Liejau siltu vandeniu, bet ziedas vos tik islindo visas ir iskart prasiskleide. Visai be koto. Dabar kaip lelija kokia
O lapus tai buvau paskabius, kur susene buvo, gal tai ir paskatino zydejima, kaip kad Reqila raso.

Nepergyvenk,tik pirmieji skleidziasi tarp lapu(jei neuzmatai anksciau pumpuru).Veliau stiebsis kotas.Pirmieji greiciau subresta ziedai,tad ir prazysta bet kaip.Liek tik siltu vandeniu ir viskas bus ciki..
O lapus nuemus-stimuliacija saknims.Tad,kaip kada kas-ziedai ar vaikai buna,bet buna..Isbandyta ir pasitvirtine.Tik ,zinoma nereikia lapu lupt tam,kad zydetu..
Geriau,suprast ko augalas nori-isiklausyt ..Sekmes.
O lapus nuemus-stimuliacija saknims.Tad,kaip kada kas-ziedai ar vaikai buna,bet buna..Isbandyta ir pasitvirtine.Tik ,zinoma nereikia lapu lupt tam,kad zydetu..

O mano klivijos kažko tai lapais pavytusiais. Buvo gal ir perlaistytos, dabar beveik nebelaistau, tai gal jau per sausa
, numarinsiu dar visai.
O didžiosios lapai tokie ilgi, kad jau net linkti pradeda. Dabar jos jau pas mane ilsisi miegamajame, ten langas beveik visada praviras, o šildymas išjungtas, pernai visai jom ten patiko.

Stai 
Papildyta:
Bet tokia idomi situacija, prie pat ziedyno priauges lapas zalias ir auga kartu su ziedkociu. Kazkokia anomalija...

Papildyta:
Bet tokia idomi situacija, prie pat ziedyno priauges lapas zalias ir auga kartu su ziedkociu. Kazkokia anomalija...
Ir as isirasau i kliviju augintoju gretas.
Megstu gelias, o labiausiai buvau susidomejusi kaktusais. bet dabar negaliu atisgrozeti zydinciom gelytem, tokiom kaip klivijos ar orchidejos.
Siandien sulaukiau is Regilos klivijos. Labai dekoju. Ir nekantraudama laukiu pavasario. Gal jau nudziugins ziedeliais. Tik pamirsau kokia spalva turetu zydeti
.

Megstu gelias, o labiausiai buvau susidomejusi kaktusais. bet dabar negaliu atisgrozeti zydinciom gelytem, tokiom kaip klivijos ar orchidejos.
Siandien sulaukiau is Regilos klivijos. Labai dekoju. Ir nekantraudama laukiu pavasario. Gal jau nudziugins ziedeliais. Tik pamirsau kokia spalva turetu zydeti

Lijanukas,tavosios klivijos spalva raudona(kaip nuotraukoje,kur su "anomalija").O si pavasari ji dar nezydes..siek tiek per maza.
Aš iš jungiuos prie jūsų,jau gal 4 metus auginu kliviją,(buvo atskirtas vaikiukas)bet žydėjo tik kartelį,ir tai žiedynkotis trumpas buvo,kogero ramybės periodu kažką negerai dariau,einu paskaitinėsiu temą,po to jau klausiu jei kils klausymų

O aš kaip ir pasyvi šio klubo narė. Mano klivijytė yra kažkur trijų metukų, kiek žinau jau turėčiau laukti žiedų. Nu laukiu, nesulaukiu. Pagal patarimus laistau negausiai, tik va su vėsesniu kamabriu neišeina, nes pas mus namuose šilta visuose kamabriuose. Na lapus ji leidžia vieną po kito ir gan sparčiai, tikiuosi lapas, po lapo ir išlys kada nors ir žiedukas

Taigis vakar vakare perskaičiau visą temą (reiks paieškot ir senesnės,jei neištrynė) ir supratau tai-žiemoja vėsiai,sausai,bet neperdžiovinant;pavasarį pradėti tręšti trąšomis skirtomis žydinčioms gėlėms;kai leidžia žiedynkotį nebetręšti,kol jis auga,o lieti šiltu (iki 40 laipsnių)vandenuku,kai pradės žydėt vėl tręšti;nužydėjus kotą tuoj pat nupjauti kuo žemiau,jei nenbrandinam sėklų
po žydėjimo tręšti,leisti atstatyt jėgas.Teisingai supratau ?
Panašiai viską darydavau,tik apie liejimą šiltu vandeniu nežinojau.Maniškė gėlytė buvo užsikrėtus skydamariais nuo kaktusų,tai ilgai kankinaus,kol juos išnaikinau,per vasarą žymiai paaugo,nebemetė apatinių lapų,tikiuos pavasarį ir žiedų sulauksiu

QUOTE(@asta @ 2006 11 11, 08:59)
Taigis vakar vakare perskaičiau visą temą (reiks paieškot ir senesnės,jei neištrynė) ir supratau tai-žiemoja vėsiai,sausai,bet neperdžiovinant;pavasarį pradėti tręšti trąšomis skirtomis žydinčioms gėlėms;kai leidžia žiedynkotį nebetręšti,kol jis auga,o lieti šiltu (iki 40 laipsnių)vandenuku,kai pradės žydėt vėl tręšti;nužydėjus kotą tuoj pat nupjauti kuo žemiau,jei nenbrandinam sėklų
po žydėjimo tręšti,leisti atstatyt jėgas.Teisingai supratau ?
Panašiai viską darydavau,tik apie liejimą šiltu vandeniu nežinojau.Maniškė gėlytė buvo užsikrėtus skydamariais nuo kaktusų,tai ilgai kankinaus,kol juos išnaikinau,per vasarą žymiai paaugo,nebemetė apatinių lapų,tikiuos pavasarį ir žiedų sulauksiu 

Viską teisingai perskaitei,tik lieti šiltu vandeniu reikia tuo atveju,jei žiedai pradeda skleistis tarp lapų,tačiau jei žiedynkotis pakankamai ištysęs-tai šilto vandens ir nebūtina naudoti.
Šiuo atveju reikėjo lieti šiltu vandeniu-foto-žiedas tarp lapų:

QUOTE(Braške @ 2006 11 11, 12:11)
Viską teisingai perskaitei,tik lieti šiltu vandeniu reikia tuo atveju,jei žiedai pradeda skleistis tarp lapų,tačiau jei žiedynkotis pakankamai ištysęs-tai šilto vandens ir nebūtina naudoti.
Dėkui už komentarą

Nieko baisaus, kad dar nezydes ateinanciais metais. Todel dar po meteliu tikuosi tikrai jau zydes.