Įkraunama...
Įkraunama...

Valdorfo mokykla Vilniuje

QUOTE(vaižgantė @ 2011 01 12, 18:05)
Matosi, vieno iš tėvelių reklaminis postas, mėginantis pagerinti nuomonę apie šią mokyklą.

Vaižgante, įdomi Jūsų nuomonė, ar aplamai Valdorfo pedagogika nesirinktina, ar pedagogika gera, bet abejotinos kokybės jos įgyvendinimo kokybe ViVoje?

Kokios mokyklos, Jūsų pastebėjimu, yra vertos dėmesio Vilniuje (vidurinės)? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(prabegom @ 2011 01 13, 13:34)
Vaižgante, įdomi Jūsų nuomonė, ar aplamai Valdorfo pedagogika nesirinktina, ar pedagogika gera, bet abejotinos kokybės jos įgyvendinimo kokybe ViVoje?

Kokios mokyklos, Jūsų pastebėjimu, yra vertos dėmesio Vilniuje (vidurinės)? Ačiū.

Neturiu nieko prieš Valdorfo pedagogiką. Tik VIVA mokykla su ja mažai ką bendro turi.
Nėra LT mokyklų, kuriose būtų dirbama pagal kokią nors išties vertą dėmesio sistemą ir kad joje dirbtų kvalifikuoti pedagogai. Tėvai rinktis neturi iš ko. Yra mėginimų kurti kitokią mokyklą. Vienas iš jų yra "Tautinė mokykla", esanti Anykščių rajone. Šiuo metu joje mokosi penki mokiniai.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 01 13, 17:10)
Neturiu nieko prieš Valdorfo pedagogiką. Tik VIVA mokykla su ja mažai ką bendro turi.
Nėra LT mokyklų, kuriose būtų dirbama pagal kokią nors išties vertą dėmesio sistemą ir kad joje dirbtų kvalifikuoti pedagogai. Tėvai rinktis neturi iš ko. Yra mėginimų kurti kitokią mokyklą. Vienas iš jų yra "Tautinė mokykla", esanti Anykščių rajone. Šiuo metu joje mokosi penki mokiniai.

"Nėra LT mokyklų, kuriose būtų dirbama pagal kokią nors išties vertą dėmesio sistemą ir kad joje dirbtų kvalifikuoti pedagogai."
Kiek daug šiuo sakiniu pasakyta g.gif
Atsakyti
Būtų kita situacija, jei LT būtų lengviau įsteigti mokyklą. Norinčių tikrai atsirastų.
Atsakyti
Siūlau pažiūrėti šį filmą-
http://www.goethe.de...t/lt6679656.htm
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 01 12, 20:05)
Matosi, vieno iš tėvelių reklaminis postas, mėginantis pagerinti nuomonę apie šią mokyklą.

Kokia jūs keista ir kaip negerbiate kitų. Kas tik kitos nuomonės - iškart reikia menkinti. Žmogus parašė nuomonė, o jį išvadini reklamine ir lieki teisi.
Papildyta:
QUOTE(Aš1 @ 2011 01 13, 14:13)
Na vaižgantės pozicija manau jau visiems aiški. Tai tipažas žmogaus, kuris piršto nepajudina, kad kažką sukurtų - vien griauti ir kritikuoti. Tam sugebėjimų nereikia beveik jokių, o jautiesi svarbus. Tokių, deja, nemažai yra tarp mūsų. Jie nori, kad už juos kažkas viską padarytų, ir vaikus užaugintų. Tai Sovietinis palikimas, kai partija viskuo pasirūpindavo.  Tik užuojautos verti tokie žmonės, nes jiems gyvenimas vien juodomis spalvomis pieštas.

Ji buvusi mokytoja. Užuot kūrusi - tik kritikuoja. Vaikas nepritapo šioje mokykloje. Bet gi ne tik šioje nepritapo g.gif berods dabar trečioj jau mokosi..
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2010 11 11, 19:26)
Viktorija, pritariu viskam, ką parašėt.
Aš taip pat buvau užliūliuota tos propagandos. O paskui pirmiausia pradėjau stebėtis, kaip jie nesugeba nė tų baisių patalpų kažkaip meniškai sumąstę pasitvarkyti. Vėliau tas stebėjimasis vis augo ir augo...

Mano kolegės dukra mokosi šioje mokykloje. jie gavo ES paramą ir vasarą rekonstruoja mokyklą.
Atsakyti
QUOTE(param @ 2011 02 02, 14:20)
Ji buvusi mokytoja. Užuot kūrusi - tik kritikuoja. Vaikas nepritapo šioje mokykloje. Bet gi ne tik šioje nepritapo  g.gif berods dabar trečioj jau mokosi..

Mano vaikas puikiausiai pritapo šioje mokykloje. Pasiėmiau, kad nedegraduotų. Nuo penktos klasės mokosi toje pačioje mokykloje, kurioje baigė pirmąją klasę ir jam sekasi gerai. Neturiu jokių problemų nei dėl mokymosi, nei dėl elgesio. Dabar jis septintokas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaižgantė: 02 vasario 2011 - 14:25
QUOTE(vaižgantė @ 2011 02 02, 16:24)
Mano vaikas puikiausiai pritapo šioje mokykloje. Pasiėmiau, kad nedegraduotų. Nuo penktos klasės mokosi toje pačioje mokykloje, kurioje baigė pirmąją klasę ir jam sekasi gerai. Neturiu jokių problemų nei dėl mokymosi, nei dėl elgesio. Dabar jis septintokas.

kaip tokiai atsakingai mamai, gal reikėjo prieš tai išsiaiškinti leidžiant į degradų mokyklą g.gif
bet taip aršiai kovoti. čia jau kažkokios asmeninės nuoskaudos, negali būti iš niekur tokio aršumo ir pykčio
Atsakyti
QUOTE(param @ 2011 02 02, 14:27)
kaip tokiai atsakingai mamai, gal reikėjo prieš tai išsiaiškinti leidžiant į degradų mokyklą  g.gif
bet taip aršiai kovoti. čia jau kažkokios asmeninės nuoskaudos, negali būti iš niekur tokio aršumo ir pykčio

Iš tos klasės ir daugiau vaikų pasiėmė. Pasiėmė savo sūnų ir ta mama, kuri man šią mokyklą rekomendavo kaip pačią geriausią smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 02 02, 16:32)
Iš tos klasės ir daugiau vaikų pasiėmė. Pasiėmė savo sūnų ir ta mama, kuri man šią mokyklą rekomendavo kaip pačią geriausią smile.gif

Vadinasi, tai buvo ne jūsų mokykla. Man tik nesuvokiama, kodėl reikia menkinti tuos, kuriems ji patinka? Tegu žmonės, kuriems įdomu eina, aiškinasi ir patys nusprendžia tinka jiems ši pedagogika ar ne. Aš daug gražių žodžių girdėjusi iš kolegės, bet ji irgi visada sako, kad reikia eiti ir žiūrėti, ar tai tavo, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(param @ 2011 02 02, 14:39)
Vadinasi, tai buvo ne jūsų mokykla. Man tik nesuvokiama, kodėl reikia menkinti tuos, kuriems ji patinka? Tegu žmonės, kuriems įdomu eina, aiškinasi ir patys nusprendžia tinka jiems ši pedagogika ar ne. Aš daug gražių žodžių girdėjusi iš kolegės, bet ji irgi visada sako, kad reikia eiti ir žiūrėti, ar tai tavo, ar ne.

Pati pedagogika yra gera. Mokytojai nepasiruošę pagal ją dirbti.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 01 22, 12:33)

Ačių už nuorodą. Verta pažiūrėti, kurie renkasi savo vaikams mokyklas.
Tai dar vienas filmas, parodantis, kad ne vien Lietuviškoji švietimo sistema turi ydų ir kad problemos daugmaž panašios tiek Vokietijoj tiek pas mus.
Tame filme kalbama apie tas pačias žmogiškąsias vertybes, kokias puoselėja ir Valdorfo pedagogika. Tik R. Steineris tą švietimo sistemos ydingumą įžvelgė gerokai anksčiau, daugiau nei prieš šimtą metų, ir sukūrė tikrai neblogą naują pedagogiką, kuri išplito visame pasulyje. Kam ji netinkama, bando kurti savo naujas sistemas. Toks jau yra tas žmogus - noras išsiskirti jį verčia kurti, judėti į priekį. Niekada nebus pasaulyje vienos religijos.
Atsakyti