sveikos.aš irgi turiu kliviją-ir ne vieną-dauginasi sparčiai.prieš metus gavau mažą svogūniuką,tai ilgai kankinosi ant palangės-išleidžia tris lapus-gražu,o tik pradeda leist-ketvirtą ir vienas nugelsta,nukrenta,ir taip kelis metus.paskui man nusibodo,tuo labiau kad ir žemė buvo gera,ir trąšų,šviesos netrūko,buvo gal aštuonis vaikučius užauginus,tai išdalinau draugėms.vieną pavasarį trūko kantrybė-iškomandiravau VISAS gėles į sodą,ne su vazonais sustačiau,o į žemę išsodinau(tos kur buvo nuamaravę,'mirštančios'papuolė į bulvių vagutes

,kitos-įvairiai-ir gėlyne,ir po obelim pasodintos

.tai buvo gegužės vidury.tai nepatikėsit-taip atsigavo visos-užaugo daugiau nei per kelis metus kambary.dabar kasmet taip darau.o klivija tai šalia šiltnamio,vakarų pusėj jau keli metai gyvena iki rugsėjo,kartais spalio mėn.žydi kiekvieną rugpjūtį,ir vis daugiau žiedų,vis gražesni.lapai nekas,nes parnešus namo jie visi nukrenta,dabar dar tik bando lyst iš žemės,bet žiedai-pasaka.pernai dukart žydėjo.gal šiemet vėl pradžiugins.vaikučių priaugina daug,gal todėl patys svogūnai nedideli.
aš gėlių tikrai nelepinu,bet lauke būdamos jos taip atsigauna-lietus ir vėjas labai daug duoda.ir šalnų nebijo.gal užsigrūdino jau

trąšų irgi nepadauginu-o kam-žemė juk ir taip derlinga,kartais gauna salietros(netyčia,nes papuola kai laistau kitus augalus),bet nesiskundžia.