Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(diuni @ 2012 03 06, 13:01)
doh.gif  schmoll.gif na ką ir besakysi , savi vagia iš kaimynų...nėr baisiau...man neteko niekada turėti kolektyvinio sodo, tai nelabai įsivaizduoju...bet baisu skaityt net rolleyes.gif
[

Va čia tai baisu ... pas mus kaimynai vieni kitus prižiūri , kad tik koks svetimas neužeitų , na bet šiemet jau ty tvora- tai iš vis ramu biggrin.gif
QUOTE(saintlina @ 2012 03 07, 07:53)
ugu, ne taip lengva per tą sietą tokį kiekį trint.. Tryniau kečupams, žinau.
Aš šiemet galvoju - o jei bandyt pomidorus dėt į tą sulčiavirę, ar kaip ją pavadint.

Aš darau sultis su philips sulčiaspaude , sultys gaunasi sakidrios , sėklyčiu nėr , pomidorų nepjaustau , skūros nenuimu , - tada likusį tirštimą - jei noriu su tirštimu užverdu ir per šietą - jei noriu skaidrių - tai sultis užverdu padruskinu ir vakuoju - man ir taip ir taip skamu smile.gif

Mano sėta 2 kovo -dar niekas nesisviečia blink.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(elzė 76 @ 2012 03 07, 17:34)
Va čia tai baisu ... pas mus kaimynai vieni kitus prižiūri   , kad  tik koks svetimas neužeitų , na bet šiemet jau ty tvora- tai iš vis ramu  biggrin.gif

Aš darau sultis su philips sulčiaspaude , sultys gaunasi sakidrios , sėklyčiu nėr , pomidorų  nepjaustau , skūros nenuimu , - tada likusį tirštimą - jei noriu su tirštimu užverdu ir per šietą -  jei noriu skaidrių - tai sultis užverdu padruskinu ir vakuoju - man ir taip ir taip skamu smile.gif

Mano sėta 2 kovo -dar niekas nesisviečia  blink.gif  verysad.gif

ax.gif gal vėsiai laikot...mano sekmadienį sėti , vienas pilnai išlindęs ...o kabliukų tik viršūnėlių daug kur matosi...ryt jau bus tikriausiai ir daugiau...arba tiesiog jūsų veislės pasėtos lėtesnės...o ką sėjot ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 07 kovo 2012 - 16:40
Mano irgi kol kas nelenda,bet yra šiek tiek vėsoka jiems naktį,o į vonią tiek dėžučių negaliu sunešt nėr kur pastatyt,na kad ir kiek vėliau bet išdygs
Atsakyti
QUOTE(RZK @ 2012 03 07, 13:23)
Gal auginote , ar FANTASIO H ir BENITO H ( tipo atsp. marui) geriau auginti šiltnamy ar lauke bus gerai , PROMYK  - lauke tik ??
Viskas į šiltnamį netilps , reik planuot , kas keliaus į daržą . doh.gif

Aš labai seniai pirkau PROMYK. dar savo nieko neturėjau, tai uošvienei skubėjau į pagalbą (arba šiaip gera norėjau pasirodyti lotuliukas.gif ). Mes sodinome ir šiltnamyje, ir lauke. Nežinau kaip ten gavosi, bet uošvienė sakė, kad pirmą kartą tiek turėjo pomidorų. Tiek lauke, tiek Šiltnamyje labai gerai dėrėjo, nesirgo jokiomis ligomis. Kokius 5 metus jų nesodinau, nes niekaip nerasdavau, o kai rasdavau, tai jau būdavo kitokie sukišti. MAN PROMYK PATIKO LABAI
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2012 03 07, 11:50)
Galit pasiskaityti cia

ačiū 4u.gif

QUOTE(Asese @ 2012 03 07, 17:04)
Tikrai nedžiovink, dėk žalią, sudžius, o drėgmės tikrai nebus perdaug  mirksiukas.gif
Va čia maniškiai pernai mulčiuoti žalia žolyte:
user posted image

Jūs nerišate, o vyniojate ant tų pagaliukų? Patogiau? mano lankinis šiltnamis, tai nelabai yra prie ko pririšti tarpais, toks būdas labai tiktų
Atsakyti
QUOTE(RZK @ 2012 03 07, 12:23)
Gal auginote , ar FANTASIO H , Benito
Viskas į šiltnamį netilps , reik planuot , kas keliaus į daržą . doh.gif

auginau. Geras pomidoras, auginsiu ir šiemet. Bet jis aukštaūgis, darže nelabai kaip gautųsi augint.
Tinkamiausi laukui būtų Benito, nes jie determinantiniai. Be to, cituoju 'Greitai augantis hibridas gerai mezga vaisius net ir vėsią, drėgną vasarą. Atsparus Va, Fol:0,1, bakterinėms ir grybelinėms ligoms'.
Ai, va radau ir prierašą, kad tinka lauke auginti.
Papildyta:
QUOTE(ersketroze @ 2012 03 07, 17:35)

Jūs nerišate, o vyniojate ant tų pagaliukų? Patogiau? mano lankinis šiltnamis, tai nelabai yra prie ko pririšti tarpais, toks būdas labai tiktų

mano irgi lankinis, bet aš irgi ant tokių vynioju - laaabai patogu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 kovo 2012 - 17:40
QUOTE(saintlina @ 2012 03 07, 18:41)
mano irgi lankinis, bet aš irgi ant tokių vynioju - laaabai patogu  thumbup.gif

Na tai reiškias dar vieno dalyko reikia doh.gif jau geriau neskaityt nematyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 03 07, 17:15)
Aš labai seniai pirkau PROMYK. dar savo nieko neturėjau, tai uošvienei skubėjau į pagalbą (arba šiaip gera norėjau pasirodyti  lotuliukas.gif ). Mes sodinome ir šiltnamyje, ir lauke. Nežinau kaip ten gavosi, bet uošvienė sakė, kad pirmą kartą tiek turėjo pomidorų. Tiek lauke, tiek Šiltnamyje labai gerai dėrėjo, nesirgo jokiomis ligomis. Kokius 5 metus jų nesodinau, nes niekaip nerasdavau, o kai rasdavau, tai jau būdavo kitokie sukišti. MAN PROMYK PATIKO LABAI

Man irgi labai patiko, vaisių daug , vienodi, gero pomidorinio skonio, auginau šiltnamyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 07 kovo 2012 - 17:50
QUOTE(lolita1960 @ 2012 03 07, 15:52)
apie augala reik palikt neapdejus ratuku,kad galetum gerai palaistyt,o paskui sekanti sluoksni dedant, jau po kurio laiko ,kai dedi reikia butinai palaistyt stipriai sena mulca vandeniu,ir vel tada dedi nauja sluoksni ir t. t.

bigsmile.gif va o jau žadėjau klaust... thumbup.gif thumbup.gif
tiesa o jai mano žoliapjovė nesusmulkina taip žolės,tai gal ji tada nederės į plėvele aptraukta šiltnamį...nes žoliapjovė mano zilkinė,ta kur nudaužo žolę,tai ja ir pjauname ne pačia trumpiausia... g.gif na bijau ko prisidirbt,tai ir klausiu...
Atsakyti
o kur tokiu "vyniojamu" pagaliu buna? g.gif

mb is lentu pripjoves pagaliuku reik rist
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 03 07, 17:57)
o kur tokiu "vyniojamu" pagaliu buna? g.gif

Vilniuje Thomas Philips. Bet siaip jie nepigūs, vienas ~ 5 lt kainuoja. Man kai daug reikia, tai tiek pirkt kaip tai nelabai norisi. Pirkau vieną kaip pavyzdį, o kitus vyras padarė pagal pavyzduką. Tik tie pirktiniai man vistiek labiau patinka.. wub.gif Na, bet ir savos gambos puikiai tarnauja.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 03 07, 14:44)
Nepamenu, ar kur skaiciau, ar kas sake, bet girdejau toki ciuda - prie pomidoro daigo zmones ibeda plastikini buteli su subadytom skylutem ir vandeni pila i ji su laistytuvu, taip saknys giliai gauna vandeni ir apsaugomi lapai nuo dregmes - gal kas bandet? g.gif

Mano tėvai šitą cūdą naudoja jau keliolika metų- plastikinį butelį apverčia, ir nupjovę dugną gerkla žemyn įsodina kartu su pomidoru iki pusės, maždaug. Jokių skylučių nebado niekad (tik reik nepamiršt kamščio nuimt ). ir laisto tik į tuos butelius, šalia niekad nepila, nebent kokiom salotom jei reik, ar pirdikėliam. Kiekvienas pomidoras kitaip ,,geria"- vienamreikia pilt ir pilt, nes koks kurmis tunelį kažkur netoli būna nutiesęs, o kartais ir pats augalas 2-3 butelius išgeria, pila tol, kol geriasi žemėn, kai jau pripiltas stovi- palieka, ir kelias dienas tikrai ramu būna. Būna visada tam pačiam šiltnamy koks vienas ar du, kurie mažai geria, kažkodėl, bet bele auga, aišku, kartais reikia patikrint, ar koks akmenukas kakliuko neužkišęs, bet butelių niekad nejudina iki rudens. Aš irgi šį metodą taikau- patinka man thumbup.gif , o dar gerai apmulčiuoju, tai išvis ne dažnai laistyt reikia..
Atsakyti