Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdelės

QUOTE(maskatukas @ 2012 12 28, 14:15)
man kardiograma nerode nieko, echoskopija rode didesnius pakitimus, holteris-nieko, tik ekstrasistoles
magnetinis parode tikra vaizda, visiskai priesingai nei tikejosi medikai, tai va ir suprask kaip nori

Man kardiograma rodydavo laidumo sutrikimą AV blokadą,bet ji dingo.O dabar ištisai rašo Premature artrial complexes,tipo priešlaikinis prieširdžių susitraukimas,aritmija,bradikardija.
Holterio labai seniai nesidariau,bet būdavo tas pats laidumo sutrikimas,pavienės ekstrasistolės,tachikardija dienom,bradikardija naktim didelė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 28 gruodžio 2012 - 14:53
QUOTE(vaižgantė @ 2012 12 28, 12:47)
Argi kardiograma ką nors rodytų? Kažkada man prolapsą rado būtent darydami echoskopiją. Tai buvo prieš 20 m.

Ne, kardiograma prolapso nerodė, rodė echoskopija, tik man įdomu, kaip aš dabar turėčiau elgtis, kai jau sužinojau, kad turiu prolapsą, kažkada buvo perikarditas, kurio nepajaučiau ir praleidau, dar lenda tachikardija, dabar turėčiau konsultuotis dėl išeminės (turiu ar dar kol kas ne - greičiau jau) - kas kiek laiko daryti kardiogramą, kas kiek laiko echo ar velo tyrimą g.gif Dar kažką g.gif Ar tiesiog ramiai plaukti pasroviui, nes pati tai kol kas dar nieko nejaučiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ispamas: 02 sausio 2013 - 11:21
QUOTE(ispamas @ 2013 01 02, 11:20)
Ne, kardiograma prolapso nerodė, rodė echoskopija, tik man įdomu, kaip aš dabar turėčiau elgtis, kai jau sužinojau, kad turiu prolapsą, kažkada buvo perikarditas, kurio nepajaučiau ir praleidau, dar lenda tachikardija, dabar turėčiau konsultuotis dėl išeminės (turiu ar dar kol kas ne - greičiau jau) - kas kiek laiko daryti kardiogramą, kas kiek laiko echo ar velo tyrimą g.gif Dar kažką  g.gif Ar tiesiog ramiai plaukti pasroviui, nes pati tai kol kas dar nieko nejaučiu g.gif

Drįsčiau patikinti,kad dėl prolapso nemalonumų neturėsit,net dėl rimtų ligų daryti echoskopijas patariama pajutus sveikatos pokyčius. Vieninteliai ir svarbiausi priešai-stresas ir sportiniai krūviai,kurie iššaukia skausmą laikiną. bet šios ligos nei išgydysi,nei nesuaktyvinsi,nei nepagilinsi normaliai gyvendamas, gimdydamas. Tai mano,kaip pagyvenusios ligos nešiotojos nuomone. Tik mane nuo pat paauglystės kamuoja nemaži skausmai. Bet kai augau strese pas pamotėlę ir teko sunkiai fiziškai dirbti,tai gal ir nieko nuostabaus schmoll.gif . Jaunelė mano irgi su prolapsu,per abitūros egzaminus buvo užklupę dideli skausmai,veliau, studijuodama,mažiau jaudinos,tai nebuvo nemalonumų.Dabar nėštukė,buvo naktį dideli skausmai,pasiskambino į greitukę,atpažino per pokalbį,kad skausmai nebudingi rimtiems negalavimams,išgėrė sedatif ir to pakako thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 02 sausio 2013 - 14:26
Sveikos 4u.gif

Pasijungsiu ir aš konsultacijai blush2.gif Žodžiu, pasilaikius pusantro mėnesio griežtos dietos (labai griežtos) ir pametus daugiau nei leistina svorio (16 kg per pusantro mėn), anot gydytojų nusodinau kalį (3,9 buvo), tada mano kleckas pateko į reanimaciją. Viskas nutiko gruodžio pradžioj. Nervinausi galima įsivaizduoti kaip. Na, ir prasidėjo permušimai. Negaliu pasakyti kad pirmą kartą, yra buvę pavienių ir anksčiau, tik būdavo gal kartą į mėnesį, prieš metus yra buvę apie savaitę kad permušinėjo kasdien (irgi stresinė situacija buvo), pagėriau kalio-magnio, baigėsi ir metus davė gyvent ramiai.

Taigi, permušinėjo savaitę, kasdien, kol paryčiais pabudau nuo klaikaus pulso (šiaip normalus būdavo apie 70-80, gal nebent spaudimas toks ribinis prie 140/90), 167 ir širdies vartymosi pojūčio. Vyras nuvežė į Santariškes - sutrikęs širdies ritmas. Šiaip ne taip medikamentais atstatė (bebaigiant antrą lašelinę stebuklingai atsistatė, kai jau kalbėjo apie defibriliaciją...). Parą po to buvo ramu, ir tada vėl grįžo permušimai. Gėriu kalį (2x750 mg), magnio diasporalį, betalocą (100 mg kelias dienas, po to 50 mg, galiausiai kreiva dozę - 1,5 tabletės 25 mg, nes man labai sulėtino pulsą - net ir su tokia laikosi tarp 50-60, fizinės veiklos metu apie 65, aišku krosų nebėgiojau, mėnesį neleido fizinio krūvio).

Skydliaukė - norma, širdies echoskopija - norma, kardiograma - norma (nors tuo metu jaučiau permušimus), taigi patarė užsikabinti holterį. Užsikabinau, panešiojau, šiandien gavau atsakymą - jei kas išmanantys pakomentuotų būtų puikumėlis, nes pas kardiologą tik penktadienį. Tą parą kaip tyčia širdelė surengė "parodomąją" programą, vartėsi lyg žinodama, kad reikia parodyt viską. Dabar džiaugiuosi dėl to, kad jau 4 dienos, kai nejaučiau nei vienos ekstrasistolės (neišpasakytai geras jausmas smile.gif ), o prieš tai savaitę jos po truputį retėjo. Tik nerimas šioks toks - tarsi tylus laukimas, kada ji vėl versis...

Taigi išvada tokia " Tyrimo metu registruojamas sinusinis ritmas, sinusinė aritmija. SSD svyravo 43-112 K/min. Registruota viena pauzė 2,1 sek. Bradikardijos epizodų registruota 303 (minimalus SSD 39 k/min 05:25 val).
Registruota 277 skilvelinės ekstrasistolės, 1 skilvelinis kupletas.
Registruota 64 supraventrikulinės ekstrasistolės, 1 supraventrikulinis kupletas.
Ryškesnės ST depresijos neregistruota".

Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 01 02, 14:20)
Drįsčiau patikinti,kad dėl prolapso nemalonumų neturėsit,net dėl rimtų ligų daryti echoskopijas patariama pajutus sveikatos pokyčius. Vieninteliai ir svarbiausi priešai-stresas ir sportiniai krūviai,kurie iššaukia skausmą laikiną. bet šios ligos nei išgydysi,nei nesuaktyvinsi,nei nepagilinsi normaliai gyvendamas, gimdydamas. Tai mano,kaip pagyvenusios ligos nešiotojos nuomone. Tik mane nuo pat paauglystės kamuoja nemaži skausmai. Bet kai augau strese pas pamotėlę ir teko sunkiai fiziškai dirbti,tai gal ir nieko nuostabaus  schmoll.gif . Jaunelė mano irgi su prolapsu,per abitūros egzaminus buvo užklupę dideli skausmai,veliau, studijuodama,mažiau jaudinos,tai nebuvo nemalonumų.Dabar nėštukė,buvo naktį dideli skausmai,pasiskambino į greitukę,atpažino per pokalbį,kad skausmai nebudingi rimtiems negalavimams,išgėrė sedatif ir to pakako  thumbup.gif

Na, tada jau ramiau, o tai maniau, kad reikės į polikliniką kas keli mėnesiai bėgioti, o šiaip tai tik kas keli metai prispyrus eilinei slogai (tracheitas, faringitas, sinusitas ir pan....) nueidavau 4u.gif
Atsakyti
kokie atsiliepimai apie kardiologe S.Glaveckaite Santariskese?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(nvjs @ 2013 01 03, 19:57)
Aciu

Labai gera gydytoja thumbup.gif Specializuojasi ties įgytom širdies ydom.
Atsakyti
Ar kažkam yra darytas koks nors tyrimas dėl fizinio krūvio toleravimo išskyrus veloergometriją? Kas tai galėtų būti - man kažkas ne taip su atsistatymu po krūvio, nors kardiologė iš viso vėjus paisto - taip ir likau nesupratus, kas ne taip.
Gal kas darėsi tyrimus Sporto medicinos centre Ozo gatvėje?
Atsakyti
QUOTE(nvjs @ 2013 01 03, 19:57)
Aciu

O apie J. Kojelienę Santariškėse?
Atsakyti
QUOTE(ispamas @ 2013 01 18, 15:45)
O apie J. Kojelienę Santariškėse?

As papuoliau pas Kojeliene.Nezinojo ka su manim daryt,tai nuejo pasikonsultuot pas aritmologus,ko pasekoje iskart pagulde:)Jei nebijo konsultuotis ko neismano,jau gerai:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rams: 24 sausio 2013 - 15:40
QUOTE(Rams @ 2013 01 24, 15:39)
As papuoliau pas Kojeliene.Nezinojo ka su manim daryt,tai nuejo pasikonsultuot pas aritmologus,ko pasekoje iskart pagulde:)Jei nebijo konsultuotis ko neismano,jau gerai:)

Oi, atsigulti nenorėčiau unsure.gif , bet sužinoti, kas ne taip - labai 4u.gif Ačiū, nuraminai, gal ne veltui grūsiuos į Santariškes, nes labai nenoriu - jaučiuosi gerai, bet aparatūra (spaudimas, cholesterolis, širdies darbas po krūvio...) tam prieštarauja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nvjs @ 2013 01 03, 20:57)
Aciu

puiki medike, as pas ja jau 3 metai gydausi
o santaruose ligonineje patekau pas Januskeviciu, 2 kardiologinis skyrius, super gydytojas
Atsakyti