Aina tikrai kad, nors as jei kada nuvyksiu i Olandija, tai atskira lagamina turbut siam reikaliukui nusivesiu
Vien tik tavo parodyti kaktusiukai, orchidejos kaip gundo...

Mano naujoji klivija, kuri vasario men. turėjo du didžiausius žiedus, vėl žiedą krauna
, palaisčiau šiandien šiltu vandeniu, gal pailgės.

Tai tau pasiseke, grazu bus

Norėjau parodyti nuostabų žiedą
, mano sesers klivija dabar žydi. Manoji jau išvarė žiedelį į viršų, bet dar neprasiskleidęs.

HELP klivijų augintojos
mano vienai klivijai (kur iš turgaus pirkau) kažkas negero dedasi - pora apatinių lapų beveik prie galų nurudavo, bet atrodo taip lyg būtų nudeginti (lyg koks šaukšto dydžio kažkas karšto būtų prilietęs). Kitiems lapams nieko, tik trys tokie negražūs. Nesuprantu kas jai nepatiko ir netiko. Patarkit ką dabar daryti kad nepersimestų į kitus lapus, o tuos man negražius lapus man nukirpti?

Laurindre,
labai graži klivja-stambūs žiedeliai,ir spalva įdomi-aš dar tokios nemačiau.Sveikinu-labai graži
Jasmin,
Jei staigiai (neužgrūdinus)pastatei ten,kur šviečia tiesioginiai saulės spinduliai-galėjo ir apdegti lapai.Bet dažniausiai lapai ruduoja jei per daug,ar per mažai drėgmės.Lieti tik tada ,kai pilnai išdžiūsta žemė.Jei rudi tik lapų galai-gali pakirpti su žirklėmis,jei jau visas lapas rudas-paprasčiausiai nuplėšk palei kamieną.Augalas čia nekaltas-kaltos sąlygos ,kurias mes augalui sudarome.
O čia mano-viena iš dabar žydinčių:
labai graži klivja-stambūs žiedeliai,ir spalva įdomi-aš dar tokios nemačiau.Sveikinu-labai graži

Jasmin,
Jei staigiai (neužgrūdinus)pastatei ten,kur šviečia tiesioginiai saulės spinduliai-galėjo ir apdegti lapai.Bet dažniausiai lapai ruduoja jei per daug,ar per mažai drėgmės.Lieti tik tada ,kai pilnai išdžiūsta žemė.Jei rudi tik lapų galai-gali pakirpti su žirklėmis,jei jau visas lapas rudas-paprasčiausiai nuplėšk palei kamieną.Augalas čia nekaltas-kaltos sąlygos ,kurias mes augalui sudarome.

Braške, labai didelis tavo bumbulas
, labai graži
O nuotraukoje ne mano, o sesers. Mano dar žiedas neprasiskleidė ir spalva turėtų būti truputį murzinesnė, bent jau žiemą ne tokia buvo.

O nuotraukoje ne mano, o sesers. Mano dar žiedas neprasiskleidė ir spalva turėtų būti truputį murzinesnė, bent jau žiemą ne tokia buvo.

O cia lauke ta klivija ir buna per vasara ar tik pozuoja nuotraukai?
QUOTE(Tina* @ 2006 06 07, 17:58)
O cia lauke ta klivija ir buna per vasara ar tik pozuoja nuotraukai?
Taip : dabar būna lauke,tik kada šviečia saulė-tai pastatau po medžiu,kad neapdegtų lapai.

QUOTE(Jasmin @ 2006 06 07, 14:48)
HELP klivijų augintojos
mano vienai klivijai (kur iš turgaus pirkau) kažkas negero dedasi - pora apatinių lapų beveik prie galų nurudavo, bet atrodo taip lyg būtų nudeginti (lyg koks šaukšto dydžio kažkas karšto būtų prilietęs). Kitiems lapams nieko, tik trys tokie negražūs. Nesuprantu kas jai nepatiko ir netiko. Patarkit ką dabar daryti kad nepersimestų į kitus lapus, o tuos man negražius lapus man nukirpti? 

Mano klivijos 3 lapų galai taip pat daug nugelto-parudavo, kai pastačiau vazoną ant palangės šį pavasarį, kai buvo labai kaitri saulė. Labai jau norėjau, kad greičiau žiedus krautų.

Jasmin,

[/quote]
perlaistyti aš jos negalėjau, tikriausiai jai nepatiko saulėta palangė (prieš tai turguje buvo užkišta į tamsų kampą o aš pastačiau ant pietinės palangės). Perkelsiu kitur
Papildyta:
LAURINDRE labai graži sesers gėlytė

BRAŠKE kaip gražiai tavo klivija lauke tarp tų krūmelių kaip karalienė kokia stovi

Mano abi irgi stovi ant pietinės palangės, ir kai prisilietė prie stiklo, vienas lapelis irgi apdegė, bet paskui patraukiau toliau, nes palangė labai plati, ir dabar jau gerai.