Įkraunama...
Įkraunama...

Spuogai ir maistas

QUOTE(emmute @ 2007 07 12, 11:55)

susiję, bet ne taip... ne neigiamas emocijas virškinam, jeigu tiesiogiai turėjai omeny ax.gif

Turiu omenyje- tiesiogiai. Jei nežinai tokių dalykų- daug nežinai.
Medikai sako paprasčiau- visos ligos nuonervų. O būtent mūsų oda ir atspindi mūsų vidinę būklę...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 07 12, 15:58)
Turiu omenyje- tiesiogiai. Jei nežinai tokių dalykų- daug nežinai.
Medikai sako paprasčiau- visos ligos nuonervų. O būtent mūsų oda ir atspindi mūsų vidinę būklę...

tikrai ne, bet nesiginčysiu čia 4u.gif
tik čia greičiausiai žmonės taip paprasčiau sako, kad visos ligos nuo nervų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Taisija @ 2007 07 12, 15:53)
Sveikos! Pasidalinsiu savo patirtimi...
Problemu su oda turejau nuo 13 metu, tiesa, nelabai dideliu, kaip supratau veliau. Budama 19-kos del virskinimo problemu pradejau laikytis grieztos maisto derinimo dietos, saldumynus valgiau labai retai ir labai mazais kiekiais, numeciau daug svorio (visai to nenoredama), dingo menesines. Menesiniu nebuvo apie 6 men., dietos vis dar laikiausi. Veidas buvo pavydetinai svarus, negalejau atsidziaugti, nei vieno spuogelio apie 6 men. kol vel atsirado menesines. Is pradziu isbere krutine, o po to ir visa veida, ir isbere taip, kad atrode svarios vietos veide nera, spuogu buvo visokiausiu rusiu, iki siol tai prisimenu kaip didziausia kosmara. Tuo metu vis dar labai sveikai maitinausi, o spuogu atsirasdavo vis daugiau ir daugiau. Tai tesesi apie metus, kol pradejau gerti KT, veido bukle zymiai pagerejo. Po kurio laiko pradejus gerti antibiotikus veidas pasidare visiskai svarus. Nebesilaikiau maisto derinimo dietos, valgiau daugiau saldumynu ir riebaus maisto, nors niekad nerukiau ir negeriau kavos. Nustojus gerti antibiotikus, spuogu ir vel atsirado, bet nedaug, nors veido oda laaabai riebi.
Taigi, is mano patirties, odos bukle priklauso toli grazu ne vien nuo maisto.

tai aišku, kad neužtenka vien gerai maitintis, kad oda būtų graži. juk ir spuogai būna skirtingo pobūdžio. juk reikia žiūrėt ne tik ką valgai, bet ir kaip prižiūri odą, kokias priemones naudoji, savo psichologinę būklę ir pan.

su ta dieta, žiūriu, žiaurokai tau buvo, jei net mėnesinės dingo...

o gal kas nors bandė kažkaip valyti organizmą (ne tik sveikai maitintis)? na, pvz., kažkokiomis žolelių arbatomis, papildais ir pan.? kažkaip galvoju, gal ką pabandyt smile.gif viena bendradarbė, kuri propaguoja itin sveiką gyvenimo būdą ir kuriai jau metų pakankamai daug (o atrodo 15 metų jaunesnė), sakė, kad labai gerai organizmą valo šviežių bulvių sultys. gal kas nors apie tai girdėjo?
Papildyta:
QUOTE(emmute @ 2007 07 12, 16:25)
tikrai ne, bet nesiginčysiu čia  4u.gif
tik čia greičiausiai žmonės taip paprasčiau sako, kad visos ligos nuo nervų  biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(emmute @ 2007 07 12, 16:25)
tikrai ne, bet nesiginčysiu čia  4u.gif
tik čia greičiausiai žmonės taip paprasčiau sako, kad visos ligos nuo nervų  biggrin.gif

aš pritarsiu vaižgantei smile.gif nes mano sveikata tikrai priklauso nuo to, kaip aš jaučiuosi. jei dėl kažko pradedu nerimauti diena iš dienos, kažkas neduoda ramybės, blogai jaučiuosi ir pan., tai jau po kokių dviejų savaitėlių pajaučiu kaip visa imuninė sistema "pareina" smile.gif pradeda kibti peršalimo ligos ir pan. o kai viskas tvarkoj, tai sveikut sveikutėlė biggrin.gif
Atsakyti
[quote=daisha,2007 07 12, 14:31]
tai aišku, kad neužtenka vien gerai maitintis, kad oda būtų graži. juk ir spuogai būna skirtingo pobūdžio. juk reikia žiūrėt ne tik ką valgai, bet ir kaip prižiūri odą, kokias priemones naudoji, savo psichologinę būklę ir pan.

as nuo 13 metu labai kruopsciai priziuriu oda....
o del psichologines bukles sutinku , kad tai lemia spuogu atsiradima.
Visgi, is mano patirties, yra kitu svarbesniu priezasciu...
Atsakyti
QUOTE(daisha @ 2007 07 12, 16:31)
aš pritarsiu vaižgantei smile.gif nes mano sveikata tikrai priklauso nuo to, kaip aš jaučiuosi. jei dėl kažko pradedu nerimauti diena iš dienos, kažkas neduoda ramybės, blogai jaučiuosi ir pan., tai jau po kokių dviejų savaitėlių pajaučiu kaip visa imuninė sistema "pareina" smile.gif pradeda kibti peršalimo ligos ir pan. o kai viskas tvarkoj, tai sveikut sveikutėlė biggrin.gif

na aš ir nesakau, kad nepriklauso, imuninė sistema tikrai susilpnėja, bet kartais žmonės taip viską supaprastina g.gif maždaug susirgau tuo - nuo nervų, atsirado tas - nuo nervų, dar kažkas...viskas nuo nervų doh.gif iš tikrųjų viskas daug sudėtingiau ir daug priežastinių dalykų būna susiję...
Atsakyti
Sveikos skaitinėjau ir sakau pati brūkštelsiu ax.gif
Kadangi šiandien ryte buvau pas kosmetologę, tai vienam vyrukui patarė, kad nuo pečių spuogus po dušu patrinti su soda, o kai nusausins pečius tuomet juos patepti streptocido suplaktine, kuri parduodama VU vaistinėje.
Apie šokoladą ji buvo sakius dar seniau taip; kad šokoladą galima valgyti užsigeriant su nesaldinta kava arba žaliąja arbata ir jau po tokio patiekalo į organizmą nieko nekišti artimiausias 12 val-tuomet šokoladas nesureguos su kitu maistu ir spuogai nekils.
Ir, kad būtų graži oda(gal čia man taip rekomendavo ar visiems tinka) sakė reikia valgyti daug ląstelienos. Bet aš maisto niekada nederinau, tai net ir nesuregavau ką ji man sakė prieš 2 metus blush2.gif Gal tokius pacientus ir iššaudyt reiktų, kurie patarimų nepaiso, bet man vistiek prie mėsos skaniausias patiekalas yra bulvės... Galų gale aš taip mėgstu bulves, kad jas galiu valgyti 3k per parą ir nesvarbu jos virtos, keptos, tarkuotos....
Faktas, kad mano odai turi įtakos maistas, nes kada vyras ir vaikas išvažiuoja, aš lieku viena, tingiu gaminti ir maitinuosi jogurtu, daržovėm, vakare obuolį sugraužiu, tai spuogeliu nerasta...
Dabar mastau, kad reiktų nusipirkti knygą apie produktų derinimą (kosmetologė man buvo ankščiau rekomendavusi-sakė tipo kažokia yra labai gera, bet aš neatsimenu... nes tada net ir į galvą neėmiau). Nu, kitą kart kai nueisiu po mėnesio reiks pasiklausti. O gal Jūs kokią neblogą knygelę žinote?
Atsakyti
Spuogų būna ir tada, kai žarnyne yra parazitų...O jų turi dauguma.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 07 17, 17:10)
Spuogų būna ir tada, kai žarnyne yra parazitų...O jų turi dauguma.

ką konkrečiau turi omeny g.gif kirmeles?
Atsakyti
QUOTE(emmute @ 2007 07 17, 21:21)
ką konkrečiau turi omeny g.gif  kirmeles?

Taip. Ir jas labai sunku išnaikinti pilnai...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 07 17, 23:01)
Taip. Ir jas labai sunku išnaikinti pilnai...

ir kaip jos susijusios su spuogais? g.gif gal galima smulkiau...
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2007 07 17, 12:35)
Sveikos skaitinėjau ir sakau pati brūkštelsiu ax.gif
Kadangi šiandien ryte buvau pas kosmetologę, tai vienam vyrukui patarė, kad nuo pečių spuogus po dušu patrinti su soda, o kai nusausins pečius tuomet juos patepti streptocido suplaktine, kuri parduodama VU vaistinėje.
Apie šokoladą ji buvo sakius dar seniau taip; kad šokoladą galima valgyti užsigeriant su nesaldinta kava arba žaliąja arbata ir jau po tokio patiekalo į organizmą nieko nekišti artimiausias 12 val-tuomet šokoladas nesureguos su kitu maistu ir spuogai nekils.
Ir, kad būtų graži oda(gal čia man taip rekomendavo ar visiems tinka) sakė reikia valgyti daug ląstelienos. Bet aš maisto niekada nederinau, tai net ir nesuregavau ką ji man sakė prieš 2 metus  blush2.gif Gal tokius pacientus ir iššaudyt reiktų, kurie patarimų nepaiso, bet man vistiek prie mėsos skaniausias patiekalas yra bulvės... Galų gale aš taip mėgstu bulves, kad jas galiu valgyti 3k per parą ir nesvarbu jos virtos, keptos, tarkuotos....
Faktas, kad mano odai turi įtakos maistas, nes kada vyras ir vaikas išvažiuoja, aš lieku viena, tingiu gaminti ir maitinuosi jogurtu, daržovėm, vakare obuolį sugraužiu, tai spuogeliu nerasta...
Dabar mastau, kad reiktų nusipirkti knygą apie produktų derinimą (kosmetologė man buvo ankščiau rekomendavusi-sakė tipo kažokia yra labai gera, bet aš neatsimenu... nes tada net ir į galvą neėmiau). Nu, kitą kart kai nueisiu po mėnesio reiks pasiklausti. O gal Jūs kokią neblogą knygelę žinote?

kiek pamenu, yra tokia knyga "Sveikata visam gyvenimui", jei neklystu. visai gerų patarimų galima rast. o šiaip maitintis derinant maistą nėra labai sudėtinga. aš kažkaip pripratau ir jau senokai taip gyvenu. aišku, būna, kad kažką pasigaminu, kai suderintu maistu net nekvepia smile.gif o bulves aš irgi mėgstu, bet jas valgau su salotom, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(emmute @ 2007 07 17, 22:20)
ir kaip jos susijusios su spuogais? g.gif  gal galima smulkiau...

Nesu medikė, nemoku paaiškinti. Tik noriu pasakyti, kad dauguma žmonių tų padarų pilvuose turi ir net nežino. Kol jų neišsinaikini, turi problemų su oda, virškinimu, prakaitavimu ir t.t.
Atsakyti