Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

Pala pala, man čia naujiena - o tie smulkieji kam, jei ne laiškam? blink.gif Kas iš jų išaugs tada? biggrin.gif Aš kažkaip maniau, kad jie kaip ir dideli, skirti laiškams, tik kad tik sodinimui į žemę g.gif Man anyta tokių davė, tokius ir susodinau...
Atsakyti
Dar man klausimai kyla - šiandien apžiūrėjau savo salotas ir pamačiau, kad daigeliai dygsta po tuo ant sėklyčių viršaus uždėtu žemių sluoksnių ir kelia jį, paėmus pirštais, tas žemės gabaliukas lengvai nusiima, o po juo kiekvienam induke randu miškelį daigelių. Tai čia mano sodinimo klaida - per daug sėklų, per mažai prispaudžiau tą viršutinį sluoksnį ar čia normalu taip? Ir ką dabar daryti - nuimti tas daigelių keliamas žemes ar palikti?

Bandau pavaizduoti, gal kažkiek matysis ką radau pakėlus žemės kauburėlius:

user posted image

O čia rukola, kaip suprantu, čia tie pirmieji dvilapiai? Beje, rukola irgi ne visur prasikalė, yra vietų, kur kelia žemę, o pakėlus grumstelį - stypso krūmelis smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 28 kovo 2012 - 12:14
Sveikos, daržininkės.
Buvom apsirgę visa šeimyna, bet jau sveiki. Tai migdydama vaiką lauke, apžiūrėjau savo valdas. Nugi jau žydi krokai, geltoni ir mėlyni, tulpės lapus iškėlę, irisai lenda jau laukan, lazdynas sprogsta, ant obelėlės judėjimas jau matyt, braškės irgi jau pradėję žalumą rodyt. Alyva tamsi jau gražiais pumpurais apsikrovus, šviesioji dar tik vos vos - tai galvoju kaip su tuo persodinimu. Gal tą tamsiąją jau nejudint, o tą šviesią dar persodint g.gif Iš žemės jau daug gėlyčių išlindę, ne visos dar, bet jau pavasaris thumbup.gif Aišku, žolės jau irgi kelia galvas ir plečiasi. doh.gif Gerai, kad drėgmės dar užtenka žemėj, nes jau mano priemolio paviršius visas kietas, žolę sunku ištraukt, reikia kastuvėlio unsure.gif
wytaute69, o kaip tu tą plėvelę dėjai po braškėm jau esančiom? Karpei skyles vietoj ir kaišiojai kiekvieną? O kuo tvirtinai plėvelę? Man išsamų pasakojimą, prašau ax.gif
Atsakyti
nu kad zinok neuztiesem dar tos pleveles.....
Atsakyti
wytaute, nekuklus klausimas - o tu man iškasei raudonėlį? ax.gif Nes parduotuvėse niekur nerandu sėklų g.gif

Ir jei taip, tada kitas klausimas - gal tu kur netoli Riomerio gyveni, tada kokia šiltą dieną ateičiau pasivaikščiodama rolleyes.gif
Papildyta:
Dar turiu klausimą - ar reikia plėvelę kartais nuimti ar taip ir laikyti, kol sudygs? Ir kaip standžiai ją reikia uždėti? Nes mano indukai apvalūs, tai aš ant vienos rūšies indukų bendrai dedu vieną plėvelę, tai ten iš šonų laisvai oras cirkuliuoja, tai gal negerai, gal reik be tarpų dengt? g.gif

Ir šiaip supratau, kad kitą kartą geriau į daigyklas sėti, nes paskaičiau, kad tie indukai ne visada suyra ir šiaip, jei pas mane visur tokie tankumynai augs, tai tikrai nesodinsiu su visais indukais.

Beje, rukola ir salotos tiesiog akyse stypsta bigsmile.gif Ir rukola per dieną smarkiai pasilenkė į lango pusę, tai apsukau, kad išsitiesintų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 03 28, 19:54)
wytaute, nekuklus klausimas - o tu man iškasei raudonėlį? ax.gif Nes parduotuvėse niekur nerandu sėklų g.gif

Ir jei taip, tada kitas klausimas - gal tu kur netoli Riomerio gyveni, tada kokia šiltą dieną ateičiau pasivaikščiodama rolleyes.gif

nei iskasiau nei salia riomerio gyvenu biggrin.gif
o jei rimtai tia nekasiau. gal kas pasakys kada ji iskast reiktu? Man kazkaip noretusi kai jau prades kazka leist is zemes....nes dabar dar nieko neleidzia, o jeigu nusalo g.gif nors nemanau. Tai dabar vaziuosim kita savaitgai, per velykas, jau manau turetu but kazkas, tai iskasiu butinai. Stripuli, kada reik kast augala is zemes, a?

Ir dar radau siltnamy tokiu dalyku prisisejusiu - citrinine katzole tai jei noretum galiu iskast ir ta smile.gif nes mesiu lauk, bo turiu kitur pasisodinus. http://www.sodininka...s-katzoles.html

o gyvenu as salia RIMI jeruzalej.... na kaip ir netoli tas riomeris smile.gif
Atsakyti
Ai, tai vis tiek netoli, esu iki tos rimi vasarą pėsčiom nuėjus smile.gif Aišku užtrunku nemažai, tai būtų galima kažkur ateities gatvės vidury susitikt biggrin.gif

O skanu ta katžolė į arbatą? Pirmą kartą apie tokią girdžiu rolleyes.gif
Atsakyti
Galim ir vidury smile.gif ta katzole tai kazkas tarp metos ir melisos sakyciau.
Atsakyti
Justesea, ideja tavo svogunams biggrin.gif http://www.facebook....6...e=1

nesu tikra tik ar atsidarys nuoroda...
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 03 28, 20:47)
O skanu ta katžolė į arbatą? Pirmą kartą apie tokią girdžiu rolleyes.gif

Skonio reikalas 4u.gif Man asmeniškai nelabai, o ir atsikratyt sunku. Bo buvo parašyta ant pakelio mol dekoratyvi, tai per durną galvą - (gi graži bus) į gėlių darželį pasėjau doh.gif Ką aš žinau, man gražiau ir dekoratyviau būtų kur nors kitur doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 29, 09:01)
Justesea, ideja tavo svogunams biggrin.gif http://www.facebook....6...e=1

nesu tikra tik ar atsidarys nuoroda...

Atsidarė smile.gif Vakar irgi kažkur mačiau tokį biggrin.gif Nu bet dabar jau nerausiu iš lovio tų svogūniukų, gal sudygs. Bet tai iš jų laiškai augs, ane? biggrin.gif

QUOTE(Biški @ 2012 03 29, 10:26)
Skonio reikalas  4u.gif Man asmeniškai nelabai, o ir atsikratyt sunku. Bo buvo parašyta ant pakelio mol dekoratyvi, tai per durną galvą - (gi graži bus) į gėlių darželį pasėjau  doh.gif  Ką aš žinau, man gražiau ir dekoratyviau būtų kur nors kitur  doh.gif

Na man ir mėta ir melisa patinka, o jei į atskirą vazoną sėsiu, tai neišbujos gal per visą balkoną biggrin.gif

Beje, atsakykit prašau kas nors į mano ankstesnius klausimus, plyz plyz ax.gif Na bent jau į tą, ar nuimt salotų keliamus žemės grumstelius joms nuo galvų?

Bet kai greit auga, ypač rukolos bigsmile.gif
Atsakyti
Nesusidūriau supanašia problema, tai svarstau. Aš pati gal atsargiai nuimčiau g.gif Tik mano galva tankoka ten, pikiuot reiks g.gif

Važiuosit? : http://www.kapasesi....s_kapasesi_2012
Atsakyti