Įkraunama...
Įkraunama...

Klivijų augintojai-2

QUOTE(elos @ 2006 12 08, 09:24)
Šiaip, žiniai. Praeitą savaitę pirkom Kirtimų bazėj dovanų orchidėją (ph) ir pasirodo, kad visos ten buvusios buvo su kenkėjais :-o  Maždaug 4 mm ilgio balti pūkuoti padarėliai su ūsais. Man jau anksčiau kolegė irgi buvo atnešusi savo orchidėjų žiedą su tokiais kenkėjais. Žodžiu, importuoti. Dabar nepamenu kaip vadinasi (buvau suradusi), bet iš amarinių/skydamarinių giminės. Būkit atsargios, jei nomokat kovoti tai geriau nepirkit tokių augalų arba parsinešus dezinfekuoti, nupurkšti ir karantinuoti. sad.gif

O laistyti kas mėnesį jas? Aišku po biški 4u.gif
Atsakyti
mano klivija tikra senutė, jai apie 25 metus, daug vaikų užaugino, daug namų jais papuošė, gavau ją palikimo iš močiutės sesers labai ji gėles mylėjo, visą kambarį apstačius turėjo tokių senovinių na ir augo gerai pas ją atsidėkodamos už rūpestį, atsimenu kalijų žiedai kaip gera lėkšte budavo, o klivija visada žiedais pradžiugindavo per mano gimtadienį- vasario mėnesį, sukraudavo jų apie 30, grožis neišpasakytas, kaip kepurė. Persodindavo retai, po šaknimis dėdavo žalią kiaušinį, kitą kartą nei lukštelio neberasdavo, vasarą išnešdavo į lauką. Aš jau nebeprsodinu, per didelė tik žemę viršutinę pakeičiu ir mane žiedai kasmet džiugina.
Atsakyti
O kam tas zalias kiausinis? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 12 08, 18:37)
O kam tas zalias kiausinis?  blink.gif

Matomai paskatinti žydėjimui, dedama kaip trąša g.gif
Atsakyti
Taip,labai puiki trąša.Galima netgi susmulkinus lukštus suberti į stiklainį,užpilti vandeniu ir po paros lieti.Arba smulkintą lukštą įmaišyti į žemę,vietoj perlito mirksiukas.gif
Atsakyti
taip, tai puiki traša tongue.gif
Atsakyti
gal galit paaiskinti,del ko klivijos galiukai lapu dziuna ,anksciau tik vienas lapas koks gelsdavo pilnai,o dabar tie galiukai,gaila, nes didiele gelie(grazi) net 7 vaikus turi tik zidet nemegsta,gal 4 kart zidejo per 15 metu
Atsakyti
Man tai atrodo, kad kai toks didelis trasu pasirinkimas, kurias galima pritaikyti vos ne kiekvienam augalui individualiai, su ukiskais metodais vargt kazin ar verta g.gif
Atsakyti
As nesinaudoju tokiais..nededu ant vazono nei karves meslo,nei vazono dugne kiausiniu..
Atsakyti
hihihi.gif blush2.gif
Atsakyti
Tina, aš ir nededu, skaityk atidžiau, rašiau, kad seniau dėdavo, o tada trąšų pasirinkimo nebuvo ypač kaime, čia kalba ėjo apie bobučių laikus
Papildyta:
Meškiuk, o tavo klivijos galiukai ruduoja nuo matyt persauso oro, nupurkšk dažniau ir ramybės metu reik purkšti minkštu vandeniu
Atsakyti
Man tai tas pats ar jus dedat, ar ne 4u.gif . Tik Reqilos komentaras prajuokino biggrin.gif
Atsakyti