Sveikos
Pasijungsiu ir aš konsultacijai

Žodžiu, pasilaikius pusantro mėnesio griežtos dietos (labai griežtos) ir pametus daugiau nei leistina svorio (16 kg per pusantro mėn), anot gydytojų nusodinau kalį (3,9 buvo), tada mano kleckas pateko į reanimaciją. Viskas nutiko gruodžio pradžioj. Nervinausi galima įsivaizduoti kaip. Na, ir prasidėjo permušimai. Negaliu pasakyti kad pirmą kartą, yra buvę pavienių ir anksčiau, tik būdavo gal kartą į mėnesį, prieš metus yra buvę apie savaitę kad permušinėjo kasdien (irgi stresinė situacija buvo), pagėriau kalio-magnio, baigėsi ir metus davė gyvent ramiai.
Taigi, permušinėjo savaitę, kasdien, kol paryčiais pabudau nuo klaikaus pulso (šiaip normalus būdavo apie 70-80, gal nebent spaudimas toks ribinis prie 140/90), 167 ir širdies vartymosi pojūčio. Vyras nuvežė į Santariškes - sutrikęs širdies ritmas. Šiaip ne taip medikamentais atstatė (bebaigiant antrą lašelinę stebuklingai atsistatė, kai jau kalbėjo apie defibriliaciją...). Parą po to buvo ramu, ir tada vėl grįžo permušimai. Gėriu kalį (2x750 mg), magnio diasporalį, betalocą (100 mg kelias dienas, po to 50 mg, galiausiai kreiva dozę - 1,5 tabletės 25 mg, nes man labai sulėtino pulsą - net ir su tokia laikosi tarp 50-60, fizinės veiklos metu apie 65, aišku krosų nebėgiojau, mėnesį neleido fizinio krūvio).
Skydliaukė - norma, širdies echoskopija - norma, kardiograma - norma (nors tuo metu jaučiau permušimus), taigi patarė užsikabinti holterį. Užsikabinau, panešiojau, šiandien gavau atsakymą - jei kas išmanantys pakomentuotų būtų puikumėlis, nes pas kardiologą tik penktadienį. Tą parą kaip tyčia širdelė surengė "parodomąją" programą, vartėsi lyg žinodama, kad reikia parodyt viską. Dabar džiaugiuosi dėl to, kad jau 4 dienos, kai nejaučiau nei vienos ekstrasistolės (neišpasakytai geras jausmas

), o prieš tai savaitę jos po truputį retėjo. Tik nerimas šioks toks - tarsi tylus laukimas, kada ji vėl versis...
Taigi išvada tokia " Tyrimo metu registruojamas sinusinis ritmas, sinusinė aritmija. SSD svyravo 43-112 K/min. Registruota viena pauzė 2,1 sek. Bradikardijos epizodų registruota 303 (minimalus SSD 39 k/min 05:25 val).
Registruota 277 skilvelinės ekstrasistolės, 1 skilvelinis kupletas.
Registruota 64 supraventrikulinės ekstrasistolės, 1 supraventrikulinis kupletas.
Ryškesnės ST depresijos neregistruota".