QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 18, 16:46)
mano mama vakar irgi pridirbo...auginau auginau salavijus, jau tokie krumukai nedideli buvo, nes jau antri metai, tai ta paeme ir nupjove visus

Jai mat susirode kad ten nudziuve stiebai kazkokie

Tai biski pikta buvau. Jau net daviau velniu siandien. Cia ir i anksciau diskutuota tema apie aukojimasi - nu sakau, kokio velnio va sitaip va reikai ardytis, plest? NUvaziavot i kaima su vaikais pabut tai ir bukit. Tai ne, reikejo dar isalusiioj zemej pult darzus ravet

Ir paskui pyksta kad vietoj aciu dar pykstu. Nu bet tia kaip nepykt kai israuna tai ko nereikia israut

Nu tikiuosi kad ne su saknim o tik nupjove stiebus. Tai ataugs, bet vistiek pikta
Taip kad stripuli labai suprantu tave del tu prieskoniu lysviu suvazinetu
o ka augini?
As tai is daugiameciu turiu metu, salavija (turejau), levanda jei neissalo, ramuneliu, raudoneli, ciobreliu.
Užuojauta dėl šalavijų
Pas mane pernai vyras su dalgiu prasinešė per mūsų pačių sodintas liepas - ir sugebėjo tris nupjaut. Įskaitant kad jos auga labai labai lėtai, tai... Pasistengė žmogus "žolę" pašienauti.
Iš esmės iš to ką suvažinėjo, prieskonių man gaila mažiausiai, nes tai buvo natūraliai susiformavęs daržo pakrašty raudonėlių plotas.
Savo prieskonius auginu kitam sodybos šone - vaidinu viduramžių vienuolynų prieskonių darželį - geometriškai ten jie sudėlioti. Tik reiks šiemet truputį aptvarkyt. Melisos, pipirmėtės, levandos, šalavijai, čiobreliai (reiks daugiau užsodint, nes apnyko ko tais), rūtos... Per vidurį kokių nors ryškių geltonų vienmečių įsodinu.
Ar levanda neiššalo - irgi nepažiūrėjau, bestraksėdama po išvažinėtus plotus... Man tai labai įdomu, ar pievos žemuogynas atsigaus, nes tai irgi buvo viena iš vietų, pervažiuotų sunkiąja technika. O pernai ten tiek žemuogių buvo... Apskritai, sodyba didelė, o išvažinėta beveik visur. Ai, reikia pamiršt galų gale. Prasidės nuo kitos savaitės sodo darbai ir pasimirš.
QUOTE(Justesea @ 2012 03 18, 19:40)
Pakonsultuokit, kiek man mišinio pirkt trims loviams po 60 cm ir penkiems vidutinio dydžio apvaliems vazonams
Dar galvoju, o svogūnus galima tiesiog į žemę sukišt, kad laiškų būtų? Nes man kažkaip negražu slovikuose.
Wytaute, imk už šalavijus

Tikiuosi, kad ataugs
aš tai sakyčiau, kad kokių 40 l tai tikrai turėtų užtekt

Gal ir mažiau... Neaišku lovių aukštis
Svogūnus galima sukišt į žemę.
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 18, 19:53)
paprikos sildosi po lempa

o vargsai pomidorai pas mama tamsoj ir salty

gla reiks atsivezt
Stripuli, pasakyt tu man dabar kaip tu ten juos svieti - visa diena ar diena ne tik vakare? O jei sauleta diena vistiek svieti?
wytaute69, pas mane ant palangės šaltoka jiems , tai jie ant stalo kol kas, kur dienos šviesa menkai teužeina - saulėta būtų ar ne. Taip, šviečiu kiaurą dieną. Turbūt po poros savaičių bus galima perkelt ant palangės, tada išvis nešviesiu turbūt...
Selva, pomidoram rūgščią žemę įsigijai?
Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2012 03 18, 17:51)
* Bet, žinokit, pas mano kaimynę daržai visada apžėlę. Pavaikšto su kauptuku, bet aš net nematau kokios daržovės ten susodintos. O jos marti sakė, kad ten viskas puikiausiai užauga, derlium nesiskundžia
** Aš dar galvoju, kad man reikės gėlyną tiesti plėvele, pro kurią neprasimuša piktžolės (čia Svajonių sodų prisižiūrėjau

), nes grožio tai net nespėju pamatyt, kaip užželia
migom. O pas mane gėlyne daugiausia tokių žolių, kur neina nuraut (nežinau, kaip vadinasi

, eina šaknim storom giliai, ir kaip šniūrai tokie išlenda į viršų, paskui išsišakoja kaip papartis).
***Klausimas: kada alyvą galėčiau persodint? Man reikia perkelt jas į kitą vietą. Pernai vasarą nukainuotas pirkau, sukišau, kur vietos buvo, bet jas kitur reikėtų padėt. Kažin pavasarį galima (gal 0,5 m aukščio abi, po porą šakelių turi)?
*
aš irgi pastebiu - kuo daugiau raviu, tuo blogiau viskas. Nes tobulai neįmanoma išravėt... O šiaip teisingai sako tos "natūraliosios daržininkystės" šalininkai - kur jūs gamtoj matėt, kad koks augalas augtų, o aplink būtų išplikę plotai, kaip kad dažno darže? Plius kai kurios "piktžolės", kaip kiaulpienės ir t. t., augdamos šalia, skatina derlingumą ir turi kitų gerų savybių.
O kai spjaunu ir neraviu - viskas kuo puikiausiai. Tai dabar darau kompromisą - išraviu vieną kartą, per patį piktžolių įsigalėjimo metą (berods tai gegužės pabaiga-birželio pradžia), o toliau - nelabai kreipiu dėmesio.
Išimtys nebent morkos, jos žiūriu mėgsta paravėjimą.
**
Arba sutankint tą gėlyną gal? Susidomėjau, kokios tos žolės. Niekas neiškyla galvoj pagal aprašymą. Bet plėvelė gal irgi neblogai, arba žvyriukas koks. Dar būna tokia labai greitai auganti "samanėlė", žydinti baltom smulkiom gėlytėm, pasiieškosiu, kaip vadinasi, irgi galima tarpus tarp gėlių ja pavaryt, piktžolės pro ją prasimuša tik pavienės.
Alyvas geriausia sodinti ar persodinti rudenį, pradėti sodinti galima jau rugpjūtį. Jei sodinate pavasarį, reikia stengtis pasodinti kiek galima anksčiau. Duobę reikia paruošti gana didelę, į ją pridėti kompostinės žemės ar 10 kg perpuvusio mėšlo. Jei žemė rūgšti, gerai pridėti apie 200 g medžio anglies ar dolomitmilčių.