Raskis- malonu, kad vėl atsiradai ir dėkui už sveikinimus. Tavo pasiūlymai juodraščiuose jau egzistuoja. Beliko tik geras nuotraukas pasidaryti. Pirma tema bus apie siuvimą panaudojant kartonėlius. Panašiai kaip Tokom rodė tašiuko iš "kriauklelių" siuvimą. Tai labai geras būdas siūti, kai maži vaikai aplink laksto ar jiems miegant nesinori mašinos burzginti. Be to visada gali kokion sodybon pasiimti, nes nebūtina viso darbo tampytis.
Tokom, o aš galvojau, kad čia paprastesnis siuvimo būdas
. Aš tikriausiai būčiau sudėjus dvi medžiagas, jas nuzigzagavus ir po to žirklutėmis kvadratukus gražiai apkirpus.
Tavo būdas intelektualesnis.
Raskis- malonu, kad vėl atsiradai ir dėkui už sveikinimus. Tavo pasiūlymai juodraščiuose jau egzistuoja. Beliko tik geras nuotraukas pasidaryti. Pirma tema bus apie siuvimą panaudojant kartonėlius. Panašiai kaip Tokom rodė tašiuko iš "kriauklelių" siuvimą. Tai labai geras būdas siūti, kai maži vaikai aplink laksto ar jiems miegant nesinori mašinos burzginti. Be to visada gali kokion sodybon pasiimti, nes nebūtina viso darbo tampytis.
Labas,
Prašysiu pagalbos. Norečiau pabandyti pasidaryti apklotą (dydys bus pagal kantrybę
), jau pasirinkau blokelių raštą. Tik bėda nesuprantu aš kurioje vietoje turi eiti siulė (žadu siūuti mašina), kuri sukabina gražųjį, vidurinį ir blogajį sluoksnį? Aš suprantu, kad ta siūlė turi eiti ten kur gerąjame sluoksnyje susiuti gabaliukai. Labai lauksiu atsakymo (tikriausiai aiškiai parašiau klausima
)....
Blokelio schema butų tokia:
Prašysiu pagalbos. Norečiau pabandyti pasidaryti apklotą (dydys bus pagal kantrybę
Blokelio schema butų tokia:
Tuos tris sluoksnius gali jungti kaip širdis geidžia. Nėra jokių taisyklių, nors skersai ar išilgai. Tokius blokelius aš sudaigsčiau palei kelias siūles. Nuotraukoje per vidurį matosi balti brukšneliai

O taip atrodo antra pusė

Ar šito klausei?

O taip atrodo antra pusė

Ar šito klausei?
Sudėjus apskritimus siūlė siuvama per vieną nubrėžto kvadrato kraštinę. Atlenkiam. Dedam po apačia kitą apskritimą ir siuvam per kitą kvadrato kraštinę... Ir taip toliau. Kai susiuvi apskritimus geroji pusė kaip su sparneliais. Tada dedi medžiaginius kvadratėlius į viduriuką ir atlenkus ant jų "sparnelius", prisiuvi.
Vo, dabar jau aišku
, atsiprašau už savo nesupratingumą
Šitaip skiautinys daug tvirtesnis gautųsi, tik jaučiu tada lygiai palenkti apskritimo kraštus sunkiau
.
O jeigu suderinti abu būdus:
- pirma į apskritimą dėti mažesnį kartoninį apskritimą ir sutraukus atlyginti užlaidas
- o tik paskiaus siųti apskritimus vieną su kitu per nusbrėšto kvadrato kraštinę
Jaučiu, išradau dviratį
, ane ?
Šitaip skiautinys daug tvirtesnis gautųsi, tik jaučiu tada lygiai palenkti apskritimo kraštus sunkiau
O jeigu suderinti abu būdus:
- pirma į apskritimą dėti mažesnį kartoninį apskritimą ir sutraukus atlyginti užlaidas
- o tik paskiaus siųti apskritimus vieną su kitu per nusbrėšto kvadrato kraštinę
Jaučiu, išradau dviratį
CDA, labai dekui už paaiškinimą, kaip tik šito ir klausiau. Leksiu ieškoti medžiagyčių ir į darbą kibsiu
mano pirmąjį skiautinį.
Dar klausimukas, o viso darbelio vaizdą susikuri iš karto, ar tenka ir improvizuoti?
Dar klausimukas, o viso darbelio vaizdą susikuri iš karto, ar tenka ir improvizuoti?
Kaip kam labiau patinka. Man labiau patinka improvizuoti, nes kartais nusipaišius bendrą vaizdą atrodo vienaip, o susiuvus blokus paaiškėja, kad reikia korekcijos
Galima ir taip daryti jei palenkinėsi rankomis, bet jei mašina su zigzagu siūsi, tai bereikalinga gaišatis. Na bet čia mano nuomonė. Daryk kaip tau patogiau, tai ir darbas greičiau judės
Daivajna, skiautiniai tuo man ir patinka, kad ne visada žinai koks bendras vaizdelis išeis. Improvizacija būtina, ypač kai pristingi medžiagų
Galima ir taip daryti jei palenkinėsi rankomis, bet jei mašina su zigzagu siūsi, tai bereikalinga gaišatis. Na bet čia mano nuomonė. Daryk kaip tau patogiau, tai ir darbas greičiau judės
Daivajna, skiautiniai tuo man ir patinka, kad ne visada žinai koks bendras vaizdelis išeis. Improvizacija būtina, ypač kai pristingi medžiagų
Man tai aisku, kad patogiau mašina zigzagu apsiūti, bet dabar svarstau - negi siuvamąją į sodybą temptis
Motereles gal glait man - zioplai tokiai padeti
vakar varciau varciau as cia foruma ir iejau i puslapiuka kur labai daug skiautinuko techniku parodytu, nu siandien jau 5 kartus perziurejau foruma sita ir nerandu
kazkokia zabala pasidariau