Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių sukeliama alergija

is tikruju katinas tikrai galejo isprovokuot plauciuku bedas jei vaikutis katinui alergiskas, is tikruju tikrai jei drauge jum artima turetumet ja suprast ir atsizvelgt i jos vaiko liga, is tikruju turedama 4+ alergija katinam suprantu kaip neigiamai veikia katinas salia. stengiuos neit pas draugus kurie laiko katina, susitinkam mano namie ar mieste, taciau jei uzeinu, visi visuomet supranta ir uzdaro katina kitam kambary ar vonioj, nesvarbu.

reiktu issiaiskint ar vaikas alergiskas katinams ir nezinau ar vaikam skiria, o suaugusiems yra atliekamas imunoterapijos seansas, kai ilga laika, kas tam tikra laiko tarpa i zmogaus organizma yra suleidziama alergijos sukelejo kokiu ten daliu ir taip palaipsniui didinant doze zmogus susigyvena su alergenu ir pastarasis nebealergizuoja. zadu rudeni ismeginti smile.gif

beje teko but patalpoj kurioj buvo buves katinas, prasidejo astmos priepuolis, astmos anksciau diagnozuota nebuvo, diagnozavo pries dvi savaites ir dabar turesiu 3 men nuolat vartot vaistus kad stabilizuot astmos bukle, o issaukt sia reakcija galejo alergenas, butent katinas.
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2009 07 10, 11:14)
Cia jau tikrai nesamone, keista Jusu drauge unsure.gif Jei tas vaikas nei mylavo katina, nei gloste ir budavo tik trumpam svecias Jusu namuose, tai nezinau ar didele tikimybe, kad cia del katino. Nejau ligoninej nepasake ligos priezasties? Jei jau alergija gyvunams, tai mamos darbas saugot vaika nuo ju, o ne gyvunus varinet..

apie glostymus nera net kalbos, jis bijo to katino, bega nuo jo. Ligoninej pasake bronchitas, bet kadangi plauciuose garsai didziausi, itaria astma, ir vaistu nuo astmos israse. nu taip, esu uzsiminus, kad jei pas mane uzeini gal vaika teciui palik, nes tada turiu as ziureti du, vienas bega siust nori, daro bardaka, o vaikas visada pas mane daro bardaka, vis kazka sudrasko, nukisa, ar dar ka pridaro...kadangi vaiku neturiu, tai nmepritaikyta pas mane viskas padeta, kad galima pasiekti..

QUOTE(Aukso pieva @ 2009 07 10, 11:15)
Gal tiesiog kitą kartą su drauge ir jos vaiku susitikite kur nors mieste ar parke?  mirksiukas.gif

Mes gyvenam per viena auksta, tai jei paskambino i duris, neisvarysiu gal unsure.gif

QUOTE(vaidicita @ 2009 07 10, 11:19)
is tikruju katinas tikrai galejo isprovokuot plauciuku bedas jei vaikutis katinui alergiskas, is tikruju tikrai jei drauge jum artima turetumet ja suprast ir atsizvelgt i jos vaiko liga, is tikruju turedama 4+ alergija katinam suprantu kaip neigiamai veikia katinas salia. stengiuos neit pas draugus kurie laiko katina, susitinkam mano namie ar mieste, taciau jei uzeinu, visi visuomet supranta ir uzdaro katina kitam kambary ar vonioj, nesvarbu.

reiktu issiaiskint ar vaikas alergiskas katinams ir nezinau ar vaikam skiria, o suaugusiems yra atliekamas imunoterapijos seansas, kai ilga laika, kas tam tikra laiko tarpa i zmogaus organizma yra suleidziama alergijos sukelejo kokiu ten daliu ir taip palaipsniui didinant doze zmogus susigyvena su alergenu ir pastarasis nebealergizuoja. zadu rudeni ismeginti smile.gif

beje teko but patalpoj kurioj buvo buves katinas, prasidejo astmos priepuolis, astmos anksciau diagnozuota nebuvo, diagnozavo pries dvi savaites ir dabar turesiu 3 men nuolat vartot vaistus kad stabilizuot astmos bukle, o issaukt sia reakcija galejo alergenas, butent katinas.

As nezinau is kur jam ta astma. siaip nuo tos alergijos paciam pieno baltymui, kiek teko dometis, gali pereiti palaipsniui i astma. Prasidejo nuo slogos, kur truko nezinia kiek laiko, paskui buvom prie juros ir ta diena baisiai koset pradejo, kita diena pagulde i ligonine, tai ir nustate tas visas ligas...
Atsakyti
Na, jus atveju jusu drauge yra tikrai keistas zmogus: nekencia katino, bet ateidineja. As labai grieztai ta klausima pastatyciau, nes jus nesat viena seima, ir drauge jums diktuoti salygu tikrai negali. Siuo klausimus pas mane grieztai.

Zmoniu, nemylinciu gyvunu, is viso vengiu, mano draugu tarpe tokiems vietos nera.
Atsakyti
QUOTE(Rasamargarita @ 2009 07 10, 11:35)
Na, jus atveju jusu drauge yra tikrai keistas zmogus: nekencia katino, bet ateidineja. As labai grieztai ta klausima pastatyciau, nes jus nesat viena seima, ir drauge jums diktuoti salygu tikrai negali. Siuo klausimus pas mane grieztai.

Zmoniu, nemylinciu gyvunu, is viso vengiu, mano draugu tarpe tokiems vietos nera.

Nu ji nieko pries butu, jei katina kur nors uzdaryciau, arba jei jis sedetu/guletu vienoj vietoj ir nieko nedarytu smile.gif tada jai nemaisytu, o dabar jis pas mane labai dukstantis, bozi, jam tik 4 menesiai bus... Na, negaliu as atsisakyt zmogaus, nes nemegsta gyvunu, yra buve, kai ji man labai padejo, tiesiog tada venk, jei jau taip yra... Seniau taip nevaikydavo, tik dabar, kai grizo is ligonines, nes itaria, kad astma atsirado vaikui nuo mano katino.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 07 10, 11:07)
Na, pas mane vienas kambarys tera, tai mes virtuvej buvom, o ji norejo katina kambary uzdaryt , pasakiau, kad neuzdarytu, bo kniauks, kai jaus, kad yra kazkas namie ir vel man ka istampys. Tai taip, nesukele, bet pastebejau, kad labai ji nebbenori net matyt katino aplinkui, gainioja kuo toliau nuo jos. Ji aplamai nemegsta gyvunu, ir vaikas nezaisdavo su katinu tik begdavo nuo jo ir saukdavo bijau bijau. Dar siandi pradejo sneket, va, cia katinas vaika apkandziojo kazkur, suo kazkada sukandziojo negyvai vaika.. doh.gif

doh.gif kaip as jai pavaikyciau savo kate, tai net zagteltu! Dar graziau!! Negalima aplamai katino vaikyti, vyti,uzdaryti, rekti ir t.t. Tai jei jau tokia situacija, ar negalit graziai normaliai susitarti- prasau pas mane daugiau neiti, nes katino man nevaikysi, jis niekuo nekaltas, o jei manai, kad vaiko bedos su tuo susijusios, tai gal eikim prie laiptines pasikalbet??
Niekaip nesuprantu "drauges" poziciju- eina, zino, kad atseit nuo katino blogai, vaiko, veja, bet vistiek eina blink.gif - nu cia as tikriausiai kvaila, ne ji, nes nesuprantu tokiu dalyku!
Atsakyti
PAsikartosiu: TIK TAMSUS ZMOGUS RODYS INIRSI GYVUNUI, KURIS TIK ITARIAMAS, KAD SUKELE ALERGIJA JOS VAIKUI. Siuo atveju kaltu NERA. Ir jos elgesys tiesiog primityvaus zmogaus elgesys. O vat nieko nesakytu apie katina, ir galbut atrastu kokius alergenus, kuriu galbut pilni jos namai, kas labiausiai ir tiketina. Sutapimu gali buti visokiausiu.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 07 10, 11:55)
doh.gif  kaip as jai pavaikyciau savo kate, tai net zagteltu! Dar graziau!! Negalima aplamai katino vaikyti, vyti,uzdaryti, rekti ir t.t. Tai jei jau tokia situacija, ar negalit graziai normaliai susitarti- prasau pas mane daugiau neiti, nes katino man nevaikysi, jis niekuo nekaltas, o jei manai, kad vaiko bedos su tuo susijusios, tai gal eikim prie laiptines pasikalbet??
Niekaip nesuprantu "drauges" poziciju- eina, zino, kad atseit nuo katino blogai, vaiko, veja, bet vistiek eina blink.gif - nu cia as tikriausiai kvaila, ne ji, nes  nesuprantu tokiu dalyku!

Nu as kartais balsa pakeliu ant jo, nes labai kandziojas, i rankas mano baisu paziuret smile.gif bet cia kita kalba.. dabar bus kita savaite bus kelios laisvos dienos man, tai ziuresiu, kaip elgsis, ar ateis viena ar su vaiku, ar isviso ateis ir kaip elgsis su katinu, tada ir pasikalbesim. Siandi uzdaryt neleidau.

QUOTE(Rasamargarita @ 2009 07 10, 11:57)
PAsikartosiu: TIK TAMSUS ZMOGUS RODYS INIRSI GYVUNUI, KURIS TIK ITARIAMAS, KAD SUKELE ALERGIJA JOS VAIKUI. Siuo atveju kaltu NERA. Ir jos elgesys tiesiog primityvaus zmogaus elgesys. O vat nieko nesakytu apie katina, ir galbut atrastu kokius alergenus, kuriu galbut pilni jos namai, kas labiausiai ir tiketina. Sutapimu gali buti visokiausiu.

Sake uzsiregistruos siandi pas alergologa, tai ziuresim ka pasakys, kai nueis... Iki siol buvo aisku, kad alergija tik pieno laktozei..
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 07 10, 12:04)
Nu as kartais balsa pakeliu ant jo, nes labai kandziojas, i rankas mano baisu paziuret smile.gif bet cia kita kalba.. dabar bus kita savaite bus kelios laisvos dienos man, tai ziuresiu, kaip elgsis, ar ateis viena ar su vaiku, ar isviso ateis ir kaip elgsis su katinu, tada ir pasikalbesim. Siandi uzdaryt neleidau.
Sake uzsiregistruos siandi pas alergologa, tai ziuresim ka pasakys, kai nueis... Iki siol buvo aisku, kad alergija tik pieno laktozei..

Tik neisizeiskit, bet negalima ant katucio rekti net jei jis ir blogai elgiasi, yra labai geru patarimu kaciuku temoje kaip tvarkytis su kandziojimu ir per dideliu isdykavimu. Siaip mums efektyviausias dalykas vandens purkstukas (kur gelems purkst), musu katinas per kelis menesius netycia tik sudauze pora vazeliu, idreskimu jokiu nera ir panasiai. Na cia offtopic, bet kai tiesiog daug kas nezino kaip su gyvunu "kalbetis" ir rezultatu nera.
Manau, Jusu kaimyne vadovaujasi emocijomis, jos nuslugs ir rasite kompromisa.
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2009 07 10, 12:30)
Tik neisizeiskit, bet negalima ant katucio rekti net jei jis ir blogai elgiasi, yra labai geru patarimu kaciuku temoje kaip tvarkytis su kandziojimu ir per dideliu isdykavimu. Siaip mums efektyviausias dalykas vandens purkstukas (kur gelems purkst), musu katinas per kelis menesius netycia tik sudauze pora vazeliu, idreskimu jokiu nera ir panasiai. Na cia offtopic, bet kai tiesiog daug kas nezino kaip su gyvunu "kalbetis" ir rezultatu nera.
Manau, Jusu kaimyne vadovaujasi emocijomis, jos nuslugs ir rasite kompromisa.

i kaciuku tema rasiau, komentaru nesulaukiau nei vieno.. turiu as ta purkstuka, jis padeda, kad nubega salin, po keliu sekundziu vel parskrenda ir isega i koki kakla, sureaguot nespeji, nei sprigtas i nosi, nei pirstas i gerkle neveikia, kanda dar labiau ir skaudziau...
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 07 10, 12:41)
i kaciuku tema rasiau, komentaru nesulaukiau nei vieno.. turiu as ta purkstuka, jis padeda, kad nubega salin, po keliu sekundziu vel parskrenda ir isega i koki kakla, sureaguot nespeji, nei sprigtas i nosi, nei pirstas i gerkle neveikia, kanda dar labiau ir skaudziau...

o bandet papurtyt uz pakarpos ir apsnypst? Mums pirstas i gerkle labai suveikia, gal reiktu na giliau? Gal jam dantukai ruosiasi keistis ir niezti?
Atsakyti
na nesamone susigalvot kad alergija nuo katino ir katina vaikyt biggrin.gif reikia tyrimus atlikt kad tai nustatyt, be to itarima patvrtintu jei vaikui pas jus asarotu akys, begtu sloga, prasidetu dusulys.

kategoriska ir manyt kad zmones kurie nemyli gyvunu negali but draugai biggrin.gif nemyliu as ju, bet ne priesai man gyvunu myletojai, tiesiog su jais nebendrauju ju namuose kur yra laikomi naminiai gyvunai.
Atsakyti

kategoriska ir manyt kad zmones kurie nemyli gyvunu negali but draugai biggrin.gif nemyliu as ju, bet ne priesai man gyvunu myletojai, tiesiog su jais nebendrauju ju namuose kur yra laikomi naminiai gyvunai.
[/quote]

Tada ziauriai keista, kodel dalyvaujat diskusijose apie kates. Juk nemylit ju. Esu nugyvenus ne tiek jau mazai, kad nedristi pareiksti nuomones ar ja jau tureti sudaryta. LAbiau patiktu tiesiog gyvunams abejingi, o ne tokie, kuriuos istinka isterijos priepuolis, jei pro juos praeina suo, ar pamato kate kieno nors lange sedincia
Atsakyti