Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 10

is vienos puses (isilgai) prie medinio lysves karkaso pritvirtinau stepleriu, o kitoje puseje - akmenimis prispaudziau.
Nevedinau, tik kai labai karsta buvo, nustumdavau i ta puse, kur su stepleriu buvo pritvirtinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evansmum: 28 kovo 2012 - 20:42
QUOTE(evansmum @ 2012 03 28, 21:41)
is vienos puses (isilgai) prie medinio lysves karkaso pritvirtinau stepleriu, o kitoje puseje - akmenimis prispaudziau.
Nevedinau, tik kai labai karsta buvo, nustumdavau i ta puse, kur su stepleriu buvo pritvirtinta.

O ar tarp lankų plėvelė neįkrenta pvz. per lietų?Aš kai padariau kažką panašaus iš lankų, tai radau vieną rytą visus augaliukus išlaužytus, nes plėvelė su visu vandeniu tarpuose įdubo verysad.gif Ir kas tas stepleris? blush2.gif
Atsakyti
Labas merginos - sodininkės 4u.gif Pernai turėjau mažą daržiuką, šiemet jau tiek prisisėjau sėklų, kad vos palangės atlaiko biggrin.gif

Matau, kad kalbat apie kalafiorus, aš juos pasodinau per anksti ir jie patysę gerokai. kaži jei persodinsiu iki "pažastų" gal jie šaknis augins ir nebetys daugiau ir tokius sustirprėjusius perkelsiu į daržą g.gif
Atsakyti
lietuviskai, man rodos, vadinasi segiklis, ar pan. (angl. stapler) - isiveskit i Google, ismes vaizdus.
As, aisku, naudojau staybini segikli.

O tarp lanku man neikrisdavo plevele g.gif . Gal del to, kad as buvau lankus tarpusavyje surisus ir lysves galuose vyras ikale po vini, prie ju pririsau tu virviu galus,patys lankai buvo gan stabilus ir plevele buvo gan gerai itempta.
Papildyta:
STAPLER/segiklis.
Atsakyti
QUOTE(evansmum @ 2012 03 28, 22:18)

O tarp lanku man neikrisdavo plevele g.gif . Gal del to, kad  as buvau lankus tarpusavyje surisus ir lysves galuose vyras ikale po vini, prie ju pririsau tu virviu galus,patys lankai buvo gan stabilus ir  plevele buvo gan gerai itempta.

aaaa, turiu tokį daiktą, tik nežinojau kad jis stapleris lotuliukas.gif Ir su tvirtumu viskas aišku ax.gif Reik tarp lankų viršuje sutvirtinimą dėti doh.gif Pas mane metaliniai lankai, tai įkišti į žemę labai tvirtai laikosi, bet užmauta plėvelė tai įdumba doh.gif
Atsakyti
QUOTE(evansmum @ 2012 03 28, 21:22)
As foto neturiu, bet dariau labai paprastai.
Mano lysves yra pakeltos, tai krastuose i zeme ismeigiau bambukines lazdeles kas mazdaug 80 cm taip, kad virs zemes paliko kokie 10-15 cm. Ant ju uzmoviau sildymo vamzdzius (tuos baltus, mums nuo statybu liko) ir uzklojau dvigubu agropleveles sluoksniu. Gavosi toks 70-80 cm aukscio tuneliukas.
Paprikos augo super gerai jame, geriau, nei siltnamyje. Daugiau siltnamyje papriku nesodinsiu.
(kai karsti orai buvo, as i sona patraukdavau plevele)

Man vyras žada sukonstruot paprikom kažka panašaus į žemą šiltnamiuką. Prašiau, kad butu lengvos konstrukcijos, kad lengvai ir greitai galėčiau pati nudengti reikalui esant. Ir man dar gamina dvi pakeltas lysves biggrin.gif ( tėvai pamate-nesupras... blush2.gif ), kol kas tik dvi, kad paskui žinotumem pliusus ir minusus ir ar norėsim ju turėt daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 28, 22:43)
aaaa, turiu tokį daiktą, tik nežinojau kad jis stapleris lotuliukas.gif Ir su tvirtumu viskas aišku ax.gif Reik tarp lankų viršuje sutvirtinimą dėti doh.gif Pas mane metaliniai lankai, tai įkišti į žemę labai tvirtai laikosi, bet užmauta plėvelė tai įdumba doh.gif

O plevele kokia dejot?
Papildyta:
QUOTE(evansmum @ 2012 03 28, 21:41)

o plevele kokia dejot?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 03 28, 20:13)
Skylėtos, bet kai sudedu indelius su pomidorais ir paprikomis - viskas gerai, žemės nebyra, vanduo palaisčius išbėga, lengva ir patogu nešioti rolleyes.gif

viskas aišku... 4u.gif
Atsakyti
O ko cia taip ramu? Orai atsalo ir visos darzininkes nurimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2012 03 29, 15:21)
O ko cia taip ramu? Orai atsalo ir visos darzininkes nurimo g.gif

Aprimo tik čia, į mugę man atrodo išlėkė ax.gif
Man tikriausiai nebus galimybės šiais metais užsukti į ,,KĄ PASĖSI", bet gal ir gerai, nes dabar kol kas nieko nereikia, ten nueičiau visko prireiktų, visko norėčiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 03 29, 09:14)
O plevele kokia dejot?

Apie agro plėvelę čia kalbėjom. Normali stabiliau išsitempia, geriau laikosi.
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 29, 17:38)
Aprimo tik čia, į mugę man atrodo išlėkė  ax.gif 

Tikriausiai g.gif Aš ryt su vaikais važiuosiu, vien dėl pasėdėjimo traktoriuose ir kombainuose biggrin.gif Dar braškių daigų labai reikia ir sliekų užsimaniau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 29, 17:40)
sliekų užsimaniau ax.gif

Mums irgi reiktų sliekų doh.gif Gal vyrą nusiūsiu, jam bent jau nieko kito neprišoks į tašę lotuliukas.gif
Atsakyti