansus. Jie pamažu virsta dramatišku tardymu...Man patiko,nusikaltimo motyvas ir nusikaltėlis-neįprasti,o knygos pabaiga iš vis nenuspėjama blink.gif įtraukė taip,kad perskaičiau per vakarą thumbup.gif

Santa Montefiore "Sodininkas iš Prancūzijos". Apleistas sodas ir paslaptingas kadaise jį prižiūrėjęs sodininkas.Paslaptis saugantis dvaras.Dvi šeimos ir netikėtai jas sujungęs ryšys.Meilė ir jos trūkumas,aistros,pinklūs santykiai,džiaugsmo ir skausmo pamokosir susitaikymas...Labai pozityvi,šilta,graži knyga. Šiek tiek sentimentali,bet tai visiškai negadino skaitymo malonumo. Man labai patiko sodo,dvaro aprašymai,skaičiau ir mačiau prieš akis tas visas grožybes. Norisi tiketi ,kad ir realiame gyvenime gali buti tokie jausmai,kaip knygoje...ech, ant romantikos patraukė wub.gif

Karen Winter "Dykumos ugnis" Namibija, 1959-ieji. Zaldenų šeimos ūkis įsikūręs nuostabios gamtos apsuptyje. Tačiau reikalai vis prastėja ir galiausiai ima grėsti bankrotas.Ir kai vilties, atrodo, nebelieka, Ruta netikėtai sužino, kad jos senelės dingimas prieš daugelį metų susijęs su taip pat paslaptingai dingusiu nepaprastai vertingu deimantu – Dykumos Ugnimi, namių tautos dvasios simboliu.
Knygos stilius šiek tiek primina E.Alpsten knygas -igi Afrika,irgi meilė,irgi paslaptis.Paprasta knyga lengvam pasiskaitymui biggrin.gif

Jean Marie Auel "Urvinio lokio gentis"-pirmoji "Žemės vaikų" ciklo knyga-labai stora ir labai man įdomi biggrin.gif 35000 m.pr.Kr. Žemės drebėjimas palieka mažąją Ailą vieną priešistorinėje girioje. Taip ją, klajojančią, išbadėjusią, urvinio liūto sužeistą, aptinka Urvinio lokio genties žmonės. Aukšta, šviesiaplaukė, mėlynakė iš svetimos genties atrodo nesava ir nepatikima. Jei ne gydytoja Iza ir laimingai susiklosčiusios aplinkybės, vaikas būtų paliktas mirti. Padedama globėjos mergaitė išmoksta neandertaliečių, bendraujančių daugiau gestais ir mimika, tradicijų, elgesio normų, kalbos, o imlus protas pasitarnauja kasdienėje kovoje dėl išlikimo. Ailos, kurios gyslomis teka pirmųjų žmonių kraujas, atsiradimas žada neišvengiamas permainas, kelia Urvinio lokio gentainių pagarbą... ir neapykantą. Skaičiau ir džiaugiausi,kad radau ši knygą,kadangi man patinka istorija,ypač labai tolimi priešistoriniai laikai,tai buvo įdomu daaugiau sužinoti apie tų laikų žmones,jų papročius. Autorė labai domėjosi ir tyrinėjo visą įmanomą archeologinę medžiagą ,mokėsi primityviųjų amatų,gydymo vaistažolėmis,todėl knygoje viskas pakankamai smulkiai aprašyta,ypač apie gydymo būdus.Knyga pelnė ir pasaulio archeologų,antropologų ir paleontologų pagarbą. Labai tikiuosi,kad "Obuolys" išvers ir kitas knygas.Beje,šį kartą,Obuolio vertėjams neturiu jokių priekaištų biggrin.gif thumbup.gif

Dabar keliauju į Tyto alba-naujosios S.Beckett knygos. Ir kaip gaila,kad Jotema ne Vilniuje doh.gif gi butinai turiu nusipirkti ir Gerittsen, ir Coben naująsias knygas,teks knygynams duoti uždirbti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creed: 11 balandžio 2012 - 08:24
QUOTE(Creed @ 2012 04 11, 08:03)
Labas rytas 4u.gif

Trumpai apie:
Sebastian Fitzek "Terapija"-knyga 2006 m. Vokietijoje is pirmos vietos išstūmė "Da Vinčio kodą" biggrin.gif Dvylikametė Josi serga mįslinga liga. Mergaitės tėvas, garsus psichiatras Viktoras Larencas, ieško gydytojo, kuris galėtų padėti mylimai dukrelei. Vieną dieną Josi dingsta daktaro Grolkės klinikoje, kol tėtis laukia vestibiulyje. Tačiau ir registratorė, ir pats daktaras teigia mergaitės nematę...Po ketverių metų palūžęs tėvas apsigyvena atokiame vasarnamyje. Čia jį aplanko žavi nepažįstama moteris, kurią kankina haliucinacijos – ji be perstojo regi mažą mergaitę Šarlotę. O šios gyvenimas taip primena Josi...  Viktoras su nepažįstamąja pradeda psichoterapijos seansus. Jie pamažu virsta dramatišku tardymu...Man patiko,nusikaltimo motyvas ir nusikaltėlis-neįprasti,o knygos pabaiga iš vis nenuspėjama blink.gif įtraukė taip,kad perskaičiau per vakarą thumbup.gif

Santa Montefiore "Sodininkas iš Prancūzijos". Apleistas sodas ir paslaptingas kadaise jį prižiūrėjęs sodininkas.Paslaptis saugantis dvaras.Dvi šeimos ir netikėtai jas sujungęs ryšys.Meilė ir jos trūkumas,aistros,pinklūs santykiai,džiaugsmo ir skausmo pamokosir susitaikymas...Labai pozityvi,šilta,graži knyga. Šiek tiek sentimentali,bet tai visiškai negadino skaitymo malonumo. Man labai patiko sodo,dvaro aprašymai,skaičiau ir mačiau prieš akis tas visas grožybes. Norisi tiketi ,kad ir realiame gyvenime gali buti tokie jausmai,kaip knygoje...ech, ant romantikos patraukė wub.gif

Jean Marie Auel "Urvinio lokio gentis"-

Pirmas dvi pirksiu,o trecia pasizymesiu,pavartyt reiks,gal irgi patrauks demesi.
Ech,geda man blush2.gif ,jauciu,kad ikelsi pirmoji atisliepima Beketto biggrin.gif,nors as pradejau skaityti oj kaip senai jau biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Retai čia beužsuku, bet kai užsuku, tai tiek pasisemiu visko. Norimų knygų sąrašas padidėjo, ir šiaip čia sužinau apie rašytojus, kurių net nesu girdėjus. Ačiū, mergaitės, už kartais itin išsamias knygų apžvalgas 4u.gif mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na va -Beckett knyga jau pas mane thumbup.gif Kam aktualu -leidykloje 27 lt ax.gif
Atsakyti
Laba diena,

Ieškau Džeimso Oliverio Kervudo knygų: Pilkoji vilkė arba Kezano sūnus Beris. Kokybė gali būti ir šiek tiek prastesnė. Gal kas nos galėtų padėti? blush2.gif
Atsakyti

Laba.

Aš savo biblioteką šiandien papildžiau Sue Monk Kidd "Paslaptingas bičių gyvenimas" wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2012 04 07, 15:24)
Vakar pagaliau pabaigiau Erškėčių paukščius.
Ši knyga tapusi jau kone klasika, tad ėmiausi jos beveik įsitikinusi, kad tai bus- viena geriausių knygų, kurias skaičiau šiais metais. Kad labai nusivyliau, nepasakyčiau, bet ir didelio įspūdžio ji man nepaliko.
Pabaigai pasakysiu, kad tikrai nesigailiu skaičiusi ir tikrai tai nebus ta knyga, kuri visiškai užsimirš. O tai reiškia, kad knyga yra gera

Man tai "Erškėčių paukščiai" daugiausia su ekranizacija, o ne su pačia knyga asocijuojasi. Labai seniai mačiau, bet iki šiol prisimenu daug ką ir kokį didelį įspūdį tas filmas padarė. O iš knygos, kurią jau vėliau skaičiau, visai nieko atminty neliko.

QUOTE(Creed @ 2012 04 11, 09:03)
Santa Montefiore "Sodininkas iš Prancūzijos".

Turiu vieną Montefiore knygą anglų kalba, kurią vis vengdavau pradėti, nes įsivaizdavau, kad bus eilinis meilės romanas. Bet gal visai verta skaityti, jei net detektyvų mėgėjai ši rašytoja įtiko. smile.gif

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 04 11, 18:38)
Aš savo biblioteką šiandien papildžiau Sue Monk Kidd "Paslaptingas bičių gyvenimas" wub.gif

Miela knygelė, manau, tau turėtų patikti.

Mano paskutinė perskaityta- Gintaro Grajausko "Mažumynai"- esė rinkinys pačiomis įvairiausiomis temomis. Nesudėtinga, lengvai skaitėsi, buvo vietų, kai juokiausi garsiai, buvo šiek tiek rimtesnių ar liūdnesnių, ypač apie visokius Lietuvos skaudulius ir bėdas. Įdomiausia turbūt buvo skaityti tas esė, kuriose autorius kalba apie asmeninį gyvenimą. Bet bendrai paėmus, patiko visa knyga (o ir 5 litus tekainavo Vagos išpardavime)- džiaugiuosi, kad atradau dar vieną lietuvių rašytoją.
Atsakyti