Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

QUOTE(stripulis @ 2012 03 19, 14:27)
nu va, selva sutaupys ant žemės pomidorams smile.gif va tik klausimas - kiek tos citrinos reik ten supilt...
bet gali daryt bandymus, paskui vadovėlį parašys smile.gif

Asmeniškai aš tai visada pomidorus laistydama į 5 litrų laistytuvą įpilu apie 100g citrinos sulčių (čia jos labai pigios ax.gif ) O naudoju paprastą žemę. Man kol kas toks laistymas pasiteisina mirksiukas.gif
Atsakyti
Kavos tirščiais galima rūgštinti dirvą ax.gif

Persiprašau kad taip naglai, ale ašei kaip šviežiai iškepta kaimietė blush2.gif tema įdomi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2012 03 19, 14:52)
Kavos tirščiais galima rūgštinti dirvą  ax.gif

Persiprašau kad taip naglai, ale ašei kaip šviežiai iškepta kaimietė  blush2.gif  tema įdomi  blush2.gif

tai prasom prasom aktyviau smile.gif
Atsakyti
Tai kad man regis čia niekur neparašyta, kad kitiem negalima. Pradžioj suminėtos tik temos sumanymo atidaryti įkūrėjos ir tiek smile.gif Tiesioginės ir netiesioginės.

Sveika, Biški smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 19, 14:04)
tai prasom prasom aktyviau smile.gif

QUOTE(stripulis @ 2012 03 19, 16:08)
Tai kad man regis čia niekur neparašyta, kad kitiem negalima. Pradžioj suminėtos tik temos sumanymo atidaryti įkūrėjos ir tiek smile.gif Tiesioginės ir netiesioginės.

Sveika, Biški smile.gif

Dėkui, dėkui. Ale aš čia kai su kaliošais įmaknosiu, tai paskum manęs nė su šakėm neiškrapštysit lotuliukas.gif

A jei į temą dar vieną dalyka prisiminiau - žemę galima parūgštint ir papuvusiais obuoliais. juos arba pakast, arba bliūde laikyt ir skysčiu laistyt. Va. smile.gif
Atsakyti
Klausyk, Biški, bet dėl tų obuolių - tai čia turbūt ne namie tokie dalykai daromi, o lauke? Ar nėr nuo jų smarvės, nuo bliūde laikomų? g.gif

man tiesa neaktualu, sodyboj obelynas didžiausias, matyt nuo jų žemė ir užrūgštėjus lotuliukas.gif, bet taip išsilavinimui įdomu.
Papildyta:
Davai teoriškai pasvarstom, ar galėtų pomidorai augti obelyne? Žemė idealiai rūgšti ir apskritai ten ji gera... Įdomu, šviesos turbūt neužtektų?
Nes jaučiu kur nors tokios informacijos tai nerasiu, be manęs kas dar užsimanytų pomidorus po obelim augint smile.gif
galvoju - kas gali būt blogai - dalinis pavėsis+gal obelys visas maisto medžiagas iš žemės sau susiėda?

bet taip kokius penkis daigus vis dėlto turbūt įmesiu, reiks palygint su neobeliniais pomidorais smile.gif
Atsakyti
stripuli, manau bus per tamsu.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 03 19, 17:17)
Klausyk, Biški, bet dėl tų obuolių - tai čia turbūt ne namie tokie dalykai daromi, o lauke? Ar nėr nuo jų smarvės, nuo bliūde laikomų? g.gif

Bliūde nebandžiau, tiesiog vietoj kur ketiname sodint šilauoges, spanguoles išverstavom puvėkus ir kitus obuolių likučius. Nu kvapas yra... Specifinis ax.gif Nieko jau čia nepadarysi g.gif
O pomidorams kažkaip specialiai niekad ir nerūgštinau. g.gif
Ar dirva rūgšti parodo joje augantys dirviniai asiūkliai, trikertės žvaginės ir laukinės rūgštynės. mirksiukas.gif
Pomidorų obelyne nesodinčiau būtent dėl tamsumo g.gif
Atsakyti
Centre ten tamsu, o iš šonų - nelabai. Tai jaučiu šone kokią lysvaitę vis tik susikasiu. Baisiai įdomu pasidarė.

Vis tik geras gyvenimas, kai gali visokius tokius dalykus bandyti, nes augini daržoves iš įdomumo, o ne iš būtinumo, kad jei neužauginsi - nebus ką valgyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2012 03 19, 18:58)
Bliūde nebandžiau, tiesiog vietoj kur ketiname sodint šilauoges, spanguoles išverstavom puvėkus ir kitus obuolių likučius. Nu kvapas yra... Specifinis  ax.gif Nieko jau čia nepadarysi  g.gif
O pomidorams kažkaip specialiai niekad ir nerūgštinau.  g.gif
Ar dirva rūgšti parodo joje augantys dirviniai asiūkliai, trikertės žvaginės ir laukinės rūgštynės.  mirksiukas.gif
Pomidorų obelyne nesodinčiau būtent dėl tamsumo  g.gif

Biski, papasakok apie save - ka augini kur augini kiek metu augini? smile.gif
Papildyta:
mama pranese kad pomidorai jau lyg po truputi formuoja tuos tikruosius lapelius thumbup.gif na tai gal apseis be lempos tada smile.gif
O kada patrest? Jau noriu ta savo super sirupeli panaudot biggrin.gif
Atsakyti
Nu ką čia pasakot irnesakyk.gif Mieste gimus, mieste augus, kaimo vaikystėj neturėjus... Isigijom prieš keletą metų namą mažam miestely.. Ūkiškai tariant - 17arų sklypukas. Visi pažįstami jaučia pareigą dovanot visokius augalus ir daigus, o aš jaučiu pareigą juos sodinti lotuliukas.gif Va tokia iš manęs ir daržininkė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2012 03 19, 19:52)
Nu ką čia pasakot  irnesakyk.gif Mieste gimus, mieste augus, kaimo vaikystėj neturėjus... Isigijom prieš keletą metų namą mažam miestely.. Ūkiškai tariant - 17arų sklypukas. Visi pažįstami jaučia pareigą dovanot visokius augalus ir daigus, o aš jaučiu pareigą juos sodinti  lotuliukas.gif  Va tokia iš manęs ir daržininkė  lotuliukas.gif

bet pomidorus augini ant palanges biggrin.gif
Atsakyti