Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(meduliukas @ 2012 03 06, 19:38)
O gal gera receptuka sulciu isduotumet blush2.gif Pas mane visi megejai, tik as nemoku pagaminti, va ko nemoku, tai pomidoru sulciu ir padazo doh.gif

Nieko mandro,pomidorus supjaustai gabaliukais, dedi i puoda su trupuciu vandens ir kaitini,kai jau pasileidzia gerai pomidorai - pili turini i sieta tanku ir uzdejus ant kito puodo trini kuo sausiau ,lieka seklos ir pomidoru odeles, sieta nuimi,o kas subego i apatini puoda -sultys,dedi druskos pagal skoni ,gali pipiru idet, uzvirini ir supylioji i indus ir uzsuki ir vsio.O cia kaip atrodo naturoj

user posted image

Atsakyti
sveikos,pradedu ir as sirgt biggrin.gif praeitais metais sodinau 4 veisles,siemet gavau seklu is hugutel,tai jau dziaugsmo biggrin.gif imetu seklytes uzberiu,palaistau siltu vandieniu,gal blogai darau g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2012 03 07, 00:17)
Nieko mandro,pomidorus supjaustai gabaliukais, dedi i puoda su trupuciu vandens ir kaitini,kai jau pasileidzia  gerai pomidorai  - pili turini i sieta tanku ir uzdejus ant kito puodo trini kuo sausiau ,lieka seklos ir pomidoru odeles, sieta nuimi,o kas subego i apatini puoda -sultys,dedi druskos pagal skoni ,gali pipiru idet, uzvirini ir supylioji i indus ir uzsuki ir vsio.O cia kaip atrodo naturoj

user posted image

Kaip uzsimaniau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 06, 20:54)
tai kad nera kam daryti... Aisku tie pirktiniai ir montuojami. gali buti kad nupirkt nupirksiu, o pastayts tik uz pora metu mano vyro tempais  doh.gif  Bet gal kaip nors...

Bet ta is lanku juokas padaryt per pora valandu. Mano kaimyne pati viena pasidare ir plevele uztrauke, aisku tikru duru nepasidare tik paliko pleveles ir ja ispradziu prispausdavo su plytom, o veliau kai atsilo ir duru nereikia.
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2012 03 06, 23:17)
Nieko mandro...pili turini i sieta tanku ir uzdejus ant kito puodo trini kuo sausiau .... ir vsio.

ugu, ne taip lengva per tą sietą tokį kiekį trint.. Tryniau kečupams, žinau.
Aš šiemet galvoju - o jei bandyt pomidorus dėt į tą sulčiavirę, ar kaip ją pavadint. Kur dedasi trys puodai viens ant kito, apačioj vanduo, o viršuj uogos garuose kaista ir iškart kaitintos sultys per kraniuką bėga. Žinoma, ten uogoms skirta. Gal su pomidorais ir nesigautų g.gif
Atsakyti
ax.gif o su normalia sulčiaspaude , kur viską tarkuoja ir spaudžia-pomidorams -ne g.gif paskui galima užkaitinti
Papildyta:
4u.gif ax.gif biggrin.gif ir dar -prisiminiau , kai apie sultis prabilom...mačiau , kad ūkininkas vienas atveža sultis savo obuolių tokiuose spec.maišuose , nevisai mažuose...o kur tokių gauti , gal kas matėt ir žinot g.gif
http://www.obuoliunamai.lt/pakuote
na štai va tokių...kur gaut g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 07 kovo 2012 - 07:06
QUOTE(saintlina @ 2012 03 07, 06:53)
ugu, ne taip lengva per tą sietą tokį kiekį trint.. Tryniau kečupams, žinau.
Aš šiemet galvoju - o jei bandyt pomidorus dėt į tą sulčiavirę, ar kaip ją pavadint. Kur dedasi trys puodai viens ant kito, apačioj vanduo, o viršuj uogos garuose kaista ir iškart kaitintos sultys per kraniuką bėga. Žinoma, ten uogoms skirta. Gal su pomidorais ir nesigautų  g.gif

Aš irgi apie tokią pagalvojau. ax.gif Skūrelės tai nepralys, bet kauliukai tai per tas skylutes tikrai pralys. g.gif
Atsakyti
mes per Kaziuką pirkom 5 l sulčių dėžutes su kraniuku. Labai skanios desertinių obuolių sultys wub.gif
Mačiau buklete, kad ir IKI tokių yra.

Bet pomidorai per sulčiaspaudę kaži ar išsispaus. Bent jau pas mane vienoj sulčiaspaudėj tikrai per darug sulčių nueis lauk, reiks darkart rankom spaust.
O ta senovinė, kur bulvėms tarkuot, ar neužsikimš? g.gif
Gal kas jau patirties turi, tuoj ateis ir pasakys, kad viskas lengva ir paprasta? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(ausrap @ 2012 03 07, 07:06)
Aš irgi apie tokią pagalvojau. ax.gif Skūrelės tai nepralys, bet kauliukai tai per tas skylutes tikrai pralys. g.gif

oi ne, jei jau aviečių sėkliukės nepatenka į sultis (šiemet gal kelis kibirus prisigaminau, taigi turiu daaaug praktikos), tai pomidorų tikrai nepralys.
Bet pomidorus, manau, reiktų nulupti prieš tai. O gal užtektų supjaustyti? Reiks pabandyt šią vasarą.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 07, 08:08)
mes per Kaziuką pirkom 5 l sulčių dėžutes su kraniuku. Labai skanios desertinių obuolių sultys  wub.gif 
Mačiau buklete, kad ir IKI tokių yra.

Bet pomidorai per sulčiaspaudę kaži ar išsispaus. Bent jau pas mane vienoj sulčiaspaudėj tikrai per darug sulčių nueis lauk, reiks darkart rankom spaust.
O ta senovinė, kur bulvėms tarkuot, ar neužsikimš?  g.gif 
Gal kas jau patirties turi, tuoj ateis ir pasakys, kad viskas lengva ir paprasta?  bigsmile.gif

biggrin.gif maišelių tuščių ar sulčių ax.gif man tai tik maišų reiktų biggrin.gif
ant sulčiaspaudės nurodo , kad galima pomidorus , bet , žinai , tokius kiekius jei pavarysi , neaišku kaip bus...na tas Lolitos metodas galiausiai lieka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 07, 07:11)
biggrin.gif maišelių tuščių ar sulčių ax.gif man tai tik maišų reiktų biggrin.gif

sulčių biggrin.gif

Ex darosi daug sulčių. Įdomu, kaip ji tąprocesą vykdo? Gal kokį patobulinimą pritaikius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 kovo 2012 - 07:17
man tai paprasčiausias būdas - imi su bulviu tarkavimo mašinka suvarai viską. o paskui per užuolaidą ar jei kas turi spec maišiuką - išspaudi. Nu man bent jau kokią 10 litrų tai staigiai išsispaudžia. O ir tarkuojasi porą minučių. obuolius tokiu būsu irgi galima , bet su jais sunkaiu man..... o pomidorų sultytės tiesiog pačios bėga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 03 07, 07:11)
ant sulčiaspaudės nurodo , kad galima pomidorus , bet , žinai , tokius kiekius jei pavarysi , neaišku kaip bus...na tas Lolitos metodas galiausiai lieka thumbup.gif

Aš bandžiau, bet per sulčiaspaudę tokios skystos išeina schmoll.gif - kitokios nei trini per sietą. Matyt reikia pakaist tiems pomidorams, nuo odelių gerai atsiskirt, kad būtų tirštesnės.
Ir sultims, ir pomidorų padažui kol kas man nieko geriau nėr už sietą doh.gif
Atsakyti