Įkraunama...
Įkraunama...

Neštukių skyrelis

Sveikos nestules,

Pagaliau ir as registruojuosi naujuose namukuose.

As jau skaiciuoju taip pat paskutines dieneles darbe, nuo Velyku atostogos. Valio!!!. Todel turiu dabar mokine, kuri visa laika sedi su mani.
Tai speju paskaitineti visas musu skyrelio naujienas tik kai ja isliedziu pietu, o parasyti vis nespeju.
Sunkios tos paskutines dienos, issunkia mane kaip tik gali. O as nebe dienas, bet jau ir valandas skaiciuoju.

Didziausi sveikinimai mamytems Aldai ir Milimai. Daug pienuko Jums, ramiu nakteliu ir maloniu akimirku su savo stebukleliais.

Sveikutes naujai prisijungusios.

Kerzaka klausei kazkada apie gelezies preparatus. Mano ginekologe israse Ferro Falgamma kapsules. Siuo paskyrimu buvo labai patenkinta Bykova, sake, tai geriausia ka galejo paskirti. Ir nuo ju visai nepykina. Viduriukai, aisku, pakietejo. Bet derinu su slyvomis. Radau Marmaluzu dziovintu slyvu tyrele, tai su barankytemis niam niam.

Nuo remens gelbejuosi Borzomiu.

Vakar buvom pas akusere, tai pastebejo, kad per daug priaugau, per 5 savaites 4,5 kg, kai kas savaite reikia po 500 g. priaugti.

Dar turiu beda, pradejo ranku pirstai tinti, ryte atsikeliu su papurtusiomis rankomis, net kumsti sunku suspausti.
Atsakyti
QUOTE(dangutex @ 2012 03 29, 12:39)
Dar turiu beda, pradejo ranku pirstai tinti, ryte atsikeliu su papurtusiomis rankomis, net kumsti sunku suspausti.

Nepaguosiu sava patirtimi, nes man kuo toliau, tuo nemaloniau jos tinsta naktį. Net ir dieną kaip sustingę pirštai. Bet tai vienas iš nestuke.gif "džiaugsmų", ir tiek.

O dėl poliklinikos ginekologų apskritai... jei eiti pas bet kokį, tai jau geriau tikrai mokėti pinigus ir lankytis privačiai. Man pasisekė vien dėl to, kad mano šeimos klinikoj dirbanti ginė yra viena geriausių apskritai mano mieste. Lankiausi pas ją iki pastojimo ir niekada nenusivyliau profesionalumu. Per paprastus ginius esu tiek perėjusi, kad ir ne nėščia, jog, oi, kokių stebuklų regėjau. Kai pakliūni pas gydytoją, kuriam pasakoji savo diagnozes, o jis akis varto nesuprasdamas, kad dar ir taip gali būti, arba pirmą kartą išgirsta vaistų pavadinimą... ką gali su tokiu kalbėti ir juo pasitikėti. Gal nestuke.gif jiems ir paprastesnė sritis nei nevaisingumo bėdos, bet vis tiek reikia rinktis patikimą gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2012 03 29, 11:58)
Nepaguosiu sava patirtimi, nes man kuo toliau, tuo nemaloniau jos tinsta naktį. Net ir dieną kaip sustingę pirštai. Bet tai vienas iš  nestuke.gif "džiaugsmų", ir tiek.

O dėl poliklinikos ginekologų apskritai... jei eiti pas bet kokį, tai jau geriau tikrai mokėti pinigus ir lankytis privačiai. Man pasisekė vien dėl to, kad mano šeimos klinikoj dirbanti ginė yra viena geriausių apskritai mano mieste. Lankiausi pas ją iki pastojimo ir niekada nenusivyliau profesionalumu. Per paprastus ginius esu tiek perėjusi, kad ir ne nėščia, jog, oi, kokių stebuklų regėjau. Kai pakliūni pas gydytoją, kuriam pasakoji savo diagnozes, o jis akis varto nesuprasdamas, kad dar ir taip gali būti, arba pirmą kartą išgirsta vaistų pavadinimą... ką gali su tokiu kalbėti ir juo pasitikėti.  Gal  nestuke.gif  jiems ir paprastesnė sritis nei nevaisingumo bėdos, bet vis tiek reikia rinktis patikimą gydytoją.

As lankausi Santariskese pas visas gydytojas: seimos gydytoja ir akusere Seimos centre, kur priklausau. O pas ginekologe, pakliuvau pas ta, kuri priziuri nestumus santariskiu poliklinikoje. Prieziura negaliu skustis, kas menesi praeinu pas tris gydytojas visas apziuras ir visi tyrimai nemokamai. Taip pat visi gydytojai vietoje.
Pirmadieni laukia taip pat gliukozes testas. Oi, nezinau kaip cia ji iskesiu
Atsakyti
QUOTE(dangutex @ 2012 03 29, 12:39)

Todel turiu dabar mokine, kuri visa laika sedi su mani.
Tai speju paskaitineti visas musu skyrelio naujienas tik kai ja isliedziu pietu, o parasyti vis nespeju.

drinks_cheers.gif Man tas pats. Rytinę mokinę išleidau, greit pietukų, ir vėl naujos laukiu. Nors man dar laiko yra iki dekreto, jau dabar bandom išsirinkti, kas dirbs.
Atsakyti
zuzla - as pastojau natur ir visa nestuma prisiziurejau poliklinikoje ir esu labai patenkinta, echo man dare tiek karto kiek reikejo ir po kiekvieno pasiskundimo kad tempia ar kur skaudelena, tai jei pasitiki savo daktaryte tai pirmyn ir nesuk sau galvos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irute1984 @ 2012 03 29, 14:49)
zuzla - as pastojau natur ir visa nestuma prisiziurejau poliklinikoje ir esu labai patenkinta, echo man dare tiek karto kiek reikejo ir po kiekvieno pasiskundimo kad tempia ar kur skaudelena, tai jei pasitiki savo daktaryte tai pirmyn ir nesuk sau galvos smile.gif

matai.. niekada neturėjau rimtų nusiskundimų (tfu tfu tfu), tai man pas ją viskas tiko, o dabar... nežinau, kaip ji prižiūri neštumą.. gal reik eit atsiliepimus paskaityt unsure.gif
o echo tiek, kiek reikėjo, t.y. 2? nes man, kai pastojau pirmą kartą, sakė kad priklauso tik 2 - 18 ir 30 kažkurią savaitę.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 03 29, 13:56)
matai.. niekada neturėjau rimtų nusiskundimų (tfu tfu tfu), tai man pas ją viskas tiko, o dabar... nežinau, kaip ji prižiūri neštumą.. gal reik eit atsiliepimus paskaityt unsure.gif
o echo tiek, kiek reikėjo, t.y. 2? nes man, kai pastojau pirmą kartą, sakė kad priklauso tik 2 - 18 ir 30 kažkurią savaitę.

ka tu as vos ne kiekviena TA ir echo buvau trumpam, o normalius echo buvo 4 poliklinikoje 8 sav, 19, 30, 39 ir 2 echo perionlaliniam centre antakalnyje nes pasakiau dakterei kad po neveisingumo gydimo as pastojau naturaliai tai jinai mane uzrase i padidintos rizikos grupe toks ir echo daugiau priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irute1984 @ 2012 03 29, 15:03)
ka tu as vos ne kiekviena TA ir echo buvau trumpam, o normalius echo buvo 4 poliklinikoje 8 sav, 19, 30, 39 ir 2 echo perionlaliniam centre antakalnyje nes pasakiau dakterei kad po neveisingumo gydimo as pastojau naturaliai tai jinai mane uzrase i padidintos rizikos grupe toks ir echo daugiau priklauso smile.gif

na nežinau, ar man šis fokusas pavyks smile.gif
Atsakyti
As irgi irasyta su padidinta rizika, nes tris persileidimus turejau. Bet mane priziurinti gine (seimos centre) dar nedare nei vieno echo. Vis sako, kad kita kart paziuresim. Gerai, kad papildomai apsilankau privaciai, plius pas genetike. Tai tu echo ir nesiprasau, kad darytu. Man is gines reikia tik nemokamu tyrimu. Ir tai skiria minimaliai. Sakiau reiks atsispausdint ministro isakyma, kur nurodyta kokie tyrimai ir kada priklauso, ir reikalauti bent tu.
O kai ejau uzsirasyti nestumo prieziurai, net neabejojau jos profesionalumu. Dirba ji krikscioniskuose ir gimdymus priimineja, o mano seimos centre tik po kelis pusdienius per savaite turi. Internete apie ja daug geru atsiliepimu. Bet normalios prieziuros tai as pasigendu. Gerai, kad dar papildomai lankausi privaciai, pas genetike nei bykova tyrimu paskiria.
Atsakyti
QUOTE(dangutex @ 2012 03 29, 10:39)
Kerzaka klausei kazkada apie gelezies preparatus. Mano ginekologe israse Ferro Falgamma kapsules. Siuo paskyrimu buvo labai patenkinta Bykova, sake, tai geriausia ka galejo paskirti. Ir nuo ju visai nepykina. Viduriukai, aisku, pakietejo. Bet derinu su slyvomis. Radau Marmaluzu dziovintu slyvu tyrele, tai su barankytemis niam niam.

Man žinok, Bykova irgi išrašė Ferro Falgamma. Liepė gerti du kart per dieną po vieną kapsulę.Kelios dienos dar tik kaip geriu. Bet viduriai jau užkietėję doh.gif Ir dar, man jau kelios dienos kaip bloga, tai gal čia nuo jų g.gif
Atsakyti
Krempudra, Valerie, maciau kalbejot apie remens edima, tai zinokit as su sia problema taip kovoju (man tai daznas reiskinys): kai tik kyla, pasidarau silto vandens puodeli ir isipilu sauksteli obuoliu acto, letai isgeriu. Praeina greiciau nei per pusvalandi. Uzpraeita nakti net nemiegojau, kaip ede, bet tingejau eiti pasidaryt toki gerima, tai vakar vakare pries atsigulant isgeriau ir visa nakti puikiai ismiegojau smile.gif
Atsakyti
Apie rizikas kalbat... va aš tai rizika, ne dėl to, kad IVF, o dėl gimdymo doh.gif Šiandien buvau patikroj ir... kol kas viskas puikiai. Mano baravykutis jau visas sveikut sveikutėlis baravykas, sveria beveik 2300g. Sako, kad pretendentas gimti 4kg. Bet užtat aš pati neką pasiekiau, tik iš centrinės pirmeigos pasidarė dalinė. Vis dėlto teks jei ne 36, tai 37 sav. gulti į ligoninę ir ten laukti 38sav, taip kad mano gimtadienis tikrai nebus vasarą, kaip kad numatyta. Labai tikiuosi, kad iki gegužės pradžios nesugalvos krepštytis ir nepridarys bėdos ax.gif
Atsakyti