Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(edinka @ 2012 03 05, 19:55)
Labai smagu skaityti šią temą ir džiaugtis visų tokiais puikiais augaliukais, bet... merginos, tos kurios turit didelius ir šildomus šiltnamius - būkit sąžiningos ir apie tai parašykit. Juk dabar visos kaip tarybiniais laikais soc. lenktyniavimu užsikrėtė, vasario mėn. sėja, kovo pradžioj pikiuoja, balandį kojas suskliautę tylės, o gegužę visą sriūbaus  cray.gif , kad pomidorai peraugę, ištysę, išvirtę arba pasodinti N kartų nušalę... ir taip visą temą bus nebe džiaugsmai, o tik problemos.

nu nezinau kaip cia man atrode bet juokiaus iki asaru beskaitant, kazkaip linksmai cia man pasirode.

as del savu daigu pernai sejau kovo8 kada isodinau nepamenu bet panasisi kaip visos apie ziedus nie kalbos dar nebuvo... man net koki pora lapu truko, simet pasodinau siandien tik 3dienos anksciau. bet mano salygos yra tokios, kol isdygsta mano pomedorai buna siltai, isdyge yra sunesami i pakankamai vesu arba net salta patalpa, ir jie auga pamazu labai, kai pagalvojau tai man reikejo anksciau set bet mamos jubiliejus buvo nenorejau uzsigriozdint labai ....... uzteks tos romatikos man dziunglese iki sodinimo, beje zvakes irgi jau itraukiau i sarasa, susodinus butinai kelias dienas deginsiu bus salnos ar ne....
asiku dar pagrudinisu isgrusdama balkonan kai bus pliusas normalus.
Atsakyti
Ir kaip jūs manot, Black Cherry žemaūgis - jis svyra ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 05, 20:16)
O kaip jums atrodo, Bajaja yra svyrantys ar ne? Žinoma kad nieko neparašyta, bet iš vaizdų man primena svyrančius  g.gif
user posted image

nu kad jis zemaugis as supratau bet jis dar ir smulkiavaisis ar ne g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 05, 20:30)
Ir kaip jūs manot, Black Cherry žemaūgis - jis svyra ar ne?  g.gif

g.gif čia su ta naujove...niekur neradau , kad būtų apie tokius parašyta...
Atsakyti
QUOTE(hugutel22 @ 2012 03 05, 19:31)
nu kad jis zemaugis as  supratau bet jis dar ir smulkiavaisis ar ne g.gif  g.gif  g.gif

aha, vaisiai - 30 g. Vazoninis gi jis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 05, 19:30)

o va čia irgi nieks nepasakys. Žemaūgis Black cheris irgi nematyta naujiena. Iki šiol dvimetrinius to paties pavadinimo auginom.
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 03 05, 13:53)
As praeitais metais labai nusivyliau Golden Chery . Augindavau vysninius todel, kad mano mazasis jos megsta, nes nereikia kaaaasti. Bet praeitais metais jie augo kaip pasele, pletesi i salis, ugliai augdavo is kiekvieno lapelio (ne is pazasties) po 5-8 naujus. Kazkokia tai nesamone. Pomidoru buvo daug, bet jie visai nesirpo. As iki dabar dar juos laikau. Jie jau pagelto, bet visai be skonio, plastmasiniai kazkokie.

Ojei, o as siandien ju 20 pasisejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 03 05, 20:34)

ax.gif oho , tiek daug vyšninukų...
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 03 05, 20:34)

blink.gif blink.gif blink.gif o kodel tiek ir jums vienai tiek.
as manau kad jie neblogi bet kazkaip kad tiek ivairiu vysniuku dar nieko o cia vienos rusies mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 05, 17:46)
KASPAR F1 pernai auginau. Derėjo gerai, sirgo kaip ir visi (atėjo laikas ir ten jau jokia hibridizacija nė vienam pomedorčikui negelbėja smile.gif ). Idealiai tinka padažų gamybai. Šiaip man jie patiko. Šios VEISLĖS (ne rūšies. pastebėjimas ne lolitai wink.gif ) neauginsiu todėl, kad noriu išbandyti ir kitokias.

Pas mane pirma karta gyvenime pernai nesirgo pomidorai, gal negerai padariau, bet panaudojau viena vienintele chemija - previkur preparata, jis pernai atsirado, dirvos laistymui - pavasari, gerokai pries seja islaisciau ir netgi ispurskiau remus - nesirgo nei vienas pomidoras.
Aisku, juos dar laisciau baziliku, kelis kartus permanganato tirpalu, purskiau asiukliais, neleidau laistyti vakare, pastoviai buvo atidarytos durys, retai susodinti augalai, nezinau, kas padejo, bet siemet vel islaistysiu tuo paciu, sieros saske sudegino tetis rudeni, gal nuo baltasparniu pades, nes jie tai beda buvo, nezinau geros priemones, cpsejo mano agurkus ir pomidorus, tik aitriosios paprikos neeme biggrin.gif
Atsakyti
ui, iš manęs nei daržininininkas nei sodininkas,pomidorų pasisėju 17vnt- urmu tiesiog, šiltnamiukas nedidelis, telpa 4 arba 6 agurkai ir pomidorai visi 17, kartais tiek netelpa, tai likusius lauke kur įkišu. Šiltnamis lankinis, plėvelinis, nieko ypatingo , sakyčiau, o sėju anksčiau, nes kai vėliau pasėju, ir orai atšyla, namie mažiau kuriam, tai daigam dygt jau per vėsu būna, žemė net pelyja (gal aš ką ne taip darau g.gif ), ir į šiltnamį, kuris tikrai arti, galiu išnešt bet kada, bet jie nei šventom dienom neauga kaip jūsų foto kad būna įmesta, bet iki rudens ir pražysta, ir paragaut būna ką biggrin.gif nebūna nei labai tvirti, nei gražūs- bet savo, pirkt nereik (nors taip pavydžiai praeinu pro tuos su žiedais, maniškai kaip atžalėlės prieš juos visad atrodo cool.gif ) Bet mūsų šeimynai gana tiek, neapvalgytume daugiau.
Pernai vazoninius sėjau 3 ar 4, irgi tipo mini, tai krūmai tikrai mini, bet vaisiai tai labai padoraus dydžio, sakyčiau buvo, kaip persikai beveik. Ant pokelio likę tik tiek,, Ideal fur kubel, erfurter", bringt feste, grose, runde, glatte Fruchte von sehr gutem geschmack. Ideal fur kubel und Topfe. 60cm aukščio veislė, tinka auginti vazonuose, sėti 3-4 mėn. Dar yra lotyniškas Lycopersicon lycopersicum užrašas, o viršus pats pakuotės jau dingęs....bet foto ant jos yra

o tai tuos bajaj'us teks į kokią bačką sodint, taip išeina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 05 kovo 2012 - 19:57
QUOTE(edinka @ 2012 03 05, 18:55)
Labai smagu skaityti šią temą ir džiaugtis visų tokiais puikiais augaliukais, bet... merginos, tos kurios turit didelius ir šildomus šiltnamius - būkit sąžiningos ir apie tai parašykit. Juk dabar visos kaip tarybiniais laikais soc. lenktyniavimu užsikrėtė, vasario mėn. sėja, kovo pradžioj pikiuoja, balandį kojas suskliautę tylės, o gegužę visą sriūbaus  cray.gif , kad pomidorai peraugę, ištysę, išvirtę arba pasodinti N kartų nušalę... ir taip visą temą bus nebe džiaugsmai, o tik problemos.
Ilgai galvojau - rašyti tai ar nutylėti, bet tikrai nesusilaikiau, nes jau taip anksti ir tokiais kiekiais visos sėja, kad tas pasakymas,jog čia jau pomidorininkių palata, darosi visai nebejuokingas....kažkokia masinė psichozė  doh.gif  Žinoma ir man rankos niežti, bet patirtis ir protas visdar ima viršų, nes šiltnamis nešildomas, toli nuo namų, o ir įsitikinau, kad laiku (t.y. vėliau ) pasėti pomidorai užauga greičiau, tvirtesni.
Prašau nesupykit dėl mano pasisakymo - visoms linkiu kuo geresnio derliaus, kuo daugiau išbandyti ir pasidalinti patirtim ir įspūdžiais, bet... nuojauta kužda, kad...bus tiesiog daug nusivylusių, piktų...
Aišku geriau būtų, jei neteisi  aš...

O dabar "į temą" - kad ir kaip buvo gaila maro nuniokotų pomidorų, bet užtat gelbėjau žalius darydama makaliošę pagal kažkurios duotą žalių pomidorų  receptuką. Nu ką galiu pasakyt - fantastiškas skonis. Raudoni pomidorai taip nesivalgo, o tie žali tai kaip saldainiukai  thumbup.gif

Nu kad neturiu as jokio sildomo siltnamio, pernai dar be keliu stiklu buvo kai sodinau, o sodinau tikrai anksti - tetis pareiske - nusals - ne velnio, visi augo puikia, pora kart padangstem ir viskas, agurkus irgi balandzio pabaigoj pasodinau i siltnamiuka, nieko, valgem iki spalio.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 05, 19:24)
Nius čia dabar, aš tai spėju ir aplink daigus, ir į teatrą nulėkt, beje, pastarųjų sezonas spėja pasibaigti, kuomet apsigyvent šiltnamiuose galima  ax.gif
Na, ir knygas skaityt daržai netrukdo, apleki, apžiūri ir švietiesi kiek telpa  wub.gif sugebu leisdama vandenį bačkas knygas skaityt, tuomet kaimynės netrukdo  biggrin.gif

Taigi as tai speju, tim mane pyktis ima, kad taip sneka biggrin.gif Siandien va pasisejau, issipikavau ir dvi kepures numezgiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 05, 19:30)

Aukstas, didelis, bet labai skanus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2012 03 05, 19:36)
ax.gif oho , tiek daug vyšninukų...

Cia ne man vienai, anytai vesiu 4u.gif Gal ne visi isdygs, o dar dvi kates turiu - kokia tikimybe isgyventi lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(hugutel22 @ 2012 03 05, 19:38)
blink.gif  blink.gif  blink.gif o kodel tiek ir jums vienai tiek.
as manau kad jie neblogi bet kazkaip kad tiek ivairiu vysniuku dar nieko o cia vienos rusies mastau.gif

Siemet tik situs ir super swwet seju - sulaukiau kritikos, kad reik daug i burna susidet biggrin.gif , pas mane visi beff tipo megsta - kad dideli ir mesingi, tai as prisiderinau, vazoniniai vaikams, keli kur man, o kiti jau - ka darysi, daugumai smile.gif O siaip pas mane 100 daigu telpa, tai ner bedos.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 03 05, 20:05)

Aukstas, didelis, bet labai skanus 4u.gif

meduliukuk, kol kepures mezgei, parduotuvėj atsirado vazoninis biggrin.gif
Atsakyti