Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Apklausa: Darže auginsiu: (165 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Koki straipsni siandien perskaiciau g.gif
http://www.lrytas.lt...5...%C5%BEo.htm
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 04 02, 22:16)
uždek žvakę-padeda mirksiukas.gif

O kokia zvake reiktu degt?ar tos mazytes metaliniam indely tiktu,ar kokia kapu zvake?aciu
Atsakyti
http://www.miskouoga...-siceraria.html
Kazkoki toki pasisejau. Tik ant pokelio truputi kitokia foto. Gal jau ragavot? Rojaus soduose raso, kad tai laaaabai didelis ir nekazkokio skonio.

Tiesa, siltnamiui nusipirkom terasini pasildytuva, dujomis. Vakare kazkiek pasildom, kol kas niekas viduj neapdengta
Pasiteisino man pernai. Buvo daug paveluoto sodinimo papriku, baklazanu, naktys atsalo, o skupumas nekleido palikti. Tai labai tiko.
Panasu i sita, tik gerokai patrinta sendaikciu turguj. Ta kota patrumpinom.
http://www.movera.lt...orcer-advantage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lora11: 03 balandžio 2012 - 10:23
QUOTE(juste10 @ 2012 04 03, 10:16)
Koki straipsni siandien perskaiciau  g.gif

Gasdina gasdina... nu kas pomidorų ir bulbių lapus ir kotelius valgo?.. Kas valgo bazilikus ar ka ten dar tokiais kiekiais, kad susidarytu kenksminga norma? Nu... gal pasikarsciavau, bet man kazkaip be rysio tokie straipsniai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 04 03, 10:16)
Koki straipsni siandien perskaiciau  g.gif

po mėsos, žuvies ir kiaušinių atėjo ir daržovių, vaisių ir prieskonių eilė smile.gif
Man ypač įsiminė 'Petražolėse esantis miristicinas kepenyse virsta į narkotinę medžiagą amfetaminą' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 04 03, 11:20)
Gasdina gasdina... nu kas pomidorų ir bulbių lapus ir kotelius valgo?.. Kas valgo bazilikus ar ka ten dar tokiais kiekiais, kad susidarytu kenksminga norma? Nu... gal pasikarsciavau, bet man kazkaip be rysio tokie straipsniai  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif . Geriau pirkti visokius makaluzus is maxes
Atsakyti
Na apie straipsnius užėjo kalba, tai įdėsiu vieną, kuris verčia susimąstyti. Čia ištrauka iš jo:

"Vėžinės ląstelės turi unikalų biožymeklį, enzimą CYP1B1. Enzimai – tai baltymai, kurie yra cheminių reakcijų katalizatoriai. CYP1B1 keičia cheminę struktūrą medžiagos, vadinamos salvestroliu ir randamos vaisiuose bei daržovėse. Cheminė reakcija paverčia salvestrolį į komponentą, žudantį vėžines ląsteles ir nekenkiantį sveikatai. Enzimas CYP1B1 atsiranda tik vėžinėse ląstelėse ir reaguoja su salvestroliu, esančiu vaisiuose ir daržovėse, sudarydamas substanciją, kuri užmuša tik vėžines ląsteles!
Salvestrolis – natūrali apsauga, esanti vaisiuose ir daržovėse, kovai su grybeliais. Kuo labiau augalas pažeistas grybelinių susirgimų, tuo daugiau jis turi salvestrolio. Tokiems vaisiams ir daržovėms priklauso: braškės, mėlynės, avietės, vynuogės, juodieji serbentai, raudonieji serbentai, gervuogės, bruknės, obuoliai, persikai, žalios daržovės (brokoliai ir visos kitos kopūstinės), artišokas, raudonoji ir geltonoji paprika, avokadas, šparagai ir baklažanai.
Bet agro- ir farmacinės kompanijos apie tai žino. Ir štai, ko jie imasi:
1.Gamina cheminius fungicidus, kurie naikina grybelius ir kliudo natūralios apsaugos susidarymui (salvestroliui) augaluose, kaip atsakui į grybelinius susirgimus. Salvestrolį turi tik tie vaisiai ir daržovės, kurie neapdorojami fungicidais.
2.Labiausiai paplitę fungicidai blokuoja CYP1B1 susidarymą. Todėl, jeigu jūs valgote chemiškai apdorotus vaisius ir daržoves, jokių sveikatai padedančių efektų negausite.

o čia nuoroda į visą straipsnį:
http://www.kvantinem...iuri-ivezi.html

Po tokių straipsnių chemijos naudoti visai nesinori g.gif
Atsakyti
Galėtų geriau pradėt rašyt straipsnius Ką galima valgyti doh.gif nes iš vis pastaruoju metu viskas yra tik nuodinga cool.gif Tai vadinasi žmogus gyvenantis duagiabutyje ir neturintis žemės lopinėlio ar bent giminių kaime,iš vis yra pasmerktas nusinuodyti doh.gif

O į temą su klausimu blush2.gif Kada ir kur špinatus sėti ax.gif ? Ar į šiltnamį dabar,ar vėliau iš kart į lauką?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 03, 11:23)
po mėsos, žuvies ir kiaušinių atėjo ir daržovių, vaisių ir prieskonių eilė  smile.gif 
Man ypač įsiminė 'Petražolėse esantis miristicinas kepenyse virsta į narkotinę medžiagą amfetaminą'  smile.gif

Jo, man irgi šitas labiausiai įstrigo. Pagalvojau, kad dabar gali narkomanai ne tik aguonas, bet ir petražoles praretint lotuliukas.gif O gal policija ateis ir uždraus augint "petriuškas" lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 04 03, 11:52)
Galėtų geriau pradėt rašyt straipsnius Ką galima valgyti doh.gif nes iš vis pastaruoju metu viskas yra tik nuodinga cool.gif Tai vadinasi žmogus gyvenantis duagiabutyje ir neturintis žemės lopinėlio ar bent giminių kaime,iš vis yra pasmerktas nusinuodyti doh.gif

O į temą su klausimu blush2.gif  Kada ir kur špinatus sėti ax.gif ? Ar į šiltnamį dabar,ar vėliau iš kart į lauką?

Mano špinatai jau išdygė šiltnamyje. O praėjusią savaitę pasėjau ir lauke, nes nemačiau oro prognozių. Bet manau, kad nieko jiems nenutiks, nes dar nebus ir išdygę.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 04 03, 11:54)
Jo, man irgi šitas labiausiai įstrigo. Pagalvojau, kad dabar gali narkomanai ne tik aguonas, bet ir petražoles praretint  lotuliukas.gif O gal policija ateis ir uždraus augint "petriuškas"  lotuliukas.gif

tai, kad ne petruškose esmė, esmė - dabos tuos, kurie daugiausia tų petruškų suvalgo. Kepenų medžioklė nusimato cool.gif lotuliukas.gif Arba pradės koks amfos mėgėjas kiaules augint ir vien petruškomis šert.

Juokas juokais, bet miško kirtimuose tenka aptikti kanapių plantacijas. Padažnėjo ir tvarkos saugotojų reidai, malūnsparniais vis zuja virš galvų.
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 04 03, 10:27)
Enzimai – tai baltymai, kurie yra cheminių reakcijų katalizatoriai.

Gal ir painiojuosi, bet man regis enzimai, tai tie patys fermentai.

Prašau priminkite, kada reikia shalot svogūnus sodinti?
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 03, 10:59)

Juokas juokais, bet miško kirtimuose tenka aptikti kanapių plantacijas. Padažnėjo ir tvarkos saugotojų reidai, malūnsparniais vis zuja virš galvų.

Paskui taip ir gaunasi, kad nei augintojai, nei saugotojai tų kanapių neberanda biggrin.gif
Juokas gi. Juokas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 04 03, 12:03)
Paskui taip ir gaunasi, kad nei augintojai, nei saugotojai tų kanapių neberanda  biggrin.gif
Juokas gi. Juokas  4u.gif

vienais metais seneliukas kaimynas šalia šiltnamio augino, gražu rudenį buvo žiūrėt, kai kanapės lingavo nuo paukščiukų antplūdžio. Pasidarė vakarėlį, vadinas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 03 balandžio 2012 - 11:09
sveikos merginos, uztikau, kad snekat apie kompostines, kur duoda nemokamai.Turiu klausima, kaip tos plastmases kokybe , paskaiciau reiks sumoketi uz ja, jei sugadinsi.Kalbejot apie eiles Kaune atsiimant , o tie kur uzsiregistrave irgi turi stovet? Ar tilptu parsivezti lengva masina? ax.gif Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitele22: 03 balandžio 2012 - 11:22