Basiukai
o ar kas nors begat su tokiais? ir ka galvojat apie begima basomis?
QUOTE(Sinderela @ 2012 11 13, 10:34)
merginos, o ka jus galvojat apie begimo takelius namie? nes kuo toliau tuo labiau kirba ta mintis. Cia aisku tik rudeniui, ziemai, nes begimo gryname ora niekas neatstos...
Oooi, aš tai labai stengčiausi atkalbėti nuo takelio..

QUOTE(Sinderela @ 2012 11 13, 10:54)
Lyg ir yra racijos. Bet kokia traumų tikimybė... Nežinau, man, tiesą pasakius, labai trūksta normalios informacijos šia tema. Kiek esu skaičius, tiek arba delfio lygio straipsniukai, arba tokie pusiau reklaminiai, kur vien privalumai išvardinti. Kita vertus, gal nepakankamai išsamiai pasidomėjau

QUOTE(ausrinelt @ 2012 11 13, 13:24)
Oooi, aš tai labai stengčiausi atkalbėti nuo takelio..
Jei jau stadione pabosta ta monotonija, tai ant takelio ji 10x labiau įgris.
Lyg ir yra racijos. Bet kokia traumų tikimybė... Nežinau, man, tiesą pasakius, labai trūksta normalios informacijos šia tema. Kiek esu skaičius, tiek arba delfio lygio straipsniukai, arba tokie pusiau reklaminiai, kur vien privalumai išvardinti. Kita vertus, gal nepakankamai išsamiai pasidomėjau

Bet as takeli statyciau prie teliko

Tai tas ir idomiausia kad taisyklingai (o tai yra basomis) pradejus begt traumu tikimybe sumazeja kur kas labiau nei su bateliais, zodziu idomi teorija ir mano galva racijos joje labai daug. Man susidurus su skausmais blauzdoje as pradejau dometis taisyklingu begimu tai angliskai info yra tikrai labai daug ir paskutiniai tyrimai rodo kad zmogui begant basomis tai yra pats taisyklingiausias ir saugiausias begimas. Pati iki siol nesiryzau isbandyt

o cia lietuviskai straipsniukas pamastymams
Begimas
QUOTE(Sinderela @ 2012 11 13, 09:54)
aš labai norėčiau bėgt basomis. Bent pabandyt, kurį laiką... bet tam nėra salygų pas mus

o dėl bėgimo takelio, tai aš saves ant jo neįsivaizduoju. Bet visų mūsų poreikiai skirtingi, jei žinot kad sportuosit tai pirmyn

Jei kam aktualu, aš praktikuoju bėgimą basomis
Su pirmaisiais įspūdžiais ir praktiniu įgyvendinimu galite susipažinti čia:
http://noriubegti.bl...kame-begti.html

Labas rytas:) o aš esu bandžiusi bėgti pajūriu (kur bangos kietai suplakusios smėlį) basomis apie 5 km., tai "atmušiau" koją. po to kelias dienas skaudėjo ir padą, ir sąnariuką. kaip manot, kodėl?
QUOTE(Aganju @ 2012 11 14, 08:20)
Labas rytas:) o aš esu bandžiusi bėgti pajūriu (kur bangos kietai suplakusios smėlį) basomis apie 5 km., tai "atmušiau" koją. po to kelias dienas skaudėjo ir padą, ir sąnariuką. kaip manot, kodėl?
Prie bėgimo basomis pereiti reikia labai palengva. Nes jei iki tol bėgiojote nuo kulno, reikia išvystyti naujus raumenis ir pripratinti sausgysles prie visai kitokios apkrovos. Man asmeniskai pradejus bėgioti pirmiausia skaudejo blauzdu raumenys, tada maude antkauliai ir vis po biski tas maudimas leidosi zemyn. Kiek skaiciau, be maudimo kojose neapseisit, o jei nieko visai neskauda, reiskia darot kažka ne taip. Aisku reikia nepersistengti ir jausti kada reikia sustoti, nes kitaip galima ir rimtai susizaloti.
O siaip bėgima basomis tikrai siulyciau pabandyti kiekvienam begikui. Man tai labai patinka, jauciu, kad begimas gaunasi plastiskesnis.

Jei norit tik pabadyti ir veliau ziuresit ar norit testi, siulau susirasti pigiausius maudymosi batelisu silikoniniu padu. As tokius turejau kazkada nusipirkus gal uz 10 Lt. Ir pakolkas net nezadu pirkti nieko naujo

QUOTE(Dorela @ 2012 11 14, 09:18)
Prie bėgimo basomis pereiti reikia labai palengva.
taip, gali būti, kad tuomet dar nekreipiau dėmesio į kojos statymo kampą, dabar jau kitaip žiūrėčiau.
o dėl raumenų skausmo po sporto (aerobikos, bėgimo, šiaip aktyvaus laisvalaikio) tai aš nejaučiu diskomforto, man tai net patinka, jaučiu, kad turiu kūną. kiek suprantu, skausmas būna dėl pieno rūgšties, ar taip?
va dėl sąnarių ar antkaulių skausmo, tai bet koks jų skausmas manau nėra gerai, tuomet reikalingas poilsis ir kartais gydymas. taip?
QUOTE(Dorela @ 2012 11 14, 10:18)
Prie bėgimo basomis pereiti reikia labai palengva. Nes jei iki tol bėgiojote nuo kulno, reikia išvystyti naujus raumenis ir pripratinti sausgysles prie visai kitokios apkrovos. Man asmeniskai pradejus bėgioti pirmiausia skaudejo blauzdu raumenys, tada maude antkauliai ir vis po biski tas maudimas leidosi zemyn. Kiek skaiciau, be maudimo kojose neapseisit, o jei nieko visai neskauda, reiskia darot kažka ne taip. Aisku reikia nepersistengti ir jausti kada reikia sustoti, nes kitaip galima ir rimtai susizaloti.
O siaip bėgima basomis tikrai siulyciau pabandyti kiekvienam begikui. Man tai labai patinka, jauciu, kad begimas gaunasi plastiskesnis.
Jei norit tik pabadyti ir veliau ziuresit ar norit testi, siulau susirasti pigiausius maudymosi batelisu silikoniniu padu. As tokius turejau kazkada nusipirkus gal uz 10 Lt. Ir pakolkas net nezadu pirkti nieko naujo

pritariu

QUOTE(Aganju @ 2012 11 14, 11:19)
taip, gali būti, kad tuomet dar nekreipiau dėmesio į kojos statymo kampą, dabar jau kitaip žiūrėčiau.
o dėl raumenų skausmo po sporto (aerobikos, bėgimo, šiaip aktyvaus laisvalaikio) tai aš nejaučiu diskomforto, man tai net patinka, jaučiu, kad turiu kūną. kiek suprantu, skausmas būna dėl pieno rūgšties, ar taip?
va dėl sąnarių ar antkaulių skausmo, tai bet koks jų skausmas manau nėra gerai, tuomet reikalingas poilsis ir kartais gydymas. taip?
bet pagal visa info kuri yra nete sanariuku skausmai pradejus begt basiukais normalu, nes jie taip pat turi apsiprast prie pasikeitimu, o kartais labai sunku nusakyt tau skauda sanari, sausgysle ar koki smulku raumenuka

ieskausi basiuku aisku Lt kainos ju nerealios jamsim is JAV

QUOTE(Dorela @ 2012 11 14, 00:26)
Jei kam aktualu, aš praktikuoju bėgimą basomis

Skaitau straipsniuka ir atrandu dali saves

QUOTE(Aganju @ 2012 11 14, 10:19)
Kai as padauginau begimo basomis, tai man raumenis skaudejo taip, kad vos galėjau paeiti:) taigi ir noriu perspeti visas, kad nedarytumet mano klaidu. Nors aisku vistiek geriausiai pasimokai tik is saves

Kojas skauda del raumenu mikro itrukimu. Gyjant tiems itrukimams raumenukai auga. Pieno rukstis issiskiria, bet ji nekelia skausmo ir issivaiksto per kelias vlandas po bėgimo.
Del antkauliu skausmo, tai kaip minejau, kaip supratau, visiskai apseiti be ju neiseina. Bet tas skausmas nera labai jau skausmas o toks maudimas pradedant begti. Organizmui isilus - nustoja. Jei skausmas jauciasi ramybes busenoj manau tikrai reikia stabdyti arklius ir laukti kol sugis.
Del salcio bėgant be batu, tai prie minuso bėgti nebandziau, bet kai temperatura zema, dedu storesne kojine ir kojos visai nesala. Kaip suprantu begant "basomis" pati peda daugiau juda(nes nera imontuota bate) ir syla. Itariu esant didesniam salciui tos silumos jau nepakaktu.

Smagaus visoms bėgiojimo

QUOTE(Sinderela @ 2012 11 14, 15:17)
Skaitau straipsniuka ir atrandu dali saves
. Susidurus su skausmu ir as emiau ieskot ieskot ir ieskot ir kuo toliau tuo labiau begimas basomis man atrodo iseitimi is susidariusios skaudzios padeties
ir vidinis balsas kuzda kad tai kaip tik tai ko as ieskau

As irgi labai tikiu, kad tai iseitis mums visoms

Jei megstat skaityti, siulyciau paskaityti knyga "Born to Run". Man ta knyga pasiule labai daug itikinamu atsakymu ivairiais klausimais