Įkraunama...
Įkraunama...

Nukentėjusioms nuo kontraceptinių tablečių

QUOTE(Tresor @ 2009 07 03, 19:01)
Paskutiniu metu man vis paskaudedavo krutis. Galvodavau gal pries susergant tokios jos skausmingos g.gif  O pasirodo man nuo kontraceptiku krutyse cistu atsirado doh.gif Dabar reikes sekti, kad nedidetu..
Ir nuo kt tokia vangi pasidariau..

As ir gavau sia "dovanele" pavartojus kontraceptikus doh.gif Tad nors jau 2 metus nevartoju sio brudo, taip pat nuolat turiu tikrintis krutine. Niekada daugiau nevartosiu sio slamsto schmoll.gif
Atsakyti
Blyn... nedegiau aš noru jas gerti, nusipirkau dėl to, kad rado cistą, bet... dabar nė nežinau, ką daryti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(caprice @ 2009 07 29, 23:23)
Blyn... nedegiau aš noru jas gerti, nusipirkau dėl to, kad rado cistą, bet... dabar nė nežinau, ką daryti.  doh.gif

Kiausidese rado cista? Nes jei taip tai kt neleidzia formuotis cistoms. Anksciau ir as turejau cista kiausidese kuri truko, tai man ginekologe sake, kad geriant hormonus tureciau isvengti ju.
Papildyta:
QUOTE(Sabalyte @ 2009 07 29, 23:05)
As ir gavau sia "dovanele" pavartojus kontraceptikus  doh.gif Tad nors jau 2 metus nevartoju sio brudo, taip pat nuolat turiu tikrintis krutine. Niekada daugiau nevartosiu sio slamsto  schmoll.gif

Ar isnyko tos cisteles nevartojant kt? Sake jei krutyse yra cistu reikia vartoti vitaminus A+E. Bet turbut nuo ju neisnyks g.gif
Atsakyti
Tresor,

dešinėje kiaušidėje rado cistą, paskyrė dešimt dienų gerti Duphaston'ą ir tada KT Lindynette 20, bet, kaip minėjau, nedegu aš noru jas gerti; paklausiau apie KT ir paskyrė, nors prieš tai tik Duphaston'ą išrašė, tai nežinau, ar grūst jas kuo giliau, ar pradėti vartoti, kai susirgsiu mėnesinėmis. Pliusas būtų dėl cistos ir dėl skausmingų bei gausių mėnesinių, bet... yra ir minusų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caprice: 30 liepos 2009 - 20:57

Ar isnyko tos cisteles nevartojant kt? Sake jei krutyse yra cistu reikia vartoti vitaminus A+E. Bet turbut nuo ju neisnyks g.gif
[/quote]

Nea neisnyko, na bet kuriuo atveju bent jau nedideja biggrin.gif O del vitaminu, tai nezinau, jie manau labiau apskritai organizmo stiprinimui, bet ne gydymui, tai labai abejoju, ar nuo ju galetu isnykti g.gif
Atsakyti
as zinokit irgi nesupratau, noras biski dingo paskutinias savaites, atrodo ir ilgai nesimylejom, turetu trauka but paastrejus bet kazkokia visai neaistringa pasidariau net draugas sunerimo blush2.gif kazkaip paciai net nemalonu, o gal manes tiesiog MB pradejo nepetraukt? g.gif

gal zinot kas kiek laiko patartina daryti tarpa su geriamom, nes manau kokius 5 metus gerti is eiles ipac tom kurios yra jaunos ir negimdziusios yra nesveika? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caprice @ 2009 07 31, 04:55)
Tresor,

dešinėje kiaušidėje rado cistą, paskyrė dešimt dienų gerti Duphaston'ą ir tada KT Lindynette 20, bet, kaip minėjau, nedegu aš noru jas gerti; paklausiau apie KT ir paskyrė, nors prieš tai tik Duphaston'ą išrašė, tai nežinau, ar grūst jas kuo giliau, ar pradėti vartoti, kai susirgsiu mėnesinėmis. Pliusas būtų dėl cistos ir dėl skausmingų bei gausių mėnesinių, bet... yra ir minusų.

nuo 16 m. pas mane vien cistos, viena didesne uz kita ir viena ilgiau issibuna nei kita, pora buvo isoperuota anksicau, su kitom isnesiojau vaika ir pagimdziau. kadangi jos kinta, t.y. vienur atsiranda pabuna pusmeti, isnyksta tada kitur ( taip vadinamos folikulines, dideles ir ilgai uzsibunancios ( norma vienas menuo)) Bet nors ir pasakyta gert kombinuotus KT, nieko negeriu. Reguliariai tikrinuosi ar nieko blogo nesidaro su jomis, bet KT gert negaliu del KT pasalinio poveikio.
Folikulines cistos tai tos kurios lieka nuo folikuluformavimosi, liuteinines kai folikulas pratruksta ovuliacijos ir susiformuoja geltonkunis antroje ciklo puseje o folikulai pas vaisingo amziaus moteri formuojasi kas menesi. Ai, daug tu cistu yra... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(caprice @ 2009 07 30, 21:55)
Tresor,

Man tai cista rado tik pradejus vartoti KT. Tai tokie skausmai uzejo, negalejau net miegoti doh.gif Tai teko ligonineje guleti visa pilva skaudejo, po apziuros ginekologe rado laisvo skyscio dubenyje. Labai stipriai spazmavo kol netruko, net temperaturos truputi buvo, tai pradzioje itare apendicita.
Caprice,
Tavo ciklas turbut nereguliarus? Nes man taip pat teko gerti Duphastona.
Papildyta:
[/quote]
Nea neisnyko, na bet kuriuo atveju bent jau nedideja biggrin.gif O del vitaminu, tai nezinau, jie manau labiau apskritai organizmo stiprinimui, bet ne gydymui, tai labai abejoju, ar nuo ju galetu isnykti g.gif
[/quote]
Svarbiausia, kad nedideja ir neatsiranda kitu. Nieko papildomai turbut nevartoji? Bet kogero nera jokios priemones cistoms pasalinti g.gif
Atsakyti
Tresor,

dėl ciklo neturėjau nusiskundimų, tiesiog prieš penkias dienas buvau pas ginekolgę ir ji po tyrimų bei apžiūros padarė echoskopiją, nes pasiskundžiau, kad skauda dešinį šoną ir... rado cistą. verysad.gif Paklausė, kaip mėnesinės, pasakiau, kad su paskutinėmis nebuvo bėdų, o kitos turi būti ~ rugpūčio 4 d., bet ji skyrė Duphaston'o ir pasakė, kad čia tam, jog jos dėl cistos "neužsilaikytų" bei Lindynette 20, nors šių gerti kažkaip daugiau nesinori, nei kad norisi. g.gif

Dax,

man bene pirmą kartą atsirado, iki šiol, t.y. iki 18 m. ginekologė nebuvo nieko panašaus pastebėjusi, nors pas ją jau antrus metus lankausi. g.gif Jei ne skausmas, nebūčiau nieko įtarusi. Skaudėjo kokią savaitę kaip reikalas, o dabar priklausomai nuo judesių pasijaučia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caprice: 31 liepos 2009 - 18:30
QUOTE(caprice @ 2009 07 31, 19:26)
Tresor,

dėl ciklo neturėjau nusiskundimų, tiesiog prieš penkias dienas buvau pas ginekolgę ir ji po tyrimų bei apžiūros padarė echoskopiją, nes pasiskundžiau, kad skauda dešinį šoną ir... rado cistą.  verysad.gif Paklausė, kaip mėnesinės, pasakiau, kad su paskutinėmis nebuvo bėdų, o kitos turi būti ~ rugpūčio 4 d., bet ji skyrė Duphaston'o ir pasakė, kad čia tam, jog jos dėl cistos "neužsilaikytų" bei Lindynette 20, nors šių gerti kažkaip daugiau nesinori, nei kad norisi.  g.gif

Dax,

man bene pirmą kartą atsirado, iki šiol, t.y. iki 18 m. ginekologė nebuvo nieko panašaus pastebėjusi, nors pas ją jau antrus metus lankausi.  g.gif Jei ne skausmas, nebūčiau nieko įtarusi. Skaudėjo kokią savaitę kaip reikalas, o dabar priklausomai nuo judesių pasijaučia...

Net nezinojau, kad del cistos gali veluoti menesines. Mano tokie patys pozymiai kaip tave kamavo. Anksciau kai negerdavau KT tai vis jausdavau maudima pilvo apacioje, o dabar jau kai geriu viskas lyg susitvarke. O labiausiai skaudedavo ciklo viduryje, karstis pildavo, nezinojau kas darosi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tresor: 31 liepos 2009 - 18:42
Tresor,

tikrai gali. Per ovuliaciją irgi "džiaugsmą" pajausdavau: skaudėdavo dešinį šoną, buvo ir kraujingų išskyrų pasirodę, bet taip dieną kitą būdavo, o paskutinį kartą kaip užskaudo, tai savaitei ir... rado cistą. verysad.gif Matyt, teks gerti KT, bet esu dar svarstymuose, galvoju, gal nuo kito mėnesio, jei ką, pradėti, nes cista gali po mėnesinių ir išnykti. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caprice: 31 liepos 2009 - 21:01
QUOTE(caprice @ 2009 07 31, 22:00)
Tresor,

tikrai gali. Per ovuliaciją irgi "džiaugsmą" pajausdavau: skaudėdavo dešinį šoną, buvo ir kraujingų išskyrų pasirodę, bet taip dieną kitą būdavo, o paskutinį kartą kaip užskaudo, tai savaitei ir... rado cistą.  verysad.gif Matyt, teks gerti KT, bet esu dar svarstymuose, galvoju, gal nuo kito mėnesio, jei ką, pradėti, nes cista gali po mėnesinių ir išnykti.  unsure.gif

Na reikia tiketis, kad viskas susitvarkys mirksiukas.gif Reikia vis profilaktiskai pasitikrinti pas savo gydytoja smile.gif
Atsakyti