Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveiki 4u.gif Tikiuosi į ta tema pataikiau blush2.gif situacija tokia. Taip jau susiklostė, kad stažo nepakanka ir žinau kad negausiu pinigeliu NGA. Tik tiek kad darbo biržoi lankytis nereikes. Bet kaskur esu skaičius, kad soc rupyba ismoka vienkartine ismoka. Ar tai tiesa? Jeigu taip, tuomet kada i sac rupyba galima kreiptis?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(supermamacka @ 2012 04 12, 09:59)
Labas 4u.gif
Norečiau informacijos apie dekretinės atostogas, kaip dalinama 126 d. ir kada prasideda mot. tev atostogos?
Kiek žinau į dekretinės išeinama 30 sav. bet kadangi pas mane neužtenka darbo stažo mano atostogos prasidės 36 neštumo sav. t.y 4 sav iki gimdymo.
Kaip paskui man išmokės dekretinės ir už kiek dienų?
Ačiukas  wub.gif

Viskas tas pats,kaip ir butumete isejusi 30 sav i dekreta,tik dabar dekretas pailges tais 4 sav it VPA prasides tik tada kai baigsis NGA.
Papildyta:
QUOTE(Sontelis @ 2012 04 12, 11:45)
Sveiki 4u.gif  Tikiuosi į ta tema pataikiau blush2.gif   situacija tokia. Taip jau susiklostė, kad stažo nepakanka ir žinau kad negausiu pinigeliu NGA. Tik tiek kad darbo biržoi lankytis nereikes.  Bet kaskur esu skaičius, kad soc rupyba ismoka vienkartine ismoka. Ar tai tiesa? Jeigu taip, tuomet kada i sac rupyba galima kreiptis?
Aciu 4u.gif

Kai sueis 30 sav,paimsit is gydytojos pazyma apie nestuma ir eisit i soc.centra rasit prasima vienkartinei nesciai gauti 260 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 12 balandžio 2012 - 13:07
sveikos mergaites 4u.gif
as su klausymu pas jus,stoviu darbo birzoje,nuo kovo menesio.siandien pristaciau pazyma savo konsultantei kuria israse gydytoja,jog isleidzia as atostogu iki rugpjucio 11,klausymas toks-jai man buvo paskirta bedarbio pasalpa 650lt kurios dar ne karto negavau,ar ja man ir mokes ar bus skaiciuojami visai kitaip pinigeliai,ir Jus minejote kad jai per 2 metus yra 12 menesiu tai galima tiketis DEKRETINIU,NIEKO AS TEN NESUPRANTU doh.gif
Atsakyti
galbut kazkuri jau susiduret arba konsultavotes sodroje kaip su naujaja tvarka, kai pasirenki varianta 70 ir 40 ir antrais metais grizti i savo darbo vieta. ar viskas teisiskai ten tvarkinga? nes girdejau tokiu idomiu gandu, kad pasirinkus si varianta negali grizti i savo darba, nes grizus, bus nutrauktos atostogos, vadinasi antrais metais 40 proc. negausi, nebent dirbti kazkur kitur g.gif negi taip is tikro? dabar laukiuosi ir svarstau koki varianta reiks pasirinkti, nes antrais metais noresiu grizti darban ir tie 40 proc nepamaisytu auklei ax.gif
zinau, kad nebuvo istatymiskai sutvarkyti tie niuansai, kad esi motinystes atostogose, nes gauni pasalpa, bet lygiagreciai jau dirbi. gal jau kazkas ta linkme buvo padaryta?
Atsakyti
QUOTE(liudvine @ 2012 04 12, 14:27)
sveikos mergaites 4u.gif
as su klausymu pas jus,stoviu darbo birzoje,nuo kovo menesio.siandien pristaciau pazyma savo konsultantei kuria israse gydytoja,jog isleidzia as atostogu iki rugpjucio 11,klausymas toks-jai man buvo paskirta bedarbio pasalpa 650lt kurios dar ne karto negavau,ar ja man ir mokes ar bus skaiciuojami visai kitaip pinigeliai,ir Jus minejote kad jai per 2 metus yra 12 menesiu tai galima tiketis DEKRETINIU,NIEKO AS TEN NESUPRANTU doh.gif

Reikia dirbti,kad butu kam isleisti i dekreta.
Kiek zinau,tai gaudinesit bedarbio pasalpa.
Papildyta:
QUOTE(dushianerami @ 2012 04 12, 14:41)
galbut kazkuri jau susiduret arba konsultavotes sodroje kaip su naujaja tvarka, kai pasirenki varianta 70 ir 40 ir antrais metais grizti i savo darbo vieta. ar viskas teisiskai ten tvarkinga? nes girdejau tokiu idomiu  gandu, kad pasirinkus si varianta negali grizti i savo darba, nes grizus, bus nutrauktos atostogos, vadinasi antrais metais 40 proc. negausi, nebent dirbti kazkur kitur  g.gif  negi taip is tikro? dabar laukiuosi ir svarstau koki varianta reiks pasirinkti, nes antrais metais noresiu grizti darban ir tie 40 proc nepamaisytu auklei  ax.gif
zinau, kad nebuvo istatymiskai sutvarkyti tie niuansai, kad esi motinystes atostogose, nes gauni pasalpa, bet lygiagreciai jau dirbi. gal jau kazkas ta linkme buvo padaryta?

Kai as teiravausi,mane patikino,kad galima bus grizti i savo darbo vieta,gaudineti atliginima ir pasalpa.
Atsakyti
Klausimas: Jei dabar esu VPA, tačiau už poros savaičių turėčiau išeiti NGA atostogų, o VPA atostogos baigiasi po mėnesio, tai jei išeičiau laiku į NGA atostogas ar gausiu už visas 126 kalendorines dienas ar man už tas dienas kurias gausiu VPA nesiskaičiuos motinystės pašalpa?
T.Y. kaip labiau apsimoka išeiti į dekretą, kai sueina 30 savaičių ar kai sueina pirmam vaikui 2 metai? tarp vaiko gimtadienio ir dekreto skirtumas apir 2 savaites.
Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(erigra @ 2012 04 12, 23:11)
Klausimas: Jei dabar esu VPA, tačiau už poros savaičių turėčiau išeiti NGA atostogų, o VPA atostogos baigiasi po mėnesio, tai jei išeičiau laiku į NGA atostogas ar gausiu už visas 126 kalendorines dienas ar man už tas dienas kurias gausiu VPA nesiskaičiuos motinystės pašalpa?
T.Y. kaip labiau apsimoka išeiti į dekretą, kai sueina 30 savaičių ar kai sueina pirmam vaikui 2 metai? tarp vaiko gimtadienio ir dekreto skirtumas apir 2 savaites.
Dėkui.

Gausit ir pirma vaiko VPA ir antro vaiko priklausanti NGA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 04 13, 08:01)
Gausit ir pirma vaiko VPA ir antro vaiko priklausanti NGA.

Ačiū smile.gif
Atsakyti
sveiki,turiu dideli prasyma,kas galit man greit atrasyt,yra tokia didele problema,leliukas jau turi gimt iki menesio galo ir vyras norejo iseit i tevystes atostogas kol vaikui sueis 1 menuo,bet va yra taip kad darbdavys nori dar pries isejima i atostogas atleisti ji,tai tarkim jei taip nutiktu,jis negaletu jau pretenduot i tevystes atostogas menesiui?nes skaitytusi kaip nedirbantis,(stazas per 24men 12men tikrai yra)buciau labai dekinga uz atsakyma,nes dabar turim toki galvos skausma kad bloga darosi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Emiliomamayte @ 2012 04 13, 17:18)
sveiki,turiu dideli prasyma,kas galit man greit atrasyt,yra tokia didele problema,leliukas jau turi gimt iki menesio galo ir vyras norejo iseit i tevystes atostogas kol vaikui sueis 1 menuo,bet va yra taip kad darbdavys nori dar pries  isejima i atostogas atleisti ji,tai tarkim jei taip nutiktu,jis negaletu jau pretenduot i tevystes atostogas menesiui?nes skaitytusi kaip nedirbantis,(stazas per 24men 12men tikrai yra)buciau labai dekinga uz atsakyma,nes dabar turim toki galvos skausma kad bloga darosi...  doh.gif

taip,tada negales iseiti,nes nebus kam ji isleisti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 04 13, 17:34)
taip,tada negales iseiti,nes nebus kam ji isleisti.

nu bet kaip ziauriai,tai gaunasi kad darbdavys pakisa koja ir mes sodrai padovanojam kur galejo gaut 100proc atlyginimo pasalpa... doh.gif doh.gif
Nebent tartis su darbdaviu kad jis atleistu mano vyra tik po tevystes atostogu....
g.gif aisku jei jis tures dar zmogiskumo tai nebus jam sunku tai padaryt....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emiliomamayte: 13 balandžio 2012 - 16:51
QUOTE(Emiliomamayte @ 2012 04 13, 17:39)
nu bet kaip ziauriai,tai gaunasi kad darbdavys pakisa koja ir mes sodrai padovanojam kur galejo gaut 100proc atlyginimo pasalpa... doh.gif  doh.gif
Nebent tartis su darbdaviu kad jis atleistu mano vyra tik po tevystes atostogu....
g.gif aisku jei jis tures dar zmogiskumo tai nebus jam sunku tai padaryt....

Tegul pakalba,kad atleistu po tevystes atostogu,gi ne metams ar dviems eina,o tik menesiui.
Atsakyti