Įkraunama...
Įkraunama...

Vienintele gyvenimo partnere!?

QUOTE(given444 @ 2012 04 17, 17:18)
deja, kazkodel statistika ir pilna literaturos , kuri teigia kitaip. pirmosiso santuokos isyra 50-60proc. 2007metais (LTVoje isiro net iki 70proc santuoku - rekordas.)o antrosios santuokos - isyra dar didesniu procentu. 80-90proc. visa tai, psichologai statistai aiskina paprastai: sudetine seima, nauju svetimu vaiku prisidejimas, patevio pamotes roles, itampa ir pan.

Kalbėjau ne apie pirmąsias santuokas, o "ankstyvąsias" (iki 18 metų), lyginant su vyresnio amžiaus.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 04 18, 10:55)
man kaip tik diletantui norisi uzduoti klausima.  smile.gif jis berods vyriskis ir raso labai cia pakiliai, dvasingai... zinau, kad vyrai linke savintis moteris, vis tas medziotoju/uzkovotoju instinktas nuo akmeneliu amziaus.
vat jus pareisket-neistikimybe neturetu skaudint, reikia atleisti. ar velgi isivaizduojat, kad moteris jums turi atleisti, o kaip pats? pats turbut nesugebetumet? negi taip lengva smaprotauti. man nelengva, ir as net nesimetau tokiomis visokiomis teorijomis, kaip butent as tureciau jaustis. tarkim gal net ir atleisciau, bet butu nenormalu, jei net NESIJUSCIAU iskaudinta.
ar diletant tau teko kada patirti, kai tavo antorji puse turi gerbeju, ar siaip paflirtuoja-juk tai neisvengiamas dalykas, esame visi sociume...

jau vyras be skrupulu ir be pavydo isvis butu visko virsune... pati maniau kad turejau visai visai nepavydu vyriski savo gyvenime. daug metu. maniau. smile.gif

Taip, aš manau, kad atleisčiau žmonai neištikimybę, net ir pats norėčiau, kad ji rastų mylimą žmogų, jeigu jai nereikėtų mano meilės ar nesugebėčiau meilės duoti tiek, kiek jai reikia.
Žiūrint iš kitos pusės, pats nenorėčiau skaudinti jei būčiau mylimas ir visuomet pirmiausia ieškočiau priėjimo prie mylimos žmonos, stengčiausi išbandyti viską, prieš nuleisdamas rankas. Tačiau manau, kad nesu geležinis ir viskam yra ribos, tad jei nepavyktų susigrąžinti/išsikovoti meilės, ieškočiau alternatyvų... Nebūtinai tai neištikimybė. Tačiau kaip ten bebūtų, stengčiausi neskaudinti žmonos, šeimos...
Dėl skausmo. Taip, mane skaudintų, tačiau ne žmonos "išdavystė", "neištikimybė", bet mano nesugebėjimas versti ją laiminga, mano nesugebėjimas mylėti tokia meile, kokios ji trokšta, tokia, kad kitos meilės jai nereiktų, kad ji norėtų būti tik su manimi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diletant: 18 balandžio 2012 - 21:58
QUOTE(ada21lt @ 2012 04 17, 19:05)
Nu su vyru esame gana jau senai ir tikrai buvo tarpu,kai teko atskirai pagyventi, kazkaip isgyvenau. Panori ir praeina smile.gif As tikrai ne su puikybe kazka irodineju, o sakau, tai kuom tikiu, mano vertybes labai stiprios ir aiskios man paciai. Jei myliu, tai myliu ir esu vyrui istikima. Buvo ivairiu situaciju mano gyvenime, buvo ivairiu kriziu  su vyru, bet gal mano tas kategoriskumas man padeda? As labai gerai zinau, kur neistikimybe gali nuvesti.
Mintis galima kontruoliuoti, bent jau mokintis to, nuo minciu labai ir priklauso jausmai, emocijos ir reagavimas i ivairias pagundos. Esu gavusi kazkada gera patarima: jei gyvenime kazkas kazka siulo negera, gal  mintys blogos lenda, neiti su tuo i dialoga, o pradeti galvoti visai kazka kita, uzsiimti kazkokia veikla: sportas, menas, skaitymas, meditacija ir t.t.MAn kol kas veikia  smile.gif
Nesikabinekit prie tu skaiciu, manau, aiskiai pasakiau kriterijus-pats zmogus, jo savijauta ,o ne amzius. MAnau, jusu isvardinti visi atvejai yra problematiski. Bet sutikit, viskam savas laikas gyvenime. Laikas kai esi vaikas, augi,kai uzsinori savo vaiku, seimos, laikas ja kurti ir laikas auginti anukus. Biologinis laikrodis tiksi ir moteriai ateina laikas ,kai nebegali jau vaiku gimdyti, tik tiek, vyrui lengviau-jis gali tevu tapti visa gyvenima.
Ir vis rasau, bet jus vis nematot, kad visada visur buna isimciu  doh.gif Tik tiek ,kad jei zmogui neisgauna susikurti rimtu santykiu, tai nereiskia,kad tai gerai ir taip turi buti, nebent ir vel pabreziu, gyvendamas vienas zmogus jauciasi gerai.

O as pati turiu kalna problemu ir su vyru patiriame nemazai sunkumu ir nesutarimu. Todel ir kalbu is patirties  mirksiukas.gif

Supratau ada jus. 4u.gif Jus turite savo "teisingo" gyvenimo suvokimą ir visomis įmanomomis priemonėmis stengiatės nuo jo nenukrypti... Gerai turėti savo ideologiją ir ja tikėti, ypač paremtą teigiamomis ideologijomis... thumbup.gif Pavydžiu jūsų užsispyrimo ir atkaklumo gyvenime... Tikiuosi, kad netenka dėl tikslo per daug save kankinti ir tikslas pateisina jūsų priemones...
Atsakyti
eileina, na pasidalink savo mintimis..... 4u.gif

dilentant: ankstyvosios? ta prasme, 17m? kiek zinau, siais laikais isvis dauguma jaunimas neteka, neskuba tuoktis, o jau ypac tokio amziaus....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 04 19, 08:19)
eileina, na pasidalink savo mintimis..... 4u.gif

dilentant: ankstyvosios? ta prasme, 17m? kiek zinau, siais laikais isvis dauguma jaunimas neteka, neskuba tuoktis, o jau ypac tokio amziaus....

Iki 18. Ada siūlė santuokas kuo anksčiau, kad nebūtų lytinės neištikimybės, partnerių keitimo... Tad aš replikavau, kad ankstyvose santuokose dar nebūna susiformavę vertybės ir tokios santuokos dažniau linkę iširti.
Atsakyti
Ada, prisiminiau jus, perskaičiusi Stendalio mintis apie meilę ("Apie meilę"): " Aš neabejoju, kad civilizacijos viršūnėje švelni moteris pasieks tai, jog fizinį malonumą galės patirti tik su vyru, kurį mylės"...
Ar dabar jau ta civilizacijos viršūnė?
Fiziniam malonumui meilė visiškai nebūtina...
Atsakyti
nebutina, bet ada nori pabrezti kokios buna pasekmes, o ju tikrai buna. tarkim, neisimylit tu meiluziu? nesiilgit ju? kaip zinot kad vat myliuos tik organais, o siela uzrisu? ziurek, meiluzis prisirisa...ziurek, moteris SM skundziasi, kad negali pabegti, ja persekioja meiluzis....

o Stendalis ka norejo pasakyti? kad cia labai gerai tas sakinys, ar kaip tik labai siaurai?
Papildyta:
QUOTE(diletant @ 2012 04 19, 05:43)
Iki 18. Ada siūlė santuokas kuo anksčiau, kad nebūtų lytinės neištikimybės, partnerių keitimo...

man tas teiginys, vestis kuo anksciau, kad ir 13-15metu kaip antikoj, judaizme ir pan. - koktus iki negaliu. anksciau juk taip budavo: myletis negali be vestuviu, uzmus akmenimis. ir imdavo seniai, 60metu, jaunutes 13m. brrr. tuomet dar zodzio "pedofilija" nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 04 19, 11:36)
nebutina, bet ada nori pabrezti kokios buna pasekmes, o ju tikrai buna. tarkim, neisimylit tu meiluziu? nesiilgit ju? kaip zinot kad vat myliuos tik organais, o siela uzrisu? ziurek, meiluzis prisirisa...ziurek, moteris SM skundziasi, kad negali pabegti, ja persekioja meiluzis....
o Stendalis ka norejo pasakyti? kad cia labai gerai tas sakinys, ar kaip tik labai siaurai?

Vadinasi, tik dėl galimų pasekmių šlovinamas sexas iš meilės? Stendalis, manau, romantikas...
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2012 04 18, 11:56)
doh.gif
nu dabar jau ir as laikausi.. tyliu biggrin.gif bijau jei pradesiu, tai labai issplesiu  lotuliukas.gif
PS. bet jusu drauges ir istvirkusios  doh.gif  biggrin.gif

KAzkaip neklijuoju zmonems etikeciu. Kiekvienas turime savo kelia savo gyvenimo istorija, savus ismeginimus, ir savo pamokas smile.gif KAip galiam kuom nors kaltinti zmogu, kuris uzaugo nedarnioj seimoj, del patirtu vaikysteje traumu, negali pasitiketi, o jei pasitiki ir yra isduodamas? ir t.t. Paprsaciausiai jis tures gyvenime tam tikras pamokas, kad galetu atrasti save, pasitikejima , meile sau, vienime sekasi geriau , kiitiems ne taip gerai.
Papildyta:
QUOTE(diletant @ 2012 04 18, 23:13)
Supratau ada jus.  4u.gif Jus turite savo "teisingo" gyvenimo suvokimą ir visomis įmanomomis priemonėmis stengiatės nuo jo nenukrypti... Gerai turėti savo ideologiją ir ja tikėti, ypač paremtą teigiamomis ideologijomis...  thumbup.gif Pavydžiu jūsų užsispyrimo ir atkaklumo gyvenime... Tikiuosi, kad netenka dėl tikslo per daug save kankinti ir tikslas pateisina jūsų priemones...

Dekui 4u.gif KAd kitaip kazkaip neiseina smile.gif
Nemanyciau, kad priemones pateisina, bet koki tiksla, manau, pats ejimas pacios priemones turi buti nesancios gera. O nukrypimas nuo savu vertybiu nesa skausma ir kancia, juk nuo saves nepabegsi ir jei save isduodi, tai tas skausmas visada su mumis, kai sazine rami, kai zinai, kad elgiesi teisingai del saves, tai ir ramu, o jau kaip kiti elgiasi , tai jau ju atsakomybe smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista @ 2012 04 19, 11:24)
Ada, prisiminiau jus, perskaičiusi Stendalio mintis apie meilę ("Apie meilę"): " Aš neabejoju, kad civilizacijos viršūnėje švelni moteris pasieks tai, jog fizinį malonumą galės patirti tik su vyru, kurį mylės"...
Ar dabar jau ta civilizacijos viršūnė?
Fiziniam malonumui meilė visiškai nebūtina...

Nezinau ar jau civilizacijos virsune, bet tikrai labai daug samoningumo visame atsiranda.
Fiziniam malonumui, taip, o dvasiniam? Ar galima tuos dalykus atskirti?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 04 19, 12:36)
man tas teiginys, vestis kuo anksciau, kad ir 13-15metu kaip antikoj, judaizme ir pan. - koktus iki negaliu. anksciau juk taip budavo: myletis negali be vestuviu, uzmus akmenimis. ir imdavo seniai, 60metu, jaunutes 13m. brrr. tuomet dar zodzio "pedofilija" nebuvo.

As irgi pries visokias vestuves is isskaiciavimu ir t.t. Ir is vis kaip sakiau Santuokos ar baznycioj, ar "zakse", ar dar kazkur nebutinos jei du zmones myli vienas kita. Nors jos irgi netrukdo, cia zmoniu apsisprendims. Turiu vienos darniausiu seimu,kiek pazystu, pavyzdi. Vyro seneliai isgyvene Santuokoj daugiau kaip 70 m susituoke kaip mociutei buvo 16 , o seneliui virs 20.DAr sake,kad kunigas vare zasu ganyti, bet jie vis tiek susituoke smile.gif Ir kai maciau juos bendraujant, grazu buvo ziureti, mociute jau sunkiai kalbejo, po insulto, tai senelis ja is zvilgsnio suprasdavo, paskui pats ir slauge wub.gif ...TAigi amzius ne rodiklis, kap kas subresta tam.
MAn baisiau ,kai dabar jei jau ne 18 kartais zmones neturi galimybes susituokti ar gimdyti ar auginti savo vaikus, jei jau taip atsitinka.Truputi iskreiptos vertybes musu visuomeneje.
Maciau laida, kai Amerikoje jauna mergina nescia, norejo pati auginti su savo vaikinu vaikeli, o ja visa publika bande atkalbeti, kad tipo ji jauna, be issilavinimo, nesugebes, netures pinigu ir t.t.ir siule atiduoti vaika ivaikinimui, man tai ziauru buvo ziureti. KAi tos moterys naudoja visokius kontraceptikus, keicia partnerius, patampa nevaisingos nuo visokiu uzdegimu ar kitu dalyku, o paskui atima vaikelius is jaunu mamu ir cia tipo vaikelis turetu laimingesnis buti svetimu auginamas, vien del to, kad tie pinigu daugiau turi, va kur nusirito pasaulis.
Del to ir sakau, kad jei zmones myli vienas kita, ko jie negali kartu gyventi ir kurti seima?Nebutina pries tai padaryti karjeru, pasistatyti namu ir uzdirbti mljonu... Aisku nebutinai paauglyseje, galima graziai bendrauti, kol laikas ir noras ateina, bet tikrai nebutina laukti 30 ar dar ilgiau, svarbu zinoti ka jauti ir ka tau jaucia.
Ir jei jaunimo taip nespaustu visuomene su tuo laisvu seksu, kontracepcija, butinybe pirma susikurti "materialini pamata", kam gali praeiti visas gyvenimas, o tik paskui kurti seima, tai gal labiau isijaustu i savo jausmus ir rimciau rinktusi jau is karto, neatideliodami savo gyvenimo?
Papildyta:
QUOTE(Montekrista @ 2012 04 19, 12:43)
Vadinasi, tik dėl galimų pasekmių šlovinamas sexas iš meilės? Stendalis, manau, romantikas...

Manau, kol nepabandysit nesuprasit smile.gif
As, manau, kad zmones, kurie "pasiraso" seksui be meiles save nuvertina ir pasitenkina trupiniais nuo vaisiu stalo. Ir net nezino, koks gali buti tas malonumas smile.gif Bet kiekvienam savo 4u.gif
Atsakyti
man civilizacijos virsune isvis butu tik dvasingi pokalbiai, dvasinis artimas broliskas rysys tarp visu. visu libido miegantis, nurimes, arba bent jau nesukeliantis niekam kanciu. turbut as romantike kitokia-iskrypus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 04 20, 05:11)
man civilizacijos virsune isvis butu tik dvasingi pokalbiai, dvasinis artimas broliskas rysys tarp visu. visu libido miegantis, nurimes, arba bent jau nesukeliantis niekam kanciu. turbut as romantike kitokia-iskrypus biggrin.gif

ojei, panašiau į pragarą man unsure.gif biggrin.gif po pusmečio visi išsižudytų iš nuobodulio
Atsakyti