Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 10

QUOTE(šarūnė @ 2012 03 28, 08:46)
Jolituxxx- o tu pušų sėklas pašaldei prieš sėdama? Šįryt užmačiau, kad ir dygioji eglė viena kiša galvutę  thumbup.gif Aišku, ir tos pušys, ir eglės baisiai ilgai augs, nu bet man taip faina pačiai iš sėklų išsiaugint tokius dalykus. Va taip antri metai auginu paprastąją vašingtoniją, dabar jau išdygęs vilnamedis, mimoza, dramblio koja  tongue.gif O kiek dar laukiu  lotuliukas.gif

Šaldžiau kažkur 5 mėnesius, gal per daug, gal peršalo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 28 kovo 2012 - 10:40
QUOTE(burbulyte1978 @ 2012 03 28, 10:28)
ka pirmiausia seti lauke ir kada?
  Labai norisi salotu anksciau tureti,bet kada seti? Ir dar-kokias salotas paprastai sejat,kurios skaniausios?

Lauke pirmiausiai sėju ridikėlius, salotas, žirnius, bet dar ankstoka, savaitgalį šlabdriba grasina... Čia pasiskaitinėdama tikrai nepražiopsosi kada pradėt sėt mirksiukas.gif
O salotas tai teks ragaut kol atsirinlsi, kurios tau skaniausios, aš tai žiūriu ant pakelio kurios greičiau užauga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Inga:): 28 kovo 2012 - 10:51
QUOTE(juste10 @ 2012 03 27, 20:32)
Neturiu seklyciu.Rudeni paseji,jie perziemoja,o kada iskast?Ir kada vel ta skiltele cesnako sodint dirvon?

Nesvarbu ar išrudens paseji,ar anksti pavasari, rudeni ta česnako galvele būna tokio dydžio,kad gali jau rudeni valgyt.Pavyzdžiui mano vyrui tokie dar labiau patinka,mažiau lupt, rakinėt reikia.O jei nori kita met daugiaskilčio tai kai nuėmi česnakus,tuos sėklu bumbulus iškaidai po viena sėklyte padžiovini,o rudeni su kitais česnakais susodini.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 26, 11:59)
Tik nežinau ar tikrai išsilaikys rūsį, aš čia tokią versiją tik iškėliau, dar pati jos nepatikrinau praktiškai. Tik jei bandysit augint vazone tai manau didelio jiems reikia, aš tai išsodisniu į žemę, ant rudens kelis kišiu į didelius vazonus ir į rūsį, bus matyt kas gausis  ax.gif Norisi sulaukt žiedų  rolleyes.gif Kelis dar bandysiu  uždengt labiau ir palikt lauke žiemot, o dar kitus bandysim valgyt pirmamečius biggrin.gif

Na vakar jau pasejau artisokus i vazonus smile.gif . Dabar lauksiu cool.gif Ar jusu artisokai greit sudygo?
O atsilus dar ir darze bandysiu paset g.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2012 03 28, 11:14)
Na vakar jau pasejau artisokus i vazonus  smile.gif . Dabar lauksiu cool.gif Ar jusu artisokai greit sudygo?
O atsilus dar ir darze bandysiu paset g.gif

Man atrodo per savaitę sudygo, dabar išpikiavau ir stypsta, gal dar jiems per anksti doh.gif Susilaikiau dabar nuo dygiųjų artišokų sėjimo, sėsiu tikriausiai šiltnamyje į dėžutę, namie jau nebelabai vietos yra ax.gif
Atsakyti
kada reiktų sodinti svogūnus? ar jau laikas?
Atsakyti
Idomi temute 4u.gif Isijungiu ir as, naujoke esu, pirmakart siemet pasejau ivairiu prieskoniu ir darzoviu seklu namuose, tai dziaugiuosi kaip vaikas,ir kasdien ziurineju, ar neisdygo kas biggrin.gif
Prieskonius tai noriu isnaudoti ir maisto gaminimui, ir kaip virtuves puosmena smile.gif
Atsakyti
Kaip tikslingai galima panaudoti sraigių kiautus? Pastebėjau, kad nemažai mėtosi po žiemos. Sakiau, blogiausiu atveju išbersiu ten, kur dažniausiai vaikštome smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nedidute poniute @ 2012 03 28, 12:17)
kada reiktų sodinti svogūnus? ar jau laikas?

Dar anksti, per Stasines sodina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 28, 12:47)
Kaip tikslingai galima panaudoti sraigių kiautus? Pastebėjau, kad nemažai mėtosi  po žiemos. Sakiau, blogiausiu atveju išbersiu ten, kur dažniausiai vaikštome smile.gif

puikus kalcio šaltinis ir labai gerai būtų susmulkinus įterpt į dirvą, kompostą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 28, 13:08)
puikus kalcio šaltinis ir labai gerai būtų susmulkinus įterpt į dirvą, kompostą wink.gif

Ačiū už atsakymą ir už lauknešėlį wub.gif
Atsakyti
Ar reikia kalafiorus pikiuoti?Siaip tokie grazus uzaugo,tik pradejo linkti ant sono.
Atsakyti