Aha, ir prie pomidorų sako. Aš toj temoj išskaičiau, kad sodina kaip tvorelę daržui. Tai jau kaip sodinsiu
Tik kažin kaip jie su braškėm draugauja?

gera mintis, einu ir aš

QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 21, 22:46)
Kas yra serenciai nezinau nes turbut nevalgomi o va kodel rugstynes reik daigais augint? Mes tiesiai dirvon sejom, kuo puikiausiai viskas gavosi.
QUOTE(Biški @ 2012 03 21, 22:59)
Serenčiai gerai. Jų kvapas stiprus, kenkėjus baido
Tik skaitau pr anksti sėta ir daigai silpni 

rūgštynių nereik daigais, aš čia užsimaniau paskui į vazonėlius susisodint ir namie augint, jei neišeis, tai dzin, nu bus pamėginimas.
o serenčiai tai ta prasme per anksti? ant pakelio buvo parašyta, kad dabar sėt... o daigai silpni - ką tas reiškia? ir kodėl jie silpni?
irgi visad sėdavau į dirvą, viskas būdavo ok, ko man čia šiemet užsinorėjo daigus augint? prisiminiau, kaip močiutė užaugindavo... bet nieko o nieko nežinojau apie techniką, taip sau paskaičiau kas ant pako, galvojau, gal išeis. bet nežinia. kai kurie tai tvirtai stovi sau, kai kurie virsta. ir ar juos persodint reik dar prieš į dirvą sodinant, ar ne?
Papildyta:
mano galva, pomidorus ne per anksti iki balandžio pradžios sėt. gal kas paprieštaraus gudresnis

Kur jūs skubat su tais sėjimais
Pagrindinis sodinimas gi tik apie gegužės vidurį, kai jau aišku kad daugiau šalnų nebus - itogo turim apie du mėnesius. O daba pasižiūrim per langą - per savaitę geriausiu atveju viena saulėta diena. Drėgmė baisulinė. Nu prisėji, daigai auga išstypę, silpni, paskui kol prigyja... vienas vargas, ir naudos jokios. Nu žinau, žinau nagai sėti niežti
( Man irgi bet aš laikausi
Stengiuosi laikytis
)
Va cituoju " Pagal daigų auginimo trukmę juos galima skirti į kelias grupes: daržovės, kurių daigai auga 50-60 dienų (salierai, porai, saldžiosios paprikos), daržovės, kurių daigų auginimo trukmė 45-50 dienų (ankstyvieji kopūstai, žiediniai kopūstai, brokoliai, pomidorai), daržovės, kurių daigai užauga per 35-40 dienų (vidutinio vėlyvumo bei vėlyvieji kopūstai, porai) bei daržovės, kurių daigai užauga per 25-30 dienų (arbūzai, aguročiai, patisonai, melionai, salotos, agurkai). Daigų auginimo trukmė taip pat priklauso nuo daržovių sėjos laiko. Kuo vėliau jos sėjamos, tuo greičiau užauga daigai. "
va dar :
"Jei oro temperatūra per aukšta, daigai ištįsta, būna lepūs."
Apie pomidorus konkrečiai " Pomidorų sėjos laikas pasirenkamas pagal tai, kada ir kokiame šiltnamyje juos auginsite. Jei auginsite šildomame šiltnamyje, sėkite kovo mėn. pradžioje. Jei nešildomas šiltnamis kovo mėn. viduryje ir vėliau"
Vienžo mano asmenine nuomone, kuo vėliau sėsi (aišku ne per vėlai ) tuo mažiau problemų turėsi
PS. vėlgi mano nuomone rūgtynės vazone
nežinau, kažkaip...

Va cituoju " Pagal daigų auginimo trukmę juos galima skirti į kelias grupes: daržovės, kurių daigai auga 50-60 dienų (salierai, porai, saldžiosios paprikos), daržovės, kurių daigų auginimo trukmė 45-50 dienų (ankstyvieji kopūstai, žiediniai kopūstai, brokoliai, pomidorai), daržovės, kurių daigai užauga per 35-40 dienų (vidutinio vėlyvumo bei vėlyvieji kopūstai, porai) bei daržovės, kurių daigai užauga per 25-30 dienų (arbūzai, aguročiai, patisonai, melionai, salotos, agurkai). Daigų auginimo trukmė taip pat priklauso nuo daržovių sėjos laiko. Kuo vėliau jos sėjamos, tuo greičiau užauga daigai. "
va dar :
"Jei oro temperatūra per aukšta, daigai ištįsta, būna lepūs."
Apie pomidorus konkrečiai " Pomidorų sėjos laikas pasirenkamas pagal tai, kada ir kokiame šiltnamyje juos auginsite. Jei auginsite šildomame šiltnamyje, sėkite kovo mėn. pradžioje. Jei nešildomas šiltnamis kovo mėn. viduryje ir vėliau"
Vienžo mano asmenine nuomone, kuo vėliau sėsi (aišku ne per vėlai ) tuo mažiau problemų turėsi

PS. vėlgi mano nuomone rūgtynės vazone

QUOTE(Biški @ 2012 03 22, 08:34)
Nuraminai

QUOTE(Vandene @ 2012 03 22, 09:04)
Nuraminai
Aš šiaip neskubu niekur, bet kai nelabai daug nusimanau, tai sėju kaip išeina. O tuos serenčius jaučiu užtektų susisėt tiesiai į dirvą gegužę (iš kurių tvorelę daržui darysiu), kaip manot?

nežinau

nu viskas, sesiu ir as tuos serencius
bet jauciu sesiu i siltnami tiesiog jei jau jie greit sudygsta. TIkiuosi spesiu dar i ermitaza kol nuolaidos seklom yra. Ir tu pomidoru tada dar nusipirksiu
Labai uzsimaniau.
http://www.darzovius...ai/arawak-h.htm va situ

QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 22, 09:36)
nu viskas, sesiu ir as tuos serencius
bet jauciu sesiu i siltnami tiesiog jei jau jie greit sudygsta. TIkiuosi spesiu dar i ermitaza kol nuolaidos seklom yra. Ir tu pomidoru tada dar nusipirksiu
Labai uzsimaniau.

Aravaką kaip tik šiemet sėjau

Šiaip prie pomidorų gerai bazilikus, serenčius, vienais metais tabaką auginau

QUOTE(Biški @ 2012 03 22, 12:05)
Aravaką kaip tik šiemet sėjau
Žiūrėsim kas išaugs
Ir šiltnamys gražiai atrodo 

bazilika auginsiu, ir serencius