QUOTE(manjana @ 2012 04 11, 19:30)
Ne tai aš suprantu apie šiltumą

?(apie stiprumą tai va nieko nesuprantu - sako kad nuplauks man visas tas namas su visu pamatu

) Bet vis tiek litus skaičiuojam (jeigu kainuos tas pamatas papildomus 5000 Lt - nu tai nee, tada aš geriau 10 metų papildomai daugiau katilą pakūrensiu už tuos pinigus). Vienu žodžiu visur skaičiuojam ir kainą, ir patogumą. Bėda ta, kad niekas negali pasakyti man, kurie pamatai brangesni ir kiek

Vienur rašo, kad plokščias pigiau; kitur - kad plokščias dvigubai brangiau

Tai blyn kaip žmogui nuspręst
Ar norim plokščio pamato dėl filosofijos? Tikrai ne. Mes norim geriausio kainos/kokybės santykio, o į filosofiją tai jau mum daugiau mažiau nusispjaut

O tai kodėl žmonės vis dar gręžia ir kasa?

Čia mano vyro argumentas - jeigu plokščias pamatas būtų labai gerai, tai visi jį darytų... O kodėl nedaro?
Niekas Jums nepasakys kas pigiau o kas brangiau. Arba imatės ir tiksliai susiskaičiuojate ar samdotės kas suskaičiuos arba ir toliau remiatės stereotipais. Tik aš nelabai įsivaizduoju kaip tuos dalykus sulyginti, bet gal ir įmanoma.
kodėl žmonės kasa ir gręžia? - gerai, o kodėl Š.Korėja ar Kuba dar vis stato komunizmą? Kodėl gatvėse dar važinėja Žiguliai? Kodėl žmonės stogus tebesidengia asbestiniu šiferiu? Kodėl Vilienė niekur nededa medžio o ypač iš lauko, o mes pusę namo apsikalėm dailylentėm? Niekada nebus taip, kad visi darytų viską vienodai. Jeigu Jūs norite pasistatyti namą kaip statistinis šalies vidurkis - tuomet manau rinkitės juostinius pamatus, sienas "šiltinkite" oro tarpu tarp plytų, susidėkite vieno stiklo paketo 3-4 kamerų plastikinius langus, statykite kieto kuro katilą ir špižinius radiatorius. Vėdinkitės su orlaidėm.
Manjana - domitės naujienom, esate pažangusis Lietuvos elitas, skaičiuoti mokat puikiai, juk negalima sulyginti vien kainos - jeigu investuojate litą kitą į sandarumą ar papildomą varžą - tai Jums sugrįš per eksploataciją. pati parašėte jog norite geriausio kokybės/kainos santykio. jeigu kokybė tai yra tik faktas kad namą reikia įkasti ir prigręžti kuo giliau - tuomet taip ir darykite. Iš patirties sakau - tas variantas kurį pasirenkate patys ir mielesnis prie dušios ir pinigėlių jam negaila ir matosi praktiškai tik pliusai.
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 04 11, 20:20)
sakiau kad liksiu kaltas?
realiai klausykit Viliaus, bet pries tai reikia gyvai aptarti - KJKG pastatys 3 viedrus, pazadejo.
A&D aš pagaliau norėčiau pilno sąrašo ką esu prisižadėjęs. Šeštadienis nebetoli, kad tik spėčiau tų viedrų pripirkt (kiek pamenu viedras tai čia skardinis kibiras?) Dabar toks jausmas kad kiekvieną rytą prabundu iš komos

nes vakare iš Jūsų tiek sužinau, ko nežinojau ir vis po naują faktą, vis po "naują" dar senolių paliktą tradiciją ....