Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių sukeliama alergija

QUOTE(vaidicita @ 2009 07 10, 14:45)
na nesamone susigalvot kad alergija nuo katino ir katina vaikyt biggrin.gif reikia tyrimus atlikt kad tai nustatyt, be to itarima patvrtintu jei vaikui pas jus asarotu akys, begtu sloga, prasidetu dusulys.

kategoriska ir manyt kad zmones kurie nemyli gyvunu negali but draugai biggrin.gif nemyliu as ju, bet ne priesai man gyvunu myletojai, tiesiog su jais nebendrauju ju namuose kur yra laikomi naminiai gyvunai.

pas mane bunant niekada neasarojo akys, nebego sloga ir nebuvo dusulio, nei karto. o katinas pas musu 2 menesiai, ir lankosi jie daznai.
Atsakyti
sioje diskusiojoje dalyvauju todel, kad ji apie alergija katems, o ne apie meile ar ne meile, kaip jus pasisakote.
Papildyta:
QUOTE(Ragany @ 2009 07 10, 14:43)
pas mane bunant niekada neasarojo akys, nebego sloga ir nebuvo dusulio, nei karto. o katinas pas musu 2 menesiai, ir lankosi jie daznai.

na tuomet nelabai tikslinga manyt kad tam vaikeliui kaciu alergija, tikriausiai mamai is per dideles meiles truputi paranoja gavosi, besistengiant savo vaika nuo visko apsaugot. jei drauge tikrai gera patarkit daugiau pasidomet apie alergija katems, padaryt tyrima specialu kuris nustato ar yra si alergija taip zinos ko vengti ir ko ne. 4u.gif o vaikyt savo katino irgi neleiskit, juk jei jus katinuka mylit jis turi jaustis saugus tuose namuose, bet kokiu atveju tai jusu namai, jusu katinas ir jusu gyvenimas. jei draugei nepatinka nieko nepadarysi, aisku pasistenkite kad tas katinukas drauges ir jos vaiko nedraskytu, nekandziotu ir siaip neliptu ant galvos biggrin.gif juk ir jums nepatiktu jei svetimas gyvunas kurio jus nemegstat pradetu taip elgtis smile.gif kiti zmones vaiku nemegsta ir nepakencia kai jie kur bare pradeda sienom lipt, saukt rekt ir isdykaut, kiti kaciu, kiti sunu . kiekvienas mes skirtingas ir jei norime bendrauti su artimu zmogum toleruojam jo simpatijas ir antipatijas, o jei zmogus nelabai artimas- su tuo nesusigyvename ir netoleruojame dazniausiai po to pradedame nebendrauti arba bendrauti nebe taip artimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2009 07 10, 17:28)
sioje diskusiojoje dalyvauju todel,  kad ji apie alergija katems, o ne apie meile ar ne meile, kaip jus pasisakote.
Papildyta:
na tuomet nelabai tikslinga manyt kad tam vaikeliui kaciu alergija, tikriausiai mamai is per dideles meiles truputi paranoja gavosi, besistengiant savo vaika nuo visko apsaugot. jei drauge tikrai gera patarkit daugiau pasidomet apie alergija katems, padaryt tyrima specialu kuris nustato ar yra si alergija taip zinos ko vengti ir ko ne.  4u.gif o vaikyt savo katino irgi neleiskit, juk jei jus katinuka mylit jis turi jaustis saugus tuose namuose, bet kokiu atveju tai jusu namai, jusu katinas ir jusu gyvenimas. jei draugei nepatinka nieko nepadarysi, aisku pasistenkite kad tas katinukas drauges ir jos vaiko nedraskytu, nekandziotu ir siaip neliptu ant galvos biggrin.gif juk ir jums nepatiktu jei svetimas gyvunas kurio jus nemegstat pradetu taip elgtis smile.gif kiti zmones vaiku nemegsta ir nepakencia kai jie kur bare pradeda sienom lipt, saukt rekt ir isdykaut, kiti kaciu, kiti sunu . kiekvienas mes skirtingas ir jei norime bendrauti su artimu zmogum toleruojam jo simpatijas ir antipatijas, o jei zmogus nelabai artimas- su tuo nesusigyvename ir netoleruojame dazniausiai po to pradedame nebendrauti arba bendrauti nebe taip artimai smile.gif

Jis yra alergiskas pienui, o kadangi dabar atsirado pozymiai i astma, tai sako, kad cia galejo issaukti mano katinui alergija, nu zodziu... kiek zinau, sake uzsiregistruos pas alergologa, kad issitirtu, tai bus matyt ka pasakyt. Dekui uz nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 07 10, 16:58)
Jis yra alergiskas pienui, o kadangi dabar atsirado pozymiai i astma, tai sako, kad cia galejo issaukti mano katinui alergija, nu zodziu... kiek zinau, sake uzsiregistruos pas alergologa, kad issitirtu, tai bus matyt ka pasakyt. Dekui uz nuomone  4u.gif

na pienas ne katinas. dekui kad isklauset biggrin.gif o dar pasakysiu mano brolis serga astma jau daug metu ir namuose laike ilga laika katina , veliau suni. kadangi jis siem naminiam gyvunam alergijos neturi, jie bukles ir neblogina ir kazkokiu pablogejimu neissaukia. o as va turiu ta alergija ir man gyd sako kad issauke astma katinas o ir to katino net nebuvo, jis tiesiog buvo buves tuose namuose ( pries 1,5 mtu net!!! doh.gif ) ir to uzteko. buvo like balduose katino kvapas ( na ten kaimukas toks, sodyba), vyras sake katino neuzuodzia o as jauciau ta kvapa, sakau cia buvo katino sofke, tai moteryte viena net isiziojo biggrin.gif sako is kur zinai smile.gif taigi jei jau tikrai ta alergija butu stipri tokia kad galetu issaukti astma, katinuko uzdarymas nedaug kuo tepadetu.

ek, sudetinga istikruju doh.gif bet ka padarysi tenka susigyventi smile.gif bet kokiu atveju sekmes su drauge, tikiuos issiaiskins kad cia kaciukas visai ne prie ko, o juolabiau kuo jus kalta, juk ne jus su katinu pas ja einate o ji ateina, zino juk kad katinas gyvena 4u.gif
Atsakyti
Gal kas gali padeti, darau prielaida, kad galiu buti alergiska katei, bet bijau, ar uztenka tokiu simptomu, kaip labai paraudusios akys, net issimiegojus ir vasara, kiek pamenu vasara problemu nebuvau turejus iki sios, kai atsirado kate, dazniau sloguoju, nesloguodavau pratiskai niekada, net oda atrodo ne tokia, kokia buvo.. verysad.gif . Kokie simptomai jums, kas susidure su sia problema, ir tyresi?
Atsakyti
QUOTE(ugnuzhe @ 2009 10 08, 15:19)
Gal kas gali padeti, darau prielaida, kad galiu buti alergiska katei, bet bijau, ar uztenka tokiu simptomu, kaip labai paraudusios akys, net issimiegojus ir vasara, kiek pamenu vasara problemu nebuvau turejus iki sios, kai atsirado kate, dazniau sloguoju, nesloguodavau pratiskai niekada, net oda atrodo ne tokia, kokia buvo.. verysad.gif . Kokie simptomai jums, kas susidure su sia problema, ir tyresi?

Na padėti ir aiškiai įvardinti, kad tai tikrai kačių sukeliama alergija, galėtų tik gydytojas alergologas smile.gif Bet galiu apibūdinti savo simptomus( man nustatyta vidutiniškas alergijos laipsnis katėms). Kai pirmąkart pasireiškė man alergija, iškart supratau, kad čia ne įprasta sloga (o ją aš turiu pastovią jau n metų). Taigi: sloga būna skysta, nosis bėga non-stop, o akis niežti, peršti, be to, man kartais ir gomurį kutena.

Tai va tokie nemalonūs pojūčiai, nežinau kaip kitiems.
Atsakyti
QUOTE(Aukso pieva @ 2009 10 08, 15:56)
Na padėti ir aiškiai įvardinti, kad tai tikrai kačių sukeliama alergija, galėtų tik gydytojas alergologas  smile.gif  Bet galiu apibūdinti savo simptomus( man nustatyta vidutiniškas alergijos laipsnis katėms). Kai pirmąkart pasireiškė man alergija, iškart supratau, kad čia ne įprasta sloga (o ją aš turiu pastovią jau n metų). Taigi: sloga būna skysta, nosis bėga non-stop, o akis niežti, peršti, be to, man kartais ir gomurį kutena.

Tai va tokie nemalonūs pojūčiai, nežinau kaip kitiems.

hmm, turbut reiks tirtis, nes apkaltinti ir negalima, gal cia sutapimas kazkoks g.gif . Kazin kiek kainuoja toks tyrimas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 07 10, 18:58)
Jis yra alergiskas pienui, o kadangi dabar atsirado pozymiai i astma, tai sako, kad cia galejo issaukti mano katinui alergija, nu zodziu... kiek zinau, sake uzsiregistruos pas alergologa, kad issitirtu, tai bus matyt ka pasakyt. Dekui uz nuomone  4u.gif

Nereikia cia kaltinti kaciu,sunu ir visokiu kitokiu dalyku,kuriems siais laikais taip daug zmoniu,ir ypac vaiku yra alergiski .Kaip jums atrodo,kodel kiti zmones niekam nealergiski?Gal reiketu pagalvoti apie tai,kuo musu jaunos mamytes maitina savo vaikucius,ar pacios megaujasi visokiais cipsais ,spalvotais gerimais,koka kolomis,ir taip toliau ,ir taip toliau,.Teisingas posakis-pasakyk,ka tu valgai,pasakysiu kas tu esi.Patarciau dazniau paziureti i etiketes,nors ten ir labai smulkiomis raidelemis parasyta,bet dazniausiai jau galima rasti tokia info. Musu sveikata-musu rankose,nepamirskim to! doh.gif ,o alergija,tai tik viso to padarinys.
Atsakyti
Norejau paklausti, gal yra ismananciu, ar gali alergija katinui pasireiksti vien tik dusuliu, svilpimu bronchuose? be jokiu kitu simptomu kaip akiu raudonumas, ar ciaudulys stiprus, ar snarglejimasis?
Atsakyti
O jūs nenorit nueiti pas alergologą ir išsitirti? Tyrimas kainuoja apie 100 Lt, bet išsiaiškinsit ir žinosit. Alergija ne juokas. Manau, tai daug patikimiau nei ieškoti atsakymo supermamoj.
Atsakyti
QUOTE(Fauna @ 2010 04 22, 13:52)
Norejau paklausti, gal yra ismananciu, ar gali alergija katinui pasireiksti vien tik dusuliu, svilpimu bronchuose? be jokiu kitu simptomu kaip akiu raudonumas, ar ciaudulys stiprus, ar snarglejimasis?

taip gali. jusu aprasyti pozymiai yra panasus i alergines astmos, tokiu atveju padetu salbutamolis ar ventolinas, reiktu turet prie saves vaistu, kuriuos paskirtu gydytojas.
jei esat kaune, o gal ir ne kaunietems galima, gal Vilniuj irgi kazkur daro, pasiimat siuntima is seimos gyd pas alergologa-imunologa ir einat ( kaune i klinikas) tyrimas bus nemokamas. gydymas jau yra bet labai ilgas ir brangus.
taip pat vertetu apsilankyt pas pulmonologa.
Atsakyti
Labas rytas mergaitės,
Pagelbėkite prašau ar galite man kas padėti...Labai noriu sužinoti ar dukra nėra alergiška katėms.Jai nustatyta bronchinė astma,o vaikai baisiai nori kačiuko.Bet bijau,kad nepablogėtu.
Gal kas žinote kur vilniuje galima tyrimus pasidaryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledinė: 18 balandžio 2011 - 09:54