Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

QUOTE(Justesea @ 2012 04 04, 09:19)
Ech, nu gal... kažkaip labai baidžiausi to sėjimo iš naujo, bet juk tik 1,5 savaitės skirtumas, tai nereiškia, kad tik rudenį turėsiu biggrin.gif Bet dabar iki Velykų nėra galimybės nulėkt kur toliau, tai viskas priklausys nuo to, ar rasiu sėklų maximoj prie namų smile.gif

1.5 savaitės skirtumas nieko nereiškia irnesakyk.gif nu pora savaičių vėliau derlius ax.gif Aplamai patariama tokius skabomus dalykus sėk ne vienu ypu o per kelis kartus, su kažkokiu tarpu kad pastoviai derlių imt galima būtų - pirmas sejimas susivalgė, antras jau noksta bigsmile.gif
Sėklų vis dar yra pirkt wink.gif Blogiausiu atveju ( jei nėra maximoj ) yra specializuotos arba internetinės parduotuvės mirksiukas.gif

QUOTE(Justesea @ 2012 04 04, 09:31)
Nu kur gi liks, jei man pasirodė, kad jos tokios mažos, tai reikia sėti sėti.. o jei visų nepasėsiu, nu tai kur dėti, neišmesi gi, gaila, kitiems metams gal jau nebetiks, na tai reikia sėti... va tokia minčių grandinė man sukosi galvoje beberiant viską, ką nusipirkau, į indelius biggrin.gif

Kitiems metas kuo puikiausiai tinka bigsmile.gif Pernai teko sėt petražoles ant kurių pokelio buvo rekomentuojama iki 2007 metų ax.gif Sudygo kuo puikiausiai o derliaus kur dėt neturėjau - nes sėjau visą pokelį cool.gif

QUOTE(Justesea @ 2012 04 04, 15:08)
Jas laikiau ant komodos toliau nuo lango, gal šviesos trūko?

Isdygo - tik ant palangės. Ir dar pasukiot. Nebent po lempa laikysi. Kitaip per mažais šviesos, styps, virs, silpni daigai bus.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif

Kad palangių gausos nėra pas mane... Miegamajam turiu metrą, kur špinatai įsitaisę, o kitą metrą mėgsta vaikas išnaudot, nes jam labai smagu ant palangės stovėti smile.gif Dar yra komoda prie pat lango, tai ant jos dedu, o svetainėj langas iki žemės, tai už radiatoriaus šiek tiek padėjau indelių, bet nelabai ten jiems saugu...
Atsakyti
Na ką, nuvariau į maximą ir pakibau ties sėklų stendu, nes salotų buvo net per didelis pasirinkimas biggrin.gif Išsirinkau Lollo Bionda, nes parašyta, kad nupjovus greitai atželia. Besirenkant kažkaip "netyčia" į krepšelį įkrito čiobreliai, pelėžirnis ir smulkusis serentis ax.gif

Dabar turiu esminių klausimų ir labai prašau, kas nors iki rytojaus atsakykit, nes ryt sėsiu. Ant pelėžirnio parašyta, kad nemėgsta persodinimų, čia tikriausiai ne daigai turimi omeny, bet vis tiek, pagalvojau, sėsiu iškart į vazonėlį. Kadangi paėmiau kelias paskutines likusias plastikines daigyklėles, tai be salotų dar kažką galiu pasėt, o likusias sėklas irgi į vazonėlį. Klausimai:

-ką geriau sėti į iškart į vazonėlį - čiobrelius ar serenčius?
-po kiek sėklyčių berti į indelį??? biggrin.gif Indelis toks didesnis, kvadratinis, tai galvoju, gal keturias arba penkias. Abu variantai taip gražiai simetriškai išsidėstytų.
-po kiek sėklyčių berti į vidutinio dydžio vazonėlį tiek pelėžirnių tiek tų kitų, kurias patarsit sėti tiesiai į vazonėlį?

Be galo dėkoju už atsakymus! aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 04 04, 23:51)
Na k?, nuvariau ? maxim? ir pakibau ties s?kl? stendu, nes salot? buvo net per didelis pasirinkimas biggrin.gif Išsirinkau Lollo Bionda, nes parašyta, kad nupjovus greitai atželia. Besirenkant kažkaip "nety?ia" ? krepšel? ?krito ?iobreliai, pel?žirnis ir smulkusis serentis ax.gif

Dabar turiu esmini? klausim? ir labai prašau, kas nors iki rytojaus atsakykit, nes ryt s?siu. Ant pel?žirnio parašyta, kad nem?gsta persodinim?, ?ia tikriausiai ne daigai turimi omeny, bet vis tiek, pagalvojau, s?siu iškart ? vazon?l?. Kadangi pa?miau kelias paskutines likusias plastikines daigykl?les, tai be salot? dar kažk? galiu pas?t, o likusias s?klas irgi ? vazon?l?. Klausimai:

-k? geriau s?ti ? iškart ? vazon?l? - ?iobrelius ar seren?ius?
-po kiek s?kly?i? berti ? indel???? biggrin.gif Indelis toks didesnis, kvadratinis, tai galvoju, gal keturias arba penkias. Abu variantai taip gražiai simetriškai išsid?styt?.
-po kiek s?kly?i? berti ? vidutinio dydžio vazon?l? tiek pel?žirni? tiek t? kit?, kurias patarsit s?ti tiesiai ? vazon?l??

Be galo d?koju už atsakymus! aciuks.gif

Ciobrelius tikrai esu persodinus, nebijo jie. Ir seklyciu daugiau galiima bert. Irgi nebaisu jiem. Po to toki kuoksteli ir persodini I nuolatine vieta. Serenciai kaip supratau irgi nebijo persodinimo. Na o pelezirnius tada I vazoneli tiesiai smile.gif zemiu pilk iki vazonelio virsaus- auksciau augs augalas, daugiau sviesos gaus. Pelezirniai dideli auga-reiks atrameliu veliau. Del salotu nezinau nes visad seju tiesiai I dirva. O seklyciu po keturias penkias uzteks. Ciobreliu galima daugiau tik ne visa pakeli smile.gif jie kitamet patys pasidaugins. Siemet nezydes .
Atsakyti
stypsta mano serenciai kazko. Kiba reiks po lempa pakist g.gif

Kai visi sudygs parodysiu kokie atstumai, bet mazdaug 5 cm viens nuo kito.

Bazilikas irgi lenda vienas ir zydrunai kisa galveles. O rozmarinai ir levandos nesirodo. Na to is ju ir tikejausi. Dar palauksiu ir jeigu ka bandysiu daigint super budu - suvynioji i dregna skudureli ir i saldytuva keliom dienom, o tada sodini. Na ziuresim.
Atsakyti
O tai čiobrelius ar serenčius geriau į vazonėlį tiesiai? Nes aš neturiu pakankamai daiginimo indelių. Gal tada čiobrelius, jei galima visą pakelį berti?

Šiandien žiūriu jau ir mairūnėliai kai kurie nulinkę ir chrizantemų jau daugiau prie žemės, nors pastarosios tikrai ne tankiai susėtos. O iš rukolų jokio progreso, tik spalva nebe tokia žalia. Reikės daugiau šiandien praskabyt, jei tik tai pagelbės...
Atsakyti
O kiek pelėžirnių sėklų dėti į vazonėlį, kokiais atstumais? Šakės, kiek klausimų kyla doh.gif
Atsakyti
Justesea, sėk porą sėklų pelėžirnių į vazonėlį, serenčius irgi gali tiesiai į vazonėlį, kokias penkias sėklas maks - ratuku, o čiobrelius galima persodint, tai į daigyklas.
Ir visada geriau pasėti mažiau sėklų, nei daugiau.
Pas mane tai rūgštynės susipynusios, ale kadangi tai buvo eksperimentas, tai man vienodai, jei ir neišaugs, aš jų net neskabysiu turbūt...
Dėl gylio, įprastai skaitosi sėt per du sėklų gylius, tai pelėžirnius bent kokius pora cm į žemę įkiščiau.
o žemuogės keista, kad pas tave nedygsta, nebent neseniai pasėjai - maniškės per penkias dienas sužaliavo g.gif
iš tų sėklų, kur daigios būna tik vienerius metus, žinau tik agurkles, visos kitos laikosi nuo dviejų iki šešių metų...

primena man, kai vyrui paskyriau pomidorus pasėt, oi negaliu, irgi visą pakutį susėjo, o ten jų buvo DAUG. tai turėjom tąsyk 130 pomidorų daigų lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai kad sudygo jau mano žemuogėlės, rašiau jau mirksiukas.gif Kukliai dar taip, bet sėklų mažai buvo, tai po kelias sėjau, tikiuosi, išaugs smile.gif

O tikrai užteks kelių pelėžirnių sėklų visam vazonėlyje? Gal geriau kokias penkias sėti, o paskui stipresnius daigelius palikti? Ir ko tikėtis iš vieno daigo - viso krūmo vijoklio? Man kažkaip vis dar nerealu atrodo, kad iš to vieno mažo daigelio visas augalas išauga biggrin.gif
Papildyta:
O gal bandyt dabar daigint šviesoj, gal nestyps taip ir nenusilps taip greit? g.gif

Nu ir klaustukas aš biggrin.gif
Atsakyti
Pelėžirnių daigumas įprastai būna geras. Taip, iš mažytės sėklytės eina kažkur metro, pusantro dydžio augalas. Vazonėly jis gal toks neišaugs.

o dėl patikėjimo, tai žmonės iš dar mažesnės sėklytės atitinkamai išauga wink.gif

jei tik turi kur, visada geriau daigint šviesoj .Vien dėl to , kad žemė šiltesnė bus.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 04 05, 15:17)
o dėl patikėjimo, tai žmonės iš dar mažesnės sėklytės atitinkamai išauga wink.gif

jei tik turi kur, visada geriau daigint šviesoj .Vien dėl to , kad žemė šiltesnė bus.

Koks puikus palyginimas, tikrai įkvepiantis rolleyes.gif

Na tai gerai, bandysiu talpint kažkur miegamajam, nes esamus daigelius visus sugrūdau ant palangės, kažkaip tarsiuosi su mažiuku, kad dabar negalima ant jos stovėti. Ir dar svetainėj už radiatoriaus prikroviau, o rukolų lovelį įstačiau į tarpą tarp lango ir radiatoriaus.

Tai naujiems daigams liko komoda prie pat lango, vis tiek daugiau šviesos nei sandėliuke ar kur toli nuo lango. Nors svogūnai kitam kambario gale ir kad bujoja, jau tuoj skint galėsiu biggrin.gif Beje, ataugs nuskintas svogūno laiškas? g.gif
Atsakyti
idedu savo plantacija tongue.gif
user posted image
Atsakyti