Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(diuni @ 2012 03 05, 12:36)
unsure.gif ania...pasėjau vieną malinovij ožarovskij...o henrykos nesėjau...

Aš naujų veislių sėju mažiausiai du daigus smile.gif Man neina susidaryt nuomonės iš vieno ax.gif o jei tas vienas vienintelis daigas bus nusprogęs koks, tai paskui ir apie gerą veislę gali susidaryt pačią blogiausią nuomonę 4u.gif
Jei užauga pora stiprių daigų, tai vieną sodinu, o kitą mamai ar draugėms atiduodu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 05, 12:36)

Jei pasėjai, tai ir užsiaugink, paragauk, gal tau kitaip pasirodys.. aš irgi bandžiau, tik pora daigų auginau - nepatiko jie man, be ceremonijų likusias sėklas išmečiau..
Atsakyti
gal kas pades man surasti siltnamio konstruavimo tema? Gal pavyks isprasyti naujo siltnamio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 03 05, 12:43)
Aš naujų veislių sėju mažiausiai du daigus smile.gif Man neina susidaryt nuomonės iš vieno 

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 05, 12:44)
gal kas pades man surasti siltnamio konstruavimo tema? Gal pavyks isprasyti naujo siltnamio  blush2.gif

ŠILTNAMIS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 03 05, 12:34)
Pas mane 'Tigrela nesirgo pernai. T.y. lapai pradėjo taškuotis tik rugsėjo vidury, kaip ir kitų veislių (na, aš čia lyginu su uošvių šiltnamiais, kuriems sudžiūvusius lapus teko nuskabyt jau liepą). O kadangi mano šeima mėgsta rūgštesnius, tai didžioji dukra sakė, kad tai tobulas pomidoras smile.gif - l. gražus, l. skanus ir dydis pats tas dėti į burną smile.gif (bet nevyšniniai). Man trūkumas jų buvo vienintelis - ilgiau nenuskinti kai kurie trūkinėjo.
----------------------------------
Visiškai pritariu dėl Tigerellos, tik skonio -man tikrai pomidorinio-gero, neperrūgštūs. Ir kad diuni nakti nubėgo pasėt, manau labai gerai-man ta veislė labai patiko. Trūkinėjo ir pas mane, aš maniau nuo perlaistymo(nes liejau tai-retai-tai gausiai), pagal galimybes.
--------------
dėl sudygimo-šiemet dauguma sudygo per 3-4d. bet yra keletas užsispyrėlių, kurie nerodo gyvybės ženklų nuo 02.27d.tai: GRUŠA ČIORNAJA ir LEMON TREE, CORAZON, TIGERELA,o KOSMONAVT VOLKOVA tik šiandiena pradeda dygti.
--------------
Dar radau info kad pomidorų sėklos daigios 8m, kitur-10.Aišku džiugu, o ką jūs manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 05 kovo 2012 - 12:06
QUOTE(Ex @ 2012 03 05, 12:24)
Ai, tai tokių vikšriukų, spragšio lervų, ir pas mane pasitaiko, išrankioju kiek randu. Šitie spragšiai kur kas geriau, nei kurkliai.. biggrin.gif
O šiltnamio žemę mulčiuok nuolat, drėgmė geriau laikysis, nereiks dažnai laistyt.

Dar norėjau paklaust, o kaip tie tavo skanuoliai pomidorai auga per vasarą, ar labai ligos puola? Iki kurio laiko turi normaliai derliaus?..

Pas kaimynes auga normaliai, tik viena, kuri tuos Kubanes augimo, nudegino lapus. Pas ja siltnamis i pietine puse sonu, tai vyras nutare, kad per karsta, tai ispurske visa siltnami vandeniu per pacius karscius. O konkreciai tikriausiai suzinosiu tada, kai pati auginsiu. Kad derlius buvo didelis, tai pati maciau. O as pati savo siltnamyje paskutinius pomidorus nuskyniau lapkricio pradzioje. Apie naujuosiu atsiliepimai tik auginimo eigoje. Cia soduose pastebejau tokia tendencija - visi tyli, niekas netresia, viska augina naturaliai, bet kai ieini i siltnami, tai pamatai ir trasas, ir inspekticidus.
Bet ir tos pacios ligos manau priklausys nuo augimo salygu - viena augina tuos pacius pomidorus - jie siaip sau, kitos ta pati veisle - pasakiski.cia jau matyt kas kaip juos "maitina"
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 03 05, 11:56)
dvi nehibridinės rūšys, rinktos iš pernykščių pomidorų, tai jos jau išsigims augdamos su kitais ar kaip g.gif

Juk sėklytes renkam iš pačių pačiausių pomidorų mirksiukas.gif - tų, kurie labiausiai atitinka veislę smile.gif (ar bent mūsų lūkesčius ax.gif ) Tai ir surinktos sėklytės bus geros 4u.gif

O augint vieną veislę šiltnamyje man būtų labai liūdna ir neįdomu g.gif
Kai pradėjau pirmais metais su Greisi pagalba nuo 20, tai ir dabar panašus skaičius, tik veislės keičiasi, nes jau pati labiau žinau, ko noriu, o ko ne smile.gif Ar bent atrodo taip, kad žinau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 05 kovo 2012 - 12:06
QUOTE(Asese @ 2012 03 05, 13:04)
Juk sėklytes renkam iš pačių pačiausių pomidorų  mirksiukas.gif  - tų, kurie labiausiai atitinka veislę  smile.gif  (ar bent mūsų lūkesčius  ax.gif ) Tai ir surinktos sėklytės bus geros  4u.gif

O augint vieną veislę šiltnamyje man būtų labai liūdna ir neįdomu  g.gif
Kai pradėjau pirmais metais su Greisi pagalba nuo 20, tai ir dabar panašus skaičius, tik veislės keičiasi, nes jau pati labiau žinau, ko noriu, o ko ne  smile.gif  Ar bent atrodo taip, kad žinau  cool.gif

Is tikruju liudna. As anksciau auginau po 6-8, tik siais metais 2 pasirinkau. Manau kad rusiu ivairumas turi privaluma - jei susrega viena veisle, kita islieka. Taip manau maziau rizikos del ligu.
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 03 05, 12:43)
Aš naujų veislių sėju mažiausiai du daigus smile.gif Man neina susidaryt nuomonės iš vieno  ax.gif o jei tas vienas vienintelis daigas bus nusprogęs koks, tai paskui ir apie gerą veislę gali susidaryt pačią blogiausią nuomonę  4u.gif
Jei užauga pora stiprių daigų, tai vieną sodinu, o kitą mamai ar draugėms atiduodu  smile.gif

rolleyes.gif na nusprogs tai nusprogs...šiaip tai tu labai teisi , bet man jau po du neišėjo biggrin.gif blush2.gif Favoritus , kuriuos atsirinkau pagal senbūvių nuomones , pasėjau po 5 , po 4 , po 3, kmicų ir sultonų poasėjau po 10 , tai paskui gal 10 veislių dar po 2 po 1 išėjo... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 05, 12:54)
Pas mane 'Tigrela nesirgo pernai. T.y. lapai pradėjo taškuotis tik rugsėjo vidury, kaip ir kitų veislių (na, aš čia lyginu su uošvių šiltnamiais, kuriems sudžiūvusius lapus teko nuskabyt jau liepą). O kadangi mano šeima mėgsta rūgštesnius, tai didžioji dukra sakė, kad tai tobulas pomidoras  smile.gif - l. gražus, l. skanus ir dydis pats tas dėti į burną  smile.gif  (bet nevyšniniai). Man trūkumas jų buvo vienintelis - ilgiau nenuskinti kai kurie trūkinėjo.
Visiškai pritariu dėl Tigerellos, tik skonio -man tikrai pomidorinio-gero, neperrūgštūs. Ir kad diuni nakti nubėgo pasėt, manau labai gerai-man ta veislė labai patiko. Trūkinėjo ir pas mane, aš maniau nuo perlaistymo(nes liejau tai-retai-tai gausiai), pagal galimybes.
--------------
dėl sudygimo-šiemet dauguma sudygo per 3-4d. bet yra keletas užsispyrėlių, kurie nerodo gyvybės ženklų nuo 02.27d.tai: GRUŠA ČIORNAJA ir LEMON TREE, CORAZON, TIGERELA,o KOSMONAVT VOLKOVA tik šiandiena pradeda dygti.
--------------
Dar radau info kad pomidorų sėklos daigios 8m, kitur-10.Aišku džiugu, o ką jūs manot?

4u.gif ačiukas
Daigios jos tikrai labai ilgai...pameni , aš bandžiau rutulius daiginti , kur galiojimas baigėsi 2004m.visi buvo daigūs...be vienos sėklos , 100 procentų thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 05 kovo 2012 - 12:55
QUOTE(diuni @ 2012 03 05, 12:15)
dar pamiršau paklausti...o kiek sėjat sėsit juodų pomidorų...kiek daigų planuojat jų ax.gif

Tik dvi rūšis po du daigus Black Cherry ir Japoninį triufelį (šito dar neauginau) smile.gif Pernai kiek per daug turėjau juodų ir jie man labiau tiko tik valgymui, o ne perdirbimui, tai pagalvojau, kad tiek turėtų užtekt smile.gif

QUOTE(Asese @ 2012 03 05, 13:04)
O augint vieną veislę šiltnamyje man būtų labai liūdna ir neįdomu  g.gif

Man irgi rolleyes.gif Labai tikiuosi, kad ateityje dar atsirinksiu tas pačias pačiausias ir nebereiks mėtytis tarp 40 rūšių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 05, 11:54)
Pas mane 'Tigrela nesirgo pernai. T.y. lapai pradėjo taškuotis tik rugsėjo vidury, kaip ir kitų veislių (na, aš čia lyginu su uošvių šiltnamiais, kuriems sudžiūvusius lapus teko nuskabyt jau liepą). O kadangi mano šeima mėgsta rūgštesnius, tai didžioji dukra sakė, kad tai tobulas pomidoras  smile.gif - l. gražus, l. skanus ir dydis pats tas dėti į burną  smile.gif  (bet nevyšniniai). Man trūkumas jų buvo vienintelis - ilgiau nenuskinti kai kurie trūkinėjo.
--------------
--------------

Atsakyti