QUOTE(Taisija @ 2007 07 12, 15:53)
Sveikos! Pasidalinsiu savo patirtimi...
Problemu su oda turejau nuo 13 metu, tiesa, nelabai dideliu, kaip supratau veliau. Budama 19-kos del virskinimo problemu pradejau laikytis grieztos maisto derinimo dietos, saldumynus valgiau labai retai ir labai mazais kiekiais, numeciau daug svorio (visai to nenoredama), dingo menesines. Menesiniu nebuvo apie 6 men., dietos vis dar laikiausi. Veidas buvo pavydetinai svarus, negalejau atsidziaugti, nei vieno spuogelio apie 6 men. kol vel atsirado menesines. Is pradziu isbere krutine, o po to ir visa veida, ir isbere taip, kad atrode svarios vietos veide nera, spuogu buvo visokiausiu rusiu, iki siol tai prisimenu kaip didziausia kosmara. Tuo metu vis dar labai sveikai maitinausi, o spuogu atsirasdavo vis daugiau ir daugiau. Tai tesesi apie metus, kol pradejau gerti KT, veido bukle zymiai pagerejo. Po kurio laiko pradejus gerti antibiotikus veidas pasidare visiskai svarus. Nebesilaikiau maisto derinimo dietos, valgiau daugiau saldumynu ir riebaus maisto, nors niekad nerukiau ir negeriau kavos. Nustojus gerti antibiotikus, spuogu ir vel atsirado, bet nedaug, nors veido oda laaabai riebi.
Taigi, is mano patirties, odos bukle priklauso toli grazu ne vien nuo maisto.
tai aišku, kad neužtenka vien gerai maitintis, kad oda būtų graži. juk ir spuogai būna skirtingo pobūdžio. juk reikia žiūrėt ne tik ką valgai, bet ir kaip prižiūri odą, kokias priemones naudoji, savo psichologinę būklę ir pan.
su ta dieta, žiūriu, žiaurokai tau buvo, jei net mėnesinės dingo...
o gal kas nors bandė kažkaip valyti organizmą (ne tik sveikai maitintis)? na, pvz., kažkokiomis žolelių arbatomis, papildais ir pan.? kažkaip galvoju, gal ką pabandyt

viena bendradarbė, kuri propaguoja itin sveiką gyvenimo būdą ir kuriai jau metų pakankamai daug (o atrodo 15 metų jaunesnė), sakė, kad labai gerai organizmą valo šviežių bulvių sultys. gal kas nors apie tai girdėjo?
Papildyta:
QUOTE(emmute @ 2007 07 12, 16:25)
tikrai ne, bet nesiginčysiu čia
tik čia greičiausiai žmonės taip paprasčiau sako, kad visos ligos nuo nervų
Papildyta:
QUOTE(emmute @ 2007 07 12, 16:25)
tikrai ne, bet nesiginčysiu čia
tik čia greičiausiai žmonės taip paprasčiau sako, kad visos ligos nuo nervų
aš pritarsiu vaižgantei

nes mano sveikata tikrai priklauso nuo to, kaip aš jaučiuosi. jei dėl kažko pradedu nerimauti diena iš dienos, kažkas neduoda ramybės, blogai jaučiuosi ir pan., tai jau po kokių dviejų savaitėlių pajaučiu kaip visa imuninė sistema "pareina"

pradeda kibti peršalimo ligos ir pan. o kai viskas tvarkoj, tai sveikut sveikutėlė