Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XVI

QUOTE(audrone@ @ 2012 08 20, 19:36)
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif Gryzau namo, kaip ir aiskino daktaras, kad galiu tik turiu neimti,nemyluoti vaiko ir kartu nemiegoti, o gryzti namo galiu. As tiesiog neturiu daugiau kur eiti, nebent i viesbuti. Tai va gryzau taip ir nutarusi elgtis..bet kaip tai pasakyti metuku vaikui? Kuris cypia klykia nes nori pas mama? Dabar sedziu kitam kambari ir bliaunu sad.gif((( kaip man jos salintis? Paskui pati nebeis..isprotesiu, kol baigsis tas gydymas:(

jetus kaip ziauriai.. laikykites console.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita25 @ 2012 08 20, 18:41)
jetus kaip ziauriai.. laikykites  console.gif

Ziauriai skauda sad.gif(( visas tas gydymas, smukmena, lyginan kokias emocijas reikia isgyventi..
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 08 20, 18:36)
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif Gryzau namo, kaip ir aiskino daktaras, kad galiu tik turiu neimti,nemyluoti vaiko ir kartu nemiegoti, o gryzti namo galiu. As tiesiog neturiu daugiau kur eiti, nebent i viesbuti. Tai va gryzau taip ir nutarusi elgtis..bet kaip tai pasakyti metuku vaikui? Kuris cypia klykia nes nori pas mama? Dabar sedziu kitam kambari ir bliaunu sad.gif((( kaip man jos salintis? Paskui pati nebeis..isprotesiu, kol baigsis tas gydymas:(

Tikrai laikykis, Audrone console.gif , pati auginu sunu ir tikrai suprantu ka tai reiskia...Tik turi elgtis taip, kaip reikia...O kaip viskas bus gerai, visas laikas su vaikuciu bus jusu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Seniai pas jus buvau uzsukusi... As jauciuosi kaip ir gerai, dirbu jau pilnu tempu...Jau kaip ir lelius antras planuose... rolleyes.gif Kaip jus laikotes visos?
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 08 20, 19:53)
Ziauriai skauda sad.gif(( visas tas gydymas, smukmena, lyginan kokias emocijas reikia isgyventi..

Laikykis, audrone, suprantu, ka tai reiskia, nes lygiai taip i mane tiesdavo rankutes metuku sesers sunelis, o kaip jam paaiskinti, kad dabar negaliu jo paimti, verkdavo mazylis.
Atsakyti
Man iskilo tokie atrodo kvaili klausimai, bet nezinau atsakymo: ar as po sito jodo galiu ruosti seimai maista? Kiek laiko saugotis kad tarkim is to pacio puodelio pribegus mazoji neatsigertu, ar nuo sakutes nepaimtu. Nzn, keista ta instrukcija, parasyta i darba galite gryzti po 3 dienu, o jei dirbi prie maisto, tai reiskia viskas ok? Ir bendradarbiams jei stalai per metra nekeknkia, o jau viesuoju transportu, nevaziuokite ilgiau nei valanda.. Kada mano kalejimo dienos baigsis?smile.gif) isbegu biski aptvarkau, pasiblaskau, uzsidarius virtuves durus valgyti padarau, dar snd mano didzioji nuostabioji aukle apsirgo, guli su temperatura, ir matau kad sunku, o vis tiek uz mama prie seses reikia eiti, ir pamaitinti ir tualeta nuvesti.oi...
Papildyta:
Ir dar kazkaip su vyru santykiai stringa, nesulaukiu palaikymo: man atrodo lyg jis neigtu ta liga, jei pradedu kalbet piktas kazkoks...o man paprasciausiai reikia palaikymo..ech..s...su bruknem.
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 08 22, 18:18)
Man iskilo tokie atrodo kvaili klausimai, bet nezinau atsakymo: ar as po sito jodo galiu ruosti seimai maista? Kiek laiko saugotis kad tarkim is to pacio puodelio pribegus mazoji neatsigertu, ar nuo sakutes nepaimtu. Nzn, keista ta instrukcija, parasyta i darba galite gryzti po 3 dienu, o jei dirbi prie maisto, tai reiskia viskas ok? Ir bendradarbiams jei stalai per metra nekeknkia, o jau viesuoju transportu, nevaziuokite ilgiau nei valanda.. Kada mano kalejimo dienos baigsis?smile.gif) isbegu biski aptvarkau, pasiblaskau, uzsidarius virtuves durus valgyti padarau, dar snd mano didzioji nuostabioji aukle apsirgo, guli su temperatura, ir matau kad sunku, o vis tiek uz mama prie seses reikia eiti, ir pamaitinti ir tualeta nuvesti.oi...
Papildyta:
Ir dar kazkaip su vyru santykiai stringa, nesulaukiu palaikymo: man atrodo lyg jis neigtu ta liga, jei pradedu kalbet piktas kazkoks...o man paprasciausiai reikia palaikymo..ech..s...su bruknem.

Na vyrai visi tokie, jie nemegsta temu apie ligas, mano ir kazko piktas pasidarydavo, kai pradedavau kalbet apie ta joda, kaip tu sakai, lyg neigtu ta liga. O maista as ruosiau, kazkaip net nepagalvojau apie tai, ir is vis po savaites jau dirbau su savo mazais mokinukais. Kai grizau prileke visa klase apsikabino, nes po operacijos ir jodo buvome nesimate 4 menesius. Nepasakysi jiems bekite vaikai nuo manes as joduota visa smile.gif Paskui butu pasklide kalbos....Nors kiek jie ten buvo keleta akimirku. Siaip tai kai klausiau Sinkevicaus, jis pats prie musu tai prieidavo, ir visiskai nevenge, sake jis, kad cia mitas, is elektrines kasdien su didesne radiacija iseina, negu mes po jodo. Klausiau, kiek zmogus gautu radiacijos su manim pabuves per diena, sake lygiai tiek, kiek pabuves vasara sauleje.
Atsakyti
QUOTE(ellektra3 @ 2012 08 23, 19:33)
Na vyrai visi tokie, jie nemegsta temu apie ligas, mano ir kazko piktas pasidarydavo, kai pradedavau kalbet apie ta joda, kaip tu sakai, lyg neigtu ta liga. O maista as  ruosiau, kazkaip net nepagalvojau apie tai, ir is vis po savaites jau dirbau su savo mazais mokinukais. Kai grizau prileke visa klase apsikabino, nes po operacijos ir  jodo buvome nesimate 4 menesius. Nepasakysi jiems bekite vaikai nuo manes as joduota visa smile.gif Paskui butu pasklide kalbos....Nors kiek jie ten buvo keleta akimirku. Siaip tai kai klausiau Sinkevicaus, jis pats prie musu tai prieidavo, ir visiskai nevenge, sake jis, kad cia mitas, is elektrines kasdien su didesne radiacija iseina, negu mes po jodo. Klausiau, kiek zmogus gautu radiacijos su manim pabuves per diena, sake lygiai tiek, kiek pabuves vasara sauleje.

Nu va nuraminai, o tai namie kartu gyvenant, kad ir nesiglebesciuoji, betvis tiek pro sali prasilenki, atstumai mazi smile.gif))
Papildyta:
..bet saules jodas, ne radioktyvus:(
Atsakyti
Laikykis audrone@. Kai pagalvoju, kad manes dar jodo procedura tik laukia, pasidaro neramu. Per vasara atpratau nuo minties, kad teks su veziu dar pakovoti. Nuo ryt jau turiu nebegerti tiroksino. Sakyk, ar ta pacia diena kai paguldo, duoda joda, ar tik sekancia.
Atsakyti
QUOTE(aleksa74 @ 2012 08 24, 23:01)
Laikykis audrone@. Kai pagalvoju, kad manes dar jodo procedura tik laukia, pasidaro neramu. Per vasara atpratau nuo minties, kad teks su veziu dar pakovoti.  Nuo ryt jau turiu nebegerti tiroksino. Sakyk, ar ta pacia diena kai paguldo, duoda joda, ar tik sekancia.

ta pacia diena duoda apie pirma valanda
Papildyta:
QUOTE(ellektra3 @ 2012 08 25, 00:44)
ta pacia diena duoda apie pirma valanda

Audrone saule ir skleidzia radiacija smile.gif)))
Atsakyti
Na kadangi apsiniauke, tai as busiu stipri saule su radiacija:)))
Papildyta:
Viskas bus gerai aleksa, viskas bus gerai..viskas praeina, ir kai gerai ir kai blogai, viskas praeina...man pats gydymas, jodas jokio ipatingo blogumo nesukele, truputi pykino, galvojau kad nuo ligonines maisto, uzsisakiau is cili picos, sriubikes, picos, colos, skaniai pavalgiau, bet sukilo viskas atgal:( man baisiausia tas karantinas, mazyle naktim saukia mama, isiverkia, tetis pervarges ne visada isvirsta. Vakar jau pietu migdziau pati,bega paskui i koja isikibus..man psichologiskai labai sunku, bijau pagalvoti apie kita karta, nespesiu atsigaut, ziurek ir vel thiroksina nutrauk:( elektra, o kazkoki israsa nusiuncia i polikklinika po jodo? Kazin per kiek dienu? Noriu grupe susitvarkyt. Ir dar kiek pas tave buvo po pirmo skenavimo tu taskiuku ar pan?
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 08 25, 11:45)
Na kadangi apsiniauke, tai as busiu stipri saule su radiacija:)))
Papildyta:
Viskas bus gerai aleksa, viskas bus gerai..viskas praeina, ir kai gerai ir kai blogai, viskas praeina...man pats gydymas, jodas jokio ipatingo blogumo nesukele, truputi pykino, galvojau kad nuo ligonines maisto, uzsisakiau is cili picos, sriubikes, picos, colos, skaniai pavalgiau, bet sukilo viskas atgal:( man baisiausia tas karantinas, mazyle naktim saukia mama, isiverkia, tetis pervarges ne visada isvirsta. Vakar jau pietu migdziau pati,bega paskui i koja isikibus..man psichologiskai labai sunku, bijau pagalvoti apie kita karta, nespesiu atsigaut, ziurek ir vel thiroksina nutrauk:( elektra, o kazkoki israsa nusiuncia i polikklinika po jodo? Kazin per kiek dienu? Noriu grupe susitvarkyt. Ir dar kiek pas tave buvo po pirmo skenavimo tu taskiuku ar pan?

Saule Audrone smile.gifhihihi.gif Man israsa du kartus Sinkevicius i rankas padave, nes po antro jodo gavau sanatorini kelialapi, o po trecio Baranauskas nieko nedave, sake atsiuncia i poliklinika.Reiks paziureti. As dar to invalidumo kazkaip nesitvarkiau, nors tikrai gal reiktu, neprisiruosiu.Kaip sake viena moteris man jode, kad invalidumo niekada nenorejo, bet, kas priklauso tas priklauso, kam prarast. Ji net antra grupe gavo, kai vazinejo tada i joda. Na man uztektu ir trecios, tada puikiai issitekciau su darbo valandomis.Kazkur nukisau savo kompensuojamu vaistu knygele, tai isbaigiau visas tiroxino atsargas, kurias buvau susitaupius, kai negerdavau tiroxino, skolinau is vaistines jo. Per savaitgali gal surasiu ja, jei kur nors kitur nepalikau.
Na taip tas tiroxino nutraukimas man buvo arsiausias, nespeji atsigauti vel nutrauki, ir taip tris kartus. O pats tas jodas, tai niekis, as jokio poveikio nejauciau jo isgerus. Rugpjucio 15 suejo du menesiai, po treciojo jodo, dar biski uztirpe pirstu galiukai, bet jau baigia atsileisti, pamazu svoris krenta, jau numeciau 7 kg savaime. Jokiu dietu nesilaikau.
Audrone, pas mane po pirmo skenavimo buvo vienas mazytis taskiukas ties skydliaukes guoliu. Po antro sake vos iziurimas mikroskopinis taskiukas, palyginus su pirmu kartu praktiskai kaip nieko. Po trecio buvo likus paviene migluke, bet man sake, kad daugiau atvaziuoti nereikes, nes jodas dar savo darba dirba tris menesius. Vadinas bus sunaikinta ir ta migluke. Baranauskas pasake gydymas baigtas, esate sveika. Aisku sake neesu apdrausta, kad to jodo man daugiau neprireiks. Buna, kad moterys sugrizta. Dabar viska kontroliuos pagal kraujo tyrima, tikrintis reikia, kas puse metu. Dar pries joda paeme kraujo tyrima vezio zymenu, reikes pasiskambinti, ir paklausti koks rezultatas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ellektra3: 25 rugpjūčio 2012 - 13:01
As irgi susitvarkysiu, sakau nors kelionems arbatpinigiams keli papildomi litai bus. Pas mane irgi vienas taskiukas, sesute skanavusi sake lyg nemazas, bet dar tik pirmas kartas...Baranauskas sake 2-3 turetu uztekti, bet taip bijau kazko gero tiketis, kad netektu nusivilti..del atsinaujinimo, tai zinau kad buna, dabar buvo jodui viena moteriske 79 metu, sake gryztu cia po 28 metu. Ir jei kraujas parode kazkoki atsinaujinima. Tokia jau ta liga, dovana visam gyvenimui. Gerai tai, kad mes zinome ka turime, ko galime laukti, ir kaip gydytis:) juk daugybe zmoniu turi ivairiausiu ligu, apie kurias net nenutuokia wink.gif
Atsakyti