Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

Tai cia sitie serenciai? Tfu tu. Taigi kasmet auginu, tik kad daigais perku nes pigus. O jei kenkejus baido tai juos kur, tarp kopustu sodint ar ka? biggrin.gif
Atsakyti
Aha, ir prie pomidorų sako. Aš toj temoj išskaičiau, kad sodina kaip tvorelę daržui. Tai jau kaip sodinsiu tongue.gif Tik kažin kaip jie su braškėm draugauja?
Atsakyti
Einu ir as tos temos paskaityt. Nors ne, einu siandien miegot o tai ryt negyva busiu.
Atsakyti
gera mintis, einu ir aš 4u.gif
Atsakyti
Stripuli o nevelu dar pomidorus set? Uzsimaniau dar vienos rusies...
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 21, 22:46)
Kas yra serenciai nezinau nes turbut nevalgomi o va kodel rugstynes reik daigais augint? Mes tiesiai dirvon sejom, kuo puikiausiai viskas gavosi.

QUOTE(Biški @ 2012 03 21, 22:59)
Serenčiai gerai. Jų kvapas stiprus, kenkėjus baido  rolleyes.gif Tik skaitau pr anksti sėta ir daigai silpni  ax.gif

rūgštynių nereik daigais, aš čia užsimaniau paskui į vazonėlius susisodint ir namie augint, jei neišeis, tai dzin, nu bus pamėginimas.

o serenčiai tai ta prasme per anksti? ant pakelio buvo parašyta, kad dabar sėt... o daigai silpni - ką tas reiškia? ir kodėl jie silpni?

irgi visad sėdavau į dirvą, viskas būdavo ok, ko man čia šiemet užsinorėjo daigus augint? prisiminiau, kaip močiutė užaugindavo... bet nieko o nieko nežinojau apie techniką, taip sau paskaičiau kas ant pako, galvojau, gal išeis. bet nežinia. kai kurie tai tvirtai stovi sau, kai kurie virsta. ir ar juos persodint reik dar prieš į dirvą sodinant, ar ne?
Papildyta:
mano galva, pomidorus ne per anksti iki balandžio pradžios sėt. gal kas paprieštaraus gudresnis g.gif
Atsakyti
Kur jūs skubat su tais sėjimais g.gif Pagrindinis sodinimas gi tik apie gegužės vidurį, kai jau aišku kad daugiau šalnų nebus - itogo turim apie du mėnesius. O daba pasižiūrim per langą - per savaitę geriausiu atveju viena saulėta diena. Drėgmė baisulinė. Nu prisėji, daigai auga išstypę, silpni, paskui kol prigyja... vienas vargas, ir naudos jokios. Nu žinau, žinau nagai sėti niežti rolleyes.gif ( Man irgi bet aš laikausi lotuliukas.gif Stengiuosi laikytis lotuliukas.gif )
Va cituoju " Pagal daigų auginimo trukmę juos galima skirti į kelias grupes: daržovės, kurių daigai auga 50-60 dienų (salierai, porai, saldžiosios paprikos), daržovės, kurių daigų auginimo trukmė 45-50 dienų (ankstyvieji kopūstai, žiediniai kopūstai, brokoliai, pomidorai), daržovės, kurių daigai užauga per 35-40 dienų (vidutinio vėlyvumo bei vėlyvieji kopūstai, porai) bei daržovės, kurių daigai užauga per 25-30 dienų (arbūzai, aguročiai, patisonai, melionai, salotos, agurkai). Daigų auginimo trukmė taip pat priklauso nuo daržovių sėjos laiko. Kuo vėliau jos sėjamos, tuo greičiau užauga daigai. "
va dar :
"Jei oro temperatūra per aukšta, daigai ištįsta, būna lepūs."
Apie pomidorus konkrečiai " Pomidorų sėjos laikas pasirenkamas pagal tai, kada ir kokiame šiltnamyje juos auginsite. Jei auginsite šildomame šiltnamyje, sėkite kovo mėn. pradžioje. Jei nešildomas šiltnamis – kovo mėn. viduryje ir vėliau"
Vienžo mano asmenine nuomone, kuo vėliau sėsi (aišku ne per vėlai ) tuo mažiau problemų turėsi lotuliukas.gif

PS. vėlgi mano nuomone rūgtynės vazone g.gif nežinau, kažkaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biški: 22 kovo 2012 - 08:35
QUOTE(Biški @ 2012 03 22, 08:34)
Kur jūs skubat su tais sėjimais  g.gif 

Nuraminai ax.gif Aš šiaip neskubu niekur, bet kai nelabai daug nusimanau, tai sėju kaip išeina. O tuos serenčius jaučiu užtektų susisėt tiesiai į dirvą gegužę (iš kurių tvorelę daržui darysiu), kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 03 22, 09:04)
Nuraminai ax.gif Aš šiaip neskubu niekur, bet kai nelabai daug nusimanau, tai sėju kaip išeina. O tuos serenčius jaučiu užtektų susisėt tiesiai į dirvą gegužę (iš kurių tvorelę daržui darysiu), kaip manot?

nežinau blush2.gif pas mane mat kitos bėdos - piktžolės, todėl stengiuosi sėt dėžutės ir jau išdygusius nešu į vietą... Kitaip dingsta viskas po žliūgėm ar garšvom... doh.gif
Atsakyti
nu viskas, sesiu ir as tuos serencius biggrin.gif bet jauciu sesiu i siltnami tiesiog jei jau jie greit sudygsta. TIkiuosi spesiu dar i ermitaza kol nuolaidos seklom yra. Ir tu pomidoru tada dar nusipirksiu biggrin.gif Labai uzsimaniau.
http://www.darzovius...ai/arawak-h.htm va situ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 22, 09:36)
nu viskas, sesiu ir as tuos serencius biggrin.gif bet jauciu sesiu i siltnami tiesiog jei jau jie greit sudygsta. TIkiuosi spesiu dar i ermitaza kol nuolaidos seklom yra. Ir tu pomidoru tada dar nusipirksiu biggrin.gif Labai uzsimaniau.
http://www.darzovius...ai/arawak-h.htm va situ smile.gif

Aravaką kaip tik šiemet sėjau bigsmile.gif Žiūrėsim kas išaugs smile.gif
Šiaip prie pomidorų gerai bazilikus, serenčius, vienais metais tabaką auginau ax.gif Ir šiltnamys gražiai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2012 03 22, 12:05)
Aravaką kaip tik šiemet sėjau  bigsmile.gif Žiūrėsim kas išaugs  smile.gif
Šiaip prie pomidorų gerai bazilikus, serenčius, vienais metais tabaką auginau  ax.gif  Ir šiltnamys gražiai atrodo  bigsmile.gif

bazilika auginsiu, ir serencius smile.gif
Atsakyti