Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Apklausa: Darže auginsiu: (165 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 31, 19:50)

ar tikrai kvepia kitaip nei paprastieji? g.gif

Panašiai, tik kvapas stipresnis ir saldesni - pjaustėme ir valgėme kaip obuolius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 03 31, 21:24)
g.gif  ką sodinate toliausiai - į daržo galą  g.gif

Pas mane toliausia vieta- geriausiai apšviesta saulės, šilčiausia, todėl ten šiemet keliaus arbūzai, kukurūzai, pomidorai keli g.gif
Atsakyti
O man pernai pavyko uzauginti nuostabius kopustus. Tiek paprastus tiek ir kalafiorus su brokoliais. Dar iki dabar situ saldikly turiu smile.gif kame paslaptis nesu tikra bet manau trys variantai -sekla, kompostine zeme pagerintos lysves, tiesiog geri metai. Vistik manau didziausia itaka padare geros seklos. Pirkau S&G . Na siemet vel sitos firmos uzsipirkau. Ziuresim kas gausis.

Beje ridikeliai man geriausiai siltnamy uzauga. Pora kart paseju su poros sav pertrauka ir gana. Paskui kazkaip nebesinori... Skaniausia veisle- Carmen Nojaus seklu.

Gal kas papasakosit kaip svogunus is seklu uzsiaugint?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 03 31, 18:50)
į kokią žemę sėjai? g.gif
Papildyta:

Durpetos durpės daigams sumaišytos su smėliu ir sava kompostine žeme.
Sakai, galėjo nuo mano kompostinės žemės? g.gif Pirmiausiai atsirado ant brugmansijų ir žaibiškai persimetė ant daigų.

wytaute69, aš svogūnų sėklas pamirkau pusdienį ir pasėju į žemes indelyje. Atėjus laikui susodinu tuos siūlgalius daržan ir laukiu svogūnų. Kad man atrodo, augini kaip visą kitą ir užauga.
Aš šiandien Exhibicion pasėjau. Žiūrėsim kas ten per čiuda-juda bus biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, permeciau tema akim ir matau kad cia rimti zmones susirinke o mano klausimas baisiai netradicinis, tai gal bent jau nukreipsit teisiga linkme. Man smalsu, kai krapstotes darze, ar nuogom rankom kapstotes?? Klausiu ne del saves (siaip ne taip susidoroju su baziliku auginimu ant palanges..), o del mociutes, kuri turbut galetu su gelem tvarkytis kiaura para.. Bus matyt susizeidus pirsta kuria diena sode, baisiai supuliavo, delnas istino kad net krumpliu nesimato, pas daktarus buvo bet jie tik paspaude ir isleido namo be nieko (pati namo griztu tik velykom), dabar jau sako kad sode dirbs tik su pirstinem, bet tos medicinines sako gali netikti kadangi jau rankos senos, kauletos ir dar pati pasake kad issikreivojusios.. Ir zinau kad tu pirstiniu nenusipirks kiek reikes, ir baisiai pergyvenu kad kas rimciau nebutu, 80 metu zmogaus sveikata jau ne tokia kaip dvidesimtmecio, kad nekreiptu demesio i tokius dalykus.. gal galit ka patart, ar tinka tos medicines pirstines? jei taip, tai imt didesnes ar tokias kad apsitemptu (daigelius butu patogiau suimt). ar geriau deti medicines ir ant virsaus dar tas baltas kur senukuose buna? ar tos rimtesnes geriau, kur namu ruosos darbams? buciau dekinga uz bet kokia pagalba, nes zinau kad mociute neturi nei istekliu nei pati save taip saugo.. is anksto dekoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda_avis @ 2012 03 31, 23:45)
gal galit ka patart, ar tinka tos medicines pirstines?

Medicininių nenaudoju, nes tik prilieti kokį šapelį ir joms ate g.gif Turiu nusipirkus statybininkų prekėse tokias juodas darbines, iš viršaus medžiaga, o delnas ir pirštai guma užpilti. Buvo nepigios apie 8 lt, bet turiu jau trečius metus, patvarios labai g.gif Šiaip jas deduosi kai pas kokius spygliuočius einu, avietes, agrastus ir su kakais vozojuosi, ar daržo "statybom" užsiimu (karučiu ką vežioju, kuoliukus gaminuosi...) ax.gif Visais kitais atvejais- plikom rankom. Turėjau kartą bėdą kaip Tavo močiutė, rožės spyglys buvo taip nykštį užzarazinęs, kad visą savaitę intensyviai gydžiau šiltomis kalio permanganato, ramunėlių vonelėmis ir alijošiaus tepalu. Būtinai reik gydyti močiutės ranką, kad kraujo krėtimas nesigautų. Nuvažiuokit abi į vaistinę, gal ką patars, jei gydytojas niekuom nepadėjo g.gif
Atsakyti
As visada dirbdavau plikom rankom. Man taip smagiau. Dabar kai kruva vaiku ir vis atbega su kokiais norais-sysiu kaku valgyt gert, tai naudoju medicinines pirstines kad kai staigiai reik svariu ranku galeciau iskart nuimovus pirstines ir turet. Tiek kad jos vienkartines labai jau...mociutei gal kokias tvirtesnes rekomenduociau, kad ir tas virtuvines. Man tai turi but zemes pojutis, as negaliu su storom dirbt . Kaimiete biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 01, 08:15)
tai naudoju medicinines pirstines kad kai staigiai reik svariu ranku galeciau iskart nuimovus pirstines ir turet.

Bandžiau aš jas, bet labai nepatiko schmoll.gif Užsimaut tai užsimoviau, bet viduje rankos negavę oro taip išprakaitavo, kad po darbo darže vos nulupau jas, ir tai gabalais biggrin.gif Pirštai išbrinkę buvo kaip po baseino doh.gif Tai kur jau čia senam žmogui g.gif Jei penkioms minutėms tai suprantu, bet jei darbuo kelioms valandoms- jos visai netikę, kaip ir kitos grynai guminės. Visai medžiaginių irgi minusas tas- kad visai švarių rankų nepavyks išlaikyti, pirštai vistiek nusitepa, ir jei jau ką aštraus grybštelėjai- eina kiauriai, lyg be pirštinių būtum.
Atsakyti
Na as keliu valandu tai niekad negaliu sau leisti biggrin.gif max pusvalandi be pertraukos gaunu pasikapstyt ... Tai man tinka.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 31, 14:32)

KUri bandėt kvepenčiuosius moliūgus auginti, tuos, katrie į kriaušę savo forma panašūs? Aš sodinau, bet nei vieno moliūgo taip ir nesulaukiau. Gal kam pavyko? Kas per daiktas? Su kuo valgomas?  smile.gif

Geriausiai išsilaikę moliūgai.Dar dabar vieną turiu. thumbup.gif
Dirbu tik plikomis rankomis,turiu pajausti kiekvieną augalėlį,negaliu su pirštinėmis. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 31, 19:51)
O susikabinantiems žirniams net pačioje pradžioje nereik pagelbėti?

tikrai nereikia thumbup.gif stengiuosi auginti tokius augalus, kurių priežiūrai nereikia daug pastangų.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 03 31, 20:21)
*o ką į jų vietą pasėti dar būtų galima,kad nebūtų tuščias plotelis  g.gif
** ar iškultivuotą plotą pačiai lysvėmis susikasti

*trumpai augančių augalų nesodinu ištisomis plantacijomis, o labai mažai lopinėliais. Pvz. 20cm. ilgio tarpuką pasėju, o kai nuimu derlių, o tuščią vietą sodinu serenčius medetkas, prieskonius.
**daržo nekasu. Kai iškultivuoja (kadangi neturiu tiek daug mulčio, tai dalį daržo kultivuoju), lysves darau tik su grėbliu ir kauptuku.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 03 31, 21:24)
*g.gif  ką sodinate toliausiai - į daržo galą  g.gif tikriausiai tas kurios paskutinės nuimamos  g.gif
**ar labai rizikuosiu kelis pomidorus lauke augindama  g.gif

*man jokio skirtumo-daržo pradžia ar pabaiga. Man daržas turi būti iš visų pusių gražus ir žydintis wub.gif
**surizuok mirksiukas.gif Jeigu bus vasara ne drėgna, tai derliaus sulauksi. Lauke auginti pomidorai yra žymiai skanesni ir sveikesni.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 03 31, 19:24)
ar labai rizikuosiu kelis pomidorus lauke augindama  g.gif (pirmi metai su pomidorais ir tokiu kiekiu turto darže tai klausimų begalės  ax.gif )

As pernai auginau darze pomidorus, tai tokie geri buvo, kad as apakus ir kaimyne labai pavydejo, kuri siltnamyje augino. Tik gal sunoko kiek veliau, bet marinavimam netrukde, nes kai prasidejo marai, as pabijojau ir visus isskyniau , sudejau i dezes tarp laikrasciu, sunoko labai greitai, niekas negedo, zodziu pomidoru turejau be proto. Gal pomidoru metai buvo biggrin.gif
Atsakyti