Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 08, 13:53)
duokit nuorodą, kas rusus atstovaus, a? Suintrigavot  bigsmile.gif

Štai
http://eurovizija.zebra.lt/naujienos/originalu-rusija-i-eurovizija-sius-bobutes-258557.html
Atsakyti
o kaip tuos butelinius ziedus uzmaunat? sodinant, neprakerpat sono ziedo?

Kurkliu turim, bet is simto daigu kokius 6 nukerta tai atsodineju vis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 03 08, 15:15)

Kurkliu turim, bet is simto daigu kokius 6 nukerta tai atsodineju vis  ax.gif

ar bandet zuvi kisti po pomidoru? sako jie atbaido kurklius, + sodinsiu su durpiniais indeliais, tik reikia ziureti, kad be skyluciu butu, kol daigai sustipres, durpes indelis sunyks, ar tie zarazos ir didelius daigus kapoja?
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 03 08, 14:46)
ar bandet zuvi kisti po pomidoru? sako jie atbaido kurklius, + sodinsiu su durpiniais indeliais, tik reikia ziureti, kad be skyluciu butu, kol daigai sustipres, durpes indelis sunyks, ar tie zarazos ir didelius daigus kapoja?

Tai kad merginos rašė, kad gali ir nesunykt tas indelis. Gal nuo gamintojo priklauso...
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2012 03 08, 14:13)
Štai
http://eurovizija.zebra.lt/naujienos/originalu-rusija-i-eurovizija-sius-bobutes-258557.html

o, ačiū 4u.gif

QUOTE(Lusasita @ 2012 03 08, 14:15)
o kaip tuos butelinius ziedus uzmaunat?  sodinant, neprakerpat sono ziedo?

Kurkliu turim, bet is simto daigu kokius 6 nukerta tai atsodineju vis  ax.gif

paskutinis persodinimas būna į vienkartinius bokalėlius alui, tai turėtų ir pro apačią tilpt pervert. Anksčiau gamindavau iš armavimo geltono tinkliuko. Šaknys laisvai keliauja, kur joms reikia, o kurkliams per mažos skylutės prisikast iki stiebo.

QUOTE(Zirzė @ 2012 03 08, 14:46)

tai, kad tie durpiniai indeliai nebent kopūstų ar agurkų daigams tinkami. Per maži. Be to ir nelabai jie suyra, reikia specialiai gerai atmirkyt prieš sodinant į dirvą ar mechaniškai dugną pašalint mirksiukas.gif

Ai, tiesa, užkasinėjau pernai pašvinkintas strimeles ( silkinių šeimos atstovės tik atbaido kurklius ), tačiau nelabai jos ir atbaidė. Kurklių rasdavau įkritusių į 'įsodintus' tuščius vazonėlius sulig dirvos paviršiumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 kovo 2012 - 14:53
mm, aisku kaip su tais indeliais, bet kazkuri rase cia neperseniausiai, kad dare taip, tik vienais metais neapsiziurejo, su sklylutem prisipirko indeliu.

na vienaip ar kitaip, zuvies vis tiek desiu, blogiau nebus rolleyes.gif nors pernai nepridare man jokios zalos, bet negaliu buti garantuoa ir siemet.
Atsakyti
siandien ir as pasejau pomidoriukus, kiek suvelavau pagal ankstesnius metus... bet manau kad adr nepervelu...
Atsakyti
vienais tik metais dejom karosiuku, kai mb prigaudes buvo, o taisyt tingejom blush2.gif bet ar jie nuo kurkliu padeda g.gif dejom, kai jau pomidorai gerai prigije buvo o tokiu ar taip ar taip kurkliai nebepuola
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2012 03 08, 10:55)
user posted image

Va imetu foto, bus lengviau.Keitem nes didesnio issiprasiau.Nes cia Jus beskaitydama tai vis negana  cool.gif
O ir pomidorus laaaabai megstam, bet turbut as labiausiai  tongue.gif

tai cia tik apacia? Man atvirksciai stogo reikia senajam 6x3. O naujaji jau uzsakiau thumbup.gif

QUOTE(elzė 76 @ 2012 03 08, 11:08)
Na va vakar pasiskundžiau - šiandien ryte jau vualia - yr.. keli mažučiukai  bigsmile.gif 
O sėjau - Blak chery - ( aukštus ) , Delizia, Benito , ir dar kažkokius  3 - užkrito mirtinai  doh.gif - MB dar prašė ale Jaučio širdžių - dideliu dideliu - ką galėtumėt pasiūlyt smile.gif
Pas mus lankinis irgi tokiu principu padarytas - labai paogu  thumbup.gif
Beje merginos

Su KOVO 8 ĄJA - BŪKIM GRAŽIOS IR LAIMINGOS IR LABAI POMIDORINGOS  tongue.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti

[quote=lolita1960,2012 03 07, 00:17]
Nieko mandro,pomidorus supjaustai gabaliukais, dedi i puoda su trupuciu vandens ir kaitini,kai jau pasileidzia gerai pomidorai - pili turini i sieta tanku ir uzdejus ant kito puodo trini kuo sausiau ,lieka seklos ir pomidoru odeles, sieta nuimi,o kas subego i apatini puoda -sultys,dedi druskos pagal skoni ,gali pipiru idet, uzvirini ir supylioji i indus ir uzsuki ir vsio.O cia kaip atrodo naturoj

as vandens nepilu .kai pasileidzia pastatau kad atvestu ir tada per uzuolaida isspaudziu.tada idedu truputi druskos uzvirinu ir supilstau i stiklainius. smile.gif

[quote=VilteVarsa,2012 03 07, 11:57]
Aš ir sultis trinu per sietelį - tirštos, skanio gaunaus. Nusipirkau didelį sietą ir gan greitai gaunas, pernai apie 50l padariau. O per tuos puodus man nepatiko - skystymelis išbėgo ir viskas.
[/quote]

apie 200 l pernai padariau ir ka gal 20 l dar liko arba maziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 17:07)
tai cia tik apacia? Man atvirksciai stogo reikia senajam 6x3. O naujaji jau uzsakiau thumbup.gif

Susimatem, bet nesusisnekejom lotuliukas.gif cool.gif
Tai gal kuriai reikia, nes neturim kur det... ax.gif
Atsakyti
Skaičiau apie sulčių gamybą, tai ir aš savo patirtį parašysiu. Padariau papraščiausiai pomidorams nulupau odeles, sumaliau su mėsmale, užvirinau ir į stiklainius. Aš dariau iš sultingų ir mažai sėklų turinčių. gavosi tokios tirštos, bet man patiko.

Šiandien mano pomidorų sėklos man pokštą iškretė. Grūdinau apie 2 savaites sėklas. Dieną būdavo kambary, o nakty šaldytuve. o šiandien išimu ir matau žaliuoja vos nenugriuvau. tai keletą sukaišiojau į žemę (kurių sėklų mažai turėjau). Tai net nežinau, ar iš jų bus kas nors gero g.gif
Atsakyti