QUOTE(Vilienė @ 2012 04 11, 21:37)
O jei sumokėsit tuos papildomus 3000Lt už pamatus ir pasirodys, kad nebereikia KKK visiškai jūsų namui ir čia taupote 20.000Lt, ką daryti tada?

Nu tai tokiu atveju akivaizdu kad apsimoka. Bet mūsų atvejis ne toks

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 04 11, 23:10)
Manjana - domitės naujienom, esate pažangusis Lietuvos elitas, skaičiuoti mokat puikiai, juk negalima sulyginti vien kainos - jeigu investuojate litą kitą į sandarumą ar papildomą varžą - tai Jums sugrįš per eksploataciją. pati parašėte jog norite geriausio kokybės/kainos santykio. jeigu kokybė tai yra tik faktas kad namą reikia įkasti ir prigręžti kuo giliau - tuomet taip ir darykite. Iš patirties sakau - tas variantas kurį pasirenkate patys ir mielesnis prie dušios ir pinigėlių jam negaila ir matosi praktiškai tik pliusai.
Nu kodėl, aišku galima sulyginti vien kainą, jei vien kaina yra svarbi

Va darbų vadovas aiškina, kad apšiltina tuos polinius pamatus normaliai, paskui visus namus su termovizorium eina ir nemato pamatuose jokios bėdos.
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 04 12, 07:49)
Manjana - va Jums dar vienas pavyzdys kai žmonės nesielgia vienodai ir nedaro netgi logiškų sprendimų ar nesielgia pagal vieną kurpalių, o vadovaujasi kitais motyvais. Jeigu aš įtikėčiau arba skaičiai įrodytų jog mano sprendimas teisingas ir aš žinočiau kad tikrai to noriu - daryčiau tą žingsnį netgi jei bučiau pirmas visoje Lietuvoje, kuris taip daro.
Taip, kai žmonės turi kažkokius įsitikinimus, meilę/nemeilę medžiui, dažymui ar dar kažkam

Išvis labai sunku, kai neturi meilės konkrečiom medžiagom. Pažiūriu kaip kitiems lengva blokelius išsirinkt - nori būtinai molio, nu ir renkasi iš 3-4 variantų. O man nusispjaut, molis ten ar ne molis. Nu ir sėdžiu 30 variantų apsikabinus, ir laužau galvą

Klasykit mielieji, gal kas turit ką parekomenduoti glaistymui?
Dar prie to pačio klausimas kas jau apturėjot šį džiaugsmą. Glaistant gipso pertvaras ar lubas, kaip suprantu glaistomos siūlės su armavimo juostele ir pan, varžtų vietos. Klausimas, ar paskaui dar visa plokštuma turi būti padengiama glaistu? ar užtenka tik dar kart visą plokštumą nugruntuoti ir jau galima dažyti?
Dar prie to pačio klausimas kas jau apturėjot šį džiaugsmą. Glaistant gipso pertvaras ar lubas, kaip suprantu glaistomos siūlės su armavimo juostele ir pan, varžtų vietos. Klausimas, ar paskaui dar visa plokštuma turi būti padengiama glaistu? ar užtenka tik dar kart visą plokštumą nugruntuoti ir jau galima dažyti?
QUOTE(Giedruolė @ 2012 04 12, 12:35)
Klasykit mielieji, gal kas turit ką parekomenduoti glaistymui?
Pas mane visada glaistydavo visa plokštumą ir jeigu tai lubos, tai nemažiau du kartus. (sienas taip pat) bet čia jau kruopštumo, rezultato ir pinigu klausimas. Glaistyti visa plokštuma reikia. Nugruntuoti ir dažyti negalima, jeigu norite dažyti lygiais dažais. (turėjau galvoje nestruktūrinius).

QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 04 12, 13:12)
Pas mane visada glaistydavo visa plokštumą ir jeigu tai lubos, tai nemažiau du kartus. (sienas taip pat) bet čia jau kruopštumo, rezultato ir pinigu klausimas. Glaistyti visa plokštuma reikia. Nugruntuoti ir dažyti negalima, jeigu norite dažyti lygiais dažais. (turėjau galvoje nestruktūrinius).

nebutina nieko glaistyti pasidomekit tokiais gaminiais kaip SHEETROCK first coat gruntu,kuri galima uznesti voleliu arba uzpurskti purkstuvu,taipat sheetrocko glaista zaliam kibire galit atskiesti vandeniu ir naudoti kaip lengvai uztepama ir uzpurskiama glaista ir nereiks zaist su glaistyklem po du kartus
QUOTE(Ihmantas @ 2012 04 12, 15:35)
nebutina nieko glaistyti pasidomekit tokiais gaminiais kaip SHEETROCK first coat gruntu,kuri galima uznesti voleliu arba uzpurskti purkstuvu,taipat sheetrocko glaista zaliam kibire galit atskiesti vandeniu ir naudoti kaip lengvai uztepama ir uzpurskiama glaista ir nereiks zaist su glaistyklem po du kartus
Čia jūs kalbat apie tuos du kartus kada glaistomas ištisinis paviršius dar du kartus po siūlių užglaistymo? Jūs bandėt su tuo sheetrock dirbti? ir eksploatacijoj ar nebuvo nusiskundimų? - dažų trūkinėjimai ir pan.
Kodėl man toks klausimas iškilo. žodžiu kadangi su atmintim ne pyragai, tai prisiminimuose tokios nuotrupos, kad atseit drėgmei atsparus GKP ir prišgaisrinis GKP praranda savo prasmę, funkcijas ir pan užtepus juos storais glaisto sluoksniais, kitas argumentas jei GKP plokštumos tarpusavyje susuktos viename lygyje, tai iš savęs yra be galo lygios ir nėra ten ką lyginti, didesnė tikimybė nusikreivinti...
QUOTE(Ihmantas @ 2012 04 12, 15:35)
Klausimas buvo cituoju; "Klausimas, ar paskui dar visa plokštuma turi būti padengiama glaistu? " o ne koks glaisto užnešimo būdas? ir ne kokiais įrankiais užnešamas?. O su glaistyklėm žaisti reikia, jeigu reikia rezultato.

QUOTE(manjana @ 2012 04 12, 10:15)
Nu tai tokiu atveju akivaizdu kad apsimoka. Bet mūsų atvejis ne toks 
O galima ir ne vien kainą, bet pirmiausia vis tiek reikia žinoti kainos skirtumą (10 proc brangiau? 2x brangiau? 10x brangiau?), o jau tada gali žiūrėti, ką gauni už papildomą kainą - daugiau šilumos (kiek daugiau?), pigesnę eksplotaciją namo (vėlgi - kiek pigesnę? Litu per mėnesį? ar 100 litų?); daugiau tvirtumo (ar mažiau?), greitesnį įrengimą ir t.t. O dabar gaunasi būrimas iš kavos tirščių - neaišku nei kiek brangiau (o gal pigiau), nei kokia iš to nauda reali
Va darbų vadovas aiškina, kad apšiltina tuos polinius pamatus normaliai, paskui visus namus su termovizorium eina ir nemato pamatuose jokios bėdos.
Taip, kai žmonės turi kažkokius įsitikinimus, meilę/nemeilę medžiui, dažymui ar dar kažkam
Bet aš meilės pamatams nejaučiu jokios, man visiškai vienodai, kokios formos mano pamatai, bile nemas stovėtų, daug nekainuotų ir papildomų problemų nepridarytų 
Išvis labai sunku, kai neturi meilės konkrečiom medžiagom. Pažiūriu kaip kitiems lengva blokelius išsirinkt - nori būtinai molio, nu ir renkasi iš 3-4 variantų. O man nusispjaut, molis ten ar ne molis. Nu ir sėdžiu 30 variantų apsikabinus, ir laužau galvą

na jeigu jūs nieko nemylite ir Jums iki lemputės iš ko statytis - tada patarimo reiktų ieškoti parodose gal internete. Gylintis į medžiagas/sprendimus tol kol atkris netinkami ir tuomet rinksitės iš 2-3 likusių variantų.
o čia forume niekas nesuskaičiuos Jūsų konkretaus varianto ir niekas nepasakys kas pigiau ir kiek procentų - na tai nerealu. Jus patys turite tuo domėtis. Galu gale jei aš pavyzdžiui ir pasakysiu kad vienas brangesnis už kitą - kur garantija kad mano prioritetai ir metodika atitinka Jūsiškius? Skirtingų dalykų sulyginimas yra menas ir kruopštus darbas.
Netgi tokį dalyką kaip sulyginti dvi skirtingų firmų sąmatas vienam ir tam pačiam darbui atlikti reikia mokėti. Aišku, jei tas darbas ne duobę iškasti, ir tai vieni kasdami gali naudoti plėveles ir po jų darbo neliks nei žymės, o kiti iškas pigiai bet po 3 metrus aplink duobę veja bus sugadinta ir pan.
Ne viskas paskutinėje eilutėje atsispindi.
Tai jeigu Jūsų širdis linksta link polinių pamatų, nes darbų vadovui juos patogiau padaryti ir gal jam lengvesni pinigai ir "viskas ten normaliai" - na tai ir darykite polinius, kokios problemos? Išbandytas reikalas ir taip pastatyti namai sėkmingai stovi ne vienerius metus.
asmeniškai aš tokius pasakimu "viskas ...", "per daug", "per mažai", "užteks", "nieko nebus", "bus gerai" ir panašiai linkęs paversti į skaičius arba motyvuota nuomonę. O posakis "viskas ten normaliai" mane pavyzdžiui išgąsdintu. gal jam yra "normaliai" jei namie plukta asla ir per parą per stogą privarva tik kibiras vandens. nežinau. Vienok - Jums spręsti.
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 04 12, 16:04)
Klausimas buvo cituoju; "Klausimas, ar paskui dar visa plokštuma turi būti padengiama glaistu? " o ne koks glaisto užnešimo būdas? ir ne kokiais įrankiais užnešamas?. O su glaistyklėm žaisti reikia, jeigu reikia rezultato.
,Senai naudojamas tas SHEETROCK glaistas metu metais

Na nepykit, nes paklausti irgi reikia mokėti

Dar pakankinsiu iš virtuvės temos

1Grindų susidėjimas (tai dalykas kuris viską gali sujaukti kaip suprantu... Nors N pavyzdžių kai grindys dedamos vos ne prieš pat virtuvinio montavimą, tai gal virtuvinio aukštis gali reguliuotis 0,5-2cm ribose? tuomet šitą darbą būtų galima stumti į galą)
2.virtuvinio meistrų išsikvietimas (jie nubrėžtų ribas kuriose išklijuoti plyteles)
3.Virtuvės el. įrangos konkretūs matmenys manau taip pat pageidaujami matavimų eigoje kaip suprantu

4.Plyelių suklijavimas ant sienų.
5.Virtuvinio montavimas.
[quote=Giedruolė,2012 04 12, 15:50]
" ir eksploatacijoj ar nebuvo nusiskundimų? - dažų trūkinėjimai ir pan."
Virtuvėje pas. m. žalias gipsas, lubos kabo jau septinti metai, plius kaimynė užliejusi tikrai neblogai, upeliais viskas bėgo............... Viskas laikosi kuo puikiausiai Žinau tik vieną jeigu rankos kreivos, dėk ką nori, (nors ir auksu tepk
) vis tiek nesigauna, tai lupasi, tai trūkinėja. Jeigu meistrai išlaikomi visų technologinių procesų dirba, visada gaunasi gerai ir apie jokį dažų ar špakliaus atšokimą nereikia net visai galvoti.
" ir eksploatacijoj ar nebuvo nusiskundimų? - dažų trūkinėjimai ir pan."
Virtuvėje pas. m. žalias gipsas, lubos kabo jau septinti metai, plius kaimynė užliejusi tikrai neblogai, upeliais viskas bėgo............... Viskas laikosi kuo puikiausiai Žinau tik vieną jeigu rankos kreivos, dėk ką nori, (nors ir auksu tepk

QUOTE(Giedruolė @ 2012 04 11, 18:15)
Na čia pastumdytas variantas, kriauklė arčiau lango, 1,0m pločio stalčiai po langu, kažin ar tokie pasiteisina, smulkinti po 50cm nesinorėtų. orkaitė pastumta toliau nuo aukštų spintų, viršutinės spintelės dvigubom durelėm.
[attachmentid=221102]
[attachmentid=221102]
Man platūs stalčiai pasiteisino. Į 1,20 bloką telpa visi kasdieninio naudojimo įrankiai ir indai. Imesiu žemiau kaip sudėta.
Mano pastabos būtų tokio: jei tą metrinį bloką nuspręstum naudoti indams (kaip mano nuotraukose), indaplovę reikėtų slinkti artyn kampo. Daug patogiau iškraustyti išplautą indaplovę, kai gali vienoje pusėje ją laikyti atidarytą, o kitoje pusėje turėti stalčius, į kurios viską sudedi.
Pas mane indukcinė kaitlentė, todėl stalčius po ja būtų visiškai netinkamas įrankiams (kai naudoji power režimą, ten gan kaitru būna

Jei tau tikrai reika stalčio įrankiams, gal gali svarstyti jo padarymą tam metro bloke. Peržiūrėk mano variantą, gal patiks. O tada visur kitur daryk tiesiog spinteles - bus išlaikyta vientisumas. mažiau problemų su atidarinėjimu ypač kampe
Čia virtuvė, o žemiau kas sudėta vidurinio bloko stalčiuose:

viršutinis stalčius:

vidurinis stalčius:

apatinis stalčius: