Įkraunama...
Įkraunama...

Nukentėjusioms nuo kontraceptinių tablečių

QUOTE(Mona @ 2007 01 18, 07:59)
Mano sesuo baigus mediciną, tai kai mokėsi, viena profesorė pasakojo, kad mūsų kartos moterys dar per daug nepajus KT neigiamo poveikio, nes mes esam pirmoji jas naudojanti karta, bet va jau mūsų anūkėms gali pasireikšti įvairūs neigiami reiškiniai, gali gimti žymiai didesnis skaičius nevaisingų mergaičių su pilnai neišsivysčiusiomis gimdomis ir t.t. ir t.t.  blink.gif.

blink.gif Baisu... Na, to ir reikia tiketis, juk siaip ar taip, tai yra hormonai, kuriu poveikis vis dar nera pilnai istirtas. Ir kas, kad gydytojai sako, kad KT nekenkia, juk pries daugeli metu, kai buvo israstos pirmosios KT, irgi buvo manoma, kad jos nekenkia, o paskui isaiskejo pasalinis poveikis. Tas pats ir su dabartinem KT - kol kas giriamos, o kuo toliau, tuo daugiau isaiskeja neigiamu faktu apie KT....
Atsakyti
Aš tai irgi esu girdėjus, kad kaip ir kiekvieni vaistai KT yra tiriamos 10 metų (atrodo tiek, negarantuota) ir jei per tą laiką pašalinis neigiamas poveikis nepasirodo, tai vaistai laikomi nepavojingais ir pristatomi plačiajai vusiuomenei, tačiau neikas nežino ar po 20-30 metų nuo tų vaistų nieko neatsitiks, beje per vieną seminarą viena profesorė lyg ir užsiminė, kad KT skatina vėžinių ląstelių susidarymą, nors kita vartus, kam lemta sirgti tam -nuo likimo nepabėgsi, tačiau pasisaugoti verta.
Atsakyti
Beje, kaip tik 2006 liepos berods menesi, kazkuriam moterskame zurnale buvo didele tema apie KT zala (lyg Moteryje ar Laimoj, nepamenu). Tai kai kurie gydytojai pasake, kad spuogu gydymas su KT is viso yra tolygu slogos gydymui isimant puse smegenu.

Tai jei jau cia tokie kritiski pasisakymai, matyt, kazkas yra nepasakoma iki galo, is tu farmcininku puses, o gydytojai daznai su jais vienoje geldoje sedi. nevaisingumo didejimas, deja, taip pat tame straipsnyje siejamas su KT vartojimu.

O as dar prie visu KT salutiniu reiskiniu pastebejau, kad sausa buvo ne tik viduje, mylintis, bet ir apskritai viso kuno oda buvo issausejusi. Kiek tepi kremais, tiek negana blink.gif O baigus gerti tabletes viskas atsistate.
Atsakyti
problemu turiu ir as:(vartojau lindynete, novynete..tj krutine plyste plyso nuo skausmo..nustojau:)pradejau KP naudoti tj db ir krutine skauda ir spuogu milijonas atsirado:((net nebezinau ka vartoti:(kur tu hormonu maziausiai yra:(
Atsakyti
Pas mane spuogų nutraukus kontreceptikus atsirado todėl, kad kiaušidės negamina estrogenų..todėl ir nesergu..turiu gert sintetinius estrogenus, kad atgamint kiaušidžių veiklą
Atsakyti
Meciau gerti gal pries kokius 1.5metu. Mama priverte smile.gif, bet tiesa sakant dziaugiuosi, ypac pasiskaicius siu tragisku istoriju. Naudojau apie 7m. ir pradzioje perkeliavau gal per 5 rusis. kiekviena duodavo skirtingu problemu. Pvz., nuo logest beveik be pertrauku kraujavau arba tepliojo, nuo femoden iskart prasidejo tragiski migreniniai skausmai, nors galva man skaudedavo geriausiu atveju gal karta i metus (iki tol) ir tt Kai jau visi sitie dalykai susitvarke atradus tinkamas, tai esminiai neigiami dalykai:
nenoras
sausumas
svorio padidejimas (per tuos metus priaugau 10kg, bet prie to prisidejo ir gyvenimo budo pasikeitimas, nors nemazos itakos turejo ir hormonai)

o metus:
gerokai pailgejes ciklas
ilgos menesines (jos ieina i norma, bet man anksciau iki buvo trumpesnes)
visokie pilvo skausmeliai (ko pries naudojant budavo labai retai)
PMS (ko pries vartojant irgi ypatingai nepatyriau)
patamseje plaukai (nepageidautinose srityse)

tiesa sakant gaila, kad isvis pradejau vartoti schmoll.gif
Papildyta:
tiesa uzmirsau prie minusu pamineti, kad dar ir veido oda tapo daug riebesne ir labai greit susiriebaluoja. Bet sako riebi oda ilgiau sensta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2007 01 18, 08:59)
jau mūsų anūkėms gali pasireikšti įvairūs neigiami reiškiniai, gali gimti žymiai didesnis skaičius nevaisingų mergaičių su pilnai neišsivysčiusiomis gimdomis ir t.t. ir t.t.  blink.gif.

sita jau senai esu girdejusi, tik kalba buvo ne apie anukes o dukras, ginekologes pasakojo. ir siaip cia viena pagrindiniu priezasciu kodel nevartoju KT. Save gali zalot, bet vien del malonumo, savo busimiem vaikam kenkt schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
paskaicius sia temele tvirtai nusprendziau nepradeti naudoti KT,mane ir pries tai daktare buvo ispejusi,kad jei turiu striuma,su hormonais geriau nejuokauti,as ir be KT irzli galiu buti,bijau net pagalvoti kokia furija jas naudojant pasidaryciau unsure.gif
Atsakyti
man irgi buvo svorio +12kg., nenoras ir sausumas.
dabar meciau, tai du pastarieji dalykai atsirado.
Atsakyti
Man krutyje atsirado mazas guziukas.kazin negali buti nuo KT?meciau gerti sausio 11 d. man ir anksciau viena karta buvo atsirade toj pacioj vietoj, bet savaime pranyko.
Atsakyti
QUOTE(Mona @ 2007 01 18, 07:59)
Mano sesuo baigus mediciną, tai kai mokėsi, viena profesorė pasakojo, kad mūsų kartos moterys dar per daug nepajus KT neigiamo poveikio, nes mes esam pirmoji jas naudojanti karta, bet va jau mūsų anūkėms gali pasireikšti įvairūs neigiami reiškiniai, gali gimti žymiai didesnis skaičius nevaisingų mergaičių su pilnai neišsivysčiusiomis gimdomis ir t.t. ir t.t.  blink.gif.

SAVAIME AISKU, IR NEREIKIA PO TO STEBETIS, IS KUR TIEK DAUG PROTISKAI ATSILIKUSIU VAIKU GIMSTA. doh.gif
Atsakyti
sveikos
mano stazaas -5 metai mersilon.
---negerumai--
nebuvo noro
sausumas

pliusai-
reguliaros, neskausmingos menesines.

nebegeriu 4 men.---menesines darosi skausmingesnes.
daugybe spuogu.ka daryti su jais?
ar pas dermatologa eiti,a rpas kosmetologa((niekad nedariau veido valymo pas kosmetologus..)

4u.gif

Atsakyti