Įkraunama...
Įkraunama...

Nukentėjusioms nuo kontraceptinių tablečių

Hmmm... Aš manau, kad pradėjus reguliariai sportuoti (kad ir namų sąlygom) gal nebūčiau tokia apsnūdus, energingesnė tapčiau, tada ir noras užverst MB padidėtų blush2.gif Tik laaabai sunku vakarais po namų ruošos dar pasimankštinti prisiversti, o rytais ir taip anksti keliuosi (5.30), tai sportas man tada būtų tikrai mirtis doh.gif
Agne Pagne, gal tu kreipkis į gydytoją, kad pasiūlytų kitas KT? Kai gėriau Logest man po kiek laiko irgi pasireiškė pan. poveikis, tapau irzli, nervuota, mylėtis visai jokio noro nebuvo, kai pakeičiau į Regulon, viskas susitvarkė ir - bent jau dabar - mane šios KT tenkina (o ir kaina ne tokia didelė)
Atsakyti

i 
Dėl citavimo: stenkimės cituoti taip, kad citata neužimtų didžiosios dalies žinutės. Paprastai juk atsiliepiama į vieną ar kitą mintį nario žinutėje, todėl vertėtų citatą tumpinti.
Pagarbiai, Daisy
Atsakyti
siandien maciau idomus straipsis Delfy'je yra apie KT pasekmes. verta paskaityt:)
Atsakyti
QUOTE(wow @ 2006 12 08, 19:21)
siandien maciau idomus straipsis Delfy'je yra apie KT pasekmes. verta paskaityt:)

Tikrai įdomus, nes kai paskaičiau, kad tiek dalykų gali jos sukelti, tai nežinau, ką ir begalvoti..verta skaityti, bet ką galvoti,paskaičius - neaišku... unsure.gif
Atsakyti
gėriau ir aš KT doh.gif išbandžiau net kelias todėl kad neikaip nepritaikiau sau. Svaigo galva, pykino, siaubas, kai prisimenu net bloga darosi.
O baisiausios pasekmės nutiko mano draugei- pas ją buvo maža gimda ir nuo KT ji dar labiau susitraukė- nebegali pastoti verysad.gif visa tai jai paaiškino ginekologė.
Atsakyti
Aš irgi noriu pasidalinti savo patirtimi vartojant KT

Man prieš 6 metus išrašė gyditoja Diane sureguliuoti ciklui ir išnaikinti spuogams... Puse metų prasirgau mėnesinėmis, o gyditoja sakė, kad tai normalu ir, kad taip būna daugeliui. Tiesiog reikia pakentėti... Per metus laiko vartojimo priaugau 10kg ir dar tos visokios ginekologinės ligos... Dariau pusės metų pertrauką... Per tuos 1.5 metų dėl noro nieko nezinojau, nes berniuko dar neturėjau 4u.gif Susiradus berniuką nusprendėm, kad apsauga nepamaišytų, o dar ir gyditoja rekomendavo, ir vėl pradėjau vartoti KT... Tada ir sužinojau apie potraukio susilpnėjimą, irzlumą, žiūrėjimą į jį, kaip į manjaką, bet galvojau, kad gal dar per jauna pradėti rimtus santykius... Pradraugavus du metus (man buvo 18m.) mes žadėjome tuoktis, pakalbėjus su mama nusprendžiau, kad nebus gyvenimo jei jis man atrodo kaip siaubūnas... Net neįtariau, kad tai galėjo būti nuo KT... Mečiau jį ir KT, bet organizmas pradėjo atsistatinėti tik po metų... Numečiau 15kg. susiradau kitą draugą ir supratau, kad esu normali, bet dėl elergijos prezervatyvams nusprendėm naudoti KT... Per pastaruosius kelis metus išbandžiau dau ir įvairių . Tame tarpe ir pleistrus ir žiedus... Poveikis vienas ir tas pats:dingo potraukis, atsirado irzlumas, uždegimai, galvos skausmai ir žvėriškas apetitas, celiulitas, nuo per greito sustorėjimo atsirado srijų... Galėčiau valgyti ištisas paras nesustodama... Gryžo kg. Jaučiuosi nelaiminga verysad.gif Ginekologas dėl svorio patarė mažiau jaudintis ir nustoti valgyti, tegul jis pabandopasilaikyti dietos kai skrandyje drakoniukas apsigyvenęs... biggrin.gif Dar plius kažkoks uždegimas tęsiasi jau keturi mėnesiai ir negalime mylėtis... Tik prieš kelias dienas pagalvojau, kad tai nuo KT... Paskaičiau truputį internete ir kai supratau, kad ir kitoms tokie patys simptomai apsisprendžiau mesti visems laikams... Lauksiu rezultatų ir tikiuosi pagerės... smile.gif
Dabar naudosimės naturaliais būdais dar ir užsisakėm prezervatyvų be latekso...
Išvados:
KT nauda (reguliarios mėnesinės ir dingę spuogeliai bei ramus gyvenimas be nieštumo) neatstos jos daromos žalos... Kokia aš buvai kvaila, kad juos naudojau doh.gif

P.S. Džiaugiuosi, kad mano dabartinis draugas yra toks supratingas ir iškenčia visas mano krizes... smile.gif smile.gif smile.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolančiukas @ 2006 12 09, 21:24)
O baisiausios pasekmės nutiko mano draugei- pas ją buvo maža gimda ir nuo KT ji dar labiau susitraukė- nebegali pastoti verysad.gif visa tai jai paaiškino ginekologė.

Tegu draugė ginekologą pakeičia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolančiukas @ 2006 12 09, 20:24)
gėriau ir aš KT doh.gif išbandžiau net kelias todėl kad neikaip nepritaikiau sau. Svaigo galva, pykino, siaubas, kai prisimenu net bloga darosi.

Tai ne gimda susitraukia, o kiausides... Kadangi del KT esanciu hormonu poveikio kiausides "miega", t.y. nebebrandina kiausialasciu, po ilgalaikio vartojimo jos po truputi mazeja. Del to kai kurioms moterims po to gali buti problemu su pastojimu. Ginekologo cia visai nereikia keisti, kaip siule Mireja mirksiukas.gif Cia tik dziaugtis reikia, kad ginekologas isdriso pasakyti tiesa pacientei, kokios yra KT vartojimo pasekmes. Nes ne visi ginekologai, kuriuos dovanomis paperka KT platintojai, isdrista papasakoti ir apie tamsiaja KT vartojimo puse blush2.gif
Atsakyti
Mane nuo KT vartojimo ištiko mikro insultas. Niekuomet negerkit KT. Vaikus dar reikės užaugint.
Atsakyti
sveikutes smile.gif
nu kalausykit ir laiku as cia spejau paskaityt tuos jusu pasisakymus (svelniai tariant). siaip as dar niekada nenaudojau KT, bet jau buvau ant ribos ir su vyru jau apie tai kalbejom, kad gal vertetu pabandyt. ohmy.gif bet jusu pasiskaicius net plaukai piestu stojas. siaip visos drauges mane vos nenormalia laiko, kad as nenaudoju jokiu KT, bet dabar tai suprantu, kad vos nepadariau klaidos. na ir gerai kad apie tokius dalykus galima pasiskaityt, nes tie gydytojai, tai kisa tik tai ka jiems reklamuoja ir is kur patys nauda gauna. man taip buvo kai laukiausi vaikelio, tai ikiso taip pat materna, o nuo jos mane pykino. kai pasisakiau, kad pykina, tai patikino kad ne nuo jos.o as tai supratau kai pastebejau, kad mane pykina kai tik isgeriu tablete, o kai pakeiciau vitaminus tai viskas baigesi. to gydytojui nesakiau(nu kad pakeiciau), bet jis per kiekviena vizita irodinedavo kokia gera tik materna (tipo reklama dare, as taip manau), o kti vitaminai ne tokie geri. tai va as manau, kad ta pati situacija ir su KT. nu po viso sito manau, kad ne nepradesiu ju naudot. o jus, nukentejusios laikykites ir linkiu kuo greiciau atsigauti 4u.gif
Atsakyti
as manau, kad rizikuoti su KT verta nebent toms, kurias kamuoja labai skausmingos, gausios MM ir bjaurus PMS. nes tokiu atveju KT gali tikrai palengvinti gyvenima.
su KT gyventi tikrai patogu, kol neprasideda problemos, o kai prasideda - buna velu. Vartojau as kazkada ciles 4 metus, noras buvo dinges (tik tada nezinojau, kad nuo to), po nutraukimo reikejo bemaz metu, kad organizmas atsistatytu, MM daugmaz susireguliuotu.
Susiradusi kita vaikina nusprendziau visgi vel pabandyti KT. Rinkausi ilgai, skaiciau daug informacijos. Rinkausi KT su maza doze hormonu, turincia ir teigiama poveiki odai. Po 2 kursu dingo noras. Dar pakentejau viena kursa ir velniop - atsikraciau ju. Ir ka jus manot? M visiskai issiderino. Ciklas nuo 28 dienu ilgejo ilgejo iki ... dabar net bijau paskaiciuoti. Jau pora menesiu nera MM. Teks eiti pas gydytoja ir bijau isgirsti blogas zinias sad.gif Dar labiau bijau, kad problemai sutvarkyti gali siulyti KT doh.gif

Taip kad merginos, pagalvokite labai gerai, pries pradedamos. As bandziau savo drauges atkalbeti, bet ..... nuomone buvo isklausyta ir tiek. Gaila. Tikiuosi jos isvengs skaudziu pasekmiu
Atsakyti
[quote=inanity,2006 12 10, 03:14]
Dabar naudosimės naturaliais būdais dar ir užsisakėm prezervatyvų be latekso...

Kur gauti prezervatyvų be latekso? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lenora: 14 gruodžio 2006 - 00:25