QUOTE(Coca - cola @ 2009 03 30, 11:02)
ups

Taip, aš motinystės atostogose. Neperbėgau anuokart pas jėzuitus, nors ir viliojo...

Likau ViVa. O kad algos mažos ar mažesnės už kitose mokyklose dirbančių mokytojų - tai vėl melų melas, mieloji Vaižgante

Arba jūsų info pasenusi. Tiesiog mokytojai yra diferencijuojami pagal tai, kiek ko veikia mokykloje. Nuo to priklauso ir alga: viena alga yra dalykininko, kuris teateina išdėstyti savo valandų ir vėl ramiai išeina, galbūt dirba net keliose mokyklose. Kita alga yra mokytojo, kuris ne tik dėsto vieną ar kelis dalykus, bet įsitraukia į užklasinę veiklą, mokytojų darbo grupes ir pan. Na ir trečia kategorija yra klasių mokytojai. Jų algos apskritai nepriklauso nuo to, kiek vadinamų "kontaktinių" valandų jie turi, nes jų tikrųjų darbo valandų nepamatuosi - jie būna mokykloje ištisomis dienomis, nes turi ir pamokas, ir susitikimus su tėvais, ir darbo grupes, ir dalyvauja kolegijose, ir vyksta į ekskursijas, etc, etc. Neteko girdėt, kad kurioj kitoj mokykloj taip rimtai būtų žiūrima į klasės auklėtojo pareigas. Aišku, atsakomybė taip pat didžiulė. Beje, reikia paminėt, kad jau tampa įprasta, jog klasėje dirba po dvi mokytojas. Taip buvo ir Vaižgantės sūnaus klasėje, tik kažkodėl ji nelaikė to esant svarbiu paminėti. Beje, antroji mokytoja yra tikrų tikriausia pedagogė, energinga ir puiki moteris, Viva mokykloje dirbanti nuo pat jos įsikūrimo ir dabar jau lydinti "antrąją kartą"...
Manau, kad mokytojoms ViVa mokykloj dirbt tikrai sunku, ypač atėjus iš kitų mokyklų... Dėl to daug kas ir neatlaiko, arba tiesiog yra nepriimtina čionykštė tvarka, kuri, būtent lyginant su įprasta bendrojo lavinimo mokykla, yra visai kitokia...
Pavyzdžiui. Čia buvo susirūpinta dėl mokinių lakstymo lauke be paltukų, laipiojimo po medžius ir šokinėjimo pro langus (kas, aišku, yra draudžiama

bet ar jūsų vaikai namie visada daro tik tai, kas leidžiama, ir ar visad pasiseka sukontroliuot??); o man slogiai atrodo mokyklos, kur vaikai per pertrauką iš viso neišleidžiami į lauką, o koridoriuose bei klasėse bėgioti taip pat nelegalu. Tokia "tvarka" man asocijuojasi su senelių pensionatu, o ne sveikų vaikų mokykla.