šeštadienį vakare pasėti mano pomidorai Auris H jau iškišo galvas, beicuotos sėklikės ale kaip staigiai...... o Corason dar tyliai ramiai šildosi

QUOTE(Upas @ 2012 03 06, 21:44)
Dygimo dienų skaičius esant 20C: 8d.
Dygimo dienų skaičius esant 22-25C: 5d.
Dygimo dienų skaičius esant 22-25C: 5d.
Čia yra teoriškai, o praktiškai ne visos sėklos tolygiai ir vienodai išdygsta

QUOTE(Upas @ 2012 03 06, 21:44)
Žinoma reikalingas geras apšvietimas, kitaip daigas dygs ilgiau.
pomidorų sėkloms sudygti nereikalingas apšvietimas, užberiamos substratu, apie ką Jūs čia?

Ir apšvietimas nei pagreitina, nei sulėtina.
QUOTE(Asese @ 2012 03 07, 08:53)
Aš bandžiau, bet per sulčiaspaudę tokios skystos išeina
- kitokios nei trini per sietą. Matyt reikia pakaist tiems pomidorams, nuo odelių gerai atsiskirt, kad būtų tirštesnės.
Ir sultims, ir pomidorų padažui kol kas man nieko geriau nėr už sietą

Ir sultims, ir pomidorų padažui kol kas man nieko geriau nėr už sietą

Mano tik vienas Taiko dar galvą tik iškišo

QUOTE(matuke @ 2012 03 06, 23:18)
kartoju klausima, ar nieks nieko parekomenduoti neturite

QUOTE(matuke @ 2012 03 07, 08:53)
Xoxloma ir Čiuxloma iš rusiškų labai deri kas met auginu ir skanus bent man kaip kitiems nežinau

QUOTE(matuke @ 2012 03 07, 08:53)
nereikia rodyt nepasitenkinimo. Jeigu nieks neatsake - vadinasi, neturi rekomendacijos.
Na va, atsake Karose, kai perskaite.
Papildyta:
QUOTE(*TAU* @ 2012 03 06, 13:11)
mano kiek dauiau nei prieš savaitę pasėtos Sėkluvos celofaniniuose maišeliuose supakuotos Esmeraldos kažko irgi nei viena nosies nekiša. Kitos tą pačią dieną sėtos dygsta arba išdygusios jau 

na zinok, siandien ryte paemiau ir prakrapsciau tas savo Esmeraldas. Ogi net nesiruosia nei viena sekla dygt, net neisbrinkusios

Pabandysiu pamirkyt tas sekliukes, paziuresiu, ar uzmatysiu kokia gyvybe

QUOTE(Avijacija @ 2012 03 07, 09:45)
man tai paprasčiausias būdas - imi su bulviu tarkavimo mašinka suvarai viską. o paskui per užuolaidą ar jei kas turi spec maišiuką - išspaudi. Nu man bent jau kokią 10 litrų tai staigiai išsispaudžia. O ir tarkuojasi porą minučių. obuolius tokiu būsu irgi galima , bet su jais sunkaiu man..... o pomidorų sultytės tiesiog pačios bėga 

QUOTE(lolita1960 @ 2012 03 07, 00:17)
Hmmmm, kaip skaniai atrodo

Papildyta:
Kol galvojau kitos jau parašė

QUOTE(saintlina @ 2012 03 07, 07:53)
ugu, ne taip lengva per tą sietą tokį kiekį trint.. Tryniau kečupams, žinau.
Aš šiemet galvoju - o jei bandyt pomidorus dėt į tą sulčiavirę, ar kaip ją pavadint. Kur dedasi trys puodai viens ant kito, apačioj vanduo, o viršuj uogos garuose kaista ir iškart kaitintos sultys per kraniuką bėga. Žinoma, ten uogoms skirta. Gal su pomidorais ir nesigautų
Aš šiemet galvoju - o jei bandyt pomidorus dėt į tą sulčiavirę, ar kaip ją pavadint. Kur dedasi trys puodai viens ant kito, apačioj vanduo, o viršuj uogos garuose kaista ir iškart kaitintos sultys per kraniuką bėga. Žinoma, ten uogoms skirta. Gal su pomidorais ir nesigautų

As dali taip padarau. o dali per sieta trinu,aisku pomidoru nedaug auginu ir sulciu nedaug pasidarau, bet per ta puoda gaunasi skystenes ir seklyciu yra.
QUOTE(Venta9 @ 2012 03 07, 09:59)
As dali taip padarau. o dali per sieta trinu,aisku pomidoru nedaug auginu ir sulciu nedaug pasidarau, bet per ta puoda gaunasi skystenes ir seklyciu yra.
tai reik tada ta likuti is puodo dar rankomis isspausti, kad jau isgrezt visus tirscius

Praktiškai man sudygsta per 4-5 dienas. Tik mano daiginimas skiriasi nuo jūsų.
Aš nekišu į žeme ir nelaukiu kurios sėklos yra daigios o kurios ne. Sodinu tik daigias sėklas.
Tiesa ta būda sugalvojau ne aš, bet jei pasiteisins pasidalinsiu, ir pamiršit senus būdus daiginti žemėje, nes galėsite stebėti kaip daigai vystosi. Kol kas išbandžiau tik su vazoniniais pomidorais, kitiems dar per anksti.
Dėl to kad nereikia šviesios, mano atveju jos nereikia 2-3 dienas, po to šviesa būtina.
Dėl daiginimo žemėje, irgi atliksiu kelis eksperimentus. Užbarstysiu žemėm, o kitus trombuosiu.
Užbarstant žeme gaunasi storas sluoksnis 1-2cm, bet purus. Kitu atveju sutrombuotas 1-2cm iki 0,5-1cm.
Aš nekišu į žeme ir nelaukiu kurios sėklos yra daigios o kurios ne. Sodinu tik daigias sėklas.
Tiesa ta būda sugalvojau ne aš, bet jei pasiteisins pasidalinsiu, ir pamiršit senus būdus daiginti žemėje, nes galėsite stebėti kaip daigai vystosi. Kol kas išbandžiau tik su vazoniniais pomidorais, kitiems dar per anksti.
Dėl to kad nereikia šviesios, mano atveju jos nereikia 2-3 dienas, po to šviesa būtina.
Dėl daiginimo žemėje, irgi atliksiu kelis eksperimentus. Užbarstysiu žemėm, o kitus trombuosiu.
Užbarstant žeme gaunasi storas sluoksnis 1-2cm, bet purus. Kitu atveju sutrombuotas 1-2cm iki 0,5-1cm.
QUOTE(*TAU* @ 2012 03 07, 08:11)
Čia yra teoriškai, o praktiškai ne visos sėklos tolygiai ir vienodai išdygsta
jeigu teorija sutaptų su praktika, tai nekiltų ir diskusijų apie sėklų išdygimo laiką