Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Vooo, koks ažiotažs dėl 'Raisų' blink.gif O mano šeimai jos nepatiko.. Įvertinimas buvo toks - "turginiai". Kieti, skonio trūksta.. (na, bet čia gi mano šeimos gurmanai, nieko nepadarysi ax.gif ). Gal sultims, konservavimui ar pardavimui jie geri, bet pas mus ne rodiklis, kad daug mezga smile.gif . Jei nevalgo, tai ir nesodinu daugiau. "Raisas" pakeičiau "Tolstoj" ir "Delfine" - tiko smile.gif Šiaip tai man sunku ten nuspręsti, kurie ir kuo geresni, kai pati nevalgau doh.gif .
Išpikiavau šiandien savo pomidorčikus. Spėjo bisk patįsti, bet man dar geriau - giliai įkišu, iki skilčialapių užkasu ir teleidžia daug šaknų. Dabar jau pakankamai šviesiai pastačiau, daugiau nebetįs.
Atliko šiek tiek sėjinukų - Taifun, Čiornyj mavr, Toyoto, Black Cherry, Delfine, Totstoj, Duo, Tigerella. Nedaug, po 3-5 ar šiek tiek daugiau daigelių. Gal kuri kaunietė norėtų išsipikiuoti? Palaikyčiau dar keletą dienų. Daigai ekologiški smile.gif , jau gavę pirmąjį mikroorganizmų užtaisą (jei kuri nori tęsti jų ekologišką auginimą - galiu ir 'gerųjų grybų' perleisti, visa pakuotė atliko).
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 03 17, 23:27)
Daigai ekologiški  smile.gif , jau gavę pirmąjį mikroorganizmų užtaisą (jei kuri nori tęsti jų ekologišką auginimą - galiu ir 'gerųjų grybų' perleisti, visa pakuotė atliko).[/color]

kaip tik laisvi sodinukai tai vis Kaune biggrin.gif ax.gif
o kas per gerieji grybai g.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2012 03 17, 21:22)

o kas ten pries Raisa fotkei? Kokia veisle? Kokius pomidorus lauke auginat?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 17, 23:33)
o kas per gerieji grybai  g.gif

Sėdama dėjau biomiks, o kai sudygo - dar su trichoderminu palaisčiau. Išpikiuodama irgi ant šaknų abiejų šitų pabarsčiau. Tai bus daigeliams natūrali grybinė apsauga nuo substrate galimai esančių ligų.
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2012 03 17, 21:37)
nerealiai geri jau apie 7 -ar 8 metai auginu  ir dar toliau auginsiu ant vieno krumo apie 60 ir net su virs  pomidoru buna  smile.gif 2 siltnamius ju pastoviai sodinu kitas trecias siltnamis eilini karta lieka eksperimentams:) ir paprikoms o dar lauko pomidoru apie 400 -500
daigu sodinu  smile.gif

kokius auginate lauke?? neapserga per rugpjucio rukus??

ir dar Raisa (na, bent kiek atsimenu) lyg ir hibridas g.gif ar savos rinktos seklos nenuvilia?? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 17, 23:38)
o kas ten pries Raisa fotkei? Kokia veisle? Kokius pomidorus lauke auginat?

geltoni pailgi bet be pavadinimo nes kazkada iz kazkur gauti ir pasiteisine tai seklas pati ir toliau renku smile.gif
QUOTE(Casual @ 2012 03 18, 00:07)
kokius auginate lauke??  neapserga per rugpjucio rukus??
ir dar Raisa (na, bent kiek atsimenu) lyg ir hibridas  g.gif  ar savos rinktos seklos nenuvilia??  ax.gif

lauko tai is brolio uosvienes gauti pomidorai kurie jai pasiteisino ir mums jau 3 metai pasiteisino smile.gif beje siemet pasisejau eksperimentui lauko irgi pirktiniu pomidoru 1 rusi ,,ondrasdzek ,, tai paziuresiu kas uzaugs smile.gif

del Raisos tai mitas sugriautas viena karta nusipirkau ir seklu turiu nuolat smile.gif derlius thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 17 kovo 2012 - 23:23
QUOTE(matuke @ 2012 03 17, 22:14)
kita karta atsargiau kelsiu klausimus, nes uzklausus apie Raisas kilo visuotinis sukilimas ,

Kiek prisimenu pernai irgi buvo kiles sujudimas del Raisu, tik beveik visi atsiliepimai buvo neigiami tongue.gif ...na o as vistik jas sodinu (bent jau pries desimtmeti tai dariau) tik del patikimumo - beveik 100 proc. sudygsta (kas seniau tikrai buvo retenybe), atspari ligoms (nes seniau tu hibridiniu veisliu irgi nebuvo daug). dabar tai doh.gif koks pasirinkimas seklu, lyg ir nebereiktu taip brangint R., bet vistik kazkokia nostalgija...

QUOTE(Lady Dy @ 2012 03 17, 23:05)
Taigi rudenį juk bus sėklyčių,aš kantri aš palauksiu

Man sventai ikalta i galva, kad hibridiniu seklu nereiktu rinkt ax.gif , bet snaige123 griauna visus mitus...o gal tikrai reiktu pabandyt...kazkodel pradedu galvot, kad mitai tam ir kuriami, kad klestetu prekyba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 03 18, 09:46)
Kiek prisimenu pernai irgi buvo kiles sujudimas del Raisu, tik beveik visi atsiliepimai buvo neigiami  tongue.gif ...na o as vistik jas sodinu (bent jau pries desimtmeti tai dariau) tik del patikimumo - beveik 100 proc. sudygsta (kas seniau tikrai buvo retenybe), atspari ligoms (nes seniau tu hibridiniu veisliu irgi nebuvo daug). dabar tai  doh.gif  koks pasirinkimas seklu, lyg ir nebereiktu taip brangint R., bet vistik kazkokia nostalgija...
Man sventai ikalta i galva, kad hibridiniu seklu nereiktu rinkt  ax.gif , bet snaige123 griauna visus mitus...o gal tikrai reiktu pabandyt...kazkodel pradedu galvot, kad mitai tam ir kuriami, kad klestetu prekyba  ax.gif

g.gif ania...tai bandysiu tada ir aš išsiimti corazon ir kitų...nes tikrai jie tai brangoki yra g.gif
Papildyta:
rolleyes.gif mano vienas daigas išlindo be galvos doh.gif vieną pasėjau Ikarus ir be galvos doh.gif
Atsakyti
Na, na. Snaige123 kažin ar turi laboratoriją ir gali savarankiškai atlikti ar perka tyrimus, kiek atitinka josios Raisa ir tikroji hibridinė Raisa. Nesugriovė ji čia jokių mitų.
Atsakyti
merginos patarkit kas mainiškiam balkoniniam - gelsta apatiniai lapukai

user posted image
Atsakyti
Gal galite patarti kokias naudojate trąšas pomidorų daigams?
Kažkaip man jie pradėjo stieptis į aukštį, nors šviesos ir šilumos pakanka.

Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 03 17, 18:14)
Pažiūrėjau kalendorių. Šiandien gera, ryt iki 17val taip pat gera.. pomidorams sėti, jei tų dienų laikotės.

tai šendien dar tinka iki 17 ,kitos rašo ,kad ne.
Atsakyti