Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Lietaus lasas @ 2012 03 27, 14:50)
Turiu issiaugojus stai ka:

Vanduo+degtinė santykiu 1:1 Purkšti lapus, ypač apatines jų puses, nes ten baltasparniai deda kiaušinėlius.

Ir kitas:

500ml H2O;
100gr maltų čili pipirų;
40ml augalinio aliejaus;
ir berods 25ml muilo (be jokių kvapiklių, minkštiklių) ar žalio muilo.
Palaikyti 12-24val, nukošti ir 15ml skiesti 1l H2O.

O muilas man atrodo sis Muilas

Dekavojam aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 03 27, 12:41)
kur cia skaitei toki dalyka g.gif na negaliu garantuoti, kad taip niekas nedaro, bet tiesa pasakius, pirma karta girdziu toki dalyka g.gif nes ir cia merginos pirma pamirko jas,ir pis karto kisa grudinti, po to jas kisa i zemele, ten per 5-8 dienas isdygsta.

mesti ju nemesk, kisk i zeme, tiek pat pasisek negrudintu, nes as dariau eksperimenta, viena rusi vienoda seklu skaiciu sejau grudintu ir negrudintu, kolkas dziaugiuosi labaiu negrudintais, nes jie man storesni ir didesni, negu grudinti g.gif

grudinau seklytes sudejus ant dregno skuduriuko, susukau ir uzverziau plastikiniu dirzeliu rolleyes.gif

Aš šiemet irgi eksperimentuoju. Dalį pasėjau grūdintų, dalį ne. Pastarosios dar nespėjo išdygti. Lauksiu rezultatų, kad būtų galima palyginti. smile.gif
Atsakyti
mergaites, as pikavau pomidoriukus i nuo majonezo kibirelius, bet ten nera apacioje skylutes. jos butinos g.gif
Atsakyti
Mergaites,gal jau yra tokia tema,tuomet labai atsiprasau,bet gal kuri auginot pomidoru medi ir gali apsidalinti patirtimi?Gavau seklu ir nezinau kaip kas ir kada blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTINACH @ 2012 03 27, 16:08)
mergaites, as pikavau pomidoriukus i nuo majonezo kibirelius, bet ten nera apacioje skylutes. jos butinos g.gif

g.gif reik pradurti , nes tada ne tokie šlapi bus , vandens perteklius nubėgs...
Atsakyti
Nu pagaliau viską perskaičiau karsta.gif biggrin.gif
Aš vakar 55 daigus išpikiavau ir dar kokia 15 daigiukų vėliau išpikiuosiu smile.gif Turiu pasakyt, kad kitais metais tikrai grūdinsiu visus, nes tie daigiukai, kurių sėklytės buvo grūdintos ir sėtos kovo 10 daug gražiau atrodė už pasėtus 03.04 Dabar belieka laukti išpikiuotų adaptacijos smile.gif tikiuosi, kad neužskubėjau, nes ne visi turėju du tikruosius lapukus unsure.gif pas kitus buvo vienas didesnis, o kitas vos besikalantis...

QUOTE(KRISTINACH @ 2012 03 27, 16:08)

Aš tai daryčiau, nes taip vanduo geriau pasišalina ir nesikaupia drėgmė ties šaknimis, nebent mokat augalų neperlaistyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 27, 14:13)
o riatorius ne 2cm nuo palanges? Nes musu kambaryje tai normaliai 25-30cm iki palanges, o pas mociutes kambary gavosi kad koki 2 cm tik, tai palange silta silta

nuejau paziuret sumelavau  blush2.gif  visgi yra ten to atstumo gal net 15cm... nu nezinau kodel ten palange karsta tiesiog g.gif

mano istyseliai:
[attachmentid=220723]
gaila seniai nefotkinau, tia neturiu palyginimui ideti kokie ji buvo...

tai cia per kelias dienas tokie uzaugo? blink.gif mano dvi savaites auga tai db yra gal 3 cm. Sakykit o jus pikiuojat, kai jau antrus lapus isleidzia dydelius ar tik pradeda leist tuos lapus? ir dar klausimas - i kokia zeme persodinat pomidorus. Aciu.

pas mane irgi kazkas ne taip su pomidoru daigais blink.gif i..isdygo vat tuos 3 cm ir psio - stovi..antra savaite ne krust g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 03 27, 11:41)
kur cia skaitei toki dalyka g.gif na negaliu garantuoti, kad taip niekas nedaro, bet tiesa pasakius, pirma karta girdziu toki dalyka g.gif nes ir cia merginos pirma pamirko jas,ir pis karto kisa grudinti, po to jas kisa i zemele, ten per 5-8 dienas isdygsta.

mesti ju nemesk, kisk i zeme, tiek pat pasisek negrudintu, nes as dariau eksperimenta, viena rusi vienoda seklu skaiciu sejau grudintu ir negrudintu, kolkas dziaugiuosi labaiu negrudintais, nes jie man storesni ir didesni, negu grudinti g.gif

grudinau seklytes sudejus ant dregno skuduriuko, susukau ir uzverziau plastikiniu dirzeliu rolleyes.gif

Sodininko dienoraštį, kalendorius toks su patarimais smile.gif
Jau sukišau žemėn, o daugiau jaučiu nesėsiu, nes jei dar pasisėsiu ir paskiau išdygs ir tos ir tos blink.gif man bus be proto daug. Nes maždaug paskaičiavau, kad jei visos dabartinės sėklytės sudygs iš po žemių tai bus apie šimtą daigų doh.gif o man ir tiek per daug. Tai nebent palauksiu dar iki šeštadienio, jei nieks nedįgs tai pasisėsiu be jokių grūdinimų 1 pak ir bus gana, juk tokios padaigintos sėklos turėtų jau išdygt per kelias d, ane? O kiek perkant kainuoja 1 daigas, gal netoks ir nuostolis būtų?

QUOTE(RZK @ 2012 03 27, 14:02)
Dėl grūdinimosi : grūdinti (pusę paros į šaldytuvą , pusę- po radiatoriu 5-7 dienas ) galima ir prasikalusias sėklas.Tik pomidoram gal jau vėloka ...

Ačiū labai, užsirašiau, bus kitiems metams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 27, 14:49)
o cia for Casual...
[attachmentid=220728]
sitam labai patikopas mane  tongue.gif

blink.gif blink.gif

gal nori mano visus daigus pas save bishki paauginti? bigsmile.gif

nugi ... jooooo...................... hm......................
tai bjaurus svetimautojai tie pomidorai - tik ishleisk is namu - is karto subujoja g.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 03 27, 11:03)
laba ryta, sako jums lenciuginukai  biggrin.gif  biggrin.gif
user posted image

na ir grozis wub.gif
neitiketinas tokiu laiku..... (savaites gale dar ir sniega pranasauja- o cia pomidorai sirpsta ) smile.gif
O kur ji toki auginate? vazone ant palanges? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 03 27, 15:11)
Mergaites,gal jau yra tokia tema,tuomet labai atsiprasau,bet gal kuri auginot pomidoru medi ir gali apsidalinti patirtimi?Gavau seklu ir nezinau kaip kas ir kada blush2.gif

Aš auginu, priežiūra panašiai kaip pomidorų ax.gif svarbu neperlieti, bet ir neuždžiovinti, per žiemą buvo nustojęs augti, mažiau laičiau, dabar jau vėl atsigauna, palieju dažniau ir jau patrešiau humusinėmis trąšomis ax.gif Šiaip tai nėra labai lepus.
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2012 03 27, 15:51)
blink.gif  blink.gif

gal nori mano visus daigus pas save bishki paauginti?  bigsmile.gif

nugi ... jooooo...................... hm......................

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif dabar jau negrazinsiu mirksiukas.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

gaila kad kitiems netaip patiko, aisku auga gerai, bet tokie istyse irgi ir apatiniai lapukai dziusta verysad.gif tik tiek, kad ir taip daug turi, tai vieno kito net nepastebi kad trukta, dabar jau 14lapu pasviena...kitas lietesnis tik 7(aisku 2 jau prarado, butu 9)...smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Browny @ 2012 03 27, 15:26)
tai cia per kelias dienas tokie uzaugo?  blink.gif mano dvi savaites auga tai db yra gal 3 cm.

nu ne jie buvo nemaziukai, bet istyso per 2-3 dienas... buvo dideli, bet ne auksti...o ten i auksti kaip dejo lotuliukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif Tani , tikrai dideli daigeliai...maniškiai tai mažučiukai , dar tik antri lapeliai yra...vienžo , nėr ką lyginti pagal dydį...o primink , kada sėjai šituos didžiuosius savo ax.gif šiandien rinkau gražiausią daigelį - juo tapo čio čio san, ir dar red chery irga gražučiai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 27 kovo 2012 - 16:50