Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Apklausa: Darže auginsiu: (165 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(ausrap @ 2012 04 01, 09:41)
O ar nepuolė kirmėlės kopūstų? Gal kokią apsaugą naudojat? Niekad neauginau, šiemet nusipirkau kalafijorų ir smailiagūžių kopūstų sėklų, tai anyta rėkia jau dabar kad visi kirminais apeis. doh.gif
Labai išsamiai apie svogūnų auginimą, prie kiekvienos nuotraukos yra aprašymas:
Svogūnų auginimas

puole. Naudojau labai gera ir patikima buda - rankytem surankiojau visus biggrin.gif Vaikams labai patiko uzsiemimas tai jei koki viena kita ir praziopsojom, labai zalos nepridare. Tiesa pora ziediniu buvo smarkiai nugrauze lapus, bet tas nesutrukde jiems dideliu galvu isaugint. O tos tokios zalios kirmeles, kur jau pacias galvas eda tai kazkaip nelabai puole. Kiek pamaciau isrinkau ir tas.
Atsakyti
QUOTE(Meda-1 @ 2012 04 01, 12:55)
O medetku - kazkaip nesugalvojau. Priminkite, nuo ko jos apsaugo?

mane, kai peršalu ar uždegimas kamuoja biggrin.gif o darže nuo ko apsaugo neparašysiu. Visur randu parašyta, kad nuo kenkėjų reikia daug sėti prieskonių ir vaistažolių, o kadangi medetkų didžioji dalis pasisėja savaime darže, tai jų pas mane ir yra daug.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 01, 13:05)

*turiu va tokią foto,čia buvo parašyta,kad daržas atskirtas nuo gėlyno  ax.gif

**o mulčiuoti kaip?pasėji tik neleidi sužydėti nukerpi ir suguldai šalia ane  ax.gif
***nieko nespėjau,nes buvom išvykę porai savaičių  ax.gif kažkaip greit užaudo per tą laiką ir grįžus jau buvo sudoroti,net nespėjus sukti galvų  cool.gif
drinks_cheers.gif

*gražu bigsmile.gif
**garstyčias buvau pasėjusi pavasarį ten, kur liepos mėnesį sodinau braškes, tai jas nupjoviau ir guldžiau šiltnamyje ir lauke ant pomidorų žemės.
***turėjau mintį ne žmogaus rankų prisilietimą dėl kenkėjų apsaugos, o kad augalai apsaugotų kitus augalus nuo kenkėjų. Jau daug kartų rašiau, kad darže turi būti spalvų, kvapų, žiedų ir rūšių įvairovė. Man šis būdas pasiteisina labai labai.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 04 01, 12:54)
Šios firmos sėklų neperku, nes skaičiau atsiliepimų, kad jie prekiauja genetiškai modifikuotomis  rolleyes.gif

oi blink.gif o is kur cia tokia info?
Atsakyti
QUOTE(juoda_avis @ 2012 03 31, 23:45)

Aš nadoju vienkartines plonytes, bet ant jų užsimaudu dar vienas pagumintas pirštines. Man darže irgi vaikai ramybės neduoda, todėl visad turiu būt pasiruošus turėt švarias rankas rolleyes.gif

QUOTE(jediara @ 2012 04 01, 12:54)
Šios firmos sėklų neperku, nes skaičiau atsiliepimų, kad jie prekiauja genetiškai modifikuotomis  rolleyes.gif

Čia aš pernai gąsdinau visus modifikuotom sėklom. Sėklos tos firmos gal ir nemodifikuotos, greičiausiai ir nemodifikuotos, kadangi modifikuotomis ir negalima prekiauti, jeigu jos naudojamos žmonių maistui, o kolkas man regis ir išvis Lietuva dar neįsileidžia modifikuotų sėklu, bet kadangi ši firma yra Seengenta seeds atstovė, tai iš principo nepirksiu nieko pas juos. Seengenta seeds užsiima augalų genomodifikavimu ir visais būdais bando vis pralįst ir su genetiškai modifikuotais rapsais ir kukurūzais. Iš principo iš jų nepirksiu nieko. Ir manau, kad kuo daugiau bus protestuojančių prieš šią įmonę, tuo geriau, tuo mažiau šansų tuo brūdu Lietuvą užš..t.

QUOTE(Meda-1 @ 2012 04 01, 12:55)
Tagetes ir visur seju. O medetku - kazkaip nesugalvojau. Priminkite, nuo ko jos apsaugo?
Dar kazko labai noriu, kas nuo uodu apsaugotu. Ka sejate> Pas mus sito gerio daug sode.

Medetkos ir gražu, ir sveika daržui, ir sveika žmogui, ypač moterims nuo visokių moteriškų smulkių bėdelių, ant jų ganosi daug visokių bimbaliukų, kurie ir kenkėjus praretina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 01 balandžio 2012 - 13:34
na siemet nieko nepakeisiu jau smile.gif prisipirkau, o kitamet tada pagalvosiu. Bet tu paprastu irgi nenoriu. Sh gaunasi...ypac is visokiu kopustu. O ka manot apie Sperli firmos seklas? Taip pat profesionali linija.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 01, 09:59)
dengia agro plėvele  mirksiukas.gif  aš taip šiemet žadu daryti,nes pernai visus suėdė  doh.gif

Tai visą laiką ir turi būri apdengti? Tipo šilnamiuke ir auginti, kol valgysim? g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 04 01, 15:33)
Iš principo iš jų nepirksiu nieko. Ir manau, kad kuo daugiau bus protestuojančių prieš šią įmonę, tuo geriau, tuo mažiau šansų tuo brūdu Lietuvą užš..t.

drinks_cheers.gif good.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 01, 14:15)
**garstyčias buvau pasėjusi pavasarį ten, kur liepos mėnesį sodinau braškes, tai jas nupjoviau ir guldžiau šiltnamyje ir lauke ant pomidorų žemės.
***turėjau mintį ne žmogaus rankų prisilietimą dėl kenkėjų apsaugos, o kad augalai apsaugotų kitus augalus nuo kenkėjų. Jau daug kartų rašiau, kad darže turi būti spalvų, kvapų, žiedų ir rūšių įvairovė. Man šis būdas pasiteisina labai labai.

**a šitaip g.gif
***ai ne dar nieko nežinojau apie tokias apsaugas blush2.gif
bet gal dėl to buvo lengviau sėtis viską ką turėjau biggrin.gif o dabar suku galvą kur ką prie ko biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ausrap @ 2012 04 01, 15:06)
Tai visą laiką ir turi būri apdengti? Tipo šilnamiuke ir auginti, kol valgysim? g.gif

na taip rašė,kad uždengia ir pamiršta,nebent palieti arba apravėti atidengia ax.gif
ar aš blogai atsimenu g.gif
Atsakyti
Sveikos supermamos,

ateinu i jusu tema ieskoti pagalbos. ax.gif Istorija tokia: turime apleista zemes sklypa (lysviu jis nemate kokius 7 metus), si pavasari noreciau ten pasodinti siek tiek gerybiu, nieko labai rimto - salotos, ridikeliai, zirneliai, pora svoguneliu, prieskoniniu zoleliu. Rudeni zemes niekaip neapdorojome. Jei darbus pradesime artimiausiu laiku, galima tiketis derliaus? Kaip reiketu paruosti zeme?
Labai tikiuosi jusu atsakymu. 4u.gif
Atsakyti
Ką daryt? Iš sėklų sėti svogūnai jau užaugo tiek, kad prašosi persodinami g.gif Ima griūt kai kurie ant šono, o lauke dar per anksti pasodint g.gif Negi pikiuot tuos siūlus g.gif doh.gif O gal rizikuot į lysvę po priedanga g.gif
Atsakyti
Mergickos, kur jus perkat tas pirstines Vilededos, ar yra Senukuose ar kituose pc, ar siunciates? As be pistiniu ne dienos darze negaliu , oda l. jautri, todel daugybe ju sunaudoju, o sios butu liuks?Aciu.
Atsakyti
Ant palanges iskeliavo serenciai, bazilikas, rozmarinas, levandos , ziles. Su agurkeliais dar luktelesiu savaitele. O va aguroti rusy radau issitraukiau seklytes tai naturaliai mirkytos... Na sukisiu I zeme, ziuresim kas cia gausis is ju...
Papildyta:
Nusipirkau ir as medetku, grazinsiu darza smile.gif
Atsakyti