Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos-36

QUOTE(liepa27 @ 2012 04 15, 20:58)
smile.gif sveiki,negalvojau,kad kada teks apsilankyti jusu skyrelyje,bet nezinau,kur daugiau rasti paguodos.vakar dukrytei uzciuopem ant rankos nemaza sukietejima,vyras gerai apciupinejes,sako,kad panasu,jog prie kaulo tas darinys(ant zasto,netoli peties).pasiskaiciau internete,deja guodziancio nieko neradau.ryoj keliausim pas gydytojus.bijau,kad gyvenimas griuna aukstyn kojom,zinau,sakysit,palauk rezultatu,bet negaliu nusiramint,vyras,kuris siaip optimistas irgi vos laikosi...

Tikrai kol dar nebuvot pas gydytoju nedarykit isvadu mirksiukas.gif Sukietiejimai gali buti ir rebaliniai ir nepyktibiniu visokiu augliu buna, tikrai anksciau laiko nepanikuokite mirksiukas.gif As turiu sukeitejimu ir ant rankos ir ant kojos, ir su mano onkologine diagnoze ju net niekas netikrina, nes tvirtina, kad jie nepyktibines kilmes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2012 04 15, 22:00)
Tikrai kol dar nebuvot pas gydytoju nedarykit isvadu mirksiukas.gif Sukietiejimai gali buti ir rebaliniai ir nepyktibiniu visokiu augliu buna, tikrai anksciau laiko nepanikuokite mirksiukas.gif As turiu sukeitejimu ir ant rankos ir ant kojos, ir su mano onkologine diagnoze ju net niekas netikrina, nes tvirtina, kad jie nepyktibines kilmes  ax.gif

4u.gif aciu labai uz paguodziancius zodzius,bet,kiek suprantu,jei tas darinys butu riebalinis,jis butu paslankus ir minkstas,o cia,deja kietas.na,reik tiketis,kad nepiktybinis,bet negaliu priverst saves nusiraminti.idomiaiusia,kad praeita sav darytas bendras kraujo tyrimas rode siek tiek pasidejusi limfocitu kieki,bet ji rode ir man,ir sunui,gydytoja neizvelge nieko bloga,hemoglobinas aukstas,kiti rodikliai irgi neuzkliuvo gydytojai,bet,kiek suprantu kraujo tyrimas gali ir nieko nerodyti.bijau,kad praskysiu ir pradesiu zliumbti prie mediku,ibauginsiu dukra is anksto. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 04 15, 22:12)
4u.gif aciu labai uz paguodziancius zodzius,bet,kiek suprantu,jei tas darinys butu riebalinis,jis butu paslankus ir minkstas,o cia,deja kietas.na,reik tiketis,kad nepiktybinis,bet negaliu priverst saves nusiraminti.idomiaiusia,kad praeita sav darytas bendras kraujo tyrimas rode siek tiek pasidejusi limfocitu kieki,bet ji rode ir man,ir sunui,gydytoja neizvelge nieko bloga,hemoglobinas aukstas,kiti rodikliai irgi neuzkliuvo gydytojai,bet,kiek suprantu kraujo tyrimas gali ir nieko nerodyti.bijau,kad praskysiu ir pradesiu zliumbti prie mediku,ibauginsiu dukra is anksto. verysad.gif

Sveika, patariu nebeskaityt internete nieko. Nes ten, bet koks sausmas jau siejamas su vėžiu, bet kas ir iškart vėžys. Jau atrodo kitų ligų nebėra, ar čia tik man taip atrodo. Nueisit pas gydytoją, padarys tyrimus ir bus aišku. Iš anksto neprisiprognozuokit, linkiu, kad viskas gerai baigtųsi O dabar nusiraminkit...
Atsakyti
liepa27 ,as suprantu jusu baime,zinau kad pati tokioje situacijoe buciau tikrai panikoje,nors ir zinociau kad yra daug visokiu ligu,ir visai nebutinai cia piktibynis darinysir t.t. gal isvis koks sumusimas? g.gif Pasistenkite nusiraminti,kiek imanoma,isgerkite raminanciuju,kad vaikui nepersiduotu jusu nerimas. Ir linkiu,kad jusu baimes jokiu budu nepasitvirtintu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 15 balandžio 2012 - 22:03
QUOTE(Anema @ 2012 04 15, 18:55)
aciu atsakiusioms. ne, GABIJA, dabar nieko netaiko, nei chemijos, nei svitinimo. del kraujo, net nebezinau, manau nedare. vemti pradejo, tikriausiai nuo tramadolio (ar kaip jis tiksliai rasosi). reiks sakyti, kad negertu.

buvo svitinimas galvos, tai nedare galvos kt, nieko , sako kenkia, nebent uz pusmecio. keista daktara turi mama

sveikos,

manau, kad galvos kt nedare po svitinimo yra normalu. mano mamai po svitinimo irgi nedare kt, gydytoja isaiskino, kad is karto po svitinimo kt nieko nerodo ir kad daro kt tik praejus keliems menesiams (neprisimenu, ar 6, ar siek tiek maziau).

del skausmu nieko negaliu pasakyti, bet ar negali buti salutinis tramadolio poveikis? jis daug kam netinka. gal vertetu pakeisti tramadoli kitu vaistu? nuskausminamuju yra tikrai didelis pasirinkimas. mano mama vartojo klijuojamus pleistrus (durogesic), kadangi metastazes spaude nervus prie stuburo. gal is pradziu, kai tik pradejo durogesic vartoti, buvo sioks toks pykinimas, bet tikrai labai silpnas ir labai greitai praejo. o kai ji bande tramadoli, tai buvo visikai negyva. veme, silpna buvo ir dar daug visko. siaip nezinau kokia dabar tvarka, bet pries 3 metus, tai nuskausminamuosius isrsinedavo mamai seimos gydytoja, kuri nemazai patardavo ir del visko kito. tai gal pabandykite pasitarti su saviske, ar ji nepatartu tramadolio pakeisti kitu nuskausminamuoju ir kokiu?
o siaip manau, kad nors ir keistas atrodo gydantis daktaras, butina su juo pasikonsultuoti ir issiklausineti, ar tai negali buti ir svitinimo pasekme. be to, jei mamai skauda, gal reiketu kreiptis i skausmo klinika? jie daug kam padeda
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2012 04 15, 23:03)
liepa27 ,as suprantu jusu baime,zinau kad pati tokioje situacijoe buciau tikrai panikoje,nors ir zinociau kad yra daug visokiu ligu,ir visai nebutinai cia piktibynis darinysir t.t. gal isvis koks sumusimas? g.gif Pasistenkite nusiraminti,kiek imanoma,isgerkite raminanciuju,kad vaikui nepersiduotu jusu nerimas. Ir linkiu,kad jusu baimes jokiu budu nepasitvirtintu 4u.gif

aciu uz palaikyma,reikes ieskoti raminanciu,nes visa naktis be miego,niekada ju nevartojau,tai net namie nieko neradau.nakti isgeriau stikliuka kazkokio stiprios trauktines,bet mazai ka gelbejo.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2012 04 13, 13:25)
mane labai liudina toks poziuris. nemanau, kad vyresniu ligoniu "negydo" todel, kad yra jaunesniu... greiciau jau todel, kad atsizvelgiama i esamas gretutines ligas ir bendra sveikatos bukle. naturalu, kad vyresnis zmogus dazniau turi kitu ligu ir yra bendrai silpnesnis - atitinkamai, agresyvus, aktyvus gydymas gali jam daugiau pakenkti, sutrumpinti gyvenima, o ne pailginti...

vat ko is tiesu truksta, tai greiciausiai - motyvuoto pokalbio su ligoniu ir artimaisiais, kad butu aiskiai ir motyvuotai atsakyta i klausimus, paaiskinta pasirinkta gydymo ar slaugos strategija ir suteikta emocine parama...

Visiškai sutinku. Su kiekvienu žodžiu.

Tik gaila, kad gydytojai nuvertina pokalbių su artimaisiais svarbą.
Pas mus dar nėra prigijęs suvokimas, kad paciento sveikata yra ir jo paties asmeninis reikalas.

Kartais prašymas parodyti tyrimų rezultatus sukelia tokią reakciją, tarsi kėsintumeisi į valstybinę paslaptį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytutė @ 2012 04 16, 08:18)

Kartais prašymas parodyti tyrimų rezultatus sukelia tokią reakciją, tarsi kėsintumeisi į valstybinę paslaptį biggrin.gif

Šitoj vietoj tai galiu pagirti Santariškių klinikas. Jie įdiegę elektroninę paciento kortelę. Labai patogu thumbup.gif Visus atliktus tyrimus, kai suveda į sistemą, iš karto galima matyti. Nereikia gyd trukdyti skambinant ir klausiant, nebent nori, kad pakomentuotų.
Atsakyti
4u.gif uzeinu pasidziaugti,bent jau kol kas nerimauti nera reikalo-sake gydytojas.dukrytei nustate osteoma,sake operuot kol kas nereikia,paliekama stebejimui.aciu mane palaikiusiom moterim,vakar diena ir si naktis buvo kosmariska,niekam,niekada nelinkeciau...zinau,kad tai tik menka dalis to streso,skausmo ir baimes,kuria patiria mamos,suzinojusios apie piktybines ligas.
4u.gif laikykites,tikekite stebuklais,nes ju tikrai buna,patikekit sakau is savo patirties,nes 2 mano artimi zmones susidure su piktybinemis ligos formomis. melsiuosi uz jus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepa27: 16 balandžio 2012 - 15:19
QUOTE(liepa27 @ 2012 04 16, 16:19)

thumbup.gif thumbup.gif to ir tikejausi, kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2012 04 16, 16:50)
thumbup.gif  thumbup.gif to ir tikejausi, kad viskas bus gerai 4u.gif

smile.gif aciu,jusu palaikymas man buvo labai svarbus,nors esu pesimiste,bet tai vis tiek suteike vilties.aciu dar karta jums.kaip gerai,kad tokie forumai egzistuoja,pasijauti ne vienisas su savo problema.
Atsakyti
liepa ,kaip smagu kad viskas gerai smile.gif thumbup.gif
Atsakyti