Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Partizanė @ 2012 03 06, 12:11)
tavo až pilna. negaliu atsakymo "noriu" nusiųst biggrin.gif
mano sėklos matau viena bandė šaknelę leist ir sustojo. tokia tarsi perpuvusi būtų. kitos tik išpampusios ir viskas. laikau, mat jas galas, gal įvyks stebuklas ir išdygs superherojai?
Olka polka daug kas pasisėja po keletą ankstyvam derliui irgi. pasižymėjus turiu, nes esu mamos šiltnamio dizainerė umn.gif:

supratau (nespėjau prasivalyt lotuliukas.gif )

va čia geras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 06, 13:10)
lotuliukas.gif  aš pati tik į tokias ir dedu  biggrin.gif

rolleyes.gif tikrai...o tai kažkaip gi negerai celofane sako laikyt... g.gif Na , bet jei taip darai-tai ir aš tada rami būsiu dėl tų sėklų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 06 kovo 2012 - 12:17
QUOTE(diuni @ 2012 03 06, 13:16)
rolleyes.gif tikrai...o tai kažkaip gi negerai celofane sako laikyt... g.gif Na , bet jei taip darai-tai ir aš tada rami būsiu dėl tų sėklų biggrin.gif

Jei išdžiovintos - nieko joms nenutinka mirksiukas.gif Gi kitos dar ir hermetiškuose pakeliuose būna 4u.gif
Kur gavau iš Lolitos irgi buvo tokiuose celofaniniuose maišiukuose - bet sudygo viena į vieną thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 06, 12:16)

na, sėklos turi būti gerai išdžiovintos ir jokių problemų wink.gif Juk tos aliuminio-celofano pakuotės taip pat turėtų prakaitavimą sukelt, bet oras, drėgmė nepapuola ir viskas gerai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 03 06, 13:19)
Jei išdžiovintos - nieko joms nenutinka  mirksiukas.gif Gi kitos dar ir hermetiškuose pakeliuose būna  4u.gif
Kur gavau iš Lolitos irgi buvo tokiuose celofaniniuose maišiukuose - bet sudygo viena į vieną  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 06, 13:19)
na, sėklos turi būti gerai išdžiovintos ir jokių problemų wink.gif Juk tos aliuminio-celofano pakuotės taip pat turėtų prakaitavimą sukelt, bet oras, drėgmė nepapuola ir viskas gerai wink.gif

4u.gif tai gal...bet hermetiška pakuotė kiek kitoks dalykas nei tas maišelis...na , bet svarbu sudygs , tai ko daugiau bereik 4u.gif
Atsakyti
Aš sėklas daigint šiemet ryžausi išbandyt kažkokiuose kubeliuose Emolus firmos, daigykla- šiltnamis iš 40vnt durpinių kubelių
http://www.emolus.lt...urpiniu_kubeliu vat toks, tik tie kubeliai tai pas mane toooki mažiukai, jau tos tabletukės kur anksčiau būdavo didesnės užauga pamirkius, šitie nebringsta išvis. Bet iš dalies gerai- paaugo, matai kad šaknys jau netelpa- sukarpai dugną, ant kurio jie visi pritvirtinti- ir sodini į didesnį indą- nuo šaknų niekas nebyra. Aš pirkau žalioj stotelėj, tai ten apie 9 lt kainavo g.gif .Vaisai patiko toks tinginystės lavinimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2012 03 06, 12:27)
Aš sėklas daigint šiemet ryžausi išbandyt  kažkokiuose kubeliuose Emolus firmos, daigykla- šiltnamis iš 40vnt durpinių kubelių
http://www.emolus.lt...urpiniu_kubeliu  vat toks, tik tie kubeliai tai pas mane toooki mažiukai, jau tos tabletukės kur anksčiau būdavo didesnės užauga pamirkius, šitie nebringsta išvis. Bet iš dalies gerai- paaugo, matai kad šaknys jau netelpa- sukarpai dugną, ant kurio jie visi pritvirtinti- ir sodini į didesnį indą- nuo šaknų niekas nebyra. Aš pirkau žalioj stotelėj, tai ten apie 9 lt kainavo  g.gif .Vaisai patiko toks tinginystės lavinimas  ax.gif

šitas pernai bandžiau, man nepatiko. mažai vietos šaknims, jos palei tą apačią nusivingiuoja pas kaimyną. tada plėšiant šaknelė pasižeidžia. žodžiu, pomidorams ir bazilikams tikrai per mažas tas kubelis, tagetėms daugmaž tiko, bet tai vistiek ne idealiai. beje, išdžiūsta gan staigiai, reikia labai sekti.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 06, 10:40)

biggrin.gif gal jau kuriai dygsta sekmadienį sėti pomidorai...mano dar ne rolleyes.gif  biggrin.gif

Mano sėtus dukra nuo darijatoriaus nuvertė... Dalis liko savo vietose (nes daigykloje), o puse iškritusių atradau. Tik jau nebeaišku, kur kokia veislė, tad jei išdygs, turėsiu penkis nežiniukus. Ale turėtų būti lengva atpažinti, nes vienas svyrantis, keleta Ola polka ir dar vienas aukštaūgis hibridas... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2012 03 06, 11:47)
Landziojancia kaimyne uztikome  atvaziave netiketai... atejo "uzdaryti siltnamio" is kito galo sodu gal koki puskilometri... kita karta matyt atejo kaimynes rudeniniu avieciu paglostyii pries nakti  doh.gif  lotuliukas.gif

zodziu augnam ir sau ir kitiems... ir agurku viena savaite nei vienas neuzaugo , ir svogunu daznas kaimynas randa tik likucius  bepaliktus...  kai ne kieme tai "BENDRA"  doh.gif

Mūsų daržą kaimynai kitapus gatvelės saugo. Na pažiūri į atvykstančius visuomet. O ir šiaip į mulčiuotus plotus žmonės atsargiai žiūri rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes,noreciau paklausti,gal auginot POLFAST H, TOLSTOI H,ka galetumet pasakyti apie sias veisles? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 06, 12:16)

mano kiek dauiau nei prieš savaitę pasėtos Sėkluvos celofaniniuose maišeliuose supakuotos Esmeraldos kažko irgi nei viena nosies nekiša. Kitos tą pačią dieną sėtos dygsta arba išdygusios jau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 03 06, 12:19)
Jei išdžiovintos - nieko joms nenutinka  mirksiukas.gif Gi kitos dar ir hermetiškuose pakeliuose būna  4u.gif
Kur gavau iš Lolitos irgi buvo tokiuose celofaniniuose maišiukuose - bet sudygo viena į vieną  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Laba,as pomidorus laikau popieriniuose" tipo" vokeliuose ,tik siunciant jums, isdelioju i politileninius maiselius,patogiau ir svorio ner ir vokas plonesnis ,maziau kam kyla pagunda pasisavint ,nors nekarta ir taip buvo ,ir pernai, ir siemet As pirkau seklas is abay ,tai kaip tik taip supakuotas atsiunte,reiskia nekenkia,nes supakavus ne is kart nuperkame.
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2012 03 06, 13:11)
mano kiek dauiau nei prieš savaitę pasėtos Sėkluvos celofaniniuose maišeliuose supakuotos Esmeraldos kažko irgi nei viena nosies nekiša. Kitos tą pačią dieną sėtos dygsta arba išdygusios jau g.gif

Esmeraldos ir pas mane uzsispyrusios tupi (ta pacia diena setos Jasminia jau senokai pasaulio groziu dziaugiasi). Bet Esmeraldos beicuotos, tai gal del to ilgiau spardosi. Tikrai nemanau, kad cia del pakuotes. Esu ir pernai sodinusi is plastikiniu maiseliuku seklas - dygsta visiskai taip pat kaip ir kituose pakuotese buvusios.
Atsakyti