Įkraunama...
Įkraunama...

Daržininkės entuziastės

QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 19, 18:55)
bet pomidorus augini ant palanges biggrin.gif

Nu tai buvo toks šiltnamiukas ... pirmais metais daigų ir pridovanojo. O kad savus augintus valgyt skaniau tai ir auginies...
Su pomidorais išvis atskiras reikalas - pomidorligė toks dalykas. lotuliukas.gif Žiū kiek veislių - visas išbandyt reikia lotuliukas.gif Sėji paskui kokia 16 veislių hihihi.gif
Atsakyti
nu jo....veisliu daug smile.gif as siemet pirkau S&G firmos Brooklyn H ir Raissa H ir kazkokios Sperli firmos Marmande veisle ir Fantasio. Na ziuresim kas gausis....

o kokias tu esi isbandzius? kurios labiausiai pasiteisino? Skaitei ka mes cia kalbejom apie daigu auginima? gal turi savo ka pridurt patarimu? As dabar suku galva ar reik jiem dar lempos ar apseis....pas mama ant pietines palanges stovi.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 19, 19:27)
nu jo....veisliu daug smile.gif as siemet pirkau S&G firmos Brooklyn H ir Raissa H ir kazkokios Sperli firmos Marmande veisle ir Fantasio. Na ziuresim kas gausis....

o kokias tu esi isbandzius? kurios labiausiai pasiteisino? Skaitei ka mes cia kalbejom apie daigu auginima? gal turi savo ka pridurt patarimu? As dabar suku galva ar reik jiem dar lempos ar apseis....pas mama ant pietines palanges stovi.

wytaute69, kol tu dėl jų jaudinsiesi, jie ir išdygs, ir paaugs lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 03 19, 20:33)
wytaute69, kol tu dėl jų jaudinsiesi, jie ir išdygs, ir paaugs lotuliukas.gif

jie isdygo jau ir auga, tik vis galvoju gal per letai biggrin.gif
Atsakyti
Aš asmeniškai po lempom nekišu blush2.gif Tiesa pasakius, kol kas teturiu 4 padoresnius daigus - paprikų, ir dygsta keli pomidorai. Planuoju sėti vėliau apie 25 dieną. Šiltnamis nešildomas, tai anksti pasėjus paskui daugiau "žaidimo". Pernai va vakarais lakščiau kaip kokia ragana - baltom palom ( agroplevele) skaidžiaus, žvakeles naktimis degiojau lotuliukas.gif O rezultate - keli pieptelėję miniatiūriniai pomidoriukai pora savaičių ankščiau irnesakyk.gif Vėlgi iš asmeninės patirties - kaimynė "brokijo" mano daigus mol fi mažiukai - pasodinus šiltnamin , pasivijo, pralenkė ir derlių gerą davė cool.gif

O apie veisles kalbant... Kas kam patinka. Man asmeniškai skaniausi dideli mėsingi pomidorai.
Atsakyti
pas mane 10 papriku graziai ant palanges surikiuotos smile.gif o pomidoru net nezinau kiek...4 veisles, po mazdaug 8 daigus....na bet gal koks nestiprus bus. Matysim. Nes visi turbut netilps. Nors didelis siltnamis musu. 14 ar 15 metru ilgio tongue.gif bet tai man ten dar paprikos, agurkai, prieskoniai turi tilpt, dar kopustu visus daigus susesiu. Krapu ten visokiu kad anksti isdygtu, ridikeliu ir tt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 19, 20:03)
pas mane 10 papriku graziai ant palanges surikiuotos smile.gif o pomidoru net nezinau kiek...4 veisles, po mazdaug 8 daigus....na bet gal koks nestiprus bus. Matysim. Nes visi turbut netilps. Nors didelis siltnamis musu. 14 ar 15 metru ilgio tongue.gif bet tai man ten dar paprikos, agurkai, prieskoniai turi tilpt, dar kopustu visus daigus susesiu. Krapu ten visokiu kad anksti isdygtu, ridikeliu ir tt smile.gif

Ohoho kokie palociai thumbup.gif Pas mane tiik pora nedidelių ax.gif Šiaip agurkai su paprikom ir pomidorai geriau atskirai... Jie skirtingus dalykus mėgsta 4u.gif O prieskoniai šiltnamin kodėl? g.gif Kiek žinau prie pomidorų bazilikus tinka, bet visa kita tai kuo puikiausiai laukan g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biški: 19 kovo 2012 - 21:45
QUOTE(Biški @ 2012 03 19, 22:44)
Ohoho kokie palociai  thumbup.gif  Pas mane tiik pora nedidelių  ax.gif  Šiaip agurkai su paprikom ir pomidorai geriau atskirai... Jie skirtingus dalykus mėgsta  4u.gif O prieskoniai šiltnamin kodėl?  g.gif  Kiek žinau prie pomidorų bazilikus tinka, bet visa kita tai kuo puikiausiai laukan  g.gif

zinau kad pomidorai ir agurkai turi but atskirai, bet mes auginam kartu ir visai gerai. jau du metus taip . Ir anksciau mociute visad kartu pomidorus ir agurkus augindavo. Agurku daug neauginam siltnamy, tik kad butu pirmieji. O paprikas pernai tik pirmakart auginau. Nuuuu bet ir uzaugo. Veisle kazkokia didziuju buvo, nepamenu ka sake nes daigus pirkau. Tai ant vieno krumelio po koki 10 dideliu papriku. Paskui antra kart pradejo zydet r vaisius megzt, bet vejas nudreske plevele ir jau numiro, o taip tai gal buc ir antra derliu uzauginus biggrin.gif

o del prieskoniu tai man ramiau siltnamy - ir sudygsta ir auga sau gerai smile.gif tiek ten tu ir prieskoniu - rozmarinai, bazilikas ir mairunas. Visi kiti lauke - salavijai, metos, melisos, ciobreliai, raudonelis.

Ai mes siltnami patys statem. Nusipirkom tu vamzdziu, o su jais ten greit -surietei, plevele uztempei ir va tau siltnamis. Na duris dar padaryt, bet tai vyras per pusdieni ir sumeistravo smile.gif
Atsakyti
dabar ne i darzu tema bet i ta puse.
Vasara labai norim su vaikais sodyboj praleist. Bet esme ta kad viena nakvot bijosiu. Ne vaiduokliu, zmoniu.
Reikia kokiu originaliu minciu kaip ta reikala sprest....?

Vandene, tu ploto irgi turi, paprasyk ir sures vyras tau smile.gif Gali ir mano vyro paprasyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wytaute69: 20 kovo 2012 - 09:22
QUOTE(wytaute69 @ 2012 03 20, 09:21)
Vandene, tu ploto irgi turi, paprasyk ir sures vyras tau smile.gif Gali ir mano vyro paprasyt biggrin.gif

Jau prašiau. Bet pas mus su prašymais sunku. Aš jau taip iš patolo, kad jau reikia galvot, kad nepasijaustų spaudimo, neduok D doh.gif
Papildyta:
Radau tą rupūžę žolę, kur mano gėlyną kankina
user posted image
Dirvinis asiūklis. Kaip jo atsikratyt?
Papildyta:
Dar dėl šiltnamio pas mus bėda - dideli vėjai ir atvira labai. Kaimynai statosi didelį šiltnamį, auginasi daugiau negu jiem reikia, dar parduoda. Tai nuneša kasmet. Pernai nunešė vasario mėnesį, įkasė giliau kuolus, vis tiek nudrėskė, nulaužė gruodį. Tai bijau, kad ir mūsų šiltnamis skris per visą sklypą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 20 kovo 2012 - 10:17
QUOTE(Vandene @ 2012 03 20, 10:16)
Radau tą rupūžę žolę, kur mano gėlyną kankina
user posted image
Dirvinis asiūklis. Kaip jo atsikratyt?

Jį kalkėm, kalkėm bigsmile.gif Arba raut, džiovint ir priduot(vartot) - vaistažolė gi. rolleyes.gif Sakyk specialiai auginu rolleyes.gif
Šitas dar niekis... irnesakyk.gif Gali apsimest kad dekoratyvinis hihihi.gif Va garšva tai doh.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz patarimus, kaip rugstinti dirva 4u.gif nusprendziau laistyti ipylusi siek tiek sitrinos sulciu 4u.gif

O siaip visai smagu buvo balkone pasikapstyti. Dukrele net visa drebejo is pasitenkinimo, tai ta griebe, tai ana. Ismete mano rozmarino seklas per balkona doh.gif lotuliukas.gif Vyras laukia jau derliaus biggrin.gif

Aciu uz motyvacija ir paskatinima 4u.gif
Atsakyti