Įkraunama...
Įkraunama...

Klivijų augintojai-2

Aina tikrai kad, nors as jei kada nuvyksiu i Olandija, tai atskira lagamina turbut siam reikaliukui nusivesiu lotuliukas.gif Vien tik tavo parodyti kaktusiukai, orchidejos kaip gundo...
Atsakyti
Mano naujoji klivija, kuri vasario men. turėjo du didžiausius žiedus, vėl žiedą krauna thumbup.gif thumbup.gif , palaisčiau šiandien šiltu vandeniu, gal pailgės. g.gif g.gif
Atsakyti
Tai tau pasiseke, grazu bus 4u.gif
Atsakyti
Norėjau parodyti nuostabų žiedą thumbup.gif , mano sesers klivija dabar žydi. Manoji jau išvarė žiedelį į viršų, bet dar neprasiskleidęs. thumbup.gif
Atsakyti
HELP klivijų augintojos help.gif mano vienai klivijai (kur iš turgaus pirkau) kažkas negero dedasi - pora apatinių lapų beveik prie galų nurudavo, bet atrodo taip lyg būtų nudeginti (lyg koks šaukšto dydžio kažkas karšto būtų prilietęs). Kitiems lapams nieko, tik trys tokie negražūs. Nesuprantu kas jai nepatiko ir netiko. Patarkit ką dabar daryti kad nepersimestų į kitus lapus, o tuos man negražius lapus man nukirpti? blink.gif
Atsakyti
Laurindre,
labai graži klivja-stambūs žiedeliai,ir spalva įdomi-aš dar tokios nemačiau.Sveikinu-labai graži 4u.gif
Jasmin,
Jei staigiai (neužgrūdinus)pastatei ten,kur šviečia tiesioginiai saulės spinduliai-galėjo ir apdegti lapai.Bet dažniausiai lapai ruduoja jei per daug,ar per mažai drėgmės.Lieti tik tada ,kai pilnai išdžiūsta žemė.Jei rudi tik lapų galai-gali pakirpti su žirklėmis,jei jau visas lapas rudas-paprasčiausiai nuplėšk palei kamieną.Augalas čia nekaltas-kaltos sąlygos ,kurias mes augalui sudarome. ax.gif
O čia mano-viena iš dabar žydinčių:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braške: 07 birželio 2006 - 17:22
Braške, labai didelis tavo bumbulas thumbup.gif , labai graži thumbup.gif
O nuotraukoje ne mano, o sesers. Mano dar žiedas neprasiskleidė ir spalva turėtų būti truputį murzinesnė, bent jau žiemą ne tokia buvo. g.gif g.gif
Atsakyti
O cia lauke ta klivija ir buna per vasara ar tik pozuoja nuotraukai?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 06 07, 17:58)
O cia lauke ta klivija ir buna per vasara ar tik pozuoja nuotraukai?

Taip : dabar būna lauke,tik kada šviečia saulė-tai pastatau po medžiu,kad neapdegtų lapai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jasmin @ 2006 06 07, 14:48)
HELP klivijų augintojos help.gif mano vienai klivijai (kur iš turgaus pirkau) kažkas negero dedasi - pora apatinių lapų beveik prie galų nurudavo, bet atrodo taip lyg būtų nudeginti (lyg koks šaukšto dydžio kažkas karšto būtų prilietęs). Kitiems lapams nieko, tik trys tokie negražūs. Nesuprantu kas jai nepatiko ir netiko. Patarkit ką dabar daryti kad nepersimestų į kitus lapus, o tuos man negražius lapus man nukirpti? blink.gif

Mano klivijos 3 lapų galai taip pat daug nugelto-parudavo, kai pastačiau vazoną ant palangės šį pavasarį, kai buvo labai kaitri saulė. Labai jau norėjau, kad greičiau žiedus krautų. blush2.gif Apsvilo lapai per porą dienų. Tai aš vazoną nukėliau nuo palangės į kitą vietą, dabar tie lapeliai ir yra tokie gelsvais galiukais, bet nors kiti neruduoja. Gal ir tau taip atsitiko g.gif
Atsakyti

Jasmin,
Jei staigiai (neužgrūdinus)pastatei ten,kur šviečia tiesioginiai saulės spinduliai-galėjo ir apdegti lapai.Bet dažniausiai lapai ruduoja jei per daug,ar per mažai drėgmės.Lieti tik tada ,kai pilnai išdžiūsta žemė.Jei rudi tik lapų galai-gali pakirpti su žirklėmis,jei jau visas lapas rudas-paprasčiausiai nuplėšk palei kamieną.Augalas čia nekaltas-kaltos sąlygos ,kurias mes augalui sudarome. ax.gif
O čia mano-viena iš dabar žydinčių:
user posted image
[/quote]

perlaistyti aš jos negalėjau, tikriausiai jai nepatiko saulėta palangė (prieš tai turguje buvo užkišta į tamsų kampą o aš pastačiau ant pietinės palangės). Perkelsiu kitur

Papildyta:
LAURINDRE labai graži sesers gėlytė 4u.gif

BRAŠKE kaip gražiai tavo klivija lauke tarp tų krūmelių kaip karalienė kokia stovi tongue.gif
Atsakyti
Mano abi irgi stovi ant pietinės palangės, ir kai prisilietė prie stiklo, vienas lapelis irgi apdegė, bet paskui patraukiau toliau, nes palangė labai plati, ir dabar jau gerai. biggrin.gif g.gif thumbup.gif
Atsakyti